EUROPA-haat

Caroline Glick was zo’n 10 jaar geleden een nog jonge journaliste bij de Israëlische krant The Jerusalem Post. Ze schreef scherpe analyses over de situatie in het Midden-Oosten. Inmiddels is ze een coryfee onder het journaille in Israël en wereldwijd. Haar artikelen worden in vele talen vertaald.

Hoewel niet religieus, valt me op dat ze momenteel geheel volgens de rabbijnse traditie schrijft. Recentelijk schreef ze een analyse over de erkenning van Jeruzalem als Israëlische hoofdstad door president Trump van de VS (Jpost: Our World:Europe’s war against the Jewish state; NL-vertaling: EUROPA’S OORLOG TEGEN DE JOODSE STAAT).

Ik wil de aandacht vestigen op het typisch joodse denken in haar artikel.

1) bijvoeglijke naamwoorden

In artikelen, geschreven vanuit het joodse denken, vallen altijd de bijvoeglijke naamwoorden in het begin van een artikel op. Enkele citaten uit de bovengenoemde Nederlandse vertaling:

‘.. vijandige houding naar Israël …’

‘Europa’s reactie …. is extreem, gewelddadig en meer uitgesproken …’

‘… door de EU gefinancierde Palestijnse Autoriteit …’

Met bijvoeglijke naamwoorden geven we onze kijk op zaken weer. Een boom is een boom; maar of we een boom groot of klein vinden; dat is afhankelijk van, hoe wij naar die boom kijken. Normaliter wordt in een artikel de kijk van de schrijver op de zaken bewaard tot het einde en daar verwoord in één of meerdere conclusies. Joden daarentegen geven al in de aanhef met bijvoeglijke naamwoorden weer, wat hun conclusies zijn. Ze zijn blijkbaar dermate overtuigd van hun gelijk dat ze niet kunnen wachten tot het einde van het een artikel. Je zou het ook een soort bezetenheid kunnen noemen.

Caroline Glick is blijkbaar zo bezeten van de gedachte dat Europa de grote vijand van Israël, dat dit in de eerste zin er al uit moet. Alhoewel Europa slechts een bijrol speelt in de hele Jeruzalem-erkenning van Trump, is Europa volgens Glick de voornaamste bevechter van Israël in de wandelgangen van de macht. De reactie van Europa wordt als ‘extreem’ en ‘gewelddadig’ getypeerd. Heeft Europa soms troepen naar de Gaza-strook gezonden om Israël te bevechten? Niets van dat alles! Europa heeft – als zovelen – in de Jeruzalem-discussie zich afgevraagd of de beslissing van Trump wel zo verstandig was en zou kunnen leiden tot het vergroten van de tegenstellingen in het Midden-Oosten. In de visie van Glick echter is Europa een partner in de oorlog in het Midden-Oosten, doordat ze de PA financiert. Glick doet het voorkomen alsof de PA een huurleger van de EU zou zijn. Er zal wel wat geld van de EU naar de PA gaan, maar dat is dan voornamelijk voor humanitaire doeleinden.

2) haat

Rome is Edom‘ zeggen de rabbijnen. In deze zin zit de eeuwenoude joodse haat tegen Europa verpakt. Edom is een andere naam voor Ezau, de broer van Jakob, één van de aartsvaders van het volk Israël. De nakomelingen van Ezau werden Edomieten genoemd. Ze woonden in de gebergten ten oosten van de Dode Zee in het huidige Jordanië. Deze streek werd eveneens Edom genoemd.

De verhouding tussen de nakomelingen van Ezau en Jakob is niet altijd hartelijk geweest. Uiteindelijk zijn de Edomieten kort voor onze jaartelling door de Joden overwonnen en ingelijfd bij het toenmalige Judea. Bijvoorbeeld de koning Herodes, die in de bijbel voorkomt, was een Edomiet. De Edomieten zijn geassimileerd binnen het jodendom en na enkele eeuwen horen we er niet meer over.

