NOS manipuleert en misleidt bij berichtgeving over MH-17

00

Voorbeeld van hoe NOS (publieke omroep) de waarheid verkracht en het publiek manipuleerd.

Dat tijdens oorlogen de waarheid als eerste sneuvelt wordt helaas steeds duidelijker.
De berichtgeving van de NOS kan gerust anti-Russisch worden genoemd. De manier waarop wordt bericht over het conflict in Syrië, de ‘spanningen’ in oost-Europa en de MH-17 tragedie, laat duidelijk zien dat onze ‘publieke’ zender een vooringenomen mening heeft bij deze onderwerpen. Hierdoor twijfelen steeds meer mensen in Nederland aan de objectiviteit, onafhankelijkheid en de neutraliteit van de NOS. En terecht! Het is immers onze enige publieke zender, die wij overigens zélf financieren. Bij een recent artikel over de MH-17 tragedie valt de NOS opnieuw door de mand.

Eind januari hebben 22 families van de slachtoffers van de MH-17 ramp een brief gestuurd aan de Russische president Vladimir Poetin, de Oekraïense leider Petro Porosjenko en de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken, John Kerry. In de brief vroegen ze om opheldering over de radarbeelden waarover de landen zouden beschikken. De nabestaanden staan erop dat de beelden boven water komen, maar de Nederlandse regering, die beschikt over deze beelden, is zeer terughoudend.
Gisteren kregen de nabestaanden een antwoord van Moskou. De NOS heeft er een artikel over geschreven, maar het artikel kan ronduit merkwaardig genoemd worden.
Zo wordt het publiek van de NOS doorverwezen naar een website waarin de brief in het Russisch te lezen is indien er op de link naar de brief word geklikt. De NOS heeft geen moeite genomen om de hele brief te vertalen, terwijl Nederland zeer betrokken is bij het ongeval. Nadat wij de brief in het Engels hadden gevonden, begrepen we waarom de NOS hiervoor gekozen heeft: de NOS liegt namelijk in het artikel.

Satellietbeelden (note DQ Satellietbeelden zijn er niet omdat satellieten niet bestaan)
In het artikel van de NOS wordt vermeld dat de brief van de nabestaanden naar zowel Poetin als Oekraïense president Porosjenko is verstuurd. Dat de brief ook naar de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken, John Kerry, is verstuurd is niet vermeld door de NOS. Hij heeft tot op heden ook nog geen reactie gegeven op de brief.
De hoogste baas van de Russische luchtvaartautoriteit Rosaviatsiya, Oleg Stortsjevoi, heeft namens Poetin een brief verstuurd waarin staat dat alle beschikbare gegevens over het neerstorten van vlucht MH17 overgedragen zijn aan de Nederlandse Onderzoeksraad voor Veiligheid. Oleg Stortsjevoi doet zijn uitspraken in een brief, in antwoord op vragen die nabestaanden hadden gestuurd aan de Russische president Poetin.
De NOS schrijft in het artikel over de brief:

”Hij gaat niet in op de vraag of Rusland over de satellietbeelden beschikt.”

Terwijl er duidelijk in de brief staat:

Voor zover de satellietbeelden betreft, wil ik graag benadrukken dat Rusland al zijn beschikbare satellietgegevens heeft geopenbaard in de dagen direct na de crash. Die gegevens bevestigen onder andere dat er beweging en verhoogde activiteit door de Oekraïense Buk Luchtdoelraket systemen waargenomen binnen het conflictgebied in Oost-Oekraïne een dag voorafgaand aan de tragedie. Rusland deelde die informatie met de Nederlandse Safety Board, maar nadat haar eindrapport werd uitgebracht, bleek de DSB ervoor gekozen te hebben om de Russische satelliet gegevens niet te overwegen en zelfs niet op te nemen in het rapport.”

Hij is dus wel degelijk ingegaan op de vraag of Rusland over de satellietbeelden beschikt. Waarom schrijft de NOS van niet? Wat zit hier achter? Waarom wordt de Nederlandse bevolking zo slecht geïnformeerd over de crash? Welke rol speelt de media, die vanaf dag één de Russische separatisten beschuldigen, in dit onderzoek? Waarom wordt er cruciale informatie achtergehouden, zelfs voor de nabestaanden?
Zoals de NOS het vaker doet bij dit soort gevallen zullen ze waarschijnlijk met een of andere smoes komen, bijvoorbeeld dat er iets mis is gegaan tijdens het vertalen. Wij laten het aan jullie over om aan ze te vragen waarom er feiten verborgen worden gehouden.

