Hoe de prijs van olie al decennialang gemanipuleerd wordt door criminele entiteiten…

 

download (885)

We zien nu dat de prijs van aardolie blijft dalen en op het punt staat de beurzen en bepaalde munteenheden mee naar beneden te trekken. De prijs van olie is een oorlogswapen dat nu breed door London City en Washington D.C. wordt ingezet. Niet voor de eerste keer zoals ik zal aantonen.

Ik wil hier beginnen met het begrip “Peak Oil” zoals je ook in de alternatieve media vaak voorbij ziet komen. Een bekend voorstander van de “Peak Oil” theorie was de alternatieve blogger/journalist Michael Ruppert die in april 2014 zelfmoord pleegde. Pleegde hij zelfmoord omdat hij ontdekte dat hij ongewild voor het karretje van “Big Oil” was gespannen? William F. Engdahl, een andere oorspronkelijke aanhanger van “Peak Oil” heeft inmiddels toe kunnen geven dat hij waarschijnlijk helemaal fout zat door de manipulatie van de “Seven Sisters” zoals “Big Oil” ook wel genoemd wordt.

 

download (445)

Marion King Hubbert en zijn “Peak Oil”curve.

 

“Peak Oil” gaat terug op een schrijven uit 1956 van de geoloog, in dienst van SHELL, Marion King Hubbert. Hij melde dat de olieproduktie van een boorput een punt had waarop een gestadige afname van de opbrengst van die put zou volgen. Voor de V.S. schatte hij in dat dat punt zo rond het jaar 1970 zou moeten liggen. “Peak Oil” was een eerste aanzet om te doen overkomen naar de wereldbevolking dat olie een schaars goed is met een eindige beschikbaarheid. Dit was een eerste aanzet om de prijs van olie via list en bedrog een duwtje naar boven te geven. Al snel volgden de vergaderingen van de Club van Rome, begin 70er jaren, die formeel ook vaststelden dat olie een schaars goed was. Dit alles gearrangeerd door de “Big Banks” en “Big Oil” om de winsten wat omhoog te krikken. Er was destijds al bekend dat er onder de Noordzee grote hoeveelheden olie en gas te winnen waren tegen een prijs die 400% hoger lag dan de destijds geldende olieprijs. Er moest dus een “Oil Shock” komen.

Afbeeldingsresultaat voor bilderberg group

Op de Bilderberg bijeenkomst van Mei 1973 op het privéeiland Saltsjöben van de familie Wallenberg werd door de deelnemers, veelal vertegenwoordigers van de bankiers en de olieindustrie, besloten tot een oliecrisis voor eind 1973. Zelfs de Jom Kippoer oorlog had als inzet de wereldwijde prijs van olie naar boven te beïnvloeden. Hier zien we dus ook al terug dat Israhell aan de leiband van de grote bankiers in London City loopt. Zogenaamd door de steun die sommige Westerse landen (met Nederland weer als braafste jongetje van de klas) aan Israhell verleenden kreeg de OPEC onder aanvoering van Saoedi Arabië een stok in de hand om een olieboycot af te roepen. Dit was alles al in Mei uitgedacht op de Bilderbergconferentie. In November 1973 was een olie-embargo een feit en kregen wij in Nederland de autoloze Zondag.

 

download (335)

Herinnert u zich deze nog???

Na de oliecrisis van eind 1973 waren de prijzen van aardolie met de beoogde 400% gestegen waardoor oliewinning op de Noordzee ineens rendabel was geworden. Deze 400% was precies de doelstelling van de Bilderberg bijeenkomst van Saltsjöben geweest, een halfjaar VOOR de oliecrisis. Nederlandse deelnemers buiten aarts crimineel prins Bernhard waren Andre Kloos, Max Kohnstamm, John Loudon van SHELL.

