De rabbijn is boos

bkkamp-rabbijnlodyvande

De rabbijn is boos

Rabbijn Lody van der Kamp is boos op CDA-lijsttrekker Buma (Trouw: Rabbijn verlaat CDA om ‘uitsluiten van moslims). Hij heeft zijn CDA-lidmaatschap opgezegd. Eerlijk gezegd, vond ik hem nog altijd de meest sympathieke van de rabbijnen. Misschien moet ik zeggen ‘de minst onsympathieke’, want in de loop van de jaren ben ik behoorlijk allergisch geworden voor rabbijnen. Ik had Lody gerekend onder de gematigde rabbijnen vanwege zijn CDA-lidmaatschap en zijn bijgeknipte baard. Als ik de baard van opperrabbijn Jacobs zie, dan moet ik onwillekeurig denken aan oercommunist Karl Marx. Maar helaas, de categorie ‘gematigde rabbijnen’ blijkt niet te bestaan.

Alle kritiek op het jodendom kon tot voor enkele jaren bezworen worden met het magische woord ‘antisemitisme’. De tijden zijn veranderd. Mede t.g.v. van de BDS-beweging is de joodse pers anti-zionisme gaan gelijkstellen aan anti-semitisme. Voorheen was het mogelijk om kritiek te hebben op bijvoorbeeld Netanjahoe, zonder de Joden in het algemeen hiermee op te zadelen. Nu is kritiek op Netanjahoe tevens kritiek op het jodendom. Maar de logische keerzijde van de nieuwe definitie is dat nu elke Jood kan worden aangesproken op de politiek van de zionisten.

Dus ik kan nu tegen rabbijn Van der Kamp zeggen: ‘Hou nu maar eens op over die holocaust! Kijk eerst even naar jezelf! De huidige ministra van justitie Ayalet Shaked heeft Palestijnse kinderen ‘kleine slangen’genoemd. (Israeli lawmaker’s call for genocide of Palestinians gets thousands of Facebook likes) Bedoelt ze, dat we deze slangetjes beter kunnen dood trappen, voordat ze groot en gevaarlijk worden? Of bedoelt ze, dat de Palestijnen eigenlijk maar dieren zijn? (Beide bedoelingen worden onderbouwd in de Talmoed; zie verder). Hoe vervuld met haat moet een mens zijn, dat nota bene een vrouw dergelijke uitspraken over kinderen doet? (Haat is een integraal onderdeel van de Talmoedische leer)

Het woord ‘antisemitisme’ is versleten. De magie ervan werkt niet meer. Het jodendom is failliet. Moreel is het al failliet sinds de kruisiging van Jezus Christus op Golgotha. Ook politiek dreigt momenteel een zoveelste faillissement. Israël heeft de oorlog met Syrië verloren. Hezbollah-leider Nasrallah heeft Netanjahoe laatst onverbloemd te verstaan gegeven: ‘Als jij Libanon aanvalt, gooien wij Tel-Aviv plat!’ Dit lijkt me geen loze dreiging. Met hulp van Iran maakt hij een kans. Daarom wil Trump het onder Obama gesloten verdrag met Iran opzeggen, ingefluisterd door maffia-maatje Netanjahoe. Iran is militair superieur aan Israël. Dit is voor een jood een overdragelijke gedachte.

‘De Joden vereren de Jood; en de Jood vereert de Joden’, zo heeft Gilad Atzmon (www.gilad.co.uk) het judaïsme treffend samengevat. Het is een vorm van zelf-aanbidding. Alles wat tot de eigen groep behoort, wordt opgehemeld en al het andere wordt verketterd. Deze leer staat verwoord in de Talmoed, die een hele boekenplank beslaat in een boekenkast. Ik kan vanwege deze omvangrijkheid er hier niet nader op ingaan, maar wel wil ik vermelden dat elke rabbijn deze boeken heeft doorgeworsteld.

