De platte Aarde- Waarom het model van de Aardbol niet werkt…. (video) (rev.1)

Na een ruime periode dat ik niet echt meer geschreven heb op mijn blog door een gebrek aan inspiratie en wat andere kleinere zaken wil ik nu weer eens een poging doen wat tumult los te maken in de koppies van de “Globe believers”.

treeoflife

Begin dit jaar viel het me bij een zonnige dag op dat de noordgevel van het gebouw waarin ik woon beschenen werd door de Zon. Vreemd dacht ik want de Zon komt toch altijd op in het Oosten en gaat toch onder in het Westen? Dit als een gevolg van het feit dat in het heliocentrische model de opkomst en de ondergang van de Zon wordt veroorzaakt door de draaiing van de Aarde om haar vermeende as (die een helling maakt van 23,4 graad) van links naar rechts, van West naar Oost. op die manier kan de Zon nooit onder een hoek van 40 graden voor het Oosten (Noordoosten) en 40 graden voorbij het Westen (Noordwesten) opkomen en ondergaan was mijn gevoel.

Dit verschijnsel kan ik alleen verklaren vanuit het platte Aarde model. Hieronder een schetsje van eigen makelij dus bewaar me voor commentaar over dat het niet netjes is want ik ben niet netjes.

zonnoordwest

Nou Bolkoppen, schiet mij maar lek.

Bewijs dat de Zon op 21 juni opkomt in het Noordoosten en ondergaat in het Noordwesten; http://www.weerstationuithoorn.nl/weer/zonnestand.htm

En een filmpje van Youtube.

 

Advertenties

48 Reacties op “De platte Aarde- Waarom het model van de Aardbol niet werkt…. (video) (rev.1)

 1. De volgende reactie kreeg ik elders op een site, van Lucifer hodn @Tsieta

  “Cheeta, kun je me hier van advies dienen?”\

  @Don

  De zon komt altijd op in het oosten en weer onder in het westen. De zon zal nooit in het noorden opkomen. Nooit gebeurd en zal ook nooit gebeuren. Dat jij zon op je ‘noordelijke’ gevel hebt gezien, kan a. gewoon door jou verzonnen zijn, of b. die gevel staat niet helemaal exact op het noorden gericht, zodat het in bepaalde tijden van het jaar tóch nog een beetje zon kan vangen…

  Ik hoop dat ik je voldoende geïnformeerd hebt…

  Like

  • Als je je zintuigen niet op een normale manier leert te gebruiken @Cheeta dan zul je nooit never nooit niet ook maar een stukje waarheid ontdekken. Het is slecht gesteld met de huidige dom gemaakte/gehouden wetenschappers.

   Als je niet omhoog kijkt zie je ook geen wolken (of chemtrails). Dit betekent niet dat ze er niet zijn maar dit betekent dat jij te beroerd bent om te kijken en misschien te dom bent om te zien!!!

   Like

  • Ok Don het is duidelijk dat we aan de basis moeten beginnen als je zulke peuteropmerkingen maakt en mijn zoontje van 4 duidelijk al meer weet dan jij.
   Heb je ooit al gehoord van het wonderlijke instrument, geheten : kompas?
   Nu, als je bij zonsopgang en zonsondergang een kompas neemt en kijkt (met dat kompas in de hand) waar de zon precies opkomt en ondergaat op 21juni en 21 december wat zou je dan zien denk je?
   En begrijp je dat die ‘meting’ (ik weet dat dat een vies woord is voor jou) zal verschillen afhankelijk van de breedtegraad waarop je je bevindt bij meting? Waarom gaat de zon nooit onder in de zomer op de noordpool (of gelijk welke plaats boven de noordpoolcirkel) en komt de zon daar nooit op tijdens de winter?
   Of wist je dat soort basisschool feitjes nog niet? 🙂

   Like

 2. Welkom back, Don.
  Ik heb even een schetsje gemaakt met een bolvormige en schuinstaande Aarde t.o.v. de Zon.
  Ook voor dat model geldt dat in de zomer de Zon opkomt in het NO en ondergaat in het NW.
  In de winter staat de aardas andersom t.o.v. de Zon en komt de Zon op in het ZO en gaat onder in het ZW.
  Klopt helemaal met de Hoornse weer-site azimut.
  Noch je tekening, noch de video bewijzen dat de Aarde niet bolvormig kan zijn.