Afbeeldingsresultaat voor war iraq 2003

“Peak Oil” was gebaseerd op de in het Westen aangehangen idee dat olie ontstaan is uit resten van dinosaurussen en eventueel algen en andere biologische basisgrondstoffen. Ook de uitkomsten van de Club van Rome gingen uit van een biologische oorsprong van de olie. Echter na de val van de USSR kwamen langzamerhand andere en nieuwe denkbeelden overwaaien uit het Oosten betreffende de oorsprong van olie. Niets dinosaurussen en andere soortgelijke “sprookjes”. Voor de olie van Saoedi Arabië alleen al zou een berg dinosaurussen kadavers van 30 kilometer hoog noodzakelijk zijn. Onzin dus. De Russen kwamen met het idee dat olie wordt geproduceerd door de Aarde onder hoge druk in de Aarde. Net als diamanten. Met hun nieuwe kennis boorden de Russen de één na de andere winstgevende olieput aan vanaf de jaren 90. Toch werd de “Peak Oil” leugen, tegen beter weten in, nog één keer gebracht door o.a. Colin Campbell zo rond de millenniumwisseling om de inval in Irak te rechtvaardigen. Ook een Michael Ruppert hing deze “Peak Oil” leugen nog steeds aan en was de olie- en bankindustrie dus van goede dienst. Zou Michael Ruppert gecontroleerde oppositie geweest zijn of pleegde hij zelfmoord omdat hij het bedrog ontdekte?

Nu zien we dat door de dalende olieprijzen de belastingopbrengsten en de aardgasopbrengsten van Nederland ineens onderuitgaan. Geen probleem dan verhogen ze gewoon de heffingen op aardgas met 32%. Die heffingen dienen alleen voor de aflossingen en rentebetalingen van de (r)overheid aan de Rothschild bankiers in Parijs en London City.

Dus WEER wordt er geld gehaald bij de bijna kaalgeplukte burgers van Nederland om in de zakken te belanden van de BANKSTERS.

download (33)

Aan u de vraag, voor wie werkt Mark Rutte eigenlijk? Voor zijn kiezers of zijn bazen, de bankiers? Van Wim Kok weten we inmiddels dat hij voor de bankiers werkte ook toen hij nog bij de vakbeweging zat. Wanneer komt het kwartje van Kok terug?

33 Reacties op “Hoe de prijs van olie al decennialang gemanipuleerd wordt door criminele entiteiten…

  • “Oftewel de platte aarde bullshit kan definitief de prullenbak in. Is desinformatie om de sheeple bezig te houden en alternatieve media ongeloofwaardig te maken.”

   Amen.

   Gelijk Nibiru en Aliens.
   Gelijk Alex Jones, David Icke, Steven Greer, Micha Kat, Maud Oortwijn…

   Who else…?
   Ik denk dat er meer gecontroleerde oppositie is dan we denken.

   Like

   • Heb je wel eens op je eigen pseudoniem gegoogled? Ben je ook lid van het Ashtar Command, met zo’n mooie bestickerde alien auto?

    Like

    • @Ashtar. De gemiddelde slapende MK-gehypnotiseerde mens die jij sheeple noemt, kijkt niet verder dan de dagelijkse pulp-propaganda+ brood en spelen.
     Die worden op z’n spannends geprikkeld door ancient aliens en de unexplained NASA-files, zelfs het logo van the discovery channel heeft een bolita. https://youtu.be/UTtC87iSK7A en nog een stukje; https://youtu.be/CPgHMo43G0E.
     Je wordt vooral de laatste maanden doodgegooid met NASA herdenkingen, CGI-ruimte animaties en opvallend veel wedstrijden op Antartica, ineens…
     Nergens op de mainstream media/propaganda heeft iemand het over de platte aarde! Er wordt zelfs niemand bij Pauw of die andere snuifdoos draait door aan tafel voor lul gezet.
     De sheeple wordt met valse flaggetjes en hoaxes bang gemaakt en bezig gehouden en naait zichzelf draadloos extra op, met faecesbook, twitter en andere A-social-media. Daarnaast weet iedere goede burger van de kudde, dat complottheorieën voor gekke verwarde mensen zijn en dat “ze” je in de gaten houden (Guintanemo bay is nog niet dicht).
     Van een helaas klein clubje “wakkere” mensen die eens gaat zoeken op het net naar achtergronden en waarheden (ongeacht het onderwerp), is er een nog kleiner clubje dat zich durft af te vragen of de vorm van het ding waarop we leven ook echt wel zo rond is, als zonder echt duidelijk aannemelijk bewijs wordt verteld?
     En dan heb jij dus de theorie dat ze het hele platte aarde verhaal voor die anderhalve paardekop (mezelf incluis) hebben bedacht? Om een heel klein clubje op het verkeerde been te zetten? Wat zouden ze daar nu mee bereiken?