GeenStijl
De anti-Rusland manipulatie van de NOS stond in september 2014 voor het eerst in de publieke schijnwerpers: de beelden van het ‘genegeerde’ interview met de Russische president Poetin gingen viraal. Het NOS Journaal had namelijk een fragment uitgezonden waarin de BBC-verslaggever John Sweeney de Russische president Poetin bevraagt naar Russische betrokkenheid bij de situatie in Oekraïne. De voice-over vertelt: “Als de BBC-verslaggever Poetin daarover een vraag wil stellen, wordt hij zo goed als genegeerd.” Vervolgens kregen we beelden te zien van de verslaggever die vragen stelt en Poetin die zonder iets te zeggen wegloopt.
Het bleek een geknipt fragment. GeenStijl heeft het ongemonteerde beeldmateriaal achterhaald, en daarin zien we dat Poetin na de vragen van Sweeney blijft staan en gedurendetwee minuten de journalist te woord staat. In de video hieronder zijn beide fragmenten te zien.

Tibbe Joustra
Het internationale onderzoek naar MH-17 wordt gedaan door de Nederlandse Onderzoeksraad Voor Veiligheid (OVV, engels: DSB). De raad, bestaande uit een aantal permanente raadsleden, vormt het gezicht van de Onderzoeksraad naar de samenleving.
Aan het hoofd van de OVV staat Tibbe Joustra. Deze meneer heeft een dubieus verleden. Zo ontdekte RTL Nieuws in 2004 dat het UWV miljoenen spendeerde aan een luxueuze verbouwing van het hoofdkantoor. In dit verband wordt vaak gesproken over ‘gouden kranen’. Kamervragen waren het gevolg. Directieleden Tjibbe Joustra en Pieter Cloo logen over de verbouwingskosten en moesten aftreden.

De raad was opgericht door Pieter van Hollenhoven. Vanaf 7 februari 2011 is Joustra voorzitter van de Onderzoeksraad Voor Veiligheid, in welke hoedanigheid hij Pieter van Vollenhoven heeft opgevolgd. De procedure van deze benoeming was omstreden, aangezien de benoeming door de minister van Veiligheid en Justitie gedaan werd, zonder dat de Onderzoeksraad daar zelf invloed op had. Volgens scheidend voorzitter en oprichter Pieter van Vollenhoven kwam hiermee de onafhankelijkheid van de Onderzoeksraad in het geding.

Rechtszaak
De NOS zelf ‘eist’ samen met RTL nieuws en de Volkskrant ‘meer transparantie’ rondom het MH-17 rapport. De drie omroepen hebben samen een rechtszaak aangespannen tegen het kabinet. De nieuwsorganisaties willen dat de minister van Veiligheid en Justitie meer documenten over de afwikkeling van de MH17-ramp openbaar maakt. De rechtszaak is een volgende stap in Wob-procedures die de redacties in het najaar van 2014 afzonderlijk van elkaar zijn begonnen. Ze zetten het nu samen door via een gecoördineerde beroepsprocedure.

We mogen ons onderhand wel af gaan vragen of de rechtszaak en de leidende rol van Nederland tijdens het onderzoek geen schijnvertoning is om de publieke opinie tevreden te stellen. Terwijl de NOS in de rechtszaak om ‘meer transparantie’ vraagt, verbergen ze zelf feiten in artikelen over deze zaak. We zijn inmiddels meer dan een jaar verder, en geen stap verder. Waar blijft ‘de onderste steen’?

