Het prinsengebroed

dead-prince

Saoedi-Arabië was een bedrijf, geen staat. Alles draaide om geld. Nu echter blijkt dat je met geld niet alles kunt kopen.

Enige jaren geleden dachten de Saoedi’s een staat als Rusland ‘de markt uit te kunnen concurreren’. Rusland zat dringend om dollars verlegen, die voor een deel binnenkwamen door olieverkopen. En de Saoedi’s dachten door de olieprijs te verlagen, de Russen bankroet te kunnen laten gaan. Het is anders gelopen; Rusland heeft het overleefd, moed puttend uit de immateriële waarden van christendom en nationalisme, en is zelfs aan de winnende hand.

Je kunt wel huurlingen met geld betalen. Ze willen ook wel vechten. Maar ze willen zich niet laten doodschieten. Wat heb je aan geld, als je dood bent? Dit is er in Jemen gebeurd. De Saoedi’s dachten een oorlog met huurlingen te winnen. Ze hebben verloren.

En nu zijn ze dan zelf aan de beurt. Het Saoedische prinsengebroed vecht elkaar onderling de tent uit. Dat lukt maar matig, want ze hebben nooit vechten geleerd: afzien en pijn lijden. Vanaf de wieg zijn ze in de watten gelegd; eigenlijk hebben ze die wieg nooit verlaten. Het zijn volwassen kinderen. Ze hebben dan wel allemaal dezelfde (over(groot))vader, maar ze hebben geen vaderland gecreëerd.

Voor een vaderland willen soldaten vechten; desnoods tot in de dood. ‘Gevallen voor volk en vaderland’ komt er dan op de standbeelden te staan die voor hen worden opgericht. Op deze wijze leven ze nog voort na hun dood.

Laatst las ik de volgende woordspeling: Saoedi-Arabië, Jehoedi-Arabië. Er zijn allerlei verhalen dat Joden betrokken zijn geweest bij het Wahabisme en het Saoedische koningshuis. Ook is de zionistische heilstaat altijd een bondgenoot geweest van de Saoedi’s. Ze hebben tenminste een gemeenschappelijke vijand: Iran. Zal de Jehoedische heilstaat binnenkort ook uiteenvallen? Kissinger heeft in 2012 gezegd: ‘Israël bestaat geen 10 jaar meer’.

4 Reacties op “Het prinsengebroed

 1. De Russen zitten ook niet stil in Slaolie Arabië.
  Reken maar dat hun cia de prinsen af en toe ook flink aan hun slappe oren trekt en af en toe alvast een (waarschuwend) tikje onder hun luie reten! 🙂

  Like

 2. Oppositie lijder Iran in Den Haag neergeschoten.
  Gaan ze/zullie(u weet wel wie) nu via Neanderland weer aan Iran zitten rukken en trekken!!??

  Like

 3. SA is een israelische (britse/VS zionisten) uitvinding…een land dat pas sinds 1932 officieel bestaat. Is any bell ringing??
  We worden volledig voor de gek gehouden met alle consequenties van dien…als er echt terrorisme zou bestaan en geen staats terreur, dan zouden al deze bedriegers en zich-zelf verrijkers al lang aan een boom hangen. Maar de mens heeft niet door dat de politie alleen voor het domme volk werd uitgevonden (in Engeland, ik dacht 200 jaar geleden). Kijk naar het logo (politie, brandweer) open boek en de kaars…

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie. NB De meningen verkondigd en de links die gedeeld worden in de reacties zijn de persoonlijke meningen van individuele scribenten en vertegenwoordigen niet noodzakelijkerwijs de mening van Don Quijotte.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.