Het ontstaan en veroorzakers van de huidige wereldwijde ellende …?

download (85)

Op dit moment lijkt het of de Wereld steeds heftiger in de fik staat. Oorlogen dan wel plunderingen in Afghanistan, Libië, Syrië, Irak, Mali. De enorme vluchtelingenstroom vanuit de door het Westen platgebombardeerde landen in het Midden Oosten en Noord Afrika. Verkrachtingen en aanrandingen van Duitse en Zweedse vrouwen door Moslim immigranten waarbij je er vanuit kunt gaan dat de daders een kleine geïnfiltreerde groep binnen de Moslimpopulatie zijn die betaald (500€ tot 1000€ per dag) worden door George Soros. Maar welk grotere plaatje, welke daders zitten hier nu achter?

images (4)

Kort door de bocht kun je heel duidelijk constateren dat het “Big Oil” en “Big Money” zijn die hier achter zitten. De daders kun je terug vinden in het financiële hart van Londen, “The City of London” waar alle grote bankiershuizen en oliefirma’s vertegenwoordigd zijn.

images (4)

Dit alles gaat terug op de tijd midden 19e eeuw in Engeland. Toen koos Engeland definitief voor een economisch systeem van het liberaal kapitalisme volgens Adam Smith met de afschaffing van de Corn Laws in 1848. Dit in tegenstelling tot Duitsland die vasthield aan het mercantilisme ter bescherming van hun industrie en landbouw (lees voedselzekerheid). Industrialisatie en de landbouw werden hiermee in Engeland ondergeschikt gemaakt aan de grote handelskantoren en de bankiers. Het kapitaal, lees geld van de bankiers, ging daarheen waar het hoogste rendement gehaald kon worden in een toen al globaliserende Wereld (het Britse rijk). De Engelse industrie en landbouw werden vanaf dat moment verwaarloosd door de geringere winstverwachting. Het gevolg was dat Engeland zijn voedsel goed- dan wel kwaadschiks moest importeren vanuit het buitenland. Zo werd Ierland leeggeroofd van hun voedsel met grote hongersnoden tot gevolg. Op Wikipedia wordt dit nog altijd geweten aan aardappelziekte maar in werkelijkheid zaten de kosmopolitische Engelse elite en haar voornamelijk joodse bankiers hierachter. Ierland en haar inwoners werden kapot gemaakt. Veel Ieren emigreerden naar de V.S. waarbij zo’n 20% van de Ierse vluchtelingen omkwamen bij de overtocht. Vergelijk dit eens met de huidige slachtoffers onder de vluchtelingen uit het Midden Oosten en Noord Afrika.

download (885)

Rond de eeuwwisseling werd het belang van aardolie steeds belangrijker. Schepen werden meer en meer omgebouwd van aandrijving op kolen naar olie. Eerst werden de ketels nog gestookt met die olie maar later kwamen de verbrandingsmotoren. De Britse bankiers zagen al snel het strategische belang van de olie. De toen bekende olievelden lagen vooral in het huidige Iran/Irak en in het Russische Bakoe. Via allerlei slinkse wegen wisten ze concessies te verkrijgen in het Midden Oosten. Om de Russische olievelden van Bakoe onder controle te krijgen moest een ander plan bedacht worden. De Britse bankiers begonnen met het financieren van de eerste Russische revolutie van 1905 wat uitliep op een mislukking. Er moest iets anders bedacht worden.