  Waar ik moeite mee heb is de vraag wat bij een platte Aarde veroorzaakt dat de vlak erboven draaiende Zon zwalkt tussen de keerkringen.
  Daar is een externe kracht voor nodig.
  Hoe wordt dat verklaard?

  En als de Zon zo vlak boven de Aarde staat, waar staat de Maan dan?
  We kennen maansverduisteringen en zonsverduisteringen, dat is alleen mogelijk als beide hemellichamen om elkaar heen draaien en beurtelings afdekken.
  Dat zou betekenen dat de Maan niet alleen met de Zon horizontaal meedraait over de Aarde maar ook haaks daarop in verticale richting om de Zon heen draait, een soort kurketrekker-beweging dus.
  Hoe is dat in hemelsnaam mogelijk?
  Anders zouden er geen maangetijden mogelijk zijn.
  Sowieso is volle Maan in dit scenario niet mogelijk omdat de Maan alleen zichtbaar vanaf Aarde volledig belicht kan worden door de Zon als de Maan boven de Zon staat, maar dat is nu juist een maansverduistering.
  Een tweede probleem in dit scenario is dat de Maan niet verticaal wast maar horizontaal/schuin.
  En dat staat haaks op wat wij hier op Aarde waarnemen.
  En in dit scenario zouden er aan de lopende band zonsverduisteringen en maansverduisteringen plaatsvinden in plaats van eens in de zoveel jaar.
  En als op een platte Aarde de Zon zo ver weg staat dat ik het licht niet meer zie, hoe komt dat licht dan wel bij de boven mijn hoofd staande Maan die net zover verwijderd is van de Zon?

  Kan iemand dat uitleggen?

  Liked by 1 persoon

  • De afstand tussen de Aarde en de Zon is volgens “wetenschappers”/”deskundigen”/NASA/Wikipedia 149.600.000 km ….erg betrouwbaar hé,die afstand is een LEUGEN,mijn eigen ogen zien,dat de Afstand veel,veel korter is….jammer dat zoveel Mensen zo Blinded by “Science” zijn,dus Alles wat NASA zegt,beweert,doet is FAKE,behalve de Ronde/Bolvormige Aarde is Echt?!?!?terwijl ALLE Beelden/Foto’s van de Ronde/Bolvormige Aarde CGI,Green Screen,FAKE zijn?!?!dus ABSOLUUT geen bewijs,en waarom moeten ze het Faken,in godsnaam,als de Aarde toch Echt Rond/Bolvormig zou zijn?!?!De Argumenten,Logica,Video’s,Reactie’s,Bewijzen van Alle Flat Earthers channels/forums op Internet,komen met veel betere Argumenten,Logica,Bewijzen dat de Aarde Plat is ,dan The Round Earthers channels/forums(99% zijn Shills) met hun Debiele”bewijzen”logica”,die ze in hun Video’s/Reactie’s zeggen,beweren,..Shill Channels als b.v New World Agenda(voorheen Free Radio Revolution/Jeff C)NASA liegt met Alles,ook ivm dat de Aarde rond/bolvormig is,zo niet Post/Plaats Duidelijke beelden,video’s,foto’s van een ECHTE Ronde/Bolvormige Aarde AUB…om te beginnen…wederom SUCCES!(voor de zoveelste keer)

   Liked by 1 persoon

 3. Correctie:
  Op een platte Aarde zijn maansverduisteringen onmogelijk.
  Welk ander onzichtbaar hemellichaam schuift er anders tussen de Zon en de Maan?

