6 Reacties op “Het grote probleem- DE OVERHEID (video)

 1. Een serie op Kleintje Muurkrant; https://www.stelling.nl/kleintje/11245-het-complot-010 , over het aan de rotte kaak stellen van het clubje van de counter-terrorism te Leiden (Beatrice de Graaf/Truus de Mier) zal er ook vast haar “studie” hebben gevolgd.

  HET COMPLOT (010)
  woensdag 28 juni 2017 Gepubliceerd in Actueel
  Na het witwasoordeel van de Leidse Commissie Wetenschappelijke Integriteit inzake de klacht tegen het frauduleuze proefschrift van Jelle van Buuren, werd besloten de procedure voort te zetten bij het Landelijk Orgaan Wetenschappelijke Integriteit (LOWI):

  “Indien het allemaal zou gaan om onderzoek naar 3de-eeuwse Keltische morfologie zou het misschien niet zo ernstig zijn, maar het betreft hier onderzoek met mogelijk verstrekkende maatschappelijke en politieke gevolgen. Onderzoek dat is uitgevoerd op kosten en onder auspiciën van een binnenlandse spionagedienst (NCTV), en dat, naar het zich laat aanzien, kan en zal worden gebruikt om de vrijheid van meningsuiting in Nederland nog verder aan banden te leggen. Er is hier feitelijk sprake van contractonderzoek in opdracht van een overheidsdienst, dat als grondslag moet dienen voor beleid dat in grote lijnen reeds is uitgestippeld. Vandaar dat onwelgevallige feiten en meningen niet aan bod komen. Dergelijk onderzoek het predikaat “wetenschappelijk” verlenen is een belediging voor de duizenden bonafide onderzoekers in Nederland, die hun werk naar eer en geweten verrichten.
  Op grond van eerdere ervaringen kan de verwachting over een onafhankelijk, op de werkelijke feiten gebaseerd oordeel van het LOWI niet al te hoog gespannen zijn. Niettemin vraag ik het LOWI met klem om het hogere belang van de wetenschappelijke integriteit deze keer wél te dienen. Dat betekent dat vooral moet worden gekeken naar de wetenschappelijke waarde (en gebreken) van het proefschrift van dr. van Buuren. Dat betekent dat niet de weg dient te worden gekozen van het Leidse Bestuur, die naar tot dusver is gebleken, primair gericht is op bescherming van de reputatie van individuele onderzoekers en de financiële belangen van de Leidse Universiteit.”

  Maar misschien kunt u al raden hoe het oordeel luidde van het LOWI….

  Like

Geef een reactie. NB De meningen verkondigd en de links die gedeeld worden in de reacties zijn de persoonlijke meningen van individuele scribenten en vertegenwoordigen niet noodzakelijkerwijs de mening van Don Quijotte.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.