Platte Aarde- Wetenschap een kwestie van bedriegen, bedrogen worden en goedgelovig zijn.

Plato die naar boven, het ongrijpbare, wijst en Aristoteles die naar de Aarde, het stoffelijke wijst. Beide filosofen zijn spookverschijningen bedacht in de tijd vlak voor Galileo Galilei.

Kunnen we de wereld om ons heen en haar schijnbare wetten beheersen. We kunnen leven in die wereld maar de ware essentie der dingen kennen echter is een ander kopje thee. Uitgangspunt voor mij is hierbij dat de mens met haar beperkte intelligentie onmogelijk exacte waarheden kan beheersen, “De Docta Ignorantia”.

gal

Galileo Galilei

De huidig toegepaste experimenteel realistische epistemologie binnen de wetenschap, zoals al toegepast door Galileo Galilei als aartsvader van de huidige wetenschap heeft ons de huidige bolvormige Aarde bezorgd. Galileo kwam op basis van de berekeningen van Copernicus en eigen, zeer eenvoudige experimenten tot de conclusie dat de Aarde een bolletje was dat draaide rond de zon. Dat was het einde van het geocentrische denken en het begin van het heliocentrische wereldbeeld welke de wetenschap vanaf dat moment is blijven aanhangen.

download (1)

Paus Urbanis VIII was de paus die Galileo veroordeelde voor zijn heliocentrische theorie. Urbanis had hierbij de opmerking dat Galileo de verschijnselen niet vanuit een andere hypothese had geprobeerd te verklaren, het instrumentalisme. Knap van Urbanis VIII was dat hij hierbij niet terugviel op het dogmatisch realisme van Aristoteles zoals te doen gebruikelijk was en is binnen de drie grote monotheïstische religies. Jammer was alleen dat Urbanis VIII niet begreep dat hij door de veroordeling van Galileo juist zorgde voor de verbreiding van Galileo’s heliocentrische model in het protestante deel van Europa. De tot dan toe onverkoopbare traktaten van Galileo lagen overal in Europa weg te rotten in de kelders van de boekhandelaren. Na zijn veroordeling gingen zijn traktaten als warme broodjes van de hand. Een vooropgezet plan van de financier en mecenas van Galileo, de crypto joodse Calvinist uit een bankiersfamilie uit Lucca in Italië, Elia Diodati. De oorsprong van de de bolle Aarde moet dus gezocht worden binnen de joodse bankiers uit Florence, Lucca, Venetië, Geneve en Parijs.

De laatste tijd zien we een grote weerstand opkomen tegen de ideeën van een platte Aarde vooral binnen de exact wetenschappelijk opgeleide mensen zoals natuurkundigen en wiskundigen. Ook op dit blog. Wetenschap is verworden tot een religie waarin de dogmatiek hoogtij viert. De God van de wetenschap is Aristoteles. Zijn afgezant op Aarde Isaac Newton. De wetenschappers laten zich leiden door de experimentele methode zonder deze te willen of kunnen plaatsen in historisch perspectief.

Afbeeldingsresultaat voor telescoop galileo

Om enig inzicht te krijgen in dit historisch perspectief binnen de wetenschap is het voor sommigen misschien aan te raden eens kennis te nemen van het werk van Pierre Duhem, Sozèin ta phainomena. Essai sur la notion de theorie physique de Platon a Galileé.  Pierre Duhem schrijft:

 • De wetenschap ontwikkelt zich binnen een historische ontwikkeling
 • Daarom kan geen enkele formulering van een wetenschappelijke theorie afzien van historische context.

Ook Galileo Galilei en zijn bolleke moeten we dus zien binnen het juiste historische kader. Denk bijvoorbeeld aan het simpele kijkertje dat Galileo tot zijn beschikking had. Het experiment van de wetenschapper is dus nooit een gewone constatering maar eerder een complex oordeel van de wetenschapper en als gevolg hiervan heeft elke wetenschappelijke theorie uitsluitend een relatieve waarde. Een mooi voorbeeld om de beperking van Galileo aan te tonen is het vergelijk met “de klassieke theorie van gassen van Gay-Lussac“. Deze theorie klopte zolang de gebruikte meetinstrumenten (vergelijk het kijkertje van Galilei) dezelfde nauwkeurigheid boden als de instrumenten van Gay-Lussac. Toen Regnault veel verfijndere procedés ontwikkelde werd de theorie van Gay-Lussac ondeugdelijk.

Van recentere oorsprong is de opkomst van de kwantum mechanica zo’n 85 jaar geleden. Ook Albert Einstein die getrouwd leek met het lokaliteitsprincipe, dat stelt dat verre objecten geen directe invloed op elkaar kunnen hebben, werd zo’n 35 jaar geleden onderuit gehaald door het beroemde experiment van Alain Aspect. Einstein is zo langzamerhand al vele malen ontmaskerd als een oplichter, acteur en plagiaris en toch blijft een groot deel van de wetenschap en de bevolking nog altijd geloven in de al 500 jaar oude theorie van Galileo Galilei. Niet alleen het “Bolleke” maar ook zijn theorie over de getijden!

472px-Joseph_Justus_Scaliger_2

Josephus Justus Scaliger

Als we nu terugkijken op de wetenschap zoals die is ontstaan na Galilei in de Renaissance van Italië en op de ons overgeleverde geschiedenis zoals chronologisch geordend door Josephus Scaliger, van de universiteit van Leiden, in dezelfde tijd dan kunnen we niet anders concluderen dan dat de wetenschap is verworden tot de kunst van bedriegen, bedrogen worden en geloven. Was het niet juist de wetenschap die zich verzette tegen de dogmatische kerk?

NASA als boegbeeld van die wetenschap is al decennia geleden ontmaskerd als een frauduleuze, liegende en bedriegende instelling. Wat mij betreft is de Aarde zo plat als een pannenkoek en daar kan geen televisie of krant iets aan doen! Ik denk wel voor mezelf.

Hoe Urbanis VIII enige wijsheid in het koppie van Galilei probeerde te krijgen (noot ik ben NIET religieus);

Heeft Jezus Christus ons niet geopenbaard dat God abba, oftewel “vader”, “papa”is? Abba is ook de naam waarmee de kleinste kinderen in de tijd van Jezus hun vader noemden. Daarmee zegt Jezus dat de menselijke geest, al waardeert hij zeer de cognitieve vaardigheden ervan, de waarheid der dingen niet beter kan begrijpen dan een kleuter. Het verstandigste wat we kunnen doen, waarde Galilei, is dus genoegen nemen met fictieve wetenschappelijke kennis voor alleen praktisch gebruik. Voor de rest moeten we vol vertrouwen afgaan op de Vader, als een kind op prille leeftijd.

bronnen:

Monaldi & Sorti-Mysterium, Wikipedia.  

