Het belang van de Homerische kwestie..

Homerische_kwestie

Heb je je ook wel eens afgevraagd hoe we zoveel weten over de klassieke geschiedenis? Hoe komen we aan al deze kennis? Wat zijn de bronnen? Waar kan ik originele bronnen inzien?

Alexander de Grote werd een tijdje nog onderwezen door Aristoteles, wordt ons via de mainstream geschiedenis verteld. Hoe weten we dat? Heeft Aristoteles ooit echt bestaan? En stel dat hij nooit bestaan heeft, heeft Alexander de Grote dan wel bestaan? Het werk van Aristoteles lag eeuwen begraven in de grond in het dorpje Scepsis (Tja wie bedenkt zo’n naam?) zonder dat het werd aangevreten door de wormen en ander ongedierte. Later kwam het na enkele oorlogen en verschillende verhuizingen in Rome en vervolgens in de Bibliotheek van Alexandrië terecht. Een bibliotheek waarvan het bestaan ook door geen enkel hard bewijs gedragen wordt.

De filosofen uit het oude Griekenland verklaarden veel vanuit de Griekse mythologie in hun werken. Vanwaar kregen ze die informatie over de Griekse mythologie? Via Homerus dus, die vele eeuwen voor de beroemde filosofen van de 3e/4e eeuw voor Christus leefde.

Afbeeldingsresultaat voor ilias

Homerus is de vermeende auteur van de werken Ilyas en Odyssee. Hij was de grootste bron wat betreft de Griekse mythologie. Echter al in de Klassieke Periode waren er geen betrouwbare biografische gegevens over Homerus meer bekend. Homerus zou zijn werken zo ongeveer rond 1550 bc geschreven/verteld hebben. Uit deze tijd zijn echter geen schriftelijke bronnen bekend. Er is helemaal NIETS bekend! Toch zijn er hordes aan filosofiestudenten en classici overal ter wereld met deze materie bezig alsof het allemaal echt heeft plaats gevonden. Het gaat inmiddels zover dat men mythes al als echte geschiedenis accepteert.

Kortom het bestaan van Homerus is zeer twijfelachtig en de verschillende stijlen van Ilyas en Odyssee sluiten eigenlijk uit dat het door één en dezelfde auteur is geschreven. Dus auteur is onzeker, tijd is onzeker en toch geloven we het allemaal maar blind. Hoe goedgelovig kun je zijn? Hordes aan studenten studeren zich suf op de klassieken ondanks hun twijfelachtige ontstaansgeschiedenis.

Gianfrancesco_Poggio_Bracciolini_-_Imagines_philologorum

Meestervervalser Poggio Bracciolini

Mijn opinie is dan ook dat we het hele ontstaan van de klassieken kunnen plaatsten in de Renaissance van Italië zo rond de 14e en 15e eeuw. Een tijd vergeven van vervalsers als Darmarius (Grieks) en Poggio Bracciolini (Latijns). Een tijd dat de klassieke tijd zogenaamd herboren werd maar die niets anders is dan een tijd dat de klassieke tijd verzonnen is om zodoende een rechtvaardiging te geven voor de d’Medici’s en hun aanhang (o.a. Machiavelli) om zich ongegeneerd uit te leven in de klassieke Griekse deugden van pederastie en kontjeneuken..

Als de klassieken zijn verzonnen dan is het ook zeer wel mogelijk dat de bijbel ook gedurende deze tijd is verzonnen. Er zijn revisionisten die dit zonder aarzeling bevestigen.

images (79)

Dit gaat over de klassieke geschiedenis maar hoe makkelijk worden we niet met veel recentere verzonnen geschiedenis geconfronteerd zoals de holocaust. De mens is in zijn jonge jaren vaak van goede wil om zaken te leren en vervolgens blind te geloven. Probeer dan achteraf maar eens duidelijk te maken dat alles wat men meent te weten onzin is. Mensen zullen dat nooit accepteren want het zou betekenen dat ze dus voor niets zoveel tijd besteed hebben aan studie en werk.

De Homerische kwestie 

Bronnen: Wikipedia, Ilias Odyssee, Monaldi en Sorti, Mythen van de mensheid van Alexander Eliot.

Advertenties

69 Reacties op “Het belang van de Homerische kwestie..

 1. Laat me denken aan DE FabeltjesKrant….WE leven gewoon in EEN grote Leugen(ik iets minder,hoop ik)maar toch,en TELL LIE VISION is de WORTEL van het KWAAD.

  Like

 2. De hele fundering van ons bestaan is verzonnen.
  Alle religies zijn verzonnen.
  De geschiedenis werd en wordt gemanipuleerd om ons een rad voor de ogen te draaien.
  We mogen niet doorkrijgen dat de mens vroeger veel meer was dan nu.
  Dat de Sumerische koning Gilgamesh 6 meter lang was en met leeuwen speelde als met kittens.
  Dat piramides tussen de 11.000 en 15.000 jaar oud zijn en dus niet door “de Egyptenaren” werden gebouwd.
  Dat de Sfinx 39.000 jaar oud is en verweerd is door water.
  Dat de inscripties in Abydos van 4.500 jaar geleden ons helicopters, duikboten, hovercrafts en vliegtuigen tonen.

