12 Reacties op “Platte Aarde-Dit is waarom je Eric Dubay NOOIT moet geloven. (video (iets langer;-)).

 1. Waarom de combinatie Holocaustontkenning – Platte Aarde? Wordt de Platte Aarde gebruikt om de Holocaustontkenning belachelijk te maken?

  Verder nog een detail. Eric Dubay zegt ergens dat het woord ‘planeet’ gerelateerd is aan het Engelse ‘plain’ en dus ‘plat’ zou betekenen. Dit laatste is pertinent onwaar. ‘ Planeet’ komt van het Griekse werkwoord ‘plan-a-o’ wat ‘dwalen’ betekent. Planeten werden gezien als dwaalsterren, die tussen de andere sterren door kruisten.

  Like

  • Ook een smerige streek om eerst de boel uit te roeien, om vervolgens al je oorlogs-materieel naar vermoorde stammen te vernoemen…

   Like

 2. Wat Erik zegt, klopt blijkbaar niet wat de dagduur betreft, zie bijvoorbeeld Video 21:41.
  De oplossing van dat ‘probleem’ is, dat één dag pas om is, als de zon op precies dezelfde lengtegraad schijnt als de dag ervoor. De tijd is daaraan dus (al vanzelf) aangepast, toen de klok werd gedefinieerd. Daarom is er (al) rekening gehouden met de draaïng om de zon. Een dag is dus niet gedefinieerd als wanneer de aarde 1 maal volledig om zijn as is gedraaid, maar als de zon op de zelfde plaats schijnt (wel hoger of lager, dat is logisch). Die denkfout maakt Erik. Zo maakt Erik wel meer ‘denkfouten’, maar dít is een wel redelijk duidelijke. (Als je ‘het’ wil (en/of kan) zien.)
  Conclusie: Hoe de aarde er ook werkelijk uit moge zien, het bovenvermelde geeft aan dat die (dat onderdeel van die) stelling van hem onjuist is. Nu kan ik alle voorbeelden gaan uitpluizen, maar dat doe ik niet, dat kost teveel tijd. Echter, als een mens op één vlak een beetje fout zit, dan is zijn betoog eigenlijk wat zwak geworden, lijkt mij.

  Like

Geef een reactie. NB De meningen verkondigd en de links die gedeeld worden in de reacties zijn de persoonlijke meningen van individuele scribenten en vertegenwoordigen niet noodzakelijkerwijs de mening van Don Quijotte.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.