Advertenties

78 Reacties op “Platte Aarde- Wetenschap een kwestie van bedriegen, bedrogen worden en goedgelovig zijn.

 1. Merkwaardig genoeg heb ik een “like” toegediend.
  Echt niet dus.
  Ik heb herhaaldelijk mijn scepsis geuit tegen de platte Aarde theorie.
  In Z-O Azië zit men toch echt in de zon als ik ’s nachts in bed lig.
  Als ik bel om 18:00 GMT met Japan is het daar middernacht.
  Om dezelfde tijd is het in de USA 10:00 in de ochtend.
  Leg dat nu eens uit.
  Leg de poolwinters en poolzomers uit.
  Als daar een plausibele verklaring voor wordt gegeven praten we verder.
  Waarom zou de Aarde plat zijn als alle andere hemellichamen die we zien door onze telescopen rond zijn?
  Als de Aarde plat zou zijn, waarom passen de continenten dan aan ALLE kanten in elkaar?
  Waar komt die verdomde magma vandaan?
  En nee, ik zie met een verrekijker niet de “White Cliffs of Dover”.
  En ook het Vrijheidsbeeld in New York niet.
  Hoezo plat?

  Als de Aarde niet rond is, is ze ook niet plat.
  Onze dimensie is een projectie, een illusie.
  Wij bestaan uit energetische trillingen vanuit een oer-bron; Tesla wees ons de weg, net als Russell en Schaufenberg.
  Om dat te begrijpen moet je alles loslaten waar je mee gehersenspoeld bent.
  Het universum is wat ons bewustzijn ervan maakt.
  Bewustzijn manipuleert de holografische realiteit.
  Zolang ons bewustzijn vernauwd is, creëren we een verkeerd beeld van ons hologram.

  De Zon is onze levensbron.
  Idioten willen ons doen geloven dat daar per seconde 400.000 ton H2 wordt verwerkt middels kernfusie.
  Blabla.
  Reken zelf na hoeveel materie in zo’n 5 miljard jaar zou moeten zijn omgezet, dan blijft er geen Zon meer over.
  Een zelfde soort rekensom als 6 miljoen lijken cremeren in 2 jaar tijd met een paar tientallen primitieve cokes-ovens.

  Denk zelf.

  Liked by 1 persoon

 2. Ach alweer een schuimbekkende hersenloze tirade tegen gevestigde wetenschappelijke monumenten, gestoffeerd met complotkwak, leugens en verdachtmakingen.
  Men zou bijna beginnnen veronderstellen dat je zelf gelooft wat je schrijft, maar toch, zo naief en hersenloos kan toch geen mens zijn?
  Ik blijf er dus bij dat dit een duidelijke farce en circus-act is ter entertainment van schaapjes die hun wekelijkse portie complotvoer komen vreten.
  Maar zelfs zij zouden met hun eenzame hersencel toch moeten beseffen dat je geen enkel bewijs kan aanleveren. geen schaduw van een molecule zelfs, terwijl het wetenschappelijke bewijs gigantisch is en zelfs niet eens kan gelezen worden door jullie in de periode van jullie leven, zo omvattend is het.
  Je zou evengoed kunnen beweren dat de zee en de bergen niet bestaan, misschien een idee voor een volgende circus-act? 🙂

  Like

  • @Tipsyllon
   Q. een schuimbekkende hersenloze tirade UQ.
   Hoezo hersenloos? Jouw reactie getuigt van weinig intelligentie. Weer zo’n ad hominem reactie. Op de persoon zonder ook maar enkele inhoud deze reactie van jou.

   Q. gestoffeerd met complotkwak, leugens en verdachtmakingen UQ.
   Weer zo’n reactie zonder enige onderbouwing zoals ik inmiddels van je gewend ben. Maar leg me even uit waar ik lieg en waar ik onterecht verdachtmakingen maak. Iemand zo maar uitmaken voor leugenaar getuigt niet van enig fatsoen. Er zijn er die hier voor minder een ban kregen maar jij bent mijn enig overgebleven huistrol dus ik geef je nog een kans je reactie toe te lichten. Alle feiten in mijn artikel vinden hun oorsprong in betrouwbare wetenschappelijke bronnen. Dus hierbij daag ik je uit!

   Q.zo naief en hersenloos kan toch geen mens zijn UQ.
   Zie mijn eerste bovenstaande reactie.

   Q. een idee voor een volgende circus-act? UQ.
   Misschien eens op zoek naar een ander circus @Tipsyllon als dit circus, mijn blog, je ver boven de pet gaat en dus niet meer leuk voor je is?

   Like

   • Q Hoezo hersenloos? Jouw reactie getuigt van weinig intelligentie. Weer zo’n ad hominem reactie. Op de persoon zonder ook maar enkele inhoud deze reactie van jou.UQ

    Jouw text : “Uitgangspunt voor mij is hierbij dat de mens met haar beperkte intelligentie onmogelijk exacte waarheden kan beheersen,”

    Jij noemt jezelf dus een mens met beperkte intelligentie.
    En dan neem je het mij kwalijk dat ik jou noem wat je jezelf noemt. 🙂 Schizofrene jongen jij, ook nog.
    Overigens is vandaag ALWEER je ongelijk aangetoond bij de LIGO, waarbij zwaartekrachtgolven gemeten werden van samensmeltende zwarte gaten lichtjaren ver weg.
    Dat rimpelt het ruimte-tijd weefsel en is meetbaar. (een paar atoomkernen rekt de ruimte uit over de lengte van een LIGO-arm).
    Dat Genie der genien Einstein dat honderd jaar geleden voorspelde en we vandaag die paar atoomkernen afwijking kunnen meten is een waarheid van een exactheid die jouw bevattingsvermogen eindeloos te boven gaat.
    Maar,zoals je zelf schreef, jij hebt dan ook een beperkte intelligentie. Ik denk dat ik mag zeggen dat de meeste mensen, waaronder ik, geen beperkte intelligentie hebben.
    🙂