Echter het jodendom is een anti-godsdienst. Het bestaat niet bij gratie van positieve waarden, maar bij gratie van negatieve waarden. Er is niet iets als semitisme dat de joden bijeenhoudt. Het anti-semitisme houdt hen bijeen. Ze koesteren niet hun vrienden, maar hun vijanden. Behalve Edom zijn er nog tal van andere vijanden: Amelek uit de tijd van Mozes; Haman uit de tijd van Esther; Nebukadnezar, koning van Babel, die hun eerste tempel verwoestte; de Grieken uit de tijd van Makkabeeën (gerelateerd aan hun winterfeest Chanoeka); Titus, de Romeinse generaal die in het jaar 70 hun tweede tempel met de grond gelijk maakte; koningin Isabella, die in 1492 de Joden verdreef uit Spanje; en recentelijk de Duitsers. Deze lijst is niet volledig.

Haatfantasieën benemen het zicht op de werkelijkheid. Geschiedvervalsing is het resultaat. De naam van een oude vijand wordt overgedragen op een nieuwe. Dit gebeurt met de uitdrukking ‘Rome is Edom‘. Hoewel er geen enkele aanwijzing is dat mensen van het volk der Edomieten betrokken zijn geweest bij de stichting van de stad Rome, wordt deze mantra eindeloos herhaald. Daar het de rabbijnen zijn die dit zeggen, dient de gewone Jood deze uitspraak voor waar aan te nemen. Het woord van een rabbijn is wet. Zo vergaat het ook Caroline Glick. Geheel in rabbijnse traditie heeft ze een nieuwe vijand tot leven gewekt: Europa. Haar vrienden, die in de laatste wereldoorlog Joden als onderduikers hebben geherbergd, laat ze in de kou staan.

Rome wordt gehaat door de Joden om velerlei redenen. De eerste reden zal zijn dat Rome model staat voor Europa, dat tot het christendom overging. Dit is voor de Joden een slag in het gezicht geweest. Nota bene, Jezus, de Messias die zij verworpen hadden, krijgt miljoenen volgelingen in Europa. Een andere reden zal zijn dat Het Romeinse Rijk groot en machtig werd en veel volken overheerste. Dit is voor een Jood ook onuitstaanbaar. De rol als heerser der volken hadden ze voor zichzelf gedacht.

3) psychologie

Freud was een Jood. Psychologie is bij Joden zeer populair. De hulp aan Palestijnen door de EU ziet Caroline Glick als investeringen in de radicalisering van Israëlische Arabische gemeenschap. Deze gemeenschap zou door de EU worden geïndoctrineerd teneinde te voorkomen dat deze Arabieren brave Israëlische burgers zouden worden.

Netanjahoe, die naar Parijs en Brussel kwam om Macron en Mogherini met de realiteit te confronteren, ontving slechts lauwe reacties volgens Glick. Ze zouden in hun hart oorlog met Israël gewild hebben.

Joden zien zichzelf als superpsychologen, begiftigd met g-ddelijke wijsheid, die schijnargumenten kunnen ontzenuwen. Zo meent Glick door het ‘masker‘, dat Europa volgens haar draagt inzake de politiek ten opzichte van Israël, te kunnen kijken en daarachter een Europese oorlog tegen Israël te kunnen ontwaren. Ze spreekt zelfs over een ‘epicentrum van de politieke oorlog tegen Israël‘.

De beschuldigingen tegen Netanjahoe wegens corruptie zouden ongegrond zijn en de zaterdag-demonstraties in Tel-Aviv zouden gefinancierd zijn door buitenlandse mogendheden. Er zou zelfs een bord met daarop de letters “BSD” zijn gesignaleerd. Dit zou een oproep zijn om Israël te vernietigen.

Met psychologie kun je alles verklaren.

Conclusie

Haar Europa-boeman-theorie onderbouwt Glick met de reacties in diverse steden van Europa op het besluit van Trump. Ook de aanslag op een koosjer restaurant in Amsterdam wordt aangehaald. Maar ze verzuimt erbij te vermelden dat deze aanslagen veelal gepleegd werden door import-moslims. De Telegraaf meldt dat de aanslag in Amsterdam werd gepleegd door een Syrische asielzoeker (Aanvaller Joods restaurant gevechtsklaar). We hebben al veel van dergelijke aanslagen gezien de laatste jaren. Veel aanslagen bleken uitgevoerd te zijn onder valse vlag. Het zou me niet verbazen dat de Mossaad bij deze aanslag betrokken is. Het tijdstip van deze aanslag was wel heel erg gunstig voor de meningsvorming.