In de tussentijd was Engeland op het gebied van landbouw en industrie nogal achterop geraakt op continentaal Europa en vooral Duitsland. Ook was Duitsland ver gevorderd met de realisatie van de spoorwegverbinding Berlijn-Bagdad wat Duitsland in 1 keer toegang gaf tot olie uit het Midden Oosten zonder afhankelijk te zijn van de door de Britten beheerste maritieme verbindingen (Suez kanaal, Gibraltar en Zuid Afrika). De Britse elite en haar veelal joodse bankiers begonnen dus al begin 20e eeuw met het plannen van de 1e wereldoorlog waarbij men een dubbelslag wilde maken door Duitsland en ook Frankrijk terug te slaan in hun ontwikkeling en Rusland met haar Bakoe oliebronnen onder controle te krijgen. Er werden dus allianties gesmeed met Rusland en Frankrijk om zodoende Duitsland te omsingelen. Het Ottomaanse rijk was als bondgenoot van Duitsland en Oostenrijk-Hongarije ook een belangrijk doel vanwege de oliebelangen. Nadat de Britse bankiers een staatsgreep hadden gepleegd in de V.S. middels de oprichting van de FED (private Federal Reserve Bank) was het in 1914 tijd voor oorlog. Zo geschiedde na de door de joods Britse bankiers gearrangeerde moord op Franz Ferdinand van Oostenrijk in Sarajevo.

download (775)

Engeland had 1,5 miljoen van haar beste troepen geplaatst in het Midden Oosten en stond Frankrijk in Europa bij met een uit de Britse koloniën bij elkaar geraapt stel tweederangs militairen. De oorlog werd grotendeels in Frankrijk uitgevochten waardoor Frankrijk zowel materieel als menselijk grote verliezen leed. Door het uitspelen van de Arabieren in het Midden Oosten tegen de Ottomanen door o.a. Lawrence of Arabië kreeg Engeland, en dus de Britse bankiers, volledige controle over het olierijke Midden Oosten. Het gebrek aan olie zou Duitsland uiteindelijk dwingen tot capitulatie. Voor het einde van de 1e wereldoorlog werd in 1917 Rusland onder controle gebracht via een door Wall Street bankiers gefinancierde Bolsjewistische coupe  onder leiding van de joden en vrijmetselaars Lenin en Trotski. Engeland beheerste dus na de 1e wereldoorlog alle oliereserves van het Midden Oosten en de olievelden van Bakoe in Rusland. Big Oil en Big Money was zo ontstaan met als centrum de City of London met haar joodse bankiers. Tijdens de 1e wereldoorlog schonk Engeland via de Balfour verklaring reeds het land Palestina aan de joodse zionisten via Lord Rothschild. Rothschild was niet de voorzitter van de Joodse Raad maar slechts financier. De Balfour verklaring maakt dus al duidelijk wie er aan de touwtjes trokken op de achtergrond, de Rothschild Banksters. Hieruit kwam in 1948 de staat Israël voort dat zorgde voor permanente onrust in het Midden Oosten waardoor de Britse Bankiers het Midden Oosten konden blijven controleren.

Na het interbellum tussen beide wereldoorlogen en de 2e wereldoorlog was Duitsland helemaal kapot gemaakt en was Duitsland ook (opgelegd??) overgegaan tot het Britse liberaal kapitalisme volgens Adam Smith. Na de Suez oorlog begin 50er jaren, wat formeel aangewezen wordt als het einde van het Britse imperium, ging de City of London over op een nieuwe vorm van imperialisme, het zogenaamde “soft imperialisme” via het kapitaal van de banksters van the City of London. Via het geld, de FED in de V.S. en bijna alle nationale banken, beheersten ze nog steeds bijna alle olie en de meeste landen.

download (665)

Met de val van de Sovjet Unie in 1990 ontstonden de eerste scheurtjes in de macht van de Britse imperialisten. Hoewel in aanvang alles goed liep voor de City of London die de oligarchen in Rusland financierden kwam er met de opkomst van Vladimir Poetin een kink in de kabel zo rond het jaar 2000. Hij schopte de joodse oligarchen het land uit waarna ze veelal terecht kwamen in Engeland (Abramovich!) en Poetin nationaliseerde veel oliebedrijven. De City of London kon dit natuurlijk niet zo maar laten gebeuren en via Israël werd de aanslag van 9/11 gearrangeerd om een continue oorlog tegen het terrorisme te bewerkstelligen om de olierijke landen te blijven beheersen. Libië, Irak, Syrië, toevallig allen zonder een Rothschild centrale bank, werden compleet kapot geschoten waardoor Europa momenteel zit met een stroom aan vluchtelingen. In Libië en Irak werd al snel een Rothschild nationale bank geïnstalleerd. De Oekraïne werd slachtoffer van een door de banksters gefinancierde kleuren revolutie als een eerste aanval op Poetin.

