De geschiedenis van de platte Aarde (Video)

Een duidelijke video over de discussie over de vorm van de Aarde in de geschiedenis. Een duidelijke en eenvoudige uitleg WAAROM de Aarde plat is.

Advertenties

21 Reacties op “De geschiedenis van de platte Aarde (Video)

  • Natuurlijk is het een grap, Anna. 🙂 Het doet zelfs vaag een beetje denken aan het nonsens artikel dat Alan Sokal ooit liet publiceren en waarmee hjj aantoonde (wat velen nu wel zeker weten ondertussen) dat Gamma-wetenschappen (En dan vooral psychologie en psychoanalyse) weinig te maken hebben met echte wetenschap.
   Het blijft een geweldige grap. 🙂

   http://skepdic.com/sokal.html

   “Such lax editing might be expected in a New Age magazine, where preposterous and unfounded claims about paranormal “energies” being validated by quantum mechanics are commonplace. But Sokal thinks we should expect more of a prestigious journal edited by distinguished scholars in the humanities”

   Like

  • Uiteraard een grap Ipsyllon, het had ook een 1 april grap kunnen zijn, maar aangezien publicatiedatum 21 maart 2017 is… 😉
   Tja science is materialisme en met immaterialisme kunnen ze niets. Als beide polen elkaar opheffen krijgen we zoiets als nondualiteit.
   Daarom nog maar wat humor van scienceandnonduality.

   “The Three Gurus Panel”: JP Sears, Swami Beyondananda, David Ellzey. Gemodereerd door Maurizio Benazzo

   Like

 1. Ik ben 25 minuten ver in de video en vraag me het volgende af:
  1) Hoe ziet men onder de evenaar een andere sterrenhemel dan erboven? Op een platte Aarde ziet iedereen dezelfde sterrenhemel. zij het onder een andere hoek. Maar niet een totaal verschillende.
  2) Welke krachten doen een boven een platte Aarde cirkelende Zon van baan en snelheid veranderen?
  3) We zien Zons- en Maansverduisteringen. Volgens de video draait er boven een platte Aarde nog een 3e bol die voor ons onzichtbaar is maar wel het zonlicht en maanlicht kan blokkeren. Die onzichtbare bol hangt dan onder de zon- en maanbollen. Hoe hoog is dat en hoe groot is die bol dan? En waarom zien we die niet? D.w.z. waarom zien we de schaduw ervan niet vaker op Aarde als dit object tussen Zon en Aarde staat? Theoretisch zou dagelijks een zonne-eclips of maan-eclips manifesteren indien zo een object tussen Zon en Aarde zou cirkelen.
  4) Een platte Aarde is een 2D projectie, welke krachten zorgen ervoor dat redelijk grote objecten die dichtbij erboven cirkelen niet worden aangetrokken door de Aardse gravitatie?

  Zomaar even een tussenstand in het dilemma.
  Beide theses zijn niet bewijsbaar en gaan op allerlei fronten mank.
  Het feit dat bijvoorbeeld de poolster steeds verder inclineert naarmate men richting evenaar reist en bij overschrijding daarvan zelfs verdwijnt, is vrijwel zeker een indicatie dat de Aarde niet plat is.

  Maar alles hier is een illusie dus is de realiteit zoals wij die ervaren slechts een projectie van onze eigen intelligentie (of het gebrek daaraan).
  Alles = Niets.
  Elke golf of trilling is resulterend nul.
  Materie is een fictie, gebaseerd op elektrische krachtvelden die worden opgewekt door uit niets bestaande trillingen.
  De grote vraag is waar onze (hmm) intelligentie vandaan komt.
  Zoals ik al eerder aangaf is Cartesius’s statement : “Ik denk, dus ik besta.” discutabel.

  We zijn er nog steeds niet uit.
  Wie zijn we?
  Wat zijn we?
  Waar zijn we?
  Waarom zijn we?

  Wie één van bovenstaande vragen kan beantwoorden krijgt een ijsje van me.
  Blijf hopen…..

  Like

   • In het Nederlands zou hij “Kaarten” hebben geheten.
    Speelkaarten of landkaarten?
    In elk geval geen OV-chipkaarten.