  Met de ijsmeteoren die de zondvloed veroorzaakten is nog iets meegekomen dat ons sindsdien naar de verdoemenis helpt.
  Iets interdimensionaals dat zelf geen fysieke macht over ons heeft maar via hun Aardse proxy’s (3x raden wie dat zouden zijn?) en genetische manipulatie het Aardse leven en de mens gebruikt als bio-batterij.
  Dat ons het bloed van de Aarde, olie, laat verbranden.
  Dat één bron van olie, CO2, nu door ons in de ban wordt gedaan zodat er nog minder olie in de aardkorst gaat circuleren.
  Als we niet verder kijken dan het rookgordijn dat voor ons wordt opgetrokken, valt ons doek voor altijd.

  En nee, ik heb geen aluminium hoedje op de kop…..
  Gewoon logisch nadenken en de mainstream leugens door het putje spoelen.
  Atoombommen zijn fysisch onmogelijk en dinosaurussen doken exact 4 jaar na Darwins reis met de Beagle plotseling mondiaal op.
  Satellieten zijn hoogst onwaarschijnlijk en ruimtesondes op 5 miljard kilometer afstand op een object als Pluto laten landen gaat er bij mij ook echt niet in.
  Van alle “moon walkers” is er niet één die op de Bijbel heeft gezworen dat hun maanlanding echt was en 9/11 is een Photoshop/Final-Cut illusie.

  Ain’t life a bitch?

  Liked by 1 persoon

   • Als de Aarde plat is, is ze dan rond, elliptisch, vierkant, rechthoekig, stervormig, hexagonaal of gewoon een amorfe klodder?
    Daar ben ik zo benieuwd naar.
    Waar ligt de rand?
    Kan je daar vanaf vallen en zo ja, waarin?
    Waar liggen volgens jou de Noordpool en Zuidpool?
    Hoe dik is de platte Aarde?
    Waar komt magma vandaan?
    Hoe kan het dat op wat we de Evenaar noemen de valversnelling lager is dan op wat we de Polen noemen?
    Dit ter aanvulling van mijn eerder gestelde vragen over simultane dag en nacht, poolwinters, verschillende sterrenhemels, schemertijd, eb en vloed, magneetvelden, etcetera.

    Like

    • Leggen andere landen dan een andere snelheid af ivm “ronddraaien”Aarde,want de Aarde in(specifiek) Nederland,legt elke dag(zogenaamd)bijna 25.000 km af met een snelheid van 1000km/uur…..???!!!???!!!!

     Like

 3. O.a het Nederlandse Volk,word als Kleine Kinderen behandelt door De Media,bekende Nederlanders,Nos,Pauw,Jinek,Dwdd,Rtl late nicht,Nieuwsuur,Brandpunt etc…daarom zijn ze OOK zo arrogant bij TELL LIE VISION(media algemeen,kranten,weekbladen etc…)

  Like

  • Zelfs Frans Bauer zal weten,begrijpen dat DE mh17 een Hoax is,en dat de Aarde Plat is….triest hé,dat hij dat WEL weet,begrijpt maar ZEER velen Niet….laat ik nog maar zwijgen over wandelendcokesnuifstofzuigermachine Gordon….en “lolbroek” white teeth Gerard Joooolink….

   Like

 4. Prima artikel ! Wat relevant is om te weten is dat je juist diegenen naar voren brengt welke met hun filosofieen of theorieen het establishment lijken te ondersteunen (occult – Roman Empire, het verlengde ervan).

  Aristoteles was daar ook een van (grensgeval) maar er is ook een andere stroming geweest welke zich meer met trancendentele wetenschap bezig hield, dus geen op materieele zin gebaseerde wetenschap maar zich vervolgens baseerde op de heelheid van alles (All-Wat-Is) . Daarbij is ook op te merken dat de andere cirkelvormige Magnetische/Elektrische spheren zoals Venus en Mars, Jupiter en Saturnus, te bezien als Elektrische/Magnetische entiteiten naast de Zon en Maan en onze Aarde eensgelijk een Elektro/Magnetische sphere, door die entiteiten beinvloedt worden; Mogelijk ook cirkelvormige spheren zijn ( disc-en).

  Het zijn allen intelligenties voortkomend uit de hoogste Bron van Intelligentie, de oorsprong – Creatie – het ontstaan van Al-Wat-Is

  ….In the beginning was the Word. Word = Logos. Logos ontspringt slechts en alleen vanuit intelligentie dus MIND. MIND = Divine = GOD de intelligentie achter of in alles dus de oorsprong de orde in de voor ons gelijkende chaos, maar deze ogenschijnlijke chaos is slechts het gevolg van opkomst en vergangkelijkheid aka de oneindige cycli binnen onze realiteit. Zo is de Aarde ook gebonden aan die cycli evenals het Universum wat wij menen te waarnemen. Al zij dit inmiddels een opgelegd beeld door indoctrinatie en conditionering.