  Like

  • Op die vraag zal je nooit antwoord krijgen, mijn beste. Idem trouwens voor zonsverduisteringen.
   Zeg eens Don en Stevie, hoe krijgt de Nasa of Esa zo’n zonsverduistering eigenlijk voor elkaar volgens jullie?

   Like

   • Een zonsverduistering zou nog wel op een vrijwel onmogelijk wijze mogelijk zijn maar een maansverduistering nooit of te nimmer.
    Naast alle andere argumenten die voor een bolvormige Aarde pleiten is dit het doorslaggevende bewijs.
    Deze verduisteringen tonen aan dat de drie betrokken hemellichamen om elkaar heen draaien en niet de Maan en Zon vlak boven een Aarde-pizza spiralen.
    Wat op zich ook alweer onverklaarbaar zou zijn volgens de gangbare mechanica- en astrofysicawetten.

    ik denk dat de discussie nu wel gesloten kan worden betreffende de FE.
    Ik beschouw deze theorie als de zoveelste poging van de zio’s om de menselijke kennis te frustreren en voor de zoveelste keer groeperingen die juist samen zouden moeten ageren tegen de zio’s, via “divida et impera” te verdelen.

    Like

    • Ik denk het niet, want de globe waarheid bestaat niet, gefundeerd op zelfbedachte waarheden agv zelf bedachte aannames. Laten we dus voor eens en altijd proberen de aangenomen bestaande waarheid af te zetten tegen mogelijke andere waarheden en zo met zijn allen tot de waarheid te komen…

     Like

     • FE-adepten hebben nog steeds geen verklaring voor:
      – Maansverduistering
      – Noordelijke en Zuidelijke sterrenhemel
      – Eb en vloed aan weerszijden der Aarde
      – Hoeken groter dan 360º bij cartografie, dus een bol meetvlak
      – Verandering van baan van een boven een platte Aarde draaiende Zon, zodoende seizoenen veroorzakend
      -Onmogelijk magneetveld dat een noordpool binnen een zuidpool heeft

      Voorts gaat de FE volledig voorbij aan het voldongen feit dat alles wat wij met kleine of supertelescopen in de kosmos aan sterren en planeten zien rond is.
      En dat alles draait, behalve “onze” Maan.
      Wat weer een onmogelijkheid is gezien de Wet van Birkeland.
      Als ik jou was zou ik me meer bezighouden met die discrepantie dan met de vraag of de Aarde plat is.

      Het punt is dat het heden een leugen is en het verleden ook.
      Piramides zijn niet gebouwd door de “Egyptenaren” en ook de Sfinx niet, ze zijn tienduizenden jaren ouder dan de “Egyptenaren”.
      Voor Abraham en Mozes, Christus, Mohammed, Buddha is geen enkel historisch bewijs, al deze stromingen berustten slechts op overlevering en propaganda.
      Het woord Farao is geen woord uit het oer-Egyptisch maar stamt waarschijnlijk uit Jemen waar Faraon stamhoofd betekent.
      Niemand in de hele wereld heeft gedurende duizenden jaren een dinosaurus-bot gevonden tot 1840, 4 jaar na de terugkeer van Darwin die een evolutie-theorie losliet op de wereld die door ieder verstandig mens tot de wereld der fabelen kan worden gerekend.
      Op inscripties in Abydos van 4500 jaar voor het huidige tijdperk staan helicopters, vliegtuigen, hovercrafts, duikboten.
      Kleitabletten uit Sumerië tonen enorm grote mensen tot bijna 6 meter, die zouden kunnen verklaren waarom alles uit de oudheid zo groot is.
      Piramides, Sfinx, Maya tempels. Paaseiland beelden.
      Dezelfde kleitabletten tonen dat in ons zonnestelsel vroeger een planeet bestond die er nu niet meer is.
      In plaats daarvan hangt er een enorme ring van puin tussen Mars en Jupiter.
      Kwam daar de zondvloed vandaan?