Dat een joods-christelijke samenleving niet bestaat, dat ben ik met Lody eens. De christenen hebben na de Tweede Wereldoorlog blijk gegeven van een grote verzoeningsbereidheid; zelfs voor zonden die ze niet begaan hadden. In de jaren ’80 werd ik in de Sovjet-Unie door Joden overladen met lof over het gedrag van de Nederlanders in genoemde oorlog. Het feit dat Nederlanders Joden hadden laten onderduiken was over de hele wereld bekend. Daar hoor ik het CIDI nooit meer over. Het is nu eis op eis, wet op wet, hier wat en daar wat. Haat tegen Nederlanders is nu de norm, vooral tegen christenen. Lody bewijst het nog maar weer eens.

Tevens heeft Lody bezwaar tegen de term ‘gewone Nederlanders’. Dit strookt met tal van Talmoedische principes, waarvan ik er slechts één wil noemen: het jodendom vindt dat er eigenlijk maar één volk bestaat, het Joodse volk. De rest van de mensen zijn eigenlijk geen mensen, maar dieren in menselijke gedaante; volgens voormalig Sefardisch opperrabbijn Ovadja Josef, geschapen omdat G-d niet wilde dat Joden door dieren bediend zouden worden.

Nu Lody geen prominent CDA-lid meer kan zijn, geeft hij de pijp aan Maarten. Gewoon CDA-lid is hem blijkbaar te min. Als hij Buma hoort zeggen dat hij trots is, is dat een schop tegen het zere been. Volgens de Talmoed houdt G-d de wereld nog in stand, omdat er nog Joden zijn. Een niet-Jood hoort zich daarom nergens op te beroemen; laat staan trots te zijn. En als die christenen niet willen luisteren, nou dan schakelt hij toch gewoon over naar de moslims in dit land. Tranen met tuiten! Vreemd genoeg hoor ik hem niet over het leed onder de Syriërs, ook voornamelijk moslims. ‘Huichelaars’, noemde Jezus de voorlopers van deze zelf benoemde godenzonen.

 

Auteur: Claus Rechtsgestrickt

Rabbijn Lody B. van de Kamp studeerde aan talmoedscholen in Zwitserland en Engeland. Hij was daarna verbonden aan verschillende orthodox joodse gemeenten. Hij schrijft in het Reformatorisch Dagblad, Friesch Dagblad en het Nieuw Israëlitisch Weekblad. Verder geeft hij les aan het Cheider (Joodse school) van Amsterdam in onder andere Talmoed en Wetskennis. Van de Kamp is fractievoorzitter voor het CDA in stadsdeel Zuider Amstel. De rabbijn is getrouwd en vader van vijf kinderen, waarvan alleen de jongste nog thuis woont.

5 Reacties op “De rabbijn is boos

  1. Hopelijk snapt nu iedereen dat Saoedi-Arabië en Israël 2 handjes op een buik zijn. Beide staan voor de onderdrukking van volkeren, het vernielen van (christelijke) waarden, die ons mens maken, en een mensonterend beleid. Fascisme in de puurste vorm. Daarom nooit rust in de tent. Wat doet deze kneus überhaupt bij het CDA??
    Veel hervormden zitten in het Israël kamp, omdat ze een foute bijbel lezen waarin Israël en joden een waarde wordt toebedeeld die hen niet toestaat. Waarom werden joden al eeuwen lang door tig landen de deur gewezen? Waarom werden ze aan satanisme en kindermisbruik gekoppeld? Waarom laten ons documenten van eeuwen geleden zien, dat joden foute dingen deden? Waarom?? Niet omdat de joden allemaal onschuldige brave lieverds zijn, neeee omdat ze toch iets hebben gedaan, waar ze nu niets meer van willen weten. Macht krijg je niet zo maar, je hebt je stinkend best gedaan om mensen te misleiden, door leugens te gebruiken en een deal met de duivel te sluiten. Shalom..haha

    Liked by 1 persoon

  2. Pingback: De rabbijn was weer boos | DonQuijotte·

Geef een reactie. NB De meningen verkondigd en de links die gedeeld worden in de reacties zijn de persoonlijke meningen van individuele scribenten en vertegenwoordigen niet noodzakelijkerwijs de mening van Don Quijotte.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.