  MIND zorgt voor de Collectieve manifestatie en Mind – wij als afsplitsing daarvan – onze eigen individuele Mind manifestatie. Wij zijn een afspiegeling van het zogeheten Universum – as above, so below – complete mini universums (minor Arcana’s) Elektro-Magnetische wezens aka zelfopladende batterijen – met alle wisselwerkingen van dien -aka- emotionele gemoedstoestanden . Deze gemoedstoestanden worden beinvloedt o.a door de Elektro-Magnetische (major arcana) wereld om ons heen, mooi he 🙂 MIND heeft aan alles gedacht en weet nog steeds op alles te anticiperen HIJ hield er waarschijnlijk al rekening mee tijdens de LOGOS en anticipeert er nog steeds op, dit alles in goede samenwerking met onze Elektro-Magnetische ‘broeders en zusters’ om ons heen de Wanderers – De 7 spheren om ons heen maar ook de ‘sterren’ welke tesamen de sterrenbeeltenissen vormen.

  Aan te raden zijn te bezien als een zeer goede start in alles te gaan onderzoeken Thomas H. Burgoine ( The Light of Egypt deel 1 en 2) en de filosofen/wetenschappers Sri Yukteswar, Ovid, Porphyry, Firmicus Maternus, Plutarch, verder kunnen de videos van Santos Bonacci als een leidraad hierin meer zicht geven. Ontdek het golfpatroon van de Zon startend op 21 Maart via zijn presentaties en verdiep je in de kennis. Dit is een mooie start daarin : The Lamb of God – https://www.youtube.com/watch?v=IGCw3WA7-fo maar ook Know Thyself, Acient Theology en vele korte series/delen meer.

  Zet je vooroordelen aan de kant als je het woordje GOD leest en of het woord bijbel ziet of hoort voorbij komen, ook die afwijzende reactie dat is mogelijk een geconditioneerde reflex, komend vanuit opgelegde doctrines en conditionering. Wees leeg zonder vooroordelen weet dat je niks weet , maar dat in alles in die leegte potentie aanwezig kan zijn tot ware kennis, onderzoek zelf vanuit je Zelf and become ZELF….
  Vragen zijn welkom aangaande ander referenties / verwijzingen aangaande deze materie, voel je vrij dat ook te doen.

  (excuus voor de wat lange post mijn hart stond open…. 🙂 )

  Liked by 1 persoon

  • Quote Aristoteles was daar ook een van (grensgeval) maar er is ook een andere stroming geweest welke zich meer met trancendentele wetenschap bezig hield, dus geen op materieele zin gebaseerde wetenschap maar zich vervolgens baseerde op de heelheid van alles (All-Wat-Is) .Unquote

   Dit is ook de reden dat ik Aristoteles regelmatig noem (zie bijvoorbeeld hier https://donquijotte.wordpress.com/2016/02/02/platte-aarde-wetenschap-een-kwestie-van-bedriegen-bedrogen-worden-en-goedgelovig-zijn/ }. Hij is de God van de materialistische wetenschap. Tegenover Aristoteles staan Plato (dualisme) en Socrates (Al wat ik weet is dat ik niets weet). Door de manier waarop deze filosofen geplaatst zijn in de historie en door de inhoud van hun (???) geschriften ben ik gaan geloven dat Plato en Aristoteles sowieso verzonnen historische figuren zijn. Verzonnen door het establishment van de Italiaanse Renaissance welk establishment, later via Geneve, Parijs, Amsterdam en London, tot de dag van vandaag nog immer de macht uitoefenen in de materiële wereld. Ik heb voor mezelf “de Geheime Leer” van HP Blavatsky en “The electric universe” gecombineerd met enkele revisionistische werken van filologen en historici. Het gevolg is dat ik me aansluit bij Socrates, Al dat ik weet is dat ik niets weet. Geeft wel stof tot denken moet ik zeggen en dat maakt het weer leuk.

   Dank overigens voor je interessante reactie.

   Like

   • Nog zoiets : ” Het grootste deel van kennis is die kennis die je niet kent ”

    Maar wat ik wèl weet is dat ik moet gaan pitten nu 😉

    Like

   • De pest is dat we niet weten wie, wat, waar en waarom we zijn.
    Ons heden correleert niet met ons verleden.
    We constateren Nazca-lijnen, piramides, Sfinx, Abydos en geloven klakkeloos de lamme verklaringen daarvoor door het establishment.
    Bestonden er ooit dinosaurussen?
    Hoe oud is het blanke ras?
    Waar komt het vandaan, d.w.z. wie heeft het gemaakt?
    Zoals alles hier gemaakt is.
    En waarom?