     Ik ben het met je eens dat er zat desinfo en trolinformanten tussen zitten. Je noemt er een deel op, maar die kende we al een tijdje…

     Ofwel de echte informatie (wat is nog echt?) en vele filmpjes over oa de platte vijver theorie, chemtrails, HAARP, geklooi met eten, de zieke powers that wanne be, de lading kolen, olie en mineralen die ze op Antartica (plat of rond mij een biet) onder de pet houden, om de economie wat op te naaien, komt al niet aan bij Henk en Fatima…

     Ik bedoel dus dat dit soort info en onderwerpen sowieso niet bij de massa kudde terecht komt en je gebed nergens op slaat.

     Amen

     Like

 1. @Don. Goed stuk. Dat olie uit biomassa, dus planten en dinausurussen zou zijn ontstaan is inderdaad een mooi sprookje.
  Planten & dieren resten geven na honderdduizenden jaren eerst turf, vervolgens steenkool. Diamant ontstaat uit redelijk zuivere koolstof (minimaal 98 a 99 % C), waarschijnlijk Methaan(CH4) daarvan (van diamant dus) de oorsprong en ook olie zou heel goed uit de enorme hoeveelheden CH4 die vlak na stolling van de planeet aarde aanwezig was kunnen zijn ontstaan.

  Ook de vele, vele, vele plaatsen waar olie wordt gevonden is strijdig met biomassa. Grote gebieden van het zee opp waar olie wordt gevonden liggen al vele miljoenen tot honderden miljoenen jaren onder water etc etc etc.

  Dus klopt Olie = plenty aanwezig op deez Aardkloot

  Like

 2. Excellent ; m’n complimenten, Don !
  Van die “400% oil-shock” had ik eerlijk gezegd nooit gehoord ahum

  “Toevallig” nèt (2 jr) nà de “tijdelijke” (hahaahaaa!) loskoppeling van de dollar en goud onder Nixon.
  Een (flinke) stijging van de olieprijs legde een stévig fundamentje onder de toen zojuist ontstane Pampieren Dollar !
  (de vraag naar dollars verviervoudigde dus ook ; olie MOEST in USD-eetjes worden afgerekend, remember ?)

  Want het petro-dollarke was zojuist geboren, hè ?

  Afijn, wéderom heb je een jodenleugen bloot weten te leggen met dit (h)artikel !

  Gaarne zou ik daar aan bij willen dragen ; bijgevoegd m’n “a-biotisch bestandje” :

  A-BIOTISCHE OLIE + ‘NORMALE’ OLIE

  ■ Algemene info over a-biotische olie :
  http://www.thunderbolts.info/forum/phpBB3/viewtopic.php?f=4&t=2150

  & http://www.searchanddiscovery.com/documents/abstracts/2005research_calgary/abstracts/extended/keith/images/fig01big.jpg
  &

  &
  http://www.geotimes.org/june03/NN_gulf.html

  ■ Colonel L. Fletcher : “Oil is NOT a fossile fuel” ( 8 min ) :

  ■ “Abiotic oil : Earth has an endless supply of oil” ( 5 min ) :

  ■ Met info van oil company BP zèlf :
  http://azizonomics.com/2012/06/16/what-peak-oil/

  ■ Verzwegen MEGA-vondst olie in Australië :
  http://boinnk.nl/blog/61181/waarom-horen-we-hier-niets-over-in-de-main-stream-media/

  &
  http://theeconomiccollapseblog.com/archives/the-biggest-oil-discovery-in-50-years

  ■ Dr Frackenstein : “there’s PLENTY of oil “ :
  http://sgtreport.com/2013/01/dr-frackenstein-the-truth-about-fracking-and-nearly-unlimited-oil-supply/

  ■ USA heeft voor 2 eeuwen olievoorraden, 120 jaar gas en 460 jaar kolen :
  http://endoftheamericandream.com/archives/the-united-states-has-plenty-of-oil-10-facts-about-americas-energy-resources-that-will-blow-your-mind
  &
  http://thenewsdoctors.com/the-true-reason-gas-prices-are-falling-hint-its-not-because-of-green-energy/

  ■ Zeer interessant interview / 25 min / William Engdahl ; a-biotic oil vanaf 17:00 min :

  ■ A-biotische oorsprong van olie :
  http://www.viewzone.com/abioticoilx.html

  Liked by 1 persoon

 3. Wat weer wel zo is, dat de biotische danwel abiotische olie in Saoedi Arabie, Irak en Koewet al duizends jaar geleden zo voor het oprapen, nou ja, opscheppen lag. Dus goedkoper exploiteren.