    QWeer zo’n reactie zonder enige onderbouwing zoals ik inmiddels van je gewend ben. Maar leg me even uit waar ik lieg en waar ik onterecht verdachtmakingen maak. Iemand zo maar uitmaken voor leugenaar getuigt niet van enig fatsoen. Er zijn er die hier voor minder een ban kregen maar jij bent mijn enig overgebleven huistrol dus ik geef je nog een kans je reactie toe te lichten. Alle feiten in mijn artikel vinden hun oorsprong in betrouwbare wetenschappelijke bronnen. Dus hierbij daag ik je uit!UQ

    Hoe zou jij weten wat betrouwbare wetenschappelijke bronnen zijn? je hebt vast nog noiit een wetenschappelijke bron gezien,laat staan dat je ze zou begrijpen moest je ze lezen.
    Enfin onterechte verdachtmakingen : Het staat er bol van :

    1. “Wetenschap is verworden tot een religie waarin de dogmatiek hoogtij viert. ”

    Dus je weet niet wat wetenschap is en waarom die het omgekeerde is van een religie, en je weet ook niet wat dogmatiek is. Ik zou je kunnen alweer om de oren slaan met Popper, wetenschapsfilosofie, experimentalisme en de wetenschappelijke methode maar wat voor zin heeft het, nietwaar?
    Simpel dus dit : Wetenschap past haar hypotheses, modellen en zelfs Paradigma aan bij voldoende bewijs. Welke religie doet dat? Begrijp je wat ik schrijf?

    “De God van de wetenschap is Aristoteles. Zijn afgezant op Aarde Isaac Newton. De wetenschappers laten zich leiden door de experimentele methode zonder deze te willen of kunnen plaatsen in historisch perspectief.”

    Hersenloze kwatch, iedere wetenschapper heeft uren wetenschapsfilosofie en geschiedenis der wetenschap achter de kiezen. Aristoteles en Newton zijn al lang achterhaald beiden, we leven niet meer in de 18de eeuw. Misschien je klok eens juist zetten?
    Luister eens naar groten als Feynman, John Wheeler, Kip Thorne of Stephen Hawking bvb. en kruip dan terug onder je steen.

    Q.zo naief en hersenloos kan toch geen mens zijn UQ.
    Zie mijn eerste bovenstaande reactie.

    Q. een idee voor een volgende circus-act? UQ.
    Misschien eens op zoek naar een ander circus @Tipsyllon als dit circus, mijn blog, je ver boven de pet gaat en dus niet meer leuk voor je is?

    Vandaag eens naar het nieuws kijken misschien?
    dit is een triomfdag voor echte wetenschap en Einstein.
    http://deredactie.be/permalink/1.2570076

    Geen kat die spreekt over fantasieverhaaltjes van drugsverslaafden zoals de Platte Aarde of gekken als Tesla vandaag.
    Het ruimtetijd weefsel rimpelt, Einstein was juist, deal with it. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

    Like

    • Citaat van onze huis(trol)dichter, en stand-up komediant Woepsilon (den goed geleuvige), uit de bundel: “Als de kat van het pad is”;

     “Geen kat die spreekt over fantasieverhaaltjes van drugsverslaafden zoals de Platte Aarde of gekken als Tesla vandaag.
     Het ruimtetijd weefsel rimpelt, Einstein was juist, deal with it. 🙂 🙂 🙂 🙂 :)”

     Het klopt idd dat het vrij lastig is gebleken om een kat z’n stembanden zodanig te trainen, dat ie überhaupt kan spreken, laat staan fantasieverhaaltjes van drugsgebruikers (tjeemig de peemig, heej).

     Nou, ik vind dat er zo nu en dan toch best veel over de Platte Aarde wordt gesproken, anders (ook hier en daar op dit blog). En terecht ook! Als Tesla zo gek was, zouden ze dan zijn naam kapen voor een duur auto-merk?
     Ik weet niet zo goed wat drugsverslaafden ermee van doen hebben en jij zo te zien ook niet. De gemiddelde drugverslaafde weet waarschijnlijk beter hoe ziek en corrupt onze maatschappij in elkaar zit dan de gemiddelde sofa-ingenieur…

     Nu we het toch over alcohol- en andere drugsverslavingen hebben, waar komen al die drugsverslaafden toch vandaan denk je? Waarom wordt de war on drugs nooit gewonnen? Wie bedenkt een destructieve bijna gratis party-drug die je van velgenreiniger en gootsteenontstopper mixed? Wie heeft het patent op Crocodil? Hoe zit het met die captagon handel, waar isis zo lekker op gaat?
     Wie had/heeft er z’n eigen koninklijke coke-fabriekje?
     Waar een klein land groot in kan zijn; https://nl.wikipedia.org/wiki/Nederlandsche_Cocaïnefabriek en hier nog wat kiekjes van het gebouw en de medewerkers; https://www.flickr.com/photos/iisg/sets/72157622794618004/show/?rb=1

     Zou het een hoofdstuk uit agenda 21 kunnen zijn? Goeie kans van.
     Daarnaast ook omdat de drugsbuisness een verdomd handige schaduw-economie is om nog meer duistere zaakjes buiten de boeken om mee te bekostigen.
     (bv het Iran-Contra schandaal uit de jaren 80).

     The war on terror en the war on drugs zouden een eeneiige tweeling kunnen zijn en gaan vaak goed hand in hand samen met proxi-oorlogjes en wapenhandel*. Ik noem bv de Afghaanse papaver-missie van de coalition of god’s country n.a.v. de 9-11 falseflag/hoax en de onvindbare weapons of mass destruction in Irak.
     Daarom is geschiedenis zo interessant, want net als in da 70-ties ten tijde van de vuile Vietnam-oorlog (met de luchtbrug van heroïne in body-bags) is er vandaag de dag weer opnieuw een heroïne-verslaafden-epidemie in the land of the brave (die met die sterren en strepen) aan de gang.
     Klein detail de (versneden) heroïne uit buurland Mexico is duurder per gram dan de (kwaliteits)heroïne die ze helemaal uit Afghanistan moeten invliegen. Ander detailtje, de Taliban was aardig bezig om het aantal akkers met papaver in te perken en in te wisselen voor eetbare landbouwgewassen. Nadat de “vredesmissie” was langsgeweest en de democratie weer was hersteld, is het aantal hectares met papaver-bollen verdrievoudigd (en groeiende)! De zoon van marionet Karzai schijnt de grootste drugsbaron van het land te zijn.

     *Ze zijn iig op hetzelfde oneindige principe gebaseerd. Gecreëerd, beheerd en aan de gang gehouden door jouw betrouwbare gekochte puppet-politici, in opdracht van hun bazen.