    Is het toeval dat de joodse Tenach de schepping 5776 jaar geleden definieert en de wetenschap concludeert dat het blanke ras ongeveer 5800 jaar geleden Europa begon te cultiveren?
    Onze geschiedenis is verworden tot een klucht die al veel eerder begint dan de Italiaanse Renaissance.
    Maar het konijnenhol gaat nog veel dieper.
    De torsie-velden van Kosyrev, het elektrische universum, de visie van Tesla…
    We zijn slechts projecties.
    Om tot de bron te komen moeten we nog veel leren…..

    Like

  • @Treowd Plutarchus is volgens mij en anderen ook zo’n onbetrouwbare historiograaf, gezien zijn fantastische vertellingen, om de geschiedenis zoals chronologisch door Josephus Scaliger, meesteroplichter, is vastgelegd een zweem van betrouwbaarheid te geven. Ook een de hemel ingeprezen Isaac Casaubon kan men gewoonweg als oplichter betitelen door zijn onwaarschijnlijke ontdekking van Syncellus in Parijs net op het moment dat Josephus Scaliger dat werk nodig was en een verzoek deed aan Casaubon voor “nieuwe klassieke ontdekkingen” voor zijn chronologie. De antieke geschiedenis hebben we te danken aan een hele grote groep vervalsers die daar ontzettend rijk van werden. Het probleem is zo groot dat bijna niet meer na te gaan is wat authentiek is. . .

   Like

   • Dank je voor je reacties DonQuijotte, 🙂 Ja je moet goed filteren inderdaad het kan zijn dat Plutarches op Plutarch lijkt en ze misschien wel twee verschillende personen zijn. Maar in feite kun je uit bepaalde leringen zelf de juiste conclusies trekken en als het ware je innerlijke resonantie met/aan waarheid toetsen. Uiteindelijk kom je uit bij een volledig beeld d.m.v toetsing en verbindingen leggen.

    Sommigen zaten op de rand van de overschakeling van platte aarde kennis richting bolle aarde theorie vervolgens en daarna is er veel pseudo-wetenschap (vervalsing) gepleegt als het ware, door vanuit een aanname (lees geloof ergens in) daarop ‘ wetenschappelijk ‘ uit te gaan breiden/verdiepen.

    Je zou het kunnen bezien als de nu huidige terrorisme bestrijdings-industrie ook uiteindelijk gebakken lucht is, maar wat ook het establishment ten dienste is richting hun hegemonie. Het staat pal op de realiteit er lijnrecht tegenover
    zelfs maar ja dat dient ook een agenda en satanisme is 180 graden omgedraaide werkelijkheid. Koren op de molen dus.

    Het is aan te raden om je wat te verdiepen in de lezingen van Santos bekijk wat series en als het resoneert met je dan zul je merken dat er een bepaalde opbouw is. (mogelijk wens naar meer) Je hebt mijn e-mail dus ik kan je ook wat interessante pdf files toezenden of een algemene link aanreiken mocht het mogelijk zijn.

    De antieke geschiedenis hebben we te danken aan een hele grote groep vervalsers die daar ontzettend rijk van werden. Het probleem is zo groot dat bijna niet meer na te gaan is wat authentiek is. . .

    Ja , ik begrijp je. Daarom zelf filteren. Waarheid – voel je – wakkere mensen hebben er innerlijkje resonantie mee.

    Liked by 1 persoon

 5. Die link toezenden is mogelijk heb net even gekeken. Dat gaat over een lijst van boeken in pdf vorm welke zeer veel interessante materie bevat. Voel je vrij om te mailen dan kan ik dat verder toelichten. 🙂

  Like

   • @stevie wonder. Ben zwevende maar neig meer naar de cirkel / platte mogelijkheid, omdat het meer resoneert met mijn innerlijk gevoel richting waarheid. De verklaring dat de aarde met een absuurde snelheid rond de Zon door het Universum reist sneuvelt bij mij al op het punt dat we ieder jaar dezelfde astro- logische – volgorde van de sterrenbeelden terug zien boven ons hoofd. Dat bestaat niet als wij door het Universum zouden reizen dan zouden we telkens nieuwe sterrenbeelden tegenkomen volgens bepaalde logica kan dat alleen maar nieuwe onontdekte gebieden opleveren. Met die snelheid welke ze aangeven waarmee we ons zouden verplaatsen ?? * ?? zouden we er wel een hoop kunnen missen of over het hoofd kunnen zien haha…

    Like

 6. Grappig hoe fout je rederering wel kan zijn. Natuurlijk beweegt de aarde aan een rotvaart in een cirkelvorm rond de zon, en de zon weer in een cirkelvorm rond het centrum van de melkweg en de melkweg beweegt ook weer weg van het centrum van het heelal.
  Maar de resultante van al deze snelheidsvectoren is noodzakelijkerwijs (veel) kleiner dan c, waardoor het effect op de positie van sterrestelsels minimaal is, dat gaat immers over licht dat milljoenen of zelfs miljarden lichtjaren overbrugd heeft. Wat is de hoek van een rechthoekige driehoek waarbij 1 zijde honderd lichtjaar is en 1 zijde 10 miljoen lichtjaar? Bijna nul natuulijk. Maar we zien wel verschuiving van de sterrenstelsels, dat duurt alleen een paar millennia.