      Wat is waarheid?
      Zit jouw bewustzijn in je hoofd of is jouw brein niet meer dan een zender/ontvanger?
      De kamers in een piramide hebben dezelfde topografie als de klieren in de menselijk hersenen.
      Nog maar 2 weken gelden meldde de kranten dat in de
      USA een jongen die bij een voetbalwedstrijd een schop tegen zijn hoofde kreeg in coma raakte en bij ontwaken na een paar dagen geen Engels meer beheerste maar vloeiend Spaans sprak.
      Wat hij nooit geleerd had.
      Een beter bewijs dat onze “ziel” niet in ons huist maar een signaal van buiten is dat door ons brein wordt afgestemd, is nauwelijks denkbaar.
      Ik stel dat DNA ook een zender/ontvanger is dat een kosmisch signaal interpreteert.
      De structuur van DNA komt overeen met de theorie van Kosyrev over torsievelden die aan de basis zouden kunnen liggen van wat wij als massa beschouwen.
      Hoe kunnen cellen met identieke DNA-kernen andere structuren ontwikkelen als die instructie niet van buitenaf komt?
      Als eens over nagedacht?

      We leven in een soort van Truman Show.
      Onze wereld waarin velen geloven is een farce, een filmset.
      Feit is dat we worden gepiepeld, door wie of wat is de grote vraag.
      Er waren nooit dinosaurussen op Aarde, geen messia’s, godenzonen, profeten, atoombommen, Zyklon-B genocides.

      De poppenspelers die ons beheersen krijgen het al duizenden jaren voor elkaar om hun verdeel en heers-spel aan ons op te dringen.
      Hele volksstammen trappen erin.
      Word wakker.
      Maak je niet druk om een platte of bolle Aarde.
      De zoveelste poging om mensen te verwarren en stelling tegen elkaar te nemen.

      Like

  • Ipsyllon, er zijn vele pogingen om maansverduisteringen op een platte aarde te verklaren, dit is er één van. Evenwel denk ik dat een consensus in deze nog niet aanwezig is, maar dat geldt evenzeer voor een globe aarde.

   Like

   • Anna, er is al ruim 150 jaar absolute en totale consensus over de bolle aarde. Er is geen enkele wetenschapper, die naam waardig, die er aan twijfelt. Het bewijs is gewoon te groot en te duidelijk.
    Dat je dat wil feit wil afbreken of ontkennen wijst duidelijk op onwil of absolute onwetendheid.

    Like

    • Ipsyllon, ik bedoelde qua consensus de de verklaringen voor maansverduisteringen binnen de FE beweging. Wat de globe betreft is er uiteraard een consensus betreffende het heliocentrische model ofwel er ook de nodige wetenschappers zijn die het geocentrische model aanhangen. Hoop dat de misverstanden hiermee uit de weg zijn 😉

     Like

   • Wat mij frappeert in de video is dat de maker refereert aan de macht van de door de gevestigde orde beheerste media die beweert dat de Aarde rond is maar tegelijkertijd een door diezelfde maffia gepresenteerde satellietfoto (bestaan die echter wel?) als uitgangspunt gebruikt voor z’n these.
    Niet erg consequent, toch?

    Feit is dat de zon en maan even groot lijken vanaf de Aarde, gezien het verschil in afstand, en dus een zonsverduistering een schaduw werpt op de zon die even groot is als de maan.
    Omgekeerd zou de Aarde een veel vlakkere of rechtere schaduw moeten werpen op de maan bij een maansverduistering en dat klopt ook.

    Ik zie de logica die de video-maker opvoert totaal niet in.
    Misschien is het zijn logica maar niet de mijne.
    Ik zie op de door hem gelauwerde “satellietfoto” ook geen ronde schaduw, waarom is die zwarte vlek zo onregelmatig?
    Vanuit hier gezien is de maan rond, niet rafelig.

