Donatiezucht binnen de alternatieve media.

mv

Op de site van Martin Vrijland vernam ik dat hij weer dreigt met het sluiten van zijn site als gevolg van een gebrek aan inkomsten/donaties. Een zelfde verhaal bij Micha Kat die er zelfs een investeringsmodel koppelt aan zijn zucht naar donaties.

Hoe onafhankelijk zijn deze bloggers gezien hun chronisch geldgebrek. De AIVD hoeft maar één suikeroom naar voren te schuiven met een zak geld en wat randvoorwaarden en de armzalige blogger is als een wonder uit zijn financiële sores gered.

Door Martin Vrijland worden weer eens de hoge kosten genoemd die donaties noodzakelijk maken. Een quote van Martin Vrijland; ” Alleen al mijn hostingkosten zijn 120 euro en omdat ik wil schrijven (vanuit de caravan en tent) heb ik hier midden in de rimboe een satellietverbinding moeten nemen voor internet en ook dat kost me al 70 euro per maand.”.

Het lijkt kommer en kwel. Maar wat kosten al die zonnepanelen dan wel niet die hij gebruikt? Wie betaald zijn auto?

Naomi2

Naomi/Jeroen Hoogeweij

Ik stelde deze vragen al eerder en publiek om de onafhankelijkheid van Martin Vrijland te kunnen beoordelen. Antwoorden kreeg ik nooit. Alleen vond Martin Vrijland het destijds wel noodzakelijk mijn privégegevens op het internet te plaatsen zoals Jeroen Hoogeweij dat bij hem deed. Diezelfde Jeroen Hoogeweij die er volgens Martin Vrijland voor zorgde dat hij niet meer een normaal leven kon leiden en geen fatsoenlijke baan kon vinden. Deze ellende wilde Martin Vrijland mij dus ook bezorgen. Hoe galant!!!

download (8)

Wie maakt toch die mooie foto’s van die satellieten??

Hoe serieus kun je eigenlijk iemand nog nemen die praat over satellieten die helemaal niet kunnen bestaan? Hoe serieus kun je een alternatieve blogger nog nemen die weigert enig begrip te tonen voor en onderzoek te doen naar de platte Aarde? Hoe serieus kun je een alternatieve blogger nog nemen die acteurs als Ray Kurzweil en Elon Musk promoot als onze nieuwe goden en verder te lui is om enige relevante literatuur te lezen?

Niet al te serieus dus.

bribe

Toch zou het een gemis zijn, denk ik, als weer één van de alternatieven het loodje legt. Dus mijn advies aan MV is dat hij zijn verdienmodel moet gaan aanpassen. Begin eindelijk eens kwaliteit te leveren waar genoeg vraag naar is en koppel daar in het uiterste geval een betaalwal aan vast als je tenminste een beetje lef hebt. Of ga afwassen bij een lokaal restaurant. Zoek de oorzaken in ieder geval niet buiten jezelf.

Al dat gezeik om donaties maakt je omkoopbaar!!!

Zo…En nu gewoon afwachten met welke repercussies jegens mij Martin Vrijland deze keer zal gaan aankomen.

voor hen die hem willen steunen hier zijn (afdreig)artikel. Martin Vrijland brengt ook goeie artikelen en dus wil ik de beroerdste niet zijn.

P.S. Nog een alternatief voor MV. Hij speelt gitaar en kan zingen. Wat let hem te gaan busken.

9 Reacties op “Donatiezucht binnen de alternatieve media.

 1. @Don Dat je kritisch bent is prima, maar je moet je dan niet op dezelfde manier gedragen als waar jij hem van beticht/beschuldigd. Dan laat je je namelijk wel kennen en dat is weer jammer voor de heel goede en ook zeer kritische artikelen die jij dan weer schrijft!

  Kortom ook jou steunen we maar effe nog niet met cente 🙂 🙂 🙂

  Like

   • Plaatste MV ook niet ongevraagd een foto van Naomi Hoogeweij net als ik? @Nemo
    Is dit niet een foto van MV die hijzelf het net op pleurde? En dan zeuren over politieke correctheid e.d.. Zie je de paradox? Wen er ook maar aan dat de Aarde geen zwevend balletje in het oneindige niets of? iets is. Small step for mankind but giant leap for you? @Nemo

    Like

  • @Nemo
   Q. je moet je dan niet op dezelfde manier gedragen als waar jij hem van beticht/beschuldigd.U.Q..

   Vraag ik ook om donaties? Maak ik me daarmee ook kwetsbaar voor beïnvloeding? Waar en hoe gedraag ik me op dezelfde manier?

   Like

   • Gelezen @Don. Laten we zeggen: Wie kaatst moet de bal verwachten.
    Moet zeggen dat ik ook heel graag jouw artikelen lees en dan hoeven we het echt niet altijd eens te zijn.

    Like

 2. Doet MV ook aan pechhulp? Je kan er een basis, koper, zilver of gouden donatie doen, de grafiek geeft aan dat de teller nu over de 100 donerenden gaat (ik weet niet of er ook alter ego’s, meervoudige persoonlijkheden of unofficieler mitarbeiters mee zijn geteld?).
  Wel fijn dat de deurwaarder niet meer bij zijn tent aanbelt, op zijn geheime locatie elders in een vrij land.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie. NB De meningen verkondigd en de links die gedeeld worden in de reacties zijn de persoonlijke meningen van individuele scribenten en vertegenwoordigen niet noodzakelijkerwijs de mening van Don Quijotte.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.