  Like

  • @ipssy hoe hebben ze dat dan Berekend ivm o.a Snelheid “beweging”Aarde?,want er is nog NOOIT iemand op de Maan geweest ,en OOK niet in de Ruimte,en Satellieten bestaan niet….dus?!?!?

   Like

  • De aarde beweegt volgens@ipssy in een rotvaart(hahahaha).Waarom zijn dan Alle zeeën,en vijvers,oevers,meeren, VAAK Spiegelglad,zonder 1 rimpeltje in het water,terwijl de Aarde(zogenaamd)in een Rotvaart ronddraait/beweegt 24/7@ippsy?

   Like

   • En als Water,Zeeën,Meeren,Vijvers golven/golfjes/rimpels/rimpeltjes vertonen aan de opervlakte is dat DE Wind of een Storm of Briesje….;)of niet?

    Like

  • Beste Ipsylon vanuit jouw perspectief bekeken is dat de aanname welke jij jij wenst te verdedigen zo lijkt het althans, zie geen enkel plausible argument in je redenatie waarom ik van gedachten zou moeten veranderen. Ook de persoonlijk gerichte opening maakt geen indruk en draagt eigenlijk niks bij aan je argumentatie, daarin schuilt slechts je eigen geloof in jouw aangedragen argumentatie. Verder zijn de berekeningen welke je probeert aan te kaarten op een analyse/’kennis’ gebouwd die er al vanuit gaat dat inderdaad zo feitelijk zou zijn en zijn daarmee dus nooit feitelijke berekeningen te noemen omdat de natuur om ons heen geen enkele reflectie geeft van een beweging – door het/een Universum wat daarom dus ook al daarmee aangeeft dat je argument of openings statement wat begint met – natuurlijk – daar ook al direkt sneuvelt.

   Liked by 1 persoon

   • Het FEIT dat@ipsyllon TROLT bij het Leven ivm “Ronde/Bolvormige”Aarde EN in ALLE andere zaken o.a MH17 Hoax,French 13 November terror Hoax etc..etc…@ipsyllon Trolt bij alles,zegt OOK al heel veel,ivm dat de Aarde 100% PLAT is,of niet@de haas@leto2thesandworm@andere reaguurders@andere round earthers….@ipssylon “gelloft”ALLES wat NASA,Tell Lie Vision,Media(algemeen),”Wetenschap9pers0,”Onderzoekers”,etc…etc..etc.. te melden heeft………

    Like

     • Om een punt te maken?(ik zal erop letten,het is een gewoonte geworden,maar het gaat immers om de InhouD)@donquijotte

      Like

    • Ik geloof helemaal niets, ik beoordeel informatie op hun verifieerbaarheid, consistentie en waarschijnlijkheid.
     Daaruit volgt nu eenmaal logischerwijze dat Nasa ongetwijfeld op de maan heeft gestaan, dat Russen met een Buk raket MH17 hebben neergehaald en dat de aarde zo bol is als iets.

     Emotioneel gekrijs als dat van Stevie maakt nog geen deuk in een pakje boter, laat staan in een argumentatie die solide als een betonblok is. Er is een goede reden waarom 99% van de mensen jouw verhaaltjes afdoen als belachelijke verzinsels Stevie : kritisch nadenken.

     Like

   • Beste Treowd, mijn ‘aannames’ zijn wel het cosmologisch model zoals dat doorheen de voorbije 20 Eeuwen opgebouwd is en verfijnd tot een niveau dat jouw begripsvermogen ver te boven gaat. Ik zeg alleen maar dat jouw ‘contra’ argumenten totaal naast de kwestie zijn en enkel aantonen dat je het cosmologisch model gewoon langs geen kanten begrijpt.
    Om het aan te vallen moet je het toch een beetje begrijpen vrees ik, dat is al wat ik zeg.
    Jouw contra-argumentatie is van het niveau : ALS de kerstman niet bestaat, hoe komen die cadeautjes er dan op kerstmis? 🙂

    Like

 7. Om mijn eerdere argumentatie nog wat verder te verduidelijken: De Poolster – in deze genomen als referentiekader – is timelapse fotografisch vastgelegd evenals de daarom heen waargenomen sterren. In die beelden zijn geen bewegingen van de Aarde zelfs niet van de mogelijke tilt (wobble) – die er zou zijn – waargenomen.

  Dus wederom geeft de natuur rond om ons heen geen enkele reflectie van beweging aan. De timelapse beelden zijn zelfs op verschillende locaties op aarde genomen, volgens logica zou het dan onmogelijk zijn om tot deze uitkomst van beelden te kunnen komen, Dan zou men dus slechts op locatie onder de Poolster moeten hebben gefotografeerd. Helemaal al niet mocht de Aarde inderdaad die tilt hebben en daarbij ook nog eens spiralerend rondom de Zon door het oneindige Universum reizen. Natuurkundig gezien en realistisch bekeken (bewust nadenkend hierover) onmogelijk….