     Einstein z’n zak rimpelt…that’s all 🙂

     Like

   • Ypsyllon, wat Don en anderen van denken weet ik niet, maar begin je meer dan baggerzat te worden met allerlei loze en nietszeggende, want niets onderbouwende uitspraken.
    Of je toont aan waarom en hoe een ander het volgens jou verkeerd heeft, en anders hou liever je bek dicht….
    Met je reacties schiet niemand wat op, de bedoeling was en lijkt me dat er een zinnige dialoog zou kunnen zijn.
    Dat moet dan ook gepaard gaan met onderbouwende bewijzen…
    Als er iemand in gebreke blijft ben jij het wel.
    Oprotten graag!

    Like

    • Je begrijpt het niet Anna. IK kan ALLES onderbouwen wat ik schrijf. Duizendvoudig zelfs. Noem 1 controleerbaar en verifieerbaar element en we beginnnen eraan. Tot op de bodem als je het aankan. Komaan meid. Laat eens zien of je lef hebt?

     Like

    • Hoeveel keer moet ik trouwens aantonen dat Don het bij het verkeerde eind heeft. 2 keer, 3 keer, 400 keer? Elke dag?
     Ik HEB het aangetoond. Dat jij het niet wil zien of begrijpen is jouw probleem, schattie. 🙂

     Like

     • Dus je vraagt in feite waarom 1,3 miljard jaar geleden 2 zwarte gaten met elk zowat 30 zonnemassa’s, samengesmolten zijn?
      Tja, waarom he? Vast een complot nietwaar?

      Like

     • Knap ook dat ze die graviteit-golfjes precies via Antarctica hebben kunnen opvangen in die buizen en ze ook nog van onze eigen “zwaartekracht” op de “bol” hebben kunnen onderscheiden. Alsof ze saddam hoessein voor de tweede keer hadden gevangen, open met die champagne! (alsof ab oosterhaus een nieuwe pandemi had ontdekt/veroorzaakt).

      Zwaartekracht zelf is nog steeds een onbewezen theorie (die nodig is om de bol-theorie te verdedigen), laat staan de denkbeeldige golven ervan (vooral die van 1,3 miljard jaar geleden). Dat ze eerst eens de zwaartekracht van de “bol” eens verklaren (zeker 2 kleine ronddraaiende zwarte gaatjes in de kern oid?). Hier bv wat onverklaarde vragen nav hun eigen wetenschappelijke fabels/leugens; https://youtu.be/S6Osm7azX6k

      Het is nu nodig omdat; https://youtu.be/NcCu2syq6ag

      Like

   • “Van recentere oorsprong is de opkomst van de kwantum mechanica zo’n 85 jaar geleden. Ook Albert Einstein die getrouwd leek met het lokaliteitsprincipe, dat stelt dat verre objecten geen directe invloed op elkaar kunnen hebben, werd zo’n 35 jaar geleden onderuit gehaald door het beroemde experiment van Alain Aspect. Einstein is zo langzamerhand al vele malen ontmaskerd als een oplichter, acteur en plagiaris ”

    Dit hierboven was dus ook een van de mooie voorbeelden van schuimbekkende hysterie en leugens van Don.
    Einstein zijn theorien staan uiteraard volkomen los van de QM, dat hij grote vragen had bij het verschijnsel niet-lokaliteit was normaal en begrijpelijk. Het duurde decennia voor men zijn paradox kon weerleggen.
    In elk geval is het genie van Einstein, mede dankzij wakkere nederlanders als Prof. Gijs Nelemans van de Radbout Unief, Nijmegen, vandaag weer bevestigd en schijnt zijn ster nog helderder dan ooit tevoren.
    De Oplichter, Acteur en Plagiaris zijn zij die de platte aarde fabel blijven verkondigen aan naieve kinderen. 🙂
    Misschien moet je Prof. Nelemans eens een duidelijke mail sturen met je argumenten pro een platte aarde? Doen Don!
    Kan die man ook nog eens lachen. 🙂

    Like

   • Dit is trouwens een simulatie van een event dat door LIGO Gemeten werd. Pure schoonheid en elke pixel is wetenschappelijke verantwoord en klopt. 🙂 🙂

    Kniel dwazen en laat jullie kwijl in het stof vloeien.

    Like

    • Dit is een evenement wat nog maar pas een paar uur bekend is Ypsillon…
     Dat jij verheugt bent snap ik, ik kreeg er evenwel weer kromme tenen van haha.
     De Nasa is weer bezig om iets wat op biljoenen jaren lichtafstand zou plaatsvinden, dit op aarde middels een buizenexperiment nu meetbaar aangetoond te hebben.
     Gravitatiegolven ontdekt pffffff, tot op heden is gravitatie nog nooit aangetoond, dus gemeten….
     http://www.nytimes.com/2016/02/12/science/ligo-gravitational-waves-black-holes-einstein.html?_r=2

     Liked by 2 people

     • Annaatje, je kan gravitatie aantonen door iets los te laten op een meter boven de grond. Als het richting aarde valt, heb je gravitatie aangetoond.
      Als dat voor jou science fiction is, heb je een groot probleem.
      Overigens heeft Nasa hier totaal niets mee te maken, Ligo is opgezet door caltech en Mit, met medewerking van duizenden fysici over de wereld, ook in Leuven en Nijmegen o.a.
      Jij zeft dus dat deze mensen ongeloofwaardig zijn voor jou, terwijl ze elke dag hun gelijk moeten bewijzen.
      Jij hebt nog niet 1 keer ooit je gelijk kunnen bewijzen, maar wel hoog van de toren blazen, dat dan weer wel….

      Like

     • Dat is geen argument Anna, jij gelooft het niet omdat je het niet begrijpt, zo simpe l is het. Jammer dat je het niet wil begrijpen.
      Overigens hebben we in Italie ook VIRGO, die binnenkort net dezelfde gravitatiegolven gaan beginnen meten.
      Die zijn niet verbonden met NSF, is dat dan weer wel ok voor jou? Als NASA morgen zegt dat 1+1 2 is volgens hen, is dat dan ook fout? Wat een simplistisch wereldbeeld heb je toch… 😦
      https://www.ego-gw.it/

      Like

     • En nog even dit Ypsillon, als jij werkelijk gelooft dat er nu pas, na jaren in deze opstelling een doorbraak is omdat de golven nu even een onderbreking laten zien, is dit voor mij eerder het bewijs dat er iemand een gaatje in het geheel heeft geprikt…
      Een soort klokkenluider om de verkeerde redenen 😉

      Like

     • Anna, lees je pdf’je ook eens misschien, dat toont helemaal de betrokkenheid van NASA niet aan bij LIGO, het geeft alleen aan dat de meting door 2 LIGO-stations ook nog eens door een Gammaray Burst Monitor station werd geverifieerd. Als jij en Don een explosie zien en ik zie die ook, is daardoor die explosie plots verdacht of het resulaat van een complot? Vreemde wereld waarin jij leeft.