    Als er iets niet klopt en onlogisch is, is het deze video.
    Wat vooral opvalt is dat er geen alternatief wordt getoond.
    Als het huidige model volgens de maker zo overduidelijk niet correct is, hoe zit het dan wel volgens hem?

    Dat is nu net waar alle Flat Earth adepten op onderuit gaan.
    Ze kunnen niet één sluitend argument ophoesten voor hun these.
    Zoals de divergentie van zonlicht toeschrijven aan een geringere afstand van de zon tot de Aarde i.p.v. de lichtbrekingsindex door de atmosfeer en waterhoudende wolken in te calculeren.

    Ik acht deze video dan ook een zeer slechte keuze om een alternatieve visie mee te verdedigen.

    Like

 4. De volleybalclub van Roeselare (Belgie) – The sons of gravity – verveelden zich vorig jaar een beetje en stuurden dan maar de eerste volleybal in de ruimte. En wat toont de video : een bolle aarde. 🙂
  De volleybalclub van roeslare zit dus net als nasa in het grote complot, nietwaar jongens? 😀 😀 😀 😀

  In elk geval wel significant dat een volleybalclub dat kan klaarspelen en de volledige flat earth community niet.
  IS dat omdat er minder leden zijn in de flat earth community dan in een volleybalclub of omdat ze stukken minder handig/intelligent zijn?

  Ik denk allebei. 🙂
  Prachtig filmpje :

  Like

  • @Woepsilon, heb je je tissues al weer opgeruimd? Broek omhoog! Het is een Go-pro camera met fisheye-lens. Die maakt zelfs de aarde op een halve meter boven de grond alsmede de laadbak van die pick-up rond/ovalig. In hun drone zit een camera zonder fish-eye lens en dan is de horizon ineens weer vlak, plat, recht (op 5.14 min.). We vallen in herhaling.

   Wel fijn dat je je af en toe aan een bagger-filmpje wil wagen, dit nieuwe jaar…

   Liked by 1 persoon

   • Je hebt mijn punt alweer gemist, beerputje, het gaat erom dat je dit ook zelf kan doen als je wil, met een eigen lens naar keuze. Maar we weten natuurlijk allemaal dat je dat niet zal doen omdat zal blijken dat ALLE lenzen fisheye lenzen worden boven 10 km hoogte nietwaar? Zelfs de lens in het oog van mensen. 🙂 Vandaar die miljoenen foto’s en vele honderden getuigenissen door astronaturen, cosmonauten en taikonauten van een bolle aarde waar jullie steeds maar omheen fietsen. 🙂
    zolang het geraaskal is op internet kan alles, maar als het aankomt om zelf iets te testen of uitvoeren volgt er steeds weer : niets, jarenlang.
    Zitten al die flatearthers dan in een instelling of in de bijstand dat ze zo impotent zijn. 🙂

    Like

    • Alweer Woepsilonnetje? Net als toen met die Noorse mythologie zekers?
     Iedereen ziet in het geplaatste filmpje dat de Go-pro camera aan de ballon met volleyballen is voorzien van een rondvervormende fisheye-lens, met curveture op een halve meter boven de grond en in de laadbak vd auto vd vinder (terwijl jij altijd loopt te beweren dat je dat niet kan zien omdat de bol zo groot zou zijn en wij nietige bijstandsmieren zoiets met onze impotentie niet kunnen bevatten, vanuit een instelling).
     De camera onder hullie drone heeft een gewone lens, die niet vervormd, maar dat zien we voor het gemak ff over het hoofd. Die smilies maken het erger…