  Star Trails Prove Earth is the Center of the Universe

  Like

  • @Treowd Erg bewust ben je je niet.
   Ik zou zeggen, ga eens een wereldreis maken of zo, misschien word je dan wakker en neem vooral @Stevie mee, die ondanks zijn grote inzicht nog steeds plat denkt.

   Like

   • @Nemesis, dat is puur ad hominem je weerlegt mijn argumenten op geen enkel punt, voegt niks toe aan de discussie en het wijst verder op een behoorlijke geindoctrineerde mindset. Jammer want volgens mij is er niet veel te verliezen aan het materieele denken, tenzij…. je slechts en alleen vanuit je gedachten leeft. Er is meer yeaah!
    Wake up man! Het is de Aquarius Era. 🙂

    Like

  • Een vraag die jij mogelijk zelfs kan beantwoorden : kan je vanop het zuidelijk halfrond (neem bvb. Australie) de poolster zien?
   Zoek het eens op en verklaar het antwoord. Neem uw tijd. 🙂

   Like

 8. Het Google Logo van Vandaag(8-3-2016) is o.a ook bezig met de “Ronde/Bolvormige”Aarde…(mind control/kids/school/’wetenschap”/brain wash) symboliseert het Google Logo van Vandaag in Realiteit/Achter de Schermen.

  Like

  • @Stevie 🙂 🙂 🙂 Ga er eens op uit samen met @treowd Je hebt het verdient en dan kom je ook eens uit dat ranzige dorpje daar in die Biblebelt haha.

   Jules Verne: Reis om de wereld in 80 dagen (in een ballon) !
   Is al gedaan, ettelijke keren zelfs.

   Doeiiiii
   N.

   Like

   • @Nemesis Jules Verne’s Around in 80 Days is een Fabeltje/Hoax/Nooit Gebeurt—- Voorbeeld:Google:Top 10 literary hoaxes-(zie nummer:3 in DE top;10)ik zal het voor je herhalen:3-Edgar Allen Poe-The Balloon Hoax(1844)-“Poe’s 1844 article for the New York Sun is examplary of the recursive and proliferating nature of Hoaxes.This Story ,claiming to detail the First Trans-Atlantic balloon Crossing accomplished by the explorer Monck Mason(bassed on the actual balloonist Thomas Monck Mason),may have been conceived in reaction to the Great Moon Hoax,published in the same paper nine years earlier,claiming that Astronomer John Herschel had observed winged humanoids on the Moon with a radically new and powerfull telescope.Poe Felt thas this Hoax report had plagiarised his own short story “The Unparalleled Adventures of one Hans Pfaall”.To further complicate matters of actuality(Nu Komt ie@Nemesis…):***”Poe’s Hoax may have inspired Jule’s Verne Around The World in 80 Days.”***-Bron:Google:Top 10 Literary Hoaxes…..Sprookjes zijn mooi,maar NIET echt gebeurt….

    Like

 9. Soms denk ik wel dat de onzin danwel onbelangrijke discussies een goede dekmantel zijn om ons en de werkelijk ware politieke artikelen van de aivd en ander volks- en landverradellijk instituten af te schermen.

  Echter het kan ook zijn dat het de bedoeling is de waarheid in de geweldig goede en haarscherpe artikelen van @DON belachelijk te maken door trollen e..d

  Dit laatste kan ik mij van Don niet voorstellen, hoewel hij toch die platte Aarde discussies zelf hier plaatst/ in de wereld brengt.

  Dus @DON Q ik houd het maar bij het eerste! en zou zeggen heel slim!

  Maar WE GAAN ZEKER DOOR tot de ROTTIGHEID uit de WERELD is, PLAT of NIET! 🙂 🙂 🙂

  Like

  • @Nemesis Ik werd vooraf door collega bloggers gewaarschuwd niet over de platte Aarde te gaan schrijven. Deze waarschuwing heb ik naast me neergelegd omdat ik me vrij voel ook over een onderwerp als de platte Aarde gewoon na te denken en te schrijven. Het heeft me een tiental vaste volgers gekost, soit. Ik vind persoonlijk de platte Aarde discussie heel belangrijk en probeer ook daar open in te staan en het vanuit een historisch perspectief (Galilei, Copernicus) te bezien. Let wel ik ben geen historicus en ook geen natuurkundige. Ik kwam niet verder dan de, achteraf, pseudo-wetenschap economie.
   Al in de 70er jaren voelde ik als puber dat we nooit op de maan waren geweest. Toen duurde het tot de jaren negentig dat ik door een nummer van REM erachter kwam dat ik niet de enige was die zo dacht. Tegenwoordig met het internet kan dat allemaal sneller. Respect blijft echter belangrijk in deze discussie. Ik veroordeel niemand die in God of wat dan ook gelooft. Ik veroordeel ook niemand die in een aardbol gelooft. Een open mind in combinatie met wederzijds respect lijkt me de belangrijkste voorwaarde om de huidige zieke wereld (plat dan wel rond) te kunnen begrijpen en bespreken. Taboe’s vergiftigen elke zoektocht naar waarheid!