Caroline, het wordt te doorzichtig allemaal! Als de autochtone Europeanen het nep-nieuws gaan doorzien, dan zouden ze zich wel eens bij de import-moslims kunnen aansluiten. Dan hebben de Joden in Europa echt een probleem.

8 Reacties op “EUROPA-haat

 1. Essentieel voor de joden: gehaat worden, slachtoffer zijn.

  Dat verbind hen !!!!!

  Talrijke deskundigen (o a Herzl) hebben dit ook onderkend.

  Like

  • @Harry Precies. De leugens omstremt WO II vervolging zijn eindeloos, grenzeloos en vooral ook brutaal maar helaas aangezien ze de hele media in de VS en EUropa en vooral ook Neanderland in een houtgreep hebben kunnen ze al meer dan 70 jaar hun “ooo wat werden wij vervolg'” uitblaten.
   De staat Israel is ook een illegaal met geweld en leugen uitgeroepen staat sinds 1948.
   Zie Benton L Bradberry
   dr Ashraf Ezzat en
   niet te vergeten de Talmoed.

   Like

 2. Voor de e-ven-tu-eel nog overgebleven Gas-Gelovigen die deze site bezoeken, rechtstreeks uit m’n gasbestandje :

  ■ “Holocaust-Deprogramming Course” / after having scrolled down the first quarter of the entire article, you’ll see the subtitle “Irrefutable Facts ; Auschwitz a Work Camp”. Begin reading there.
  Amazing info on the totally FAKE gas chambers of Auschwitz, the very LAST “zyklon camp” of the Nurnberg List of 22 ; ALL the others have already been debunked ! :
  https://holocaustdeprogrammingcourse.com/

  Een flagrant deliktje lijkt mij zo !
  Immers, de propaganda van de laatste (van de 22 gedebunkte !) “europese
  kamer(s)” wordt nog dagelijks in uw brein en dat van uw kinderen gepompt, toch ?
  Precies ja ; via “hun” onderwijs en “hun” media.

  Dus (ook) NL-ers worden ‘real time’ gepiepeld bij ’t leven wa-haa-haaaa ! ! !

  Nee, pathologische mythomanen zijn ‘t.

  En anders niks.

  “Sorry”.

  Liked by 1 persoon

 3. Caroline B. Glick – Jerusalem Post
  http://www.jpost.com/Author/Caroline-B-Glick
  Vertaal deze pagina
  Caroline Glick was born in Chicago and made
  aliya
  to Israel in 1991, after receiving her BA in Political Science from Columbia University. She joined the IDF that summer and served as an officer for more than five years. As an IDF captain from 1994 to 1996, she served as coordinator of negotiations with the PLO in the …

  Flagrant dat in bovenstaande link het begrip “ALIYA” wordt vermeld. Je kunt dit in Ezzats door mij al eerder vermelde onderzoek en analyse terugvinden.
  Zie: https://ashraf62.wordpress.com/2015/08/24/jerusalem-nothing-holy-about-the-holy-city/

  Het komt er opneer dat het vroeger 3000 jaar geleden de trek naar het Noorden vanuit Jemen was en nu het omhoogklimmen met list, bedrog en geweld op de maatschappelijke/politieke/fiananciele/etc. ladder!!!

  Like

  • Aliyah

   The whole Zionist ideology is based on a simple Hebrew word that carries old historical connotation; Aliyah. The word means going (or better yet moving/migrating) upwards where the new land of Israel is supposedly situated. Aliyah, was and still is one of the essential tenets of Zionism that call upon the diaspora Jews to migrate (return) to the land of Israel (Eretz Yisrael).

   The question here is not whether the Diaspora Jews should or should not migrate to Israel (of course they should not). But instead we should ask why the Hebrew word, Aliyah, unequivocally specified that the direction of the migration should be upwards.

   After some reflection we could easily come to the conclusion that the original Jews before migrating to modern day Jerusalem must have come from a land located to the south of Palestine.

   Bron: dr Ashraf Ezzat

   Like

Geef een reactie. NB De meningen verkondigd en de links die gedeeld worden in de reacties zijn de persoonlijke meningen van individuele scribenten en vertegenwoordigen niet noodzakelijkerwijs de mening van Don Quijotte.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.