      Like

     • Did Jeffrey Epstein Pay For Sex with Underage Girls?

      Purpose
      My rich friend went to jail for paying for sex with underage girls, but he seems like such a nice friend and funder of scientific research.

      Hypothesis
      Those girls were totally 18. At least!

      Procedure
      I observed the subject (Jeffrey Epstein) for several hours over several days over the course of several years. I paid close attention to what girls he was with, and I guessed approximately how old each girl sort of looked. I assumed that whenever he was out of my sight, he was doing the same things he did in my presence.

      Results
      All those girls I saw totally looked at least 18. Wait, let’s say 19 because “18” sounds a little too on-the-nose.

      Conclusions
      There is no way that the subject had sex with anyone under the age of 18.

      Recommendations
      Jeffrey Epstein should be free from any further civil or criminal prosecution and hell, he should probably be given a humanitarian award for all the money he’s given to scientific research.

      Like

    • Zo’n bericht vertelt heel veel over deze zogenaamde onderzoekers die vandaag in het nieuws zijn. De relativiteitstheorie is allang passe maar de bakken met onderzoeksgeld moeten voor het grote publiek weer even gerechtvaardigd worden. Zwarte gaten bestaan alleen in de zieke geesten van types als Lawrence Krauss(ie)..

     Liked by 1 persoon

     • Astronomers model the fantasies with video games and pretend that the games are more real than the data they crash into. But the surprises continue, the crashing into data continues, the invention of silliness continues. They need new sight and new insight, new theories and concepts: They need serious things, testable things, in place of silly things.

      But the silliness has institutional inertia: the crashing of silliness can crush seriousness. Astronomers are running, blind and panicky, through a crashing and crushing landscape. One foot treads on defeat, the other on despair, and the stars they see are from crashing into the mysterious things. This will not go away with a vote among the good ole boys. It’s likely that no one will survive.

      Someday, a new astronomy may be constructed on the blood and broken bones. It will be an extraterrestrial and transhuman astronomy that is organized around Birkeland currents and double layers and plasma instabilities. Its laboratories will contain terrellas and discharge tubes instead of Cavendish balls. It will not recognize Newton or Einstein or their followers as having done real science.

      https://www.thunderbolts.info/wp/2016/02/09/astronomy-in-collision-2/

      Like

     • Relativiteitstheorie allang passe?
      Ach ja, daarom dat ze projecten als LIGO en VIRGO opzetten die honderden miljoenen euro’s kosten en die na honderd jaar de meest gedetailleerde voorspellingen van de relativiteitstheorie hebben kunnen detecteren door afstanden over 4 kilometer te meten met lasers tot op de dikte van een atoomkern. (10^-18 meter)
      Dat is vast nog niet exact genoeg voor mr. De Haas?
      Door deze metingen hebben we nu DIRECT bewijs voor zwarte gaten. Voor het eerst in feite.
      Hoe passen zwarte gaten, ruimte-tijd en gravitatiegolven precies in het platte-aarde verhaal?
      Doe dat eens uit de doeken, mijn beste. 🙂

      Like

    • En over de zogenaamde toevalligheid : LIGO werd wel aangepast naar een veel hogere gevoeligheid vorig jaar, een 200 miljoen dollar kostende upgrade, die bijna onmiddelijk resultaat opleverde. Dat bewijst enkel dat die upgrade nodig was en effectief.
     http://physicsworld.com/cws/article/news/2015/jun/22/upgraded-ligo-will-begin-hunt-for-gravitational-waves-soon

     Speciaal voor jou een kort filmpje zodat je weet waarover dit eigenlijk allemaal gaat 😉

     Like

     • Nee? Werk jij daar misschien? Ben jij man achter Holle Bolle Gijs? Je hebt in ieder geval de capaciteiten en bent een grote kinder-entertainer. Maar daar stopt het dan ook wel. 🙂

      Like

  • @Nepsilon en @Woepsilon; Ganzen, schapen een kinderboerderij is er niks bij.

   @ Woepsilon; Scharen we dit stukje proza ook onder het kopje oudNoorse-komische-humor-om-te-lachen-mythologie? En behoeft de gebakte poets nog (alweer) een nadere toelichting, voor ons als eencelligen?
   Ik werk niet bij het uwv maar een carrière als cabaretier zit er helaas niet voor je in, wellicht zoeken ze bij de Telegraaf nog een olijke wetenschappelijk collumnist? Of betaald bij de aivd (van je hobby je beroep maken)?
   Mocht je het serieus menen is eenzame opsluiting in een loods vol strooizout wellicht een geste (en het moet nog Pasen worden).

   Like

  • @Pepijn Thnx voor dit filmpje! Het verhaal staat heel dicht bij het theosofische verhaal van H.P. Blavatski ondanks het feit dat Blavatski het idee van een platte Aarde verafschuwde en belachelijk vond.
   Knap van Bonacci dat hij zo vrij van geest is om dit platte Aarde verhaal niet af te doen als onzin. Respect!

   Like

   • Het is absoluut dom om het af te doen als onzin.
    Ten eerste , de predictive programming door de jaren heen in films betreffende de platte de aarde is overduidelijk (zie russianvids , net als 9-11 .Vanaf zeker de jaren 70 is het in ons onderbewuste geprogrammeerd, ten tweede de foto’s van de aarde vanaf eind jaren 60 zijn duidelijk fake en verschillen enorm door de jaren heen, waarom is er anno 2016 geen live feed van de aarde 24-7???
    Ten derde de oude geschriften (ben geen kenner maar weet wel wat) spreken van de aarde als middelpunt van het heela, stilstaand waarom dan niet als schijf in een sphere..
    Ten vierde , het is een speelkaart uit Steve Jacksons Illuminati card came (wat ik uiterst serieus neem)
    Wegwuiven is dom en naief.

    Liked by 1 persoon

    • @Pepijn71; Juustem!

