22 Reacties op “Boeren journaal.

 1. Ze hadden nooit de melkquota eraf moeten gooien! Boeren zijn gaan uitbreiden, investeringen, slechte zomers door muizenplaag, droge zomers en nu dit. Ik leef hier tussen de boeren en ja de regels maken het allemaal niet leuker. Begin het wel wat overdone te vinden allemaal. Deze ‘journalist’ legt wel de woorden in de mond van de geïnterviewde. Jammer!

  Geliked door 2 people

  • Allereerst @Anouk68, heb je groot gelijk in, het loslaten van het melkquotum was en is (toen ook al, met de kennis van toen) het domste idee, wat men had kunnen verzinnen.
   Hadden we net die boterberg een beetje weggesmeerd, komen ze met zoiets doms aanzetten. Daar hoefde je nog niet eens zelf boer voor te zijn, om dat te voorzien.
   Ik geloof dat zelfs de slimmere (biologische) boeren -die toen niet hun veestapel, met megastallen asociaal hebben uitgebreid (ook een vorm van veramerikanisering)- zelfs hebben mogen meegenieten van de ellende die dat verhaal heeft opgeleverd en nu nog speelt.
   Elk bedrijf moest ineens verplicht verhoudingsgewijs weer mee inkrimpen (lees gezond (melk)vee onnodig laten slachten), ook al was je niet groter geworden. Daarna bleken er ook daar weer fouten gemaakt te zijn en dat er tig koeien niet naar het slachthuis hadden gehoeven, gvd! (meen me zoiets te herinneren).

   Iemand trouwens dat benenkrommende, opinie-belazerende “interview” (poging tot afzeiking) nog gezien, eergisteren bij nieuwzuur (op Goebbels2)?

   Hoe een treurnis, niet te zuinig;

   https://www.npostart.nl/nieuwsuur/20-02-2020/VPWON_1310714

   (vanaf 18:20 min.)

   Het Mesdagfonds werd al door de voice-over tijdens de intro en de persconferentie voorafgaande afgezeken -op een irritant euforisch toontje door de sloot gehaald, van amateurisme beticht (met daarbij voor de beeldvorming/inprenting een blauwe speelgoed tractor op een hangtafel prominent in beeld (op 19:28 min.)) en als domme boerenvrienden, onbetrouwbaar/boeren-sluw- slinks vuil weggezet.

   Maar in de aankondiging en het “interview”/vooringenomen wellus-nietus gezever zelf, ging die … (tja, hoe ga je zoiets omschrijven) nieuwe nos-marionet-stagiaire pas echt los en werd het door hem wel hééééúl erg bont gemaakt: Op 20:20 min. opent hij gelijk (onwetend/niet al te nozel, waarschijnlijk als geuzen-compliment bedoelende) met dé uiterste zware belediging die je maar zou kunnen bedenken,nl;

   “Het was een soort bellingcat (ai!) voor boeren, zou je kunnen zeggen, vond ik, vandaag (!?!)” … en dan verder; “dus uh, 2 burgers, in elk geval géén wetenschappers, die terug naar de bron gaan, bla die blaat(!?!)”!!!

   Terwijl hij godnakende uit de voorbereidingen al wist dat het hier om een ervaren geo-analist (al z’n leven lang) en een onderzoeksjournalist (die zich pas 7 á 8 jaar, in de materie had verdiept) zou gaan, waarna deze pest-openingsactie, gauw naar de hoed en de rand werden overgeschakeld.

   Dan gaat het al ras in sneltreinvaart verder bergafwaarts met het “gesprek”, maar ergert u zich er vooral zelf (via het linkje) stevig aan.

   Het gaat dus om cijfers uit een RIVM-onderzoeksrapport waar Johan Remkens (van de Vereniging Van Dieven) !!!!!!!?!!! z’n krabbel onder heeft mogen zetten, waar dat lulletje van nieuwzuur zich achter zit te verschuilen, als zijnde waarheidsgetrouw kloppend! (nee echt serieus, het was geen Lucky tv).