    Like

  • De these van de bolvormige aarde is natuurlijk al eeuwen volkomen bewezen, vandaar de unanieme consensus bij mensen die meer dan 1 hersencel hebben uiteraard.
   En als harde monist en materialist die wel houd van een ijsje :
   Wie zijn we? Dat staat op je identiteitskaart/paspoort. Check.
   Wat zijn we? Homo sapiens sapiens. Check.
   Waar zijn we? Gebruik je GPS. Check
   Bovenstaande kan je ook beantwoorden zoals de grote Hawking ooit deed en wat een harde waarheid is die de meeste zwevers niet aankunnen :
   “The human race is just a chemical scum on a moderate-sized planet, orbiting around a very average star in the outer suburb of one among a hundred billion galaxies. We are so insignificant that I can’t believe the whole universe exists for our benefit. That would be like saying that you would disappear if I closed my eyes.”

   Waarom zijn we? Er bestaat geen reden. Als je met 3 dobbelstenen gooit en je krijgt 1,4 en 5. Kan je je eeuwig afvragen waarom je die cijfers kreeg. Het antwoord : omdat het kon. Meer is er niet.

   Maar ik begrijp dat vele mensen liever illusies hebben dan bovenstaande harde waarheden. Ik geloofde ook ooit in Sinterklaas, en dat geloof was veel comfortabeler dan de waarheid die ik leerde toen ik ouder werd.

   Like

    • Reden voor bestaan en leven? Inertie in de eerste plaats, zoals bij iedereen. 🙂
     Ik stel vast dat ik mij hier en nu bevind in deze situatie, Bon, dat heb zijn voordeel en zijn nadeel. We maken er het beste van, mijn hedonistische kant kan zich best vermaken met de grote snoepwinkel die het leven ook kan zijn voor hen die een voldoende dikke portemonee hebben. Dat zit wel snor.
     Anderzijds ben ik ook nog altijd de nieuwsgierige jongen die ik 35 jaar geleden al was : er zijn nog altijd heel veel poelen en stenen te onderzoeken naar rare beestjes, hier bvb. vond ik o.a Stevie, Leto en Beer Van der Put : fascinerende schepsels ondanks hun afstotelijk gedrag en onderontwikkeling. 🙂
     En dan is er nog de strijd die gestreden moet worden natuurlijk : tegen obscurantisme, domdenken en religiotie, plagen die het internet vervuilen en een klasse van nieuwe analfabeten aan het creeren is : mensen die niet meer weten wat fake is en wat echt.
     We houden ons wel bezig, we zijn nog maar halfweg.
     En jij, Anna? 🙂

     Like

    • Mag ik dan concluderen Ipsyllon dat ondanks de vele verschillen tussen mensen, wat zeer relatief is wat mij betreft, de mensen in het algemeen zoeken naar vervulling, hoe en wat dat ook is, omdat dat hun bestaan motiveert?
     Tja, wat is een snoepwinkel, daarin ben je alleen geinteresseerd als je denkt dat er wat te snoepen valt 😉
     Schoonheid, eerlijkheid, waarheid, oprechtheid en meer drijven mij Ipsyllon. Dat is wat waard is om te willen leven en de hoop te hebben er een steentje aan bij te mogen dragen 😉

     Like

   • Je snapt echt niet wat ik bedoel of je bent een trol.
    In beide gevallen denk ik dat een dialoog nutteloos is.
    Veel plezier met je GPS en je paspoort.

    Like

    • Hij was iig vroeg uit de veren op de bewuste walpurgis-ochtend onze diamantair ingenieur.
     Maar hij geeft nog steeds geen uitleg over het nut van een gyroscoop op een peervormige (doch altijd perfect rond afgebeelde) rondtollende kermisattractie (kwam ie nog ooit op terug):

     En hoe het toch kan dat de gehele draaiende sterren en planeten mikmak om ons heen, gemeten met een astrolabium na al die eeuwen nog steeds maar een brabants kwartiertje afwijkt (net als toen het ding werd uitgevonden)? Blijft van den frappante…

     Afijn achter de scam-trails schijnt de zon, tijd voor een onderste steniging!

     Like

    • Tja Leto, ik merk gewoon op dat jij het nodig hebt om manifeste nonsens en onwaarheden te gebruiken in je poging tot redenaties. Er is dus inderdaad geen dialoog enkel een ‘J’accuse’ van mij naar jou toe. Ik noem je dus een leugenaar en fantast. Verder nog een prettige dag.

     Like

Geef een reactie. NB De meningen verkondigd en de links die gedeeld worden in de reacties zijn de persoonlijke meningen van individuele scribenten en vertegenwoordigen niet noodzakelijkerwijs de mening van Don Quijotte.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.