bron: De stille waarheid

16 Reacties op “NOS manipuleert en misleidt bij berichtgeving over MH-17

 1. Gisteren de Speech/stand up comedian/mind control SHOW gezien van Premier Rutte….walgelijke vertoning…toen hij zei:”Dat de Media/pers nu weer 364 dagen kritisch mogen zijn,tegenover Premier Rutte”, viel ik van het lachen,letterlijk van de bank..tsjonge,tsjonge,tsjonge…dit is puur,om de(schaapjes) bevolking arrogant uit te lachen,en Premier HOMO Rutte als goede leider te vertonen,en de Pers als kritische jour/HOERnalisten…2,7 miljoen mensen naar gekeken..99% zien Rutte nu als een “oprecht'”mens”…MIND CONTROL TRUCJE van De Nos,telegraaf,zionisten,illuminati,de telegraaf,omroepen,regering,Rutte deze Speech/stand up comedian/mind control show in een FREEMASON LODGE setting/omgeving…

  Like

  • Halloween, santa claus, heppie de peppie Valentin’s-day en dan ook nog het collaborerende correspondenten diner. Nog ff en we moeten hier verplicht met een cowboy-hoed op over straat! https://youtu.be/T4hwUXNOj80
   Het gore lef om eerst met je vvd-misdaad-syndicaat neanderland naar de kloten te helpen, om er vervolgens slecht getimed, erg flauwe grappen over te maken, in een te duur zaaltje met hypocriete omgekochte ja-knikkers, mede-leugenaars en andere nep-elite. Ook het de hemel in prijzen van deze zieke vertoning bij over je Ji-nek en de snuifdoos draait door, zeiden weer genoeg.
   Tijd voor een onderste steniging?

   Geliked door 1 persoon

 2. Het “vermiste” mh370 vliegtuig is er gewoon neergelegd in stukken(in grote vrachtwagens met laders,precies hetzelfde hoe ze de wrakstukken hebben weggehaald),wat benzine,ontploffinkje,rook wat Poppen wat echte oude lijken en hoppa de MH17 “ramp’/HOAX is een feit met o,o, doden van de 298 passagiers dus ook geen nabestaanden(maar dat is toch geen breaking news meer)er is GEEN vliegtuig neergestort op 17-7-2014!!!gewoon dagen van te voren neergelegd,het dorpje geintimmiteerd en wat geld gegeven en met de dood bedreigt als ze niet meededen/luisterden….dat is mijn visie van de MH17 HOAX,in scene gezette klucht.

  Like

 3. Wat ik frappant vond was die absurde show met lijkwagens die niet naar mortuaria of het NFI gingen maar naar kazernes, gevolgd enige weken later door een verklaring door Rutte dat Nederland goud terug had gehaald uit Fort Knox (wat deed het daar überhaupt?).
  Na de omwenteling in de Oekraïne bleek de Oekraïense goudvoorraad te zijn verdwenen…
  Net als het goud in de kelders van de Twin Towers na 9/11…
  Plus de complete staalconstructie van de gebouwen.

  De NOS is een olijk clubje dat zelfs wordt overvallen door een student met een nep-pistool.
  Kamerbreed vermaak als de dienders komen.
  Motoragent Dreutel als S.W.A.T..
  Het volk kijkt toe en knikt.
  Geknakt zijn ze al.

  Geliked door 1 persoon

  • Ze hebben dat goud nodig voor MFKT (manna), het werkelijke spice Sandworm, inderdaad 9-11 de grootste goud roof van de eeuw.
   Buiten inname van goud (cakes of light) bouwen the ptb een nano empire waar ook mono-atomisch goud voor nodig is.

   Like

   • Goud- en iridiumatomen passen precies in de wikkelingen van DNA.
    Niet voor niets is het metalurgisch nutteloze metaal goud al sinds heugenis het grootste goed voor de mens.
    Goud is na platina de beste geleider voor elektriciteit.
    Met goud in DNA wordt DNA een ultieme zender/ontvanger en schijnt zelfs licht te kunnen uitstralen.
    Dat geeft het begrip “verlichte personen” een nieuw perspectief.

    De Sint Vitus-dans rond de goudvoorraad op deze wereld is niets meer en niets minder dan suspect.
    Goud in het DNA zou zo maar levensduren van honderden of duizenden jaren mogelijk kunnen maken of zelfs onsterfelijkheid.

    We beginnen de complexiteit van DNA nog maar net te doorgronden.
    Voor mij staat vast dat DNA synthetisch is.
    De hele biotoop op deze planeet is naar mijn mening gecreëerd en ik vermoed dat er nog steeds genetisch gemanipuleerd wordt.
    Darwin plaats ik in hetzelfde hokje als Einstein.

