Een god en zijn sjiksa’s

WEINSTEIN

Harvey Weinstein, hm! Een Amerikaan met een Duitse naam! Een Jood misschien? Wat is in vredesnaam een ‘Weinstein’? ‘Wijnsteen’ in het Nederlands. Dit komt voor in de droesem van wijn. Wie noemt zich naar zoiets onbenulligs? Dus de kans is groot dat het een fonetisch overgezette naam is; in dit geval waarschijnlijk vanuit het Hebreeuws of Chazaars. Gelukkig kennen de Amerikanen weinig Duits. Daarom hebben de Weinsteins hun naam niet hoeven te veranderen, toen ze in Amerika aankwamen. Dat was anders met George Schwartz. Dat herkennen veel Amerikanen nog wel. Daarom heet hij tegenwoordig George Soros.

Bingo! Volgens een artikel in het joodse tijdschrift Tablet Magazine is Harvey Weinstein Joods (The Specifically Jewy Perviness of Harvey Weinstein). Men is er zelfs trots op. Trots op zijn verkrachtingen? Nee dat niet, maar er trots op dat hij zijn wangedrag op typisch Joodse manier heeft bedreven. Harvey verschilde van de gemiddelde ‘gooise’ (=niet Joodse) ‘pussy grabber’. Hij was anders. Hij deed het met stijl. Hij was een artiest. Voor details verwijs ik u naar bovengenoemd artikel.

Waar heb ik dat woord ‘anders’ vaker gehoord? Oh ja, bij de homo’s. Die vinden ook altijd dat ze ‘anders’ zijn en dat wij als gewone mensen daar respect voor dienen te hebben. Ze moeten er niet aan denken om ‘een gewone man’ te zijn. Dat is hun te min. Ze fantaseren en lustig op los; alleen laten ze de gewone man wel de rekening voor hun AIDS-behandelingen betalen.

Fantasie speelt ook een grote rol binnen het jodendom. Het ‘anders zijn’  van Harvey Weinstein vindt zijn oorsprong in de joodse leer dat ‘gojiem’ (= niet-Joden) eigenlijk geen mensen zijn. Niet dat ik verwacht dat Harvey elke sabbat in de synagoge zit; maar buiten de synagoge om komt deze boodschap ook wel aan: Joden – religieus of seculier – wanen zich een soort goden, ver verheven boven die stomme gojiem.

Joodse vrouwen hebben het niet makkelijk. In de ogen van hun zich goddelijk wanende mannen worden ze niet voor vol aangezien. Terwijl hun mannen fantaseren, worden zij in de keuken geconfronteerd met de praktische kant van het jodendom: gescheiden potten en pannen voor melk en vlees. Om gek van te worden! Dat worden ze dan soms ook. Jodinnen zijn oververtegenwoordigd in krankzinnigengestichten. Niet verwonderlijk dat het feminisme hoog scoort onder Jodinnen.

Een betuttelende vrouw in de keuken is een danige domper op het leven van een godenzoon. Vandaar dat hij – vooral als ie welgesteld is – graag over de schutting kijkt naar de sjiksa’s. Dit is een denigrerende uitdrukking voor niet-Joodse vrouwen. Deze staan geheel onderaan in de joodse hiërarchie:

 1. Jood
 2. Jodin
 3. gooise man
 4. sjiksa

De rabbijnen zullen Harvey Weinstein dat gerommel met de sjiksa’s niet zo kwalijk nemen. Enige tijd geleden heeft de rabbi van het IDF, Eyal Karim, gezegd dat het verkrachten van niet Joodse vrouwen door Israëlische soldaten is toegestaan (IDF’s chief rabbi-to-be permits raping women in wartime).

Goden hebben zo hun eigen problemen. Zeus had ook regelmatig amoureuze escapades met andere vrouwen. Dit werd hem vooral door zijn eigen vrouw Hera kwalijk genomen. Hetzelfde is het geval met Harvey. Zijn vrouw Georgina Chapman wil scheiden ….

3 Reacties op “Een god en zijn sjiksa’s

 1. lesje Hebreeuws:
  Hieronder een verwijzing naar een You-Tube-filmpje, waarin een orthodoxe Jood een vrouwelijke journalist uitscheld voor ‘sjiksa’

  Like

 2. De meeste ‘dames’ die hij ‘behandelde’ zijn joods oftewel crypto joods.
  Toen ik nog in D leefde (tot mijn 30ste) was het gewoon een tuthola ‘Schickse’ te noemen, geen idee dat het ‘joods’ was.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie. NB De meningen verkondigd en de links die gedeeld worden in de reacties zijn de persoonlijke meningen van individuele scribenten en vertegenwoordigen niet noodzakelijkerwijs de mening van Don Quijotte.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.