Flat Earth – US Court Rules “no evidence of curvature”!

cogn

Met dank aan een reactie van Treowd.

Ik begrijp onderhand niet meer dat er nog mensen zijn die geloven dat we op een bol in een oneindige ruimte rondslingeren zonder het te merken of anderszins waar te kunnen nemen. Cognitieve dissonantie is a bitch.

37 Reacties op “Flat Earth – US Court Rules “no evidence of curvature”!

 1. Graag aangedragen @Don , ja het is best bijzonder te observeren hoe diep de programmering aanwezig is bij sommigen / best velen…
  Geen spat ruimte aanwezig om alleen maar even te spelen met de gedachte alleen, het is alsof men zich gedwongen voelt meteen van een berg af te moeten springen, dat terwijl er slechts gevraagd wordt even achter de berg te kijken….. en de berg even te laten voor wat het mogelijk niet is…

  Liked by 2 people

 2. Wat me stoort aan de retoriek van de verteller is het wel opsommen van het gebrek aan bewijzen van de klager maar voor het gemak weglaat dat geen enkele flat-earther met een flinke telescoop aan de Ierse westkust gaat staan en dan bewijst dat je daarvandaan Amerika kan zien.
  En vice versa, uiteraard.
  En vanuit Amerika moet je volgens de flat-earthers met een telescoop Japan kunnen zien.
  Waarom bewijst niemand dat ooit?
  Zo simpel en doeltreffend, maar nee hoor……

  De rechtszaak ging ook niet over het wel of niet plat of rond zijn van de Aarde maar of de klager recht had op de 15 mille die te verdienen viel.
  De klager heeft geen steekhoudend bewijs voor zijn zaak aangedragen en het mooie is dat als het omgedraaid zou zijn, als 15 mille te verdienen viel door te bewijzen dat de Aarde plat is, de uitspraak precies hetzelfde zou zijn: geen bewijs.

  De plat- vs. rond-discussie is net het gebakkelei tussen twee religies; ze vinden allebei dat hun god de enige ware is. hoewel voor geen van beide ook maar een snippertje bewijs is.
  In deze discussie moeten beide partijen hun standpunt bepalen aan de hand van argumenten en ik zal heel eerlijk zijn: de flat-earthers argumenten overtuigen mij in geen enkel opzicht.

  De marionettenspelers die hier aan de touwtjes trekken hebben na religie en democratie een nieuwe splijtzwam in handen om de mensheid te verdelen en te laten bakkeleien over trivialiteiten.
  Chapeau…..

  Liked by 2 people

  • @letto Lag groenland niet tussen ierland en america?


   Net een glaasje jenever dus met een bolletje erop. Verklaart voor een DEEl de rivierstromen.

   Ik weet toevallig dat vanuit nerja plateau van europa (spanje), Afrika ook niet ALTIJD te zien is. Alleen onder de juiste omstandigheden.

   Dus denk dat perceptie en het vermogen om ver te zien (telescoop) te beperkt is. Daarom kunnen ze iedereen ook van alles wijsmaken. Net als met religie.

   Blijft goochelen met spiegeltjes zo’n telescoop.

   Maarjah geloof en religie zijn 2 verschillende dingen.

   Ik geloof dat de aarde een aardvlakte is maar niet plat.
   Ik geloof dat de zon en maan rond zijn maar niet een volledige bol.
   Ik geloof dat de zeespiegel vlak is maar niet plat.
   En is geen absoluut..
   Ying yang vertaald dit zo mooi.
   in het witte deel een zwart puntje
   In het zwarte deel een wit puntje.

   Out of the darkness was born the light.

   Like

   • Wat nou als de aarde alles is?
    En bol, plat, vierkant, driehoekig, rond en concave? (En alles wat er tussen zit)

    Een piramide ziet er vanaf de onderkant vierkant uit. Maar van de bovenkant ook

    Alleen als je ervoor staat heeft hij de vorm van een driehoek.