  En in de Noordzee en alle andere zeeen moeten we toch vaak wat dieper (boren) naar de abiotische olie. Daarentegen denk ik dat op grotere diepten (dus in de zeeen) ook zeeen van olie (abiotisch datwel) liggen. Dus begin-exploitatie wat duurder, maar uiteindelijk vanwege de omzet wellicht zelfs goedkoper.

  Kortom dat de benzineprijs 1,50 tot 1,80 is, is pure nep, oplichterij en volksverlakkerij. Maar waar is dat niet mee? Stemmen, belasting, ziektekosten, verzekeringen, voedselprijzen en voedselkwaliteit (vooral) en ga zo maar door…
  M.i. is een benzineprijs van 0,45 – 0,95 een haalbare exploitabele prijs.
  Nadeel is weer wel dat de mensen veel meer gaan rijden met als gevolg meer luchtvervuiling CO2 e.d.
  Maar daar kan ook heel veel aan gedaan worden, als er maar de wil en het juiste Bestuur (Zie: https://herstelderepubliek.wordpress.com/).

  Like

 4. Grappig, de wetenschapshaters hier hebben weer een nieuw doelwit gevonden. :abiotische olie en gasproductie.
  Helaas voor hen, ontbreekt ook hier alweer ELK bewijs dat ze mogelijk ooit een ietsie pietsie gelijk zouden kunnen hebben, ze baseren zich alweer op de naieve opinie 2 idioten en een paardekop. 🙂

  Het moet leuk vertoeven zijn in de fantasiebubbel waarbij je feiten kan uitvinden zoals je wil. De meeste mensen verliezen die luxe eenmaal ze volwassen worden en echte problemen moeten oplossen in de echte wereld. Sommigen bereiken natuurlijk nooit dat stadium.

  Enfin voor wie wil lezen wat wetenschap zegt : http://static.scribd.com/docs/j79lhbgbjbqrb.pdf

  The two theories of abiogenic formation of hydrocarbons, the Russian-Ukrainian theory of deep, abiotic petroleum
  origins and Thomas Gold’s deep gas theory, have been considered in some detail. Whilst the Russian-Ukrainian theory
  was portrayed as being scientifically rigorous in contrast to the biogenic theory which was thought to be littered with invalid
  assumptions, this applies only to the formation of the higher hydrocarbons from methane in the upper mantle. In most other
  aspects, in particular the influence of the oxidation state of the mantle on the abundance of methane, this rigour is lacking
  especially when judged against modern criteria as opposed to the level of understanding in the 1950s to 1980s when this theory
  was at its peak. Thomas Gold’s theory involves degassing of methane from the mantle and the formation of higher hydrocarbons
  from methane in the upper layers of the Earth’s crust. However, formation of higher hydrocarbons in the upper layers
  of the Earth’s crust occurs only as a result of Fischer-Tropsch-type reactions in the presence of hydrogen gas but is otherwise
  not possible on thermodynamic grounds. This theory is therefore invalid. Both theories have been overtaken by the
  increasingly sophisticated understanding of the modes of formation of hydrocarbon deposits in nature.

  Er is geen platte aarde, geen abiotische olie en gas, geen smurfen, geen sprekende konijnen die horloge lezen. Dat zijn fantasien uit lala-land, van de eerste tot de laatste. Leer het onderscheid maken, dat is redelijk belangrijk.

  Like

  • En gij geleuft in Dinosaurussen @Ipsyllon? Dream on. Pas in 1860 werd er voor het eerst over Dino’s gesproken. Er is geen enkel dino skelet ter wereld die niet uit kunststof is gemaakt. De wetenschapsreligie begint aardig gevaarlijk te worden door het onderschatten van de menselijke intelligentie en de krachten die mensen ontplooien om om te gaan met cognitieve dissonantie.

   Like

   • Grappig Don, ik heb bij mij thuis een tand liggen van een Charcharodon Megalodon, ongeveer 4 miljoen jaar oud.
    Die is authentiek, ik weet de vindplaats en al wat je wil.
    Dat is geen kunststof. Ik heb dus effectief hard bewijs in mijn eigen hand. 🙂

    Like

     • Een konijn met een snijtand van 12cm lang en 8cm breed.
      In jouw lalaland loopt het vol van dat soort konijnen natuurlijk, dat weten we. En waarschijnlijk ook pratende slakken en roze olifanten, nietwaar?