images (4)

City of London de bron van het kwaad.

Kortom al het oorlogsgeweld en alle onrust vind ook nu nog zijn oorsprong in de City of London.

Vergeet echter niet dat de Rothschilds banksters zelf weer verantwoording moet afleggen aan het Vaticaan c.q. de jezuïeten en dat de Bank of England is opgericht door Willem III van Oranje met financiering met 3 miljoen Florijnen van de toenmalige paus.

41 Reacties op “Het ontstaan en veroorzakers van de huidige wereldwijde ellende …?

 1. Kort helder en boeiend beschreven. Mn de eerste ontwikkelingen in Rusland ( Lenin ) is voor velen misschien verrassend..er zullen zelfs lezers zijn die dit niet willen lezen maar inderdaad het komt mij bekend voor. Goed artikel is mijn mening.

  Like

  • Ik had je artikel uiteraard gelezen daarom de laatste alinea. Ik had nog willen linken naar jullie artikel. In de haast vergeten net als deeplinks in het artikel zelf. Dank voor de aanvulling middels je reactie. Ik wilde de geschiedenis benadrukken.

   Geliked door 1 persoon

 2. Goede analyse.
  Toch denk ik dat de rol van Poetin verkeerd wordt ingeschat.
  Hij hoort ook bij de club.
  Staat je niet blind op schijnbare conflicten in de wereld.
  Ze zijn stuk voor stuk geënsceneerd en niet zelden gefingeerd.
  De poppenspelers kwamen tot nog toe met werkelijk alles weg wat ze de infantiele mensheid voorschotelden.
  Dankzij internet is nog niet een promillage van de mensheid wakker geworden uit zijn Stockholm-syndroom.

  Wie de ogen open heeft ziet de totale vernietiging van het Aardse eco-systeem met lede ogen aan.
  Klimaat-aantasting middels HAARP en chemtrails, vervuiling, plantensterfte door chemtrails, insectensterfte door chemtrails en gif, CO2 reductie waardoor de belaagde flora nog verder worden afgeknepen.
  Zonder vegetatie geen zuurstof en geen voedsel.
  Einde van de rit.

  Vraag je maar af wie of wat daar achter zit.

  Geliked door 3 people

  • @leto2thesandworm (vd spice melange?) 7 januari 2016 om 01:01 · · Beantwoorden →
   Goede analyse.
   Toch denk ik dat de rol van Poetin verkeerd wordt ingeschat.
   Hij hoort ook bij de club.

   Ook een goede analyse, hij mag de rol van de boef in de wereld poppenCast spelen idd.
   Wanneer kwam bv logee Edje Snowden eens een keer met de rest van al z’n onthullingen uit de cast? Ik heb ooit vernomen dat ie vanaf de grond gezien tot anderhalve meter opgestapelde velletjes A4 met “top secrets” zou hebben. Tot nu toe hebben we vernomen dat we worden afgeluisterd, maar dat was al niet echt een verrassing.
   Eigenlijk zegt ie het hier een beetje zelf; https://youtu.be/3plO343bID8 en hier zitten ook wat aanwijzingen dat ze in Rusland hun eigen AIPAC hebben maar dan met een tandje erbij; https://youtu.be/FmA-1RmUlDY. Het geeft weer te denken…