    Like

    • Het Mandela effect is slechts in het leven geroepen om onverklaarbare misvattingen alsnog verklaarbaar te kunnen maken. Maar dat is mijn mening in deze vanuit een echt kritische afweging…

     Like

     • Wat door mensenhanden is geschreven is niet het ware woord, jullie hebben het over een script wat door hen gebruikt wordt om deze wereld te misleiden door er een these-anti these uit te vormen zodat men via de hegelian dialectic uit de chaos hun orde kan scheppen. Ware orde is aanwezig in de ware oorspronkelijke creatie, daarin ligt ook onze ware potentie. Alles wat we kunnen doen is vanuit het hart leven en opnieuw leren zien dan komen we terug bij de ware bron…….de oorsprong. Volle potentie…..

      Liked by 1 persoon

     • ok, maar hoe kunnen (historische) films, namen, bijbelboeken, logo’s, landmassa’s, kunstwerken dan zo veranderen.?
      En mét terugwerkende kracht.
      Dit fenemeen heeft niets te maken met ‘de waarheid van de bijbel’ oid..

      JFK 4 seater:

      Liked by 2 people

     • Vind je reactie beetje raar.
      Je pleurt heel de site van don vol met bijbelse teksten of in iedergeval liedjes die gebaseerd zijn op de bijbel vervolgens zeg je dat het door mensenhanden geschreven is…
      Alsof een onzichtbare (niet tastbare entiteit) een pen vast kan pakken en een bijbel kan verzinnen.
      Kan jij de wind vangen?

      Najagen van wind kan je in deze wel heel goed.
      En nee een scheetje in je darmen tel ik niet mee
      Mandela heeft de bijbel niet geschreven hoor.

      De bijbel is zeker door mensen handen geschreven (zijn deze niet door Hemzelf gemaakt uit klei?)
      Maar wel Goddelijk geinspireerd.

      Een mens is niet capabel genoeg om zo iets te verzinnen..

      Like

     • Leeownus:
      Vind je reactie beetje raar.

      Dat mag jij vinden 🙂 , sommige mensen gebruiken de bijbel dan slechts als het hen uitkomt en dan volgens hun interpretatie innerlijke spiegeling en daarbij is er voor sommigen zelfs het mandela effect in aanwezig, er zijn imo vele, vele interpretaties mogelijk. Hoe toevallig kan het zijn dat juist de meesters van verdeel en heers daar gebruik van wensen te maken en door de eeuwen heen al gebruik van hebben gemaakt?

      En ja ik pik er imo interessante parabelen of wijsheden uit of ook gedeeltes uit maar ik ben een groot voorstander van The Way.. Maar ik ben er niet op uit mijn persoonlijke overtuigingen aangaande het geloven of mogelijk niet uit te dragen. Ik tracht te verwijzen ter overweging…Als we gaan kissebissen aangaande interpretatie geraken we in verdeling en dat is niet the way, by the way… 😉
      Wellicht interpreteer ik het net wat anders, dan kan toch ?

      Liked by 1 persoon

     • Oke wat is THE WAY dan? Leven vanuit een bedrieglijk hart? Die gevormd is door een bedrieglijk systeem gemaakt door bedrieglijke mensen? Hoe kan een mens de weg weten als voor iedereen deze hele verduisterd is.

      Leven vanuit je hart is het meest dwaze wat je kan doen.

      Je vertrouwd dan namelijk op je zelf
      Ego geloof ik dat ze dat noemde… gedver krijg weer een dejavu…
      Vertrouwen in hij die is, was en komt is een beter idee. Hij die het einde kan voorspellen heeft het begin waarschijnlijk ook al meegemaakt. Alfa en omega

      Er zijn gewoon regels waar een mens zich aan dient te houden doet ie dat niet zijn de consequenties voor diegene tot in de 7de generatie. Oorzaak gevolg.