     Liked by 2 people

     • Op 20 km hoogte bevindt men zich slechts 1,5‰ van de Aardse diameter boven de Aarde.
      Dat lijkt me niet voldoende om een ogenschijnlijk rechte lijn in een echte kromme lijn te doen veranderen.
      Het verschil is curvatuur is op die geringe hoogte verwaarloosbaar.
      Ik ben benieuwd of we ooit opnames te zien zullen krijgen die gemaakt zijn op een hoogte van 1000 km of meer.
      De photoshop-beelden van NASA beschouw ik als bedrog, wat niet wil zeggen dat ik daardoor automatisch de Aarde niet als bol kan beschouwen.
      Waarom zou de Aarde afwijken van elke maan, planeet en zon die we zien?
      Wat veroorzaakt het Aards magnetisch veld als er niets draait om z’n as?
      Ik vermoed dat de Aarde een bol is met een solide metalen kern die zeer snel draait.
      Daardoor ontstaat het magnetisch veld en de wrijving met de buitenlaag houdt de magma heet.
      Hoe verklaar je anders magma op een platte schijf?

      Frappant is het volgende artikel: http://www.telegraaf.nl/buitenland/27367936/__Hoe_begon_zonnestelsel___.html
      Het zonnestelsel is geen bij elkaar geraapt zooitje, het bestaat uit een hoeveelheid objecten die qua omvang en afstand tot de zon aan mathematische constanten voldoen.
      De enige lacune daarin is de leegte tussen Mars en Jupiter.
      Daar drijft naar verluidt een immens veld van asteroïden en dus ook blijkbaar een brok ijzer/nikkel gelijk onze vermeende Aardkern.
      Ik acht het aannemelijker dat die kern plus de asteroïden geen resten van een mislukte planeet zijn maar eerder de resten van een verwoeste planeet.
      Die je kan zien op Sumerische kleitabletten.

      De illusie die wij onze realiteit achten herbergt nogal wat mysteries.
      En het is niet in het belang van diegenen die deze Aarde bestieren het plebs wijzer te maken, integendeel.

      Like

     • @leto2thesandworm, op 9.50 min in het filmpje vliegen ze op 96 km hoogte. Met op de achtergrond een rechte horizon, zonder kromming (ze hadden er dan ook geen fisheye lens opzitten).
      Dat van die magma is een goeie vraag.
      Maar zo ook het raadsel met de gyroskoop of de astrolabe (ben al aan het sparen): https://youtu.be/6Tif2fmoV4o

      Like

     • Die bewerkte “24-7” webcambeelden van de zgn 24 uurs Midnight-sun op Antarctica waar “toevallig” dagelijks net een stuk ontbreekt, is op z’n zachts gezegd aan de vreemde kant zo niet verdacht…

      Like

 5. Don, misschien is deze YT aanvullend op jouw constateringen. Ik heb de tijd niet om alles uit te zoeken en ben meer breed bezig om te scannen wat interessant kan zijn.
  De channel van deze man is wat mij betreft zeer aanbevelenswaardig; naast dat er ondertussen velen zich met een stuk diepteonderzoek op bepaalde aspecten bezig zijn wat betreft een platte aarde.
  Alles is ondertussen in een andere fase terecht gekomen en ik denk dat aankomend jaar ook in deze een bijzonder jaar gaat worden.

  Liked by 1 persoon

  • Weet je dat er 2 plaatsen zijn op aarde waar men een perfect rechte lijn heeft gecreerd van 4 km lang? Dus niet zoals water, dat gewoon de bolling van aarde volgt natuurlijk, door zwaartekracht.
   Het is triviaal, maar je weet dat bij een bolle aarde op 4000 meter die perfecte rechte lijn, die horizontaal begint; stilletjes moet wegbewegen van het aardoppervlak, nietwaar?
   Nu, zeg eens wat men effectief kan vaststellen, stelletje forumgenien? Dit moet toch een piece of cake zijn voor jullie, nietwaar?
   Is meten niet weten? 🙂 🙂 🙂

   Like

   • Nee, dat wist ik nog niet, spannend man! En ik maar denken dat een waterpas altijd perfect recht zou zijn. Bedankt!