   Like

 3. Ook een cudo voor Niburu die in hun link ongeveer hetzelfde uitleggen als Heine Wind op zijn site Oxo Axioma.
  Bewijzen zijn schaars maar het scenario dat veel Khazaren na hun nederlaag tegen de Russen bij Djenghis Khan belanden en eeuwen later de Tempeliers vormden is niet denkbeeldig.
  Don schreef nog onlangs dat het woord Vaticaan sterk refereert aan Batis Khan, de kleinzoon van Djenghis Khan en de naam Cohen weer refereert aan Khan.
  Allemaal puzzelstukjes die wonderwel in elkaar passen.
  De wijze waarop deze psychopathische sekte, die zich als religie voordoet, millennia weet te overleven door zonder scrupules van volk naar volk te hoppen doet vermoeden dat daar iets nog duisterder en geheimer achter schuilt.
  Dat “iets” is bezig in sneltreinvaart het Aardse ecosysteem te vernietigen.
  Tegelijkertijd wordt veel tijd en geld besteed aan DNA engineering, transhumanisme, 3D-weefsel printen, AI, robots en Androïds.
  Trek zelf Uw conclusie.

  Geliked door 2 people

 4. Wij detecteren slechts de realiteit die onze zintuigen waarnemen.
  Infrarood, ultrasoon geiuid, subsoon geluid , röntgenstraling, gammastraling, we nemen het niet waar.
  Maar er is nog veel meer.
  Interdimensionale fysica begint nu binnen ons bevattingsvermogen te komen.
  Het ongelijk van Einstein is een maandje of wat geleden bewezen door de TU Delft op het gebied van deeltjes-verstrengeling.
  Schoffel E=MC2 maar onder het tapijt en laat ook de theorie van Newton maar los.
  Tesla was de goeroe die de structuur van het universum of multiversum doorgrondde.
  The Electric Universe, trillingen, frequenties en vibraties met bijbehorende krachtvelden.
  Vectoriële projecties vanuit een scalaire bron.
  Oftewel 3D-projecties vanuit een 1D bron door een 2D-filter.
  Einstein was een DES, een disinformant, lid van “de club” en werkzaam in Zwitserland.
  Fout, fout, fout.

  We moeten nog verder kijken dan “de club” om te begrijpen waarom we elkaar schofferen, vermoorden, verkrachten, bestelen, beledigen.kleineren, uitbuiten en vernederen.
  Wat maakte een einde aan het paradijs?

  Like

  • Wow, dat is wereldschokkend nieuws! Einstein ongelijk! De volledige wereldpers is dan ongetwijfeld neergestreken aan de TU Delft, vreemd genoeg heb ik dat totaal gemist. Je kan ongetwijfeld dan ook een link voorzien naar dit nieuws waarop fysici al 110 jaar zitte te wachten? 🙂
   Wat betreft je gemompel over projecties, en interdimensionele fysica vrees ik dat je nogal zwaar naast de trappers aan het fietsen bent, maar allles is natuurlijk mogelijk, ook omhoogvallende appels. Maar je moet dan wel bewijs leveren en niet alleen een benevelde opinie. We wachten in spanning!

   Like

   • Dat van de TU Delft klopt. Jij leest duidelijk selectief. Tesla was het grote genie en niet Einstein. Eindelijk wordt het nu ook wetenschappelijk aangetoond..

    Like

    • Dat gaat over QM, Entanglement en de EPR-paradox die opgesteld werd door o.a. Einstein.
     Dit doet NIETS af van de theorien van Einstein, die blijven staan als een huis ,ook na 110 jaar.
     Wat had Tesla te zeggen over QM, of Relativiteit? Niets juist; want dat was mijlenver boven zijn niveau uiteraard. Ik begrijp die fascinatie voor Tesla niet goed, hij was een vrij goede ingenieur die het geluk had samen te werken met mensen als Edison en Westinghouse en daardoor een aantal nuttige toestelletjes ontwikkelde. Dat is het zowat.
     Dat kan je toch echt niet vergelijken met Einstein, die de grootste en beste theorie in de fysica ooit heeft ontwikkeld?
     Tesla was een goede kampioen bij de paralympics, Einstein is olympisch kampioen en zijn prestaties zijn ongeevenaard, ook na meer dan honder jaar.