      En ouderdomsbepaling gebeurd uiteraard op basis van de laag waarin dergelijk fossiel wordt aangetroffen. Of wacht, jij gelooft niet in zo’n dingen natuurlijk. Tijd is een illusie, nietwaar? 🙂 Alleen de roze olifantjes zijn echt volgens don. (en de platte aarde onder die olifantjes natuurlijk.)… 🙂 🙂

      Like

     • Wat is dat toch voor een gezever, dit gaat niet over een echtheidscertificaat, dit gaat erover dat ik een echte snijtand heb van een haai, waarbij de snijtanden van witte haaien minuscuul zijn. Zo een haai bestaat niet in onze oceanen, dus is het een fossiel van een reuzenhaai. De vindplaats, die ik ken, is overigens zowat 80 km verwijderd van de huidige kustlijn.
      Je kan zeveren zoveel je wil maar dit zijn feiten, dat jij er niet mee omkan gaan, zoals met zoveel, is jouw probleem. Pech voor jou maar je hebt mijn sympathie. Wordt snel beter.

      Like

   • Feitelijk begon de dino-hype rond 1840, slechts 4 jaar nadat Darwin terugkwam van de reis met de Beagle.
    Niet geheel toevallig is 1840 een Shemitah-jaar (25x terug, gerekend vanaf 2015).
    Dino’s hebben echter nooit bestaan.
    Het sprookje is onderdeel van de mythe dat de Aarde 4 miljard jaar oud is en ons bestaan te verklaren is met evolutie.
    We worden en masse in de maling genomen door datgene dat donders goed weet waar de Aarde en haar biotoop vandaan komt.

    Liked by 1 persoon

  • @Ipsylon 1 + 1 = ?
   Nou reken even uit.
   Alles in het Heelal is gemaakt uit quarks e.d. en met die weer protonen etc. en vervolgens waterstod H2 of 2 H+ en vandaar CH4 methaan dus en vandaar een heleboel CH4-tjes + andere stofjes (CO2 uit Kalk, steen en ander mineraal) + katalysator + hitte en hoge druk en Voila AARDOLIE ….hartstikke abiotisch hoor! En even zeker dat het bestaat -ja in miljarden tonnen!!!!!- als 1 + 1 = 2 is.
   (ik zal het maar voor je uitrekenen, want waarschijnlijk te moeilijk voor je om allemaal te bevatten)!

   Like

   • Bravo Nemesis, dat is zo hard naast de kwestie dat dit zelfs voor jou een record moet zijn! Falsifieer eens de huidige wetenschappelijke theorie ivm olie-vorming op basis van Sedementatie van biologische organismen? (dat van die dinosaurussen is trouwens kul, het gaat uiteraard hoofdzakelijk over algen, plankton, macro-microbenthos etc. )
    Blijf bij de les aub.

    Like

    • @Ipsy Lastig. Cognitieve dissonantie, heet dat.
     De natuur is zo groot en complex. Niet alleen plankton en natl de eerste een-celligen zijn uit de oersoep tevoorschijn gekomen ook het dier en de mens, die in feite ook een dier is.

     De natuur heeft naast de biomassa ook anorganisch organische verbindingen en duizenden stofjes gemaakt tot en met aardolie toe en dat zonder plankton, dinoos of wat dan ook.

     Tja Don maar dinoos hebben ook bestaan hoor.
     Zelfs in Limburg mergelgrotten heeft men fossielen gevonden van totaal uitgestorven diersoorten (oa de reuzekroko)

     Like

     • Je herhaalt gewoon dat je dat gelooft, dat aardolie abiotisch ontstaat, dat snap ik ondertussen (dat je dat gelooft).
      Maar waarom geloof je het? En waarom zou abiotische productie bvb. niet reproduceerbaar zijn in labo-omstandigheden? Op basis van Algen is het geen probleem, je stopt die gewoon een uurtje in een chemische reactor, onder gecontroleerde hoge druk en temperatuur en na een uurtje heb je vorm van ruwe olie : http://www.pnnl.gov/news/release.aspx?id=1029

      Magie?