     En ten vijfde, is er van alles en nog wat met Antarctica (zuidelijk halfplat/rand van onze vijver) aan de hand.

     Onlangs (ik meen een week of 2 terug) was er ineens het bericht in het journaal (op Goebbels 2) dat het erg slecht met de pinguins ging? Hoe, wat, waarom en door wie werd er niet bijgezegd (zou het de rendierenplaag zijn?, is de (fuckyousjima) vis op? of toch klimaatsveranderingen door het chemtrail-dekentje?).
     Best raar als er sinds 1959 een afspraak is (het langst lopende internationale verdrag ever; https://youtu.be/8skhK2tMpjk) om daar de boel te beschermen en met rust te laten (zelfs de grootste vijanden van de poppenCast vinden er vrede). Wie zit dan die pinguïns te fucken?

     Een dag of wat later het opvallende bericht dat een huisvriend van de Engelse koninklijke familie bij het oversteken van Antarctica om het leven was gekomen (uiteindelijk na de rescue in het ziekenhuis door een in de kou opgelopen buikvliesontsteking). Hij liep een soort sponsortocht voor geamputeerde veteranen. Hier een krantenknipsel; http://www.express.co.uk/news/uk/637702/Henry-Worsley-dead-explorer-Antarctic-crossing-trek-SAS.
     Met zulke ingrediënten (oa huisvriend, e-k-huis, oorlogsheld, antartische recordpoging) in een verhaal, fronzen mijn wenkbrauwen soms een beetje.
     Daarnaast alle andere record pogingen (per auto, met de hondenslee, lopend, kruipend, etc.) op disco-very en national geographic channels, om als eerste/snelste bij die blinkende deurknop op de denkbeeldige zuidpool aan te tikken (want hij staat nog nie eens precies op dat punt gecentreerd, zeggen ze zelf). Ondertussen zou het zomaar propaganda programmering kunnen zijn.
     Mensen blijf er weg, zelfs een SAS-medewerker gaat er dood (kaartje erbij van de wandelroute en al) en dan nu sport…

     Ik ben me nog eens verder gaan verdiepen in de operations; High-jump, Deep-freeze en Fish-bowl, vooral die oude beelden van voor het CGI tijdperk zijn interessant. Bij deze dus allereerst voorafgaande aan de “biologische-expeditie” Operation Highjump, Admiral R.E. Byrd (was er al ooit eerder geweest) kondigt aan wat er zoal te zien en te verwachten is daar op Antartica; https://youtu.be/tzWHqooAJtM gevolgd door de helden-versie (carry on nothing to see here…) van de Amerikaanski’s van het high-jump avontuur (film duurt best lang, terwijl die fiks met oorlogsmaterieel uitgedoste expeditie ineens met 6 maanden werd ingekort.
     Geen woord over vreemde schotelvormige objecten die vanuit het water aanvielen, de doden en gewonden en al het verloren gegane materieel); https://youtu.be/t4i09ZHdh5o (met ingestudeerde toneelstukken, zoals iemand zgn. te water, een zgn. noodlanding, een baardgroeiwedstrijd en meer luchtige in scene gezette onzin met het voeren van pinguins en zulks). Maar wel interessante beelden van “hoe verrekkus koud het wel niet moet zijn” en hoe plat het is (met ontdooide stukken en warm water meren en heeeeeel veeeel grondstoffen). Zeg maar een merrican-hero/join the navy versie (tis ff doorzetten).

     Of zoals daar is, de veel interessantere Russische versie over dezelfde expeditie van de Amerikanen en eerdere reisjes naar Antarctica van de Duitsers (met de aanvallen vd ufo’s etc.); https://youtu.be/0puAuM-vdK4.
     Er komt ook een zeer interessante oude kaart uit de 16e eeuw van een Turkse zeevaarder (ene Piri Reis) in voor (op 15.45 min), van een platte aarde met Antarctica heel secuur en nauwkeurig erop weergegeven, maar dan zonder al het ijs en 300 jaar voor de officiële ontdekking van dit continent! (als het al in de eilandvorm bestaat). Er werden zelfs aan de hand van die kaart bergen ontdekt die op het oog 1 geheel waren, maar in het echt uit 2 losse bergen bestonden (onder de sneeuw, die oude kaart klopt nog steeds beter dan de nieuwe van tegenwoordig!).

     En hier nog een samenvattend filmpje dat de Duitsers er vreemde schotelfabrieken op na zouden houden daar op en onder Neu Schwabenland (lapje toegeëigende grond op Antarctica, zo groot als Duitsland al in 1938); https://youtu.be/pKVH2nKoX6s. Hier nog een theorietje; https://youtu.be/NBAjqDeHfMg.
     Hier nog een radio interview met rare feitjes over het voorgaande en meer oa over 100 verdwenen U-boats en ontdooide stukken land met wolharige mamoeten; https://youtu.be/DkH4TcVD_CM.

     Deepfreeze en Fish-bowl volgen nog…

     Liked by 1 persoon

 3. Ik heb een aantal maanden terug wat (oudere) video’s van lezingen door hem gezien. Hij is een aantal jaren terug voor het gerecht gedaagd vanwege honderden verkeersboetes (snelheidsovertredingen) die hij nooit betaald heeft. Ook is hij de afgelopen jaren heel grijs geworden en ook fysiek is hij achteruitgegaan. Wellicht heeft dit te maken met deze (tijdelijke?) overstap. De (Australische) overheid kan hem jaren achter de tralies gooien vanwege tientallen duizenden dollars onbetaalde uitstaande boetes. Doet hij daarom een flatearthje..??

  [Ik heb het boek van Monardi & Sorti (Mysterium) inmiddels in huis maar ik ben het begrip “platte aarde” nog niet tegengekomen. Ik ben achterin begonnen. De boekenlijst komt me totaal onbekend voor. Ik ga me zeker verder in het boek en de schrijvers verdiepen]

  Like

 4. Belangwekkend artikel DQ 😉
  En Beer, moet altijd lachen om je hilarische stukjes, maar tevens met de nodige goede links 😉
  Veel materiaal uberhaupt gezien, en wat er dagelijks bij komt is duizelingwekkend…
  Wil er nog graag een selectie uit maken, maar de tijd ontbreekt een beetje.
  Wat ik nu wel graag even onder de aandacht wil brengen, zijn diverse opnames van verschillende sterren/planeten.
  Deze/dit soort van beelden toont dat ook de sterren/planeten anders bezien en beoordeelt moeten worden.