     Like

     • Een “vrij goede ingenieur”… whahaahaaaaaaaaaa
      Westinghouse en Edison mochten zijn veters niet eens snoeren; zij hebben hun uitvindingen afgekeken van Tesla..
      Even een ding: Tesla was een veel te goed mens die door de aasgieren om hem heen en de banken kapot is gemaakt..

      Like

     • @Ipsy Einstein had vrijwel niets van zichzelf. Hij pleegde op grote schaal plagiaat. ZIjn 1e vrouw Mileva Maric (ui tmn hfd excuse evt spelling) heeft alle wiskundige berekeningen uitgevoerd. Lorentsz had de transformatie formules, van tijd, ruimte(lengte) en massa allang gepubliceerd en een Italiaan de Pretto of zo had de formule E=mc2 al gevonden.
      Het enige was dat hij het netjes in een theorietje had samengevoegd.
      zie ook: http://www.biblebelievers.org.au/einstein.htm
      en google zelf verder.

      de Relativiteitstheorie is inmiddels al achterhaald danwel verbeterd met allerlei Quantummechnische string en andere theorieen.

      Echter wat belangrijker dan al deze fyfo, fysi en foesica is : Wat deed Einstein voor de wereld voor de mensheid behalve de atoombom aanbevelen om die op Duitsland te gooien??!!!!!!!

      Mutate mutante geldt dit voor alle schetenwappers en andere autistisch tuig nou ja eenlingen, zonderlingen fanatieke wetenschappers met alleen oog voor hun retorten en reageerbuisjes, het morele dilmma dat iedere voortuitgang/ontdekking in de wetenschap door perverse psychopatische machthebbers wordt misbruikt om de mensheid uit te roeien!

      Like

    • Nemesis, Iedereen staat op de schouders van anderen, ook Einstein natuurlijk. Maar hij was wel degelijk een absoluut genie die als eerste de gevolgen zag van de simpele postulaat dat de lichtsnelheid gelijk is in ELK referentiekader. Daaruit volgt dat ruimte en tijd relatief zijn en dus niet gelijk voor iedereen, de lorentz-transformaties zijn de (vrij simpele) wiskundige wetten die de ruimte en tijdsvervorming beschrijven, maar die lorentz dus NIET had gekaderd.
     Maar de AR is maar 1 van de 4 wonder-artikelen die Einstein schreef in 1905, voor 1 van de andere,over het fotoelektrische effect kreeg hij later de nobelprijs, wat Tesla nooit kreeg uiteraard.
     Ik heb de indruk dat mensen totaal niet begrijpen hoe groot de invloed en de prestatie van Einstein was. Had hij maar 1 ‘wonder-artikel’ geschreven, was hij ook een genie geweest, dit heeft hij nu veelvuldig overtroffen.
     Je kan het enkel vergelijken met een voetballer in de wereldbekerfinale die niet 1 of 2 keer scoort maar 10 of 12 keer in een match. Zo buitengewoon, inderdaad.
     Nemesis, lees eens iets serieus over de man en doe die blinddoek af of is die haat er alleen maar omdat hij een jood was. In dat geval : get a life. man….:(

     Like

 5. @leto2thesandworm
  “Wat maakte een einde aan het paradijs?”
  Niets misschien. Misschien is het paradijs er nu nog steeds, het is een conclusie van het denken. Wij zijn immers ook natuur, dus laten we ons aan die natuur (onszelf) aanpassen. De natuur is het Al, zoals ik het zie. De aarde, de sterren, de zon en de maan, de regen en de mist, het voor- en het najaar.
  De tegenstanders van de natuur zijn de hebzuchtigen. Die zien ergens wel dat de natuur wel aardig is om te onderwerpen, maar ze zien niet dat ze die natuur zelf zijn wegens hun zgn rijkdom. En als ze toegeven dat ze ook natuur zijn moeten ze toegeven dat ze ook maar niet meer dan materie zijn. En deze ontluistering moet koste wat koste voorkomen worden. We zijn allemaal stof met een klein deeltje bewustzijn. Denk ik.