    Like

    • Precies, naar buiten toe wordt bijvoorbeeld nog steeds het verhaal opgehouden dat alchemisten in het verleden naar een formule zochten (vaak in opdracht van een koning) om van basismetalen goud te maken maar in werkelijkheid was het andersom ze zochten naar het proces om van goud mono-atomisch goud te maken.
     Denk aan het verhaal van het gouden kalf wat omgesmolten werd en werd ingenomen, in poedervorm natuurlijk van gesmolten goud ga je dood.
     Ook zijn er Egyptische tempels gevonden waar gewoon nog MFKT aanwezig was , een magisch poedertje.
     De formule is door de eeuwen heen kwijtgeraakt en pas in de jaren 90 van de vorige eeuw herontdekt, de quest for the holy grail kwam tot een einde en zie daar 9-11 en de bankencrisis in werkelijkheid een grote goudroof.
     (Bron L.Gardner)

     Like

     • On topic, de nos lijkt water bij de wijn te moeten doen, gisteren werd er bij nieuwsuur openlijk gepraat over eventuele banden van een Israëlisch bedrijf met de Mossad inzake de bonnetjesaffaire en de telefoontaps.

      Like

     • MFKT is waarschijnlijk M-state matter, een soort anti-materie.
      Het oogt als wit poeder maar heeft de chemische eigenschappen en soortelijk gewicht van Aardse elementen, waaronder goud.

      Like

 4. Zo is die oplichter waar je maar wat graag voor je eigen content opbouw rondhangt ook al via gestolen beeldmateriaal zijn karige aantal bezoekers ‘goedkoop’ gierig aan het opgeilen. Maar geen nood, de eigenaresse van het gestolen materiaal heeft al een aantal juristen op deze auteursrechten schendende plagiaat gezet. En aan de financiële background waarmee mevrouw gaat procederen is het heel goed mogelijk dat die arrogante IDF criminelen binnenkort hun al dan niet gevulde ‘buidel’ moeten gaan trekken. Wordt vervolgd…

  Like

 5. Ik kom vaak op deze weblog voor het eerlijke nieuws. Maar nu zit ik met iets waarbij ik ga twijfelen, daarom dit bericht.
  Een goede vriend van mij heeft zijn vriendin en hun dochter verloren tijdens MH 17. Hij is letterlijk en figuurlijk kapot (en wil eigenlijk dood). Hoe moet ik dit verklaren met dat het in scene is gezet. Begrijp me niet verkeerd: ik heb nog steeds het gevoel dat het niet klopt maar als je hem ziet dan weet je dat hij echt iemand heeft verloren. Hij is zelf er ook van overtuigd dat bepaalde dingen niet kloppen, maar helaas wel dat zijn vriendin en dochter overleden zijn. Hij heeft ze begraven. Hij staat open voor alles, en nodigt jullie graag uit bij hem thuis om te vertellen dat ze nog leven (hij hoort liever dat, dan dat ze er niet meer zijn).

  Like

 6. De MH17 “ramp”is nog steeds en voor altijd een Duidelijke in scene gezette Klucht,Hoax—met hun One Eye Symbol “Herdenkings”HOAXMonumentWeiland298BomenLeugenPlek—-Zie:Google:Het hele Interview Met koning Willem Alexander en Wilfred de Jong——(zie als het over de Mh17 gaat,hoe het Beugelmeisje haar toespraak houd bij de 6 weken “herdenking”in 2014,hoe Premier rutte Samen met Koning Willem-Alexander LACHEN in de zaal,als net het 13 jarig Crisis Actrice met beugelbekje heeft verteld in de volle zaal over het “gemis”van haar Moeder…zie hoe Premier Rutte saampjes met Koning Willem Alexander in de zaal Hartelijk Lachen)—Right in YOUR FACE!

  Like

Geef een reactie. NB De meningen verkondigd en de links die gedeeld worden in de reacties zijn de persoonlijke meningen van individuele scribenten en vertegenwoordigen niet noodzakelijkerwijs de mening van Don Quijotte.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.