Mediocratie

Donderdag was het de achtste maart. Vroeger in de Sovjet-Unie was dit een vrije dag , genaamd Internationale Vrouwendag. Dat was weer mooi meegenomen voor de gemiddelde Rus in de jaren ’80. Kon ie thuis bij moeder de vrouw blijven, als ie niet de pech had gehad door een partij-fanaat opgetrommeld te zijn voor één of andere demonstratie die dag. Aan dat soort oproepen van partij-mensen kon je beter gehoor geven om niet voor dissident versleten te worden. Het compromis was dan om even je gezicht te laten zien op de demonstratie en vervolgens met een smoes bij de eerste de beste gelegenheid weer huiswaarts te keren.

De marxistische ideologie was zo dood als een pier in die dagen. Het was allemaal schone schijn. Er was officieel geen werkeloosheid. Dat werd gezien als een verschijnsel van het verderfelijke kapitalisme. Maar tijdens werktijd zat iedereen wel uitgebreid thee te drinken, omdat er niks te doen was. ‘De bazen doen alsof ze ons betalen en wij doen alsof we werken’, was het devies. In de partij-krant Pravda bladerde men snel door naar de laatste pagina, waarop de sport en de TV-programma’s stonden. De eerste 3 pagina’s van deze krant waren gevuld met politiek. Dat was voor de dommen. Deze pagina’s werden alleen gelezen door de partij-leden, die dus door de gemiddelde burger voor dom versleten werden. Maar dat kon weer niet hardop gezegd worden, want de partijleden hadden behoorlijk veel macht.

De leden van de communistische partij in de laatste jaren van de Sovjet-Unie waren te typeren als mediocraten. Ze waren niet de slimsten. Onder normale omstandigheden zouden ze het nooit tot hoofdambtenaar, professor of directeur geschopt hebben. Hun baantjes hadden ze te danken aan de partij. Door hun wanbeleid is de Sovjet-Unie uiteindelijk ingestort.

Internationale Vrouwendag was in die dagen in de westerse wereld onbekend, uitgezonderd bij mensen met linkse sympathieën. Maar de tijden zijn veranderd. In Engeland aan de universiteit van Oxford had een fanaat dezer dagen op de trappen van één van de gebouwen de wens geklad: ‘Gefeliciteerd met internationale Vrouwendag‘ . Het bestuur van de universiteit had opdracht gegeven om de grafitti te verwijderen. Wat gebeurde er? Er kwam een vrouw opdagen met een zwabber en een emmer zeepsop! ( RT: Oxford Uni apologizes for ordering cleaner to remove ‘Happy Women’s Day’ graffiti)

5aa16776fc7e93b4748b45bb

De vlam sloeg in de pan bij de feministes: ‘Hoe is het mogelijk dat het universiteitsbestuur zo iets rolbevestigend had laten gebeuren?’ Een vrouw als schoonmaakster staat wel heel haaks op het feministische ideaal. Zelfs de vrijheid van meningsuiting werd erbij gehaald. Vroeger zou dit verhaal hoogstens de vrouwenbladen hebben gehaald. Nu werd via Twitter de publieke opinie gemobiliseerd, zodat het bestuur van de universiteit zich genoodzaakt zag om zich te verontschuldigden.

Rusland heeft zich aan het marxisme ontworsteld en floreert momenteel op het wereldtoneel. Het westen daarentegen heeft een nieuwere variant van het marxisme, het culturele marxisme, omarmt en vaart ten verderve. In dit culturele marxisme zijn de arbeiders als onderdrukte groep vervangen door zielige mensen: vrouwen, homo’s, negers, joden, invaliden en omgebouwden. Zij hebben het recht om de meerderheid de les te lezen. Erger nog, ze eisen ook het recht op om ons te besturen.

De vraag of die zieligaards ook de capaciteiten hebben om ons te besturen, wordt niet gesteld. De eerste resultaten zijn niet hoopgevend. Laten we hiervoor even naar de huidige regeringsleiders van Europa kijken. In Engeland regeert een vrouw. Ze maakt een zeer zwakke indruk en is niet de sterke leider, die het land in deze tijden van Brexit nodig heeft. In Duitsland regeert ook een vrouw. Ze wordt door haar volk gehaat wegens het ongecontroleerd binnenlaten van buitenlanders. In Nederland regeert een een pedofielencollectief met als machtsbasis de VVD. In Frankrijk hebben we een president met een dubieus huwelijk. Welke man trouwt er met een 23 jaar oudere vrouw? Wat moet dit huwelijk verbloemen?

Geen van de bovengenoemde regeringsleiders straalt iets uit van  grote staatslieden uit het verleden. Ze hebben hun baantje te danken aan ‘de partij’. In tegenstelling tot ‘de partij’ in de Sovjet-Unie is ‘de partij’ van tegenwoordig niet meer zichtbaar. Deze partij stuurt vanuit de achtergrond en is de hoeder van het cultureel marxistische gedachtegoed. Alle politici in Europa zouden dezelfde beslissing hebben genomen als de bestuurders van de universiteit van Oxford. Een politicus van vandaag durft niks slechts te zeggen over de bovengenoemde zieligaards om niet voor intolerant versleten te worden. Op het culturele marxisme is genoeg af te dingen. Men leze hiervoor bijvoorbeeld de website van de Canadese geleerde Henry Makow. De huidige politici hebben hiervoor simpelweg niet het intellectuele niveau.

Dat een progressieve partij als de PvdA het culturele marxisme zou aanhangen, is nog voorstelbaar, maar dat zogenaamde conservatieve partijen (CDA, VVD) deze leer aanhangen, laat zien dat de politieke partijen buiten werking zijn gesteld. Er wordt geregeerd vanuit een onzichtbare ‘partij’, die de mediocere marionetten in het parlement aanstuurt.

Poetin had wel het intellectuele niveau om het feminisme te doorzien. Hij stuurde de zieligaards van Pussy Riot naar Siberië. Het heeft hem een grote populariteit onder het volk opgeleverd. In de volgende video droomt een man dat hij naast een homo in bed ligt. Zeer komisch! (Все на Выборы! / Бурунов / Ru – Engl (2018) (vert: iedereen moet gaan stemmen!)

Een Reactie op “Mediocratie

Geef een reactie. NB De meningen verkondigd en de links die gedeeld worden in de reacties zijn de persoonlijke meningen van individuele scribenten en vertegenwoordigen niet noodzakelijkerwijs de mening van Don Quijotte.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.