   Like

   • 17 topics on a flat earth psy-op Don !
    en 62 topics over 9-11 en geen woord over Dr. Judy Wood,
    dat zegt toch eigenlijk alles,!
    Voor mij heb je gewoon een andere agenda,
    samen met Sancho panza (stevie wonder)
    behoor je gewoon bij de 80% cotrolled opposition
    van de alternatieve media,
    ,

    Like

    • Ik ben nooit inhoudelijk op 9/11 ingegaan. Judy Wood is voor mij een theorie. Ik geloof niet zo in die bijzondere energiewapens al had Judy Wood wel enkele zeer opmerkelijke bevindingen. Ik geloof niet in het bestaan van atoombommen dus de nucleaire variant valt voor mij ook af. Of jij me als controlled opposition ziet zal mij platgezegd 😉 aan mijn kont roesten. @Cornelis88.

     Like

     • @Don
      ja ik zie dat je achteraf corrigeerd / manipuleerd in je eigen tekst
      en mij belachelijk probeert te maken
      dat vind ik slap goedkoop enz !

      Like

    • mh 17 ben ik nog steeds mee bezig (sorry)
     9-11 heb ik afgesloten,
     verdiep je,,, en ga niet lopen hoaxen stevie
     en beantwoord je eigen multi point choice vragen.

     Like

  • Maar WE GAAN ZEKER DOOR tot de ROTTIGHEID uit de WERELD is, PLAT of NIET! 🙂 🙂 🙂

   Die voorgaande reactie dat is een mooie reactie 🙂 voorbij die mindset van vastroesten in een oud zinloos patroon. Heb je er ooit aan gedacht dat dat ook meewerkt aan verdeling en dat dat natuurlijk koren op de molen is van het establishment ? Wij zullen het samen moeten doen welke vorm dan ook, daarom juist is deze discussie zo belangrijk beste Nemesis. Begrijp 1 ding wise men build their houses on the rocks, wat betekent dat als je slechts op waarheid anticipeert dus wat met je hart resoneert, je dan de juiste weg volgt, welke weg dan ook. Open minded, echt clear minded alles tot aan het laatste puntje onderzoeken waarheids-getrouw, dat is je huis bouwen op de rotsen. Niet omdat je ergens in bent gaan geloven omdat het je vertelt is of omdat het altijd zo was en dat het veiligste voelt. Waarheid is key!

   Liked by 1 persoon

 10. @Nemesis,heb jij een logische verklaring waarom Tell Lie Vision/Nederland/Media Algemeen Totaal geen Aadacht schenken ivm Ronde/Bolvormige Versus Platte Aarde Topic,terwijl er Miljoenen mensen wereldwijd mee bezig zijn op Internet,you tube,facebook,google,social media…laat me Ook denken ivm dat er totaal geen Aandacht word geschonken ivm Mh17 Hoax,Charlie Hebdo Hoax,Sandy Hook Hoax,etc….in De Media/Tell Lie Vision/Nederland(precies Hetzelfde!)

  Like

 11. Een prachtige video aangaande een Zonsondergang. Als je goed kijkt zie je de Zon langzaam in de verte verdwijnen, waarna het uitstralende licht (avondrood) langzaam ook uit het zicht verdwijnt.
  Probeer aandachtig te kijken er onbevooroordeeld vrij van iedere gedachte in te gaan , alleen waarnemen en kijken. Doorbreek je denken slechts waarnemen in het moment dat je kijkt. Het NU…

  Sun Setting on Flat Earth?

  Liked by 1 persoon

   • Actornaut Kuipers,had iets met mieren in “space’onderzocht,toen hij zogenaamd in een ISS was voor een half jaar=+-182 dagenx24 uren=4368 uren?!?!!wat heeft hij nog “allemaal”onderzocht/ontdekt”?,en wat zijn de uitkomsten geweest ivm b.v Die Mieren wat hij heeft “” Onderzocht/Bestudeerd””in “Space”?”etc..””etc..””

    Like

 12. Waarom zoek je het niet op? Duizenden sites geven je alle info die je nodig hebt. Maar met oogkleppen als jij zie je natuurlijk niets. 🙂 Jij bent als de blinde die uitroept : er is geen licht, geen zon, geen maan, geen sterren want IK zie ze niet.
  Tja, als die blinde zelf moet zien voordat hij de realiteit accepteert zal dat nooit gebeuren.
  Die blinde moet eerst accepteren dat hij blind is, voor al de rest.
  Stevie : je bent ziende blind, accepteer het en ga vanaf daar voorwaarts. ooit kom je er wel, misschien binnen 10, 30 of 50 jaar, eenmaal je accepteert wie je bent.