  Geliked door 1 persoon

 6. Dat vorig comment schreef ik (‘AntiSoof’).
  Ik bedoelde te zeggen dat het paradijs er dus nog steeds is, alleen zijn er blijkbaar mensen die denken dat dat paradijs er alleen voor hén is.
  Want die mensen hebben de poen en de macht en hebben denk ik ook de boeken. Kennis dus.

  Like

 7. @AntiSoof Precies.
  Daarom gaan ook de hebzuchtigen dood, zoals iedereen dood gaat.(weliswaar een schrale troost, maar toch…)
  Men zegt het ook zo: “Stof zijt ghij en tot stof zult ghij weederkeren.”

  Like

 8. Vind dit een mooi artikel.
  Vraag me alleen af hoever we terug moet gaan in de tijd om dat wat onze ellende van vandaag te kunnen verklaren.
  De geschiedenis van de Mormoren, Tartaren en daarmee ook de Kazharen gaan veel verder terug dan het ogenschijnlijke omslagpunt in 1012 met de komst van Khan.
  Ik denk dat we het ook op andere niveau’s moeten zoeken, en deze zijn te vinden in ons aller zelf.
  We blijven bezig de schuld ergens in het verleden te plaatsen, maar hoever moeten we dan teruggaan?
  Volgens mij oneindig terug….
  Dus de ogen openen voor de idiotie waarin we beland zijn moeten we op meerdere niveaus doorgronden.
  Een eerlijke geschiedbeschrijving is belangrijk, maar wanneer is het dat. Zoveel verhalen, oprechte onderzoekers, die proberen dit uit te puzzelen. Maar zullen we ooit het hele verhaal kennen vraag ik me af.
  Geschiedschrijving zit vol met vele valkuilen, zelfs als er geen sprake van geschiedvervalsing zou zijn.
  Eerlijk gezegd word ik af en toe moedeloos in mijn oprechte zoektocht naar de waarheid omdat vele oprechte onderzoekers ook weer hun interpretatie van de werkelijkheid geven. Er zijn zoveel interpretaties pffff haha…
  Laat onverlet dat we daarmee door moeten gaan, daarvoor is internet een fantastisch middel , vind dat echt een zegen.
  Dit even los van alle disinformatie waar we dan ook doorheen moeten zeven…
  Ik hoop iig op oprechte zoekers, zowel in de binnen als buitenwereld 😉

  Geliked door 1 persoon

 9. Aangezien ik dyslectisch word als ik moe ben, het is maar een futiliteit, maar 1012 moet zoiets als 1201 zijn, of 1210, of iets in die orde van grootte… 😉

  Like

 10. Antisoof, omdat de binnenwereld ook van belang is vind ik dat je wel een mooie reactie hier hebt gegeven.
  Het paradijs was er altijd al, ik ben daar zelf wél van overtuigd namelijk…
  Daarom is het imo noodzakelijk om de binnenwereld mee te nemen met beschouwingen over waar de ellende vandaan komt.
  We kunnen zoeken als een speld in een hooiberg als we niet willen onderkennen dat het huidige eigen leven het onderzoek meer dan waard is.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie. NB De meningen verkondigd en de links die gedeeld worden in de reacties zijn de persoonlijke meningen van individuele scribenten en vertegenwoordigen niet noodzakelijkerwijs de mening van Don Quijotte.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.