    Maar over meeuwen gesproken, wist jij bv dat meeuwen door klepto-parasitisme aan hun dagelijkse kost komen? Ook wel parasitisme door diefstal genaamd. Het houdt in dat een dier zich voedt met een prooi die een ander dier heeft gevangen of gedood dan wel een voedselvoorraad die een ander dier heeft aangelegd. Ook het stelen van nestmateriaal e.d. wordt beschouwd als kleptoparasitisme. Voorts wordt nog onderscheid gemaakt tussen het stelen van voedsel van soortgenoten en van andere soorten (volgens wikipedia dan).
    Daarnaast schijten ze alles onder, maken ze een bult krijsend lawaai en wonen ze doorgaans op een vuilstort. De duif ofwel vliegende rat heeft alleen maar ziektes bij zich, maar leeft zich ten opzichte van de meeuw, doorgaans niet uit op kadavers en zwakke prooidieren van een ander.

    Eigenlijk dus best gek om als eenmanszaak, uitgerekend een meeuw (of all animals) als logo te kiezen.

    Ik zou zeggen; Willen we in dit land, meer of minder raar geblondeerde, door zionisten gesponsorde, fascistoïde reserve belg-ex-VVDerts met een eenmanszaak? ……minder, minder in het kwadraat…(scanderende)…..
    Mooi, dan gaan we dat regelen en sturen we hem terug de grens over.
    Als variant op wolf in schaapskleren, zou meeuw met eng slangentongetje passend zijn in dit geval
    (ugh, Stand with Standing Rock, 1x genocide is wel genoeg!). Met alvast excuses aan de rest van Limburg, die em ook liever kwijt is.

    En weer ff on-topic; Wist je dat ze in Bolivia een kaarsrechte zoutvlakte hebben “Salar de Uyuni” met tig (10.000 zoveel vierkante) km’s strak vlak oppervlak met een laagje (waterpas, precies overal evenveel) water erop? Ook raar dat je van de ene kant naar de andere kan kijken, zal wel een plat vlak op de bol zijn zekers? Zie vooral dit filmpje erover; https://youtu.be/VdZqX2CqGO8

    Like

     • Eigenlijk vanuit het midden gezien, een 180 graden rondom Bedford level experimentje, met echt stilstaand water en met een afstand van plus 5.000 km zicht (zonder kromming) ipv de lullige 9,7 km van dat kanaaltje, zeg maar. https://youtu.be/9vtVj6h2XCQ

      Like

     • Beertje toch, cijfertjes zijn blijkbaar zeer lastig voor jou, de langste rechte lijn over Salar de Uyuni die mogelijk is (vanuit Zuid-oosten nabij Uyuni naar Noord-westen nabij Llica is om en bij de 130 kilometer. Ga het zelf maar nameten, beste jongetje. 😉 En dat water staat natuurlijk niet waterpas maar krom, over 130 km, Als je een laser zou zetten die PERFECT horizontaal is (dit moet ongelofelijk accuraat gebeuren natuurlijk, niet met een luchtbelletje maar honderden keren juister) zou je zien dat de laserstraal over die 130 kilometer plots meters en uiteindelijk tientallen meters boven dat water zal komen te liggen. Dan heb je bewijs voor de aardbolling. Het water-oppervlak zelf is natuurlijk krom omdat het op een equigravitatielijn ligt. Fysica voor kinderen, nog altijd, beste jongen. 😉