   Gelukkig liet de voorzitter Jan Cees Vogelaar zich de pis niet lauw maken en zette hij de irritante snotneus tot tig keer toe op z’n plek/in de hoek. Je kon goed zien dat alles vooraf gescript wordt doorgenomen en met behulp van oortjes bijgefluisterd (om het lulletje te helpen dan).

   Weet iemand toevallig of het RIVM ook iets met dat oplichtersclubje van het WODC te maken heeft/samenwerkt (het zelfde gajes dat 3 jaar na dato van de gelijknamige affaire, nog even hard loopt te liegen, ende te vervalschen)?

   Like

   • Beer van der Put:
    Daarna bleken er ook daar weer fouten gemaakt te zijn en dat er tig koeien niet naar het slachthuis hadden gehoeven, gvd! (meen me zoiets te herinneren).

    Klopt @Beer! Heb het ook waargenomen. Prima inhoudelijke reactie verder! Die laatste vraag daar kan ik geen antwoord op geven, dat weet ik niet dat weet mogelijk een andere lezer te beantwoorden.

    Like

   • Neemt niet weg dat tractoren best handige voorwerpen zijn om je protest wat kracht bij te zetten, helemaal als alle ontevreden verschillende beroepsgroepen en andere vernederlanders hun pech-onderweg-vestje uit de auto haalden en zich eens zouden verenigen achter de tractor (ipv zich te laten verdelen en te bespelen), het voorbeeld van de genaaiden te Frankrijk volgende…

    Geliked door 2 people

  • De interviewer heeft het ook niet over landbouwgif (in symbiose met) GMO Bayer/Monsanto gras- en maiszaden (invasief kruisende met de echte natuur) en de bio-industrie/zoönosen (zoals Q-koorts), helaas slapen er ook een hoop boeren zelf…

   Like

   • In de jaren ’80-’90 waarschuwde men al dat antibiotica voor menselijk gebruik spoedig resistent zou gaan worden, als men (boeren en veeartsen) op deze (die) voet door zouden gaan met het stevige gebruik van dezelfde soorten voor hun veestapels, goh wat een verrassing….

    Like

    • Enigzins offtopic en wel en niet in het belang van boerengezinnen , melkboeren, koeboeren varkensboeren e.d …..uiteindelijk zeker wel belangrijk i.mo.
     Anderzijds is het aanwezige vet en de stoffen in de melk moeilijk afbreekbaar voor de mens en zorgt het mogelijk voor dichtslibbing van aderen en ziekten na langdurig en regelmatig gebruik ervan…

     Dairy Doubts – Health Concerns About Consuming Dairy Products Michael Klaper

     Geliked door 1 persoon

     • Geheel ontopic zou ik zeggen en klinkt best logisch, want in oa USSA, Canada, Australië en Nieuw Zeeland is het hormoongebruik op het erf/in de megastal nog steeds gewoon toegestaan.
      Melk is idd oorspronkelijk voor kalveren bedoeld en er gaat een hoop dierenleed achter schuil.
      Naast het feit dat uitgemolken vee en stierkalveren als reststroom in de fastfood-industrie terecht komen, krijgt het vee vaak ook zelf “krachtig” fast-food of met lanbouwgif doordrengt GMO-kuilvoer te knagen en dito stro om op te liggen.
      Als koeien onnatuurlijk over hun eigen uiers struikelen vanwege de doorfok, is er iets goed mis.
      Er breken dus weer gouden tijden voor de hormoon-maffia en de transgender-ombouwers in de eu aan, met ceta en daarna titip.