  Overzichtspagina van channel FlatEarthSamurai met diverse opnames van verschillende sterren en ”planeten”
  https://www.youtube.com/channel/UCaQd1Dx24hHmx5CG0qnw8xg/videos

  Liked by 1 persoon

  • Heeft er iemand onlangs nog eens in De Grote Bosatlas (51ste editie), geprobeerd om een plaatje van Antarctica gevonden te krijgen? Ik wel, tis ff zoeken in het grootse boek maar voila zie daar op blz. 176, toch nog een lullig klein tekeningetje. Voor de Noordpool hetzelfde verhaal (op dezelfde blz., ook zo’n lullig en enigste plaatje). Grappig ook die afwijkende tijdzones (de gele landjes) onder de 2 plaatjes, moet je voor de gein het afbuigende meridianen lijnenspel er bij zien (kei logisch?).
   Raar dat zo’n lap grond zo weinig aandacht krijgt in het grote boek (en raar dat je er niet op kan zien welke taartpunt door de Amerikaanski’s is opgeëist, paste er niet op waarschijnlijk).

   En er was nog een AHA-monumentje, nl de schildering op de achterkant v.d. 2 buitenste panelen van “De Tuin Der Lusten”. Als je het drie-luik dichtklapt staat er in ene dit plaatje op; https://nl.wikipedia.org/wiki/Tuin_der_lusten. Ben benieuwd naar de andere dichtgeklapte drie-luiken van ons Jeroen…

   Like

 5. @Don Ik ben het boek Mysterium wat aan het doorlezen en ik kom daarbij ook jouw (andere) stokpaardjes weer tegen. De schrijvers beweren dat uit hun onderzoek blijkt dat de Pharosvuurtoren en de bibliotheek van Alexandrie niet bestaan hebben. Er komt echter steeds meer (archeologisch) bewijzen van restanten van de havenwijk van Alexandrie die in de 14e eeuw door enkele tsunami’s is verwoest. De schrijvers doen blijkbaar selectief onderzoek op basis van een bepaalde tunnelvisie zoals de wereld volgens hen was. Maar we moeten niet vergeten dat het een lezenswaardige historische romancyclus is over een mysterieuze vrijmetselaar geschreven door niet-historici die de geschiedenis op hun eigen manier natuurlijk wel weer serieus nemen (ook Graham Hancock – Onderwereld 2002 – schrijft heel anders over het verzonken Alexandrie)..:

  ‘From the fourth century until the 14th century, there were earthquakes in Alexandria.
  According to several the Arab sources alone you have more than 20 mentions of earthquakes, which affected the lighthouse. And we know that in the 14th century, after the Arabs had made some repairs to the lighthouse, the lighthouse collapsed due to very severe earthquakes.
  There is a map in Montpelier, a town in southern France, which indicates that in 1303 the lighthouse of Alexandria was destroyed.
  In fact, there is an Arab traveler, his name is Ibn Battuta, who came to Alexandria in 1326 for the first time.

  And he writes, “I could have access to the door of the first floor of the lighthouse.” And when he comes back to Alexandria in 1349, he says, “No access to this door. Everything here has collapsed.”

  http://www.ancientpages.com/2015/09/01/pharos-of-alexandria-one-of-the-first-lighthouses-in-ancient-world/

  Like

 6. In de media werd weer even breed uitgemeten dat Einsteins gravitational waves zijn bewezen. Twee zwarte gaten een biljoen lichtjaren verwijderen knalde tegen elkaar aan en leverde ons het bewijs van deze theorie? Miljoen dollars worden in deze onderzoeken gestoken en wetenschappers verdienen hier meer dan alleen een eervolle vermelding mee. Zouden ze daarom deze leugens verspreiden?
  http://milesmathis.com/liego.pdf

  http://zaplog.nl/zaplog/article/de_zwaartekrachtsgolven_leugen#rss

  Like

  • Politici en mensen zoals ik (vele miljoenen normale mensen) steunen dergelijk onderzoek, zowel LIGO als VIRGO als CERN.
   Wat nitwits en wetenschapshaters daarvan vinden is van geen belang.
   Jammer dat die nitwits wel volop gebruik maken van minder belangrijke spinoffs van dat onderzoek, zoals het internet bvb.
   Dat dan weer wel natuurlijk. Schizofrenie in praktijk. 🙂

   Like

   • Ah kijk opa Woepsilon spreekt namens velen en de politiek.

    Vele miljoenen “normale” mensen, snappen geen hol van wat die nazi NASA allemaal loopt te liegen en dat is nu net de bedoeling. Hocus pocus zwaartekracht (sallabim), de theorie moet nog steeds worden bewezen, maar de golven ervan hebben we alvast (via Deception Island) opgevangen!

    Weltrusten, het gras is trouwens groener aan de andere kant van de sloot (mekker)…

    Like

    • Tja, dit lijkt weer terug de kleuterschool. Normale mensen weten dat je geen enkele (niet-wiskundige) theorie kan bewijzen, je kan ze enkel ontkrachten. Ook de theorien waarmee vliegtuigen vliegen en electriciteit wordt geproduceerd werden nooit bewezen, maar niemand heeft ze ooit kunnen ontkrachten en ze werken vrij goed als je ooit zou kijken met je ogen open. Idem voor de relativiteistheorie (en het concept van zwaartekracht dat eruit voortvloeit), De ontdekking van zwaartekrachtsgolven (precies volgens de voorspelling van Einstein in 1916) is geen bewijs dat de theorie juist is, enkel dat het nu bijna onmogelijk is om ze nog te ontkrachten. Dat is allemaal veel te subtiel uiteraard voor ondergeinformeerden zoals jij. Laat staan dat jij een echt oordeel kan vormen of NASA liegt of niet. 🙂 🙂
     Jij en je geestesgenoten zijn wel de laatste mensen op aarde om daar een gefundeerde mening over te hebben.

     Like

     • De laatsten zullen de eersten zijn (namens Waterman10).
      Fijn voor je dat je lekker in slaap bent gesoesd door de overgewaaide “American Dream (Nightmare)”. Ik ben zeer benieuwd naar jouw definitie van “normale mensen”.

      Kijk eerst eens die filmpjes die ik je van het weekend stuurde over je held Geinstein en de rest van de firma list en bedrog.