      Like

 5. Aardolie wordt gemaakt door de aardkorst.
  Jaren geleden wijdde de briljante website Grenswetenschap er a een artikel aan.
  Helaas is deze site opgeheven en het artikel is nu via een vervolg-site alleen te lezen als betalend lid:
  http://fronza.nl/blog/51/abiotische-olie-is-olie-wel-dinoplantenpap

  In laboratoria heeft men inmiddels uit CO2 en H2O synthetische aardolie vervaardigd.
  CO2 is de motor van deze planeet, het is de bron voor het bloed der Aarde, namelijk olie, en voor het plantenleven op deze planeet.
  De idiote CO2-reductie die momenteel wordt opgedrongen is niets anders dan een enkele reis ondergang voor deze planeet.
  Deze planeet is net zomaar een klont materie, ze leeft.
  De zogenaamde wetenschap bazelt er olijk op los maar kan geen antwoord geven op de vraag hoe het komt dat de Aarde nog altijd magma uitspuugt en dus uitdijdt.
  Kijk naar een globe en merk hoe de continenten niet slechts aan 1 zijde in elkaar passen maar aan alle zijden.
  Alsof de Aarde vroeger een stuk kleiner was en nog steeds opzwelt.
  Wat is de energiebron in de Aarde die de hitte van magma veroorzaakt?
  Waar komt de materie vandaan die de Aarde laat zwellen?
  Uiteraard slaat er dagelijks een hoeveelheid ruimtepuin neer maar dat is niet genoeg voor dit fenomeen.
  Fotonen kunnen splitsen en corpusculaire deeltjes vormen (het Wilson-vat) en op die manier materie creëren.

  De huidige wetenschap is een farce.
  Volledig in dienst van en gecontroleerd door het grootkapitaal.
  Einstein was een trol die ons de verkeerde kant op heeft gestuurd.
  Wat anders te verwachten van een zionist die werkte in de Tempeliers-burcht Zwitserland?
  Tesla, Russell, Schauberger, dat waren wetenschappers.

  Om weer dichter bij het artikel te blijven:
  Niet alleen de olieprijs wordt gemanipuleerd.
  Ook de goudprijs, zilverprijs, voedselprijzen, alles wordt gemanipuleerd.
  Bijvoorbeeld de depressie in de USA gedurende de jaren ’30 berustte op deflatie omdat Prescott Bush via zijn Union Bank en de Rotterdamse Thyssen Scheepvaart Bank het Hitler-regime met miljarden dollars financierde.
  Dat was de bron voor de opleving van de Duitse economie na de depressie in Duitsland na WOI.
  De elite verdiende goed terug aan WOII, Ford maakte de motoren voor de Duitse legervoertuigen en Shell (Rothschild & Nederlands Koninklijk Huis) leverde brandstof aan Duitsland tot de laatste dag van de oorlog.

  De massa’s willen of kunnen maar niet inzien dat deze hele planeet gerund wordt door slechts een handjevol psychopaten.
  Dat ze worden belazerd en gehersenspoeld van wieg tot graf.
  En uitgebuit en opgeofferd.
  Triest.

  Liked by 1 persoon

  • Mja, beste Leto, je kan wel een hoop beweren maar verder dan fantasie kom je niet hoor. Ik kan gerust nog veel meer fantasieverhaaltjes produceren : aardolie wordt geproduceert door smurfen in de holle aarde natuurlijk, als iemand een pijplijn laat zakken zien ze dat snel (dankzij brilsmurf) en snel hangt potige smurf dan een grote tank met smurfenolie aan die pijp. Zo blijven de smurfen verborgen leven in de holle aarde. Bewijs is er volop : smurfenboeken, een paar films, wat wil je nog meer?

   Zie je : jij doet net hetzelfde maar dan met minder bewijs dan ik aanbreng. Als het je maar gelukkig maakt zeker? Wie kan het wat schelen voor de rest, nietwaar?

   Like

   • Je vergeet de IS-smurfen.
    Je weet wel: de smurfen die de olie van Irak, Syrië en Libië stelen.
    Olie die maar niet opraakt, net als die in alle andere olieproducerende landen.
    Blijkbaar heb je nog niet de laatste illegale download van “De Smurfen” binnengehaald.
    Oepsie…..

    Liked by 1 persoon

   • Ypsyllon, jij denkt nog steeds in termen van gebrek.
    Olie, de lymfestroom van de aarde, is volop aanwezig.
    We moeten er wel feitelijk iets dieper voor graven dan de gemiddelde geoloog denkt…
    Bronwater, het bloed van de aarde, moet ook “aangeboord” worden als je het wil exploiteren.
    En misschien is water wel lymfe en olie bloed, hoe dan ook, de feitelijke stromen in ons lichaam, zijn ook te vinden in onze aarde 😉

    Like

Geef een reactie. NB De meningen verkondigd en de links die gedeeld worden in de reacties zijn de persoonlijke meningen van individuele scribenten en vertegenwoordigen niet noodzakelijkerwijs de mening van Don Quijotte.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.