      @Anouk68; Dus net als met “groene” stroom, die weer grijs-gemixed uit je stopcontact komt; grijs-wit aangelengde vloeistof als het ware…

      Geliked door 1 persoon

     • Neemt niet weg dat tractoren best handige voorwerpen zijn om je protest wat kracht bij te zetten, helemaal als alle ontevreden verschillende beroepsgroepen en andere vernederlanders hun pech-onderweg-vestje uit de auto haalden en zich eens zouden verenigen achter de tractor (ipv zich te laten verdelen en te bespelen), het voorbeeld van de genaaiden te Frankrijk volgende…

      Geliked door 1 persoon

 2. go Sven..!
  van dit soort mannen moeten we het hebben, these days.
  onverkochte, autonoom denkende figuren..
  net als een aantal van zijn vrienden en anderen.
  hulde!

  en dan dit…:
  dit soort griezels..(me’vrouw’ in het wit)

  Geliked door 1 persoon

  • Oorlog is voortzetting van politiek maar met andere middelen. Met zulke politiek is oorlog onvermijdbaar. De voorzitster laat die Hiddema niet eens uitspreken bij het beantwoorden van een vraag op het eind. Eén woord; TRIEST.

   Like

   • @Don, bedoelde je eigenlijk te zeggen dat “vrede” het (al dan niet stiekum) voortzetten van (eeuwige) oorlog met andere middelen was? En dat het begrip interbellum inhoudelijk dus ook maar een wassen neus en een mooi scrabble-woord blijkt te zijn?

    Dan noem je het toch gewoon blauw- of withelm vredesmissie (uranium diefstal te Mali, regime-change, waar dan ook), politionele opleidings actie (gewasbescherming (papaver) in Afghanistan) en sociaal omkijken naar derde wereldmensen of dijkbewaking (in Vlissingen) in die veels te dure en te frequent zichtbare kanonnenvlees-wervingsspotjes op tv, van het ministerie van offensie…

    Ik zet voor jou een jokert in (de Hiddema joker;))…

    Geliked door 1 persoon

  • @hugenoot wie is Sven en waar moet hij heen gaan?
   De gchrrristen-griezel in het wit kon ik ontdekken, de soort mannen waar jij het over hebt niet (tot 2 keer toe gekeken), of het moet soms zijn dat jij je door Theo laat foppen?

   Zou hij niet ook net als een aantal van zijn vrienden en die andere (met z’n eenmanszaak, waarvan we het zeker weten), ook financiële zionistensteun, een Mossad-opleiding en een Israhelisch paspoort hebben gekregen?
   De ene heeft een oud-hollandsche jeugdstorm-meeuw als logo, de ander kicked weer op minerviaanse bosuilen, net alsof er iets te kiezen valt…

   Dan vond ik persoonlijk Renske haar optreden tegen Pinokkio damesfiets en zijn wachtgeldbanen-carousel een stuk onverkochter en authentieker over komen (ook al haalt dat jammer genoeg ook niks uit):

   Geliked door 1 persoon

 3. Er valt nog een andere agenda op het gaat mogelijk niet echt over landjepik alleen het gaat mogelijk ook over de mensen weg te leiden van het platteland richting toekomstige megasteden. .Boerengezinnen die op deze wijze dus niets meer kunnen verdienen op het platteland worden zo gedwongen te migreren naar de steden ter overleving. Men heeft verder mogelijk opgemerkt tijdens WOII dat de boeren nog goed in eten konden voorzien en op die wijze hadden de aanstuurders dus geen volledig van hen afhankelijk volk. Als men de voedselketen volledig overneemt dus de boeren uit die keten laat verdwijnen (dat mogelijk zelfs wereldwijd…) dan heeft men wel die volledige controle. Dit omdat voedsel een primaire levensbehoefte is, en dus een zeer belangrijk controle mechanisme is… Totalitair gezien….

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie. NB De meningen verkondigd en de links die gedeeld worden in de reacties zijn de persoonlijke meningen van individuele scribenten en vertegenwoordigen niet noodzakelijkerwijs de mening van Don Quijotte.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.