  Like

 13. Er is geena absolute boven of beneden, rechtop of ondersteboven in de ruimte.
  Positie, net als beweging en tijd is relatief. Einstein for dummies. Ooit ga je het nog wel begrijpen. Blijven proberen!

  Like

  • O nee?als Nederland weer eens op zijn “kop”staat ivm “draaien””Ronde/Bolvormige”Aarde,dan is het LOGISCH dat een Vliegtuig wat uit b.v Australië komt,op een bepaald stuk ONDERSTEBOVEN vliegt,als hij Nederland Nadert,@ipsyllon hoe vaak staat per jaar Nederland op z’n Kop ivm “draaien”ronde/bolvormige”Aarde die “25.000 km”(HOAXnummer:7(2+5=7)”aflegt”met een “rotvaart”van 1000km/uur?daar MOET je Antwoord op hebben op zo’n LOGISCHE/Kindervraag…..@ipsyllon@andere “bolvormige/ronde”Aarde DIE HARD Believers..

   Like

  • Einstein was/is een Leugenaar,Ook ivm dat Zwaartekrachtgolven gemeten zijn, is Onzin van +-1 maand geleden Hollywood/Disney/NASA/Overheids Sprookje,Leugen,Hoax,Kwatsch@Ipssytrol

   Like

  • Lol, je bent als een blinde olifant in een porseleinkast, domme Stevie, ik moet steeds zo hard lachen met je dommigheden, het is een constante bron van vermaak. Waarom nog naar Hans Teeuwen gaan kijken als je de posts van Stevie kan lezen, nietwaar?
   En wat betreft onder/boven, wel kinderen van 10 jaar die WEL opgelet hebben kunnen je uitleggen dat het ZWAARTEKRACHT is die bepaalt wat onder en boven is. In de ruimte IS de zwaartekracht verwaarloosbaar en is er dus geen onder en boven, positie, net als beweging is Relatief en afhankelijk van de waarnemer. 🙂
   NEt zo is er op een bolle aarde geen absoluut boven of beneden, die concepten zijn relatief tov de pijl van de zwaartekracht die steeds naar het centrum van de aardbol gericht staat en dus verandert van breedtegraad tot breedtegraad.
   Moest je ooit in een drugs en drankvrije periode hier een paar dagen over nadenken zou je het misschien kunnen snappen.
   Niet opgeven, stevie, we duimen allemaal voor je. Jij haalt die paralympics medaille ooit wel! 🙂

   Like

   • Die discussie hebben wel al eens gehad, op mijn weblog, toen ook voldoende argumenten aangeleverd in comments

    https://airvd.wordpress.com/2016/01/19/platte-aarde-bullshit/

    Als aarde plat zou zijn zou zon nooit onder gaan, volgens platte aarde model moet zon in de lucht verdwijnen. Daardoor zou het veel langzamer donker worden dan nu het geval is, dat het zo snel donker wordt bij ‘ondergaande’ zon is alleen te verklaren dat hij onder gaat.

    Typische bezigheidstherapie, eerder al gezegd. Platte aarde gaat nergens over want ook al zou aarde plat zijn het bewijst helemaal niets behalve dat we voorgelogen worden maar dat is allang bekend.

    Like

 14. Hier nog eens een simpel tegenbewijsje, dat de platte aarde echt wel onmogelijk is.
  maar daarvoor moet je wel iets weten van eenvoudige wiskunde.
  De volgende stap in de ontkenning is dus duidelijk : wiskunde is fake, een leugen, een complot. 🙂
  De eeuwige spiraal van de complotgekte : dieper en dieper zonder einde. 🙂

  Like

  • Domme Stievie, Nederland staat continu op zijn kop, net als jij en tegelijk ook nooit, net als ik. De vraag is idioot als je de realiteit begrijpt. En NATUURLIJK Is er wel een ruimteprogramma op internet, continu zelfs 24/7. En als je ooit een paar dagen geen drugs neemt kan je zelfs Discovery Channel kijken, dan ga je nog iets bijleren ooit. 🙂

   Je vragen zijn bespottelijk en je weet het ergens in die laatste resten van wat ooit hersenen waren beste jongen. 🙂

   Like

  • Tja, ik ken zelf mensen die Wikipedia aanvullen over bepaalde onderwerpen. Het zijn vrijwilligers en ze weten meer over veel dingen dan jij ooit zal weten. Niet iedereen is zo dom als jij, bijna niemand is zo dom als jij zelfs.

   Like

  • Nee hoor, Stievie is immuun voor feiten. Hoe kan je discussieren met iemand die zelfs ontkent dat 1 + 1 gelijk is aan 2?
   Er is geen discussie met hem, daarvoor is een minimum aan begripsvermogen nodig. Quod non.

   Like

Geef een reactie. NB De meningen verkondigd en de links die gedeeld worden in de reacties zijn de persoonlijke meningen van individuele scribenten en vertegenwoordigen niet noodzakelijkerwijs de mening van Don Quijotte.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.