      Like

     • @Woepsilon; Eerlijk is eerlijk ik ben beter met taal en ja ik zat er nogal naast met die 5.000 km zicht (in de gretigheid van het te late moment, na een dag hard boterhammen bij elkaar verdienen), fouten maken is toch weer menselijk gebleken (kijk zo doe je dat, iets toegeven). Zo zie je maar, we leren nog elke dag (ik wel).
      Tot zover de ruiterlijke knieval, want laat het dan 130 km zicht zijn op die zoutvlakte (we kijken niet op een paar duizend km), beweer jij dat je met een lazerapparaat, toch een bolling zou moeten kunnen ontdekken (zonder dat het stilstaande water van die bolling afdruipt en het topje van de bolling droog zou komen te staan, als zijnde een eiland want zwaartekrachtlijn?).
      Als jij toch al weet dat dit zo is, vanwaar dan het denigrerende toontje met bloody smilies? Dat heeft een gerenommeerd ingenieur met het gelijk aan zijn zijde, toch helemaal niet nodig?
      Lijkt een beetje op; wie het hardste roept denkt gelijk te hebben.
      Maar afijn scuses dat ik je niet op je kinderlijke fysica en je kleur ogen geloof, het lijkt me een mooie test om eens te proberen.
      Tis jammer dat ik er niet om de hoek woon, maar hij staat op het nog te doen lijstje.
      Wellicht dat er iemand binnenkort op vakantie gaat en een lazerapparaat mee heeft?

      Wordt vast nog vervolgt…

      Like

     • Ja, die herinner ik me nog. Ik heb nog nooit zo gelachen 😉
      Er zijn door deze en gene de nodige testen gedaan; misschien maar eens een vergelijkend waren onderzoek opzetten.

      Like

     • Ja, Anna tegentesten zijn altijd fun, maar het is ergens toch belangrijk dat je dat op een eerlijke manier probeert te doen en toch ook een beetje weet wat je doet? Die tegentesters zijn nu niet direct mensen die mij in staat lijken om een geavanceerde lego-constructie voor +12 jarigen in elkaar te zetten zonder fouten. Laat staan dat ze deze tests zonder fouten kunnen maken, maar dat is natuurlijk ook helemaal hun doel niet, dat weten we toch allebei, nietwaar? 🙂

      Like

     • Tja Ipsyllon, de andere testers die ik heb bekeken zijn wat mij betreft een stuk meer wetenschappelijk te werk gegaan dan dit zooitje ongeregeld… Volgens mij moet bij een echte wetenschappelijke test het nodige van te voren vast staan naast dat er méér dan één test wordt uitgevoerd. Dat is de wetenschappelijke methode toch?
      Laten we later het maar eens verder analyseren en zien of we hier gezamenlijk tot een plan van aanpak voor dit soort tests kunnen komen.
      Voorlopig even een paar commentaarvideoos: de eerste van Jeranism; de tweede die ik toevallig een paar weken geleden tegenkwam van een zekere Mono Ganie. Enjoy 😉

      Stephen Hawking Fakes Experiments in Attempt To Prove The Globe

      Flat Earth – Monoganie vs S Hawking (JULY 2016)

      Like

  • Dank @Anna. Het leuke is dat we de komende tijd zelf het één en ander kunnen checken. Hetgeen ik vorig voorjaar al deed. Gewoon bij helder weer de komende dagen vroeg opstaan en de zonsopkomst meten. Vervolgens op 21 maart nog eens en dan 21 juni nog een keer. Als er dan nog iemand is die denkt dat we op een Globe leven dan verklaar ik diegene hierbij officieel tot amoebe.

   Like

   • Hoe ga je dat dan praktisch doen? Op exact hetzelfde uur van de dag, op exact dezelfde plaats de hoek van zon tov horizon (als je die al kan zien) meten? Ja? En wat zou dat dan moeten opleveren? En hoe exact ga je die meting doen? Ik neem aan dat je minstens een theodoliet gaat gebruiken toch? 🙂 Enfin, misschien ga je er eindelijk iets uit leren, wie weet. Hope springs eternal.

    Like

Geef een reactie. NB De meningen verkondigd en de links die gedeeld worden in de reacties zijn de persoonlijke meningen van individuele scribenten en vertegenwoordigen niet noodzakelijkerwijs de mening van Don Quijotte.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.