      Interpreteren mag iedereen
      Maar er is maar 1 waarheid. Niet 2 of 3. Iets wat een waarheid bevat is niet DE waarheid.

      Magoed proost ik steek er nog 1 op

      Liked by 1 persoon

     • Leven van een bedreigelijk hart ???

      Als jij binnen de kaders van het systeem wilt blijven denken en het zo wenst te interpreteren dan zijn dat jouw gedachten hierover….
      Nogmaals ik ga niet het persoonlijke in aangaande mijn overtuigingen, ik draag aan…..

      Like

     • Spreuken 4:23

      Wij hebben een bedrieglijk hart, dat ons zal wijsmaken dat de zonde die we bedrijven, klein is en vergeeflijk. Het hart zal de zonde goedpraten en met goud overtrekken. Het hart zal iemand inblazen dat hij zijn zonden én zijn godsdienst aan de hand kan houden. Alsof de plicht iemand verlof en vrijheid geeft tot zondigen. Het hart zal bijbelteksten bijbrengen om de zonden te rechtvaardigen. O, arglistig hart, kunt u ook bijbelteksten vinden om uzelf te verdoemen?

      Liked by 1 persoon

     • The Way kent wederom vele interpretaties voor mij is het de weg terug zien, vinden, buiten het ego, het in jouw aangedragen parabelen, spreuken heet het loskomen van het bedriegelijk hart. Het is met name al bedriegelijk omdat je gelooft in de dualiteit , je bent nooit echt afgescheiden van het Ene… maar dat is mijn gedachte…De weg terug is onvoorwaardelijk vertrouwen te hebben, volledig durven loslaten….alles is aanwezig, discipline yourself….
      Emanicpate your heart and soul….

      Men beschrijft het ego…..imo

      Liked by 1 persoon

     • Dank je beste Leoownus, zeer gewaardeerd. Aansluitend dit…
      heb het album in mijn collectie…

      Like

     • Nog even over dat het nieuwe testament fake vervalst of wat dan ook zou zijn..

      Mischien is het is leuk om the book of the bee, of the book of the cave of treasures te lezen. Geschreven door henoch voordat ie wegging.
      Hierin staan de beloftes die de schepper aan Adam heeft gegeven.

      Jezus komt aardig overeen met deze beloftes.
      De schepper is verantwoordelijk voor het plaatsen van die boom met die vrucht in het midden van het hof.
      Dus Hij had voordat Hij dat gedaan had ook al een oplossing voor de zonden die daaruit zouden ontstaan.

      Jezus word vaak vergeleken met allerlei goden die dood gingen aan het kruis en na 3 dagen op stonden mitras, horus en seth enz enz en de kerk heeft inderdaad geprobeerd om Jezus op dezelfde dag te laten herrijzen. 25 dec donkerste dag van het jaar.

      Buitenbijbelse documenten tonen aan dat Jezus op 9/11 is geboren en de geschriften van de essenen onderschrijven dit ook. maar goed om gelijk het kind met de badkuip naar buiten te mieteren is ook een optie…

      Like

     • Ik houd de opties open en probeer overall open-minded te zijn beste Leeownus, dank voor de genomen moeite richting de verdere verwijzingen.

      Liked by 1 persoon

 3. vage shit indeed

  Christ the redeemer: (check the comments)

  werpt wellicht ook een nieuw licht op transvestigation:
  Als ze het vrijheidsbeeld al kunnen laten eiland hoppen,
  (van Ellis-island naar Liberety-island)
  waarom zouden ‘ze’ dan niet historische rol moddels met terugwerkende kracht van geslacht / geideridentity kunnen laten
  verannderen..?
  voor de fuk of it..

  Liked by 2 people

Geef een reactie. NB De meningen verkondigd en de links die gedeeld worden in de reacties zijn de persoonlijke meningen van individuele scribenten en vertegenwoordigen niet noodzakelijkerwijs de mening van Don Quijotte.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.