      Like

     • Natuurlijk kijk ik niet naar filmpjes van een eenzame zielige psychoot die denkt dat de evenaar door z’n r**t loopt.
      Zo kan je bezig blijven, er zijn altijd meer eenzame psychoten met altijd meer ‘wereldschokkende’ filmpjes die na 10 seconden belachelijk blijken te zijn en niet weerstaan aan de minste kritische beschouwing.
      Nee, enkel wat door een echte zender of productiehuis wordt geproduceerd is het bekijken waard. Dan heb je tenminste al een eerste filter en valt 99% van de ergste rotzooi al af.
      Een sanity-filter voor je mentale hygiene, moet je ook eens proberen.

      Like

     • Citaat uit de moppentrommel van agent Y (nu dus ook moderne hedendaagse graviteits-grollen, naast de oude vertrouwde oudNoorse-mythologie grapjes, van weleer):

      “Normale mensen weten dat je geen enkele (niet-wiskundige) theorie kan bewijzen, je kan ze enkel ontkrachten.”

      Wat is normaal? Bij deze doe ik dan toch ff een ontkrachtende poging om een theorie te bewijzen. Komt ie:
      Je kan bv berekenen bij hoeveel graden een staalkolomconstructie van bv een wolkenkrabber zou gaan smelten en ook het aantal graden van de ontbrandingstemperatuur van pak em beet kerosine (of termiet). Je kan er voor kiezen om de restanten van die bewuste staalconstructie sniekie naar China af te voeren, zodat het lijkt dat deze (niet wiskundige) theorie niet bewezen zou kunnen worden.
      Maar dan nog is het lastig om het in elkaar donderen van een wolkenkrabber na een kantoorbrandje te verklaren. Of een te klein gat in de muur van een gebouw (met no fly zone) en het ontbreken van vleugels op het gazon. Daarnaast nog een aantal rammelende zaken, maar al genoeg bewijs voor de theorie dat het officiële Neineleven-rapport van jouw betrouwbare politici en de door hun benoemde onderzoeksvriendjes voor geen meter klopt. Om over de leugens van je gerenommeerde productiebedrijven en (staats)omroepen nog maar te zwijgen…

      Dat van die rondslingerende bol van jouw is nooit bewezen, maar is toch hard op weg om flink ontkracht te worden, oja maar een bol kun je wiskundig berekenen, dus dat kan dan wel weer bewezen en ontkracht worden en gaat dan idd niet op voor deze stelling.

      Like

   • What is important to understand herein is the grander cover story at play. Today’s announcement is on par with that of the purported discovery of the Higgs boson, the so-called ‘God Particle’, using the Large Hadron Collider at CERN, Switzerland.

    These two “discoveries”, I place italics around given they are nothing more than imaginary constructs of mainstream scientists.

    For, they are prominent examples of the military-industrial complex run amok. What the public at large is unaware of is this: These are jobs programs.

    The inertia of Big Science as it is affectionately known within the hallowed halls of both academia and laboratories around the planet, is more akin to a runaway freight train. A train loaded with money.

    All the while, individuals, cities, counties, states and nations struggle to have a roof over their heads and food on their tables.

    To justify their massive grant programs. To justify the industrial corporations supplying Big Science their expensive instruments and machines. Like the multi-billion dollar/Euro Large Hadron Collider. To justify all of it, are experimental projects and programs exactly like this one:

    LIGO. Laser Interferometer Gravitational-Wave Observatory
    http://beforeitsnews.com/alternative/2016/02/forget-fake-gravitational-waves-we-live-in-an-electric-universe-3299416.html

    Like

    • Zielige jaloezie van wetenschapshaters en nitwits. 🙂
     Als het toch zo simpel is om vele honderden miljoenen te krijgen voor non-wetenschap, waarom krijgen die videopoppenkast-makers dan nog niet 1 cent?
     Waarom kunnen zij geen project verzinnen en verdedigen en het geld binnenharken en multimiljonair worden? 🙂

     Like

     • Voor niets gaat de zon op. Maar als zij ‘de waarheid’ (dat is dus een objectief verifieerbare set van vaststellingen en het ondersteundend theoretisch kader, dat is de waarheid in deze context) kunnen vaststellen voor niets, dan moeten ze dat zeker doen. Eeuwige roem en glorie zal hun deel zijn, dat is ook al iets.

      Maar blijkbaar is dat ook niet genoeg want ze slagen er blijkbaar na vele jaren niet in die waarheid te presenteren. 😦
      Hoe zou dat toch komen?
      Complotten overal? 🙂

      Like

 7. Ik haat niet gauw iemand, maar heb wel een pleuritis hekel aan liegende arrogante klootzakken die duurbetaald ons voor de gek denken te mogen/kunnen houden en maak daarin geen onderscheid of het een nep-wetenschapper of een overheidstrol is.

  “Maar blijkbaar is dat ook niet genoeg want ze slagen er blijkbaar na vele jaren niet in die waarheid te presenteren.”

  Klopt, geen ECHTE foto’s van de bol of een 24/7 webcammetje op de kont van Hubble (de bubble) op onze kloot gericht, het zou godnakend een keertje tijd worden dat ze eens met echt bewijs komen! Kan de bezem er eens flink door!
  Op de crew van Iron Sky na is er in 70 jaar nooit meer een vrijmetselaar op de maan geweest? (dit laatste was een grapje, in de realiteit is er helemaal niemand ooit op de maan geweest, hoe kwamen ze anders levend door de straling van de van Allen Belts en ook weer terug? Nooit een antwoord op gehad van onze ingenieuze Ingenieur Y, net als de onverklaarbare werking van een gyroskoop op een bol).

  Wel grappig dat je met een objectieve verifieerbare set van vaststellingen en het bijbehorende theoretische kader tot de conclusie komt dat bv het officiële 9-11 rapport niet zou misstaan in het sprookjesbos van de befteling, en dat de gebruikte special effects bij charlie nepdo over de datum waren of oom agent een zware vorm van bloedarmoede had (en nog vele andere valse vlaggetjes en hoaxes).

  Ook is bewezen dat je met wat witte watten en een rood gordijn de buurman zo in een sinterklaas kunt omtoveren, maar het blijft de buurman.
  Het klinkt misschien hard wat ik nu ga tiepen maar ik zal je uit de droom helpen Sinterklaas bestaat niet (meer) en dat dan met alles zo’n beetje… Geen smiley of lieve moedertje die je redt.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie. NB De meningen verkondigd en de links die gedeeld worden in de reacties zijn de persoonlijke meningen van individuele scribenten en vertegenwoordigen niet noodzakelijkerwijs de mening van Don Quijotte.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s