Platte Aarde-Zwaartekracht bestaat niet-Vincent Icke (zou het familie zijn????)

Er is beweging, ook binnen de wetenschap!!!!!

Advertenties

83 Reacties op “Platte Aarde-Zwaartekracht bestaat niet-Vincent Icke (zou het familie zijn????)

 1. Maarrr David Icke is toch een shill,gatekeeper,controlled opposition,een pedo,zionist….beetje vreemd,DoMquijotte=controlled opposition/rat/bedrieger/part of the powers that be,waarschijnlijk OOK Zionist om David Icke te promoten,jij als “truther'(controlled opposition 100%!)VUILE RAT!met je DOMzinnige artikelen betreft the flat earth qua “bronnen”…Eric Dubay?SHILL!!David Icke?Pedo EN Shill.en buttbuddy van Alex ZionistJoneszzz…@Donquijotte je bent een CLOWN!

  Like

   • Ach, @Don wel een hoop lol gehad.
    En ik heb toch iets van de Coriolis krachten (een schijn kracht) opgestoken wat ik nog niet wist.
    Zogezegd een opfriscursus/

    🙂 🙂 🙂

    Like

   • @Donquijotte…de Aarde=Plat,dus altijd goed…en de bewijzen zijn er vol op..wederom zolang niemand de top;4 debunkt/weerlegt/ontkracht blijft de aarde gewoon plat(sorry voor de herhaling van de top:4:–1:NASA zegt zelf in hun eigen documenten uit 1987/1988 dat de Aarde niet ronddraait,en niet rond/bolvormig is,maar Plat Is.2:–The Chicago Skyline a ‘mirage’Flat Earth.3:-Alle foto’s/beelden/opnames van de ‘Ronde/Bolvormige”Aarde zijn Fake,nep,green screen/geschildertd/foto shop/CGI(dus De Beste Bewijzen zijn zelfs Fake)4:–Wikipedia Bolvormige Aarde Versus Wikipedia Platte Aarde….deze persoonlijke top:4 staat nog Altijd als een Blok Beton,in een Moeras,waarom dat de Aarde 100% plat is en niet ronddraait en niet Rond is,maar gewoon 100% Plat is….Debunk/weeerleg de Top;4 en je hebt mij om,dat de Aarde dan Rond/Bolvormig is…jammer dat nooit,ooit deze top;4 kan weerleggen met tegenbewijzen/feiten/logische logica…..het bewijs is er al maanden,puur om het FEIT dat Niemand deze simpele top;4 heet weerlegt……and that’s a FACT!

    Like

   • Twijfelen is nu net waar het om gaat!!!
    Max-ego geloofd in geen van beide, niet rond en niet plat (zegt ie). We hebben geen bewijs voor plat dan wel rond, dus blijft hij tot het bewijs eindelijk eens een keer komt, neutraal.
    Tot zover niks mis mee, ik ben ook nog nooit in de dampkring and beyond geweest of op Antarctica, om het zelf met 100% zekerheid te weten en te zeggen, hoe het nu echt zit.

    Maar om daarna te beweren dat alle mensen die in plat geloven standaard hartstikke intolerant zijn, iedereen die in rond geloofd voor gek uitmaken, een wig drijven in de truther’s-comunity en niet meer goed naar de geo-politieke-poppencast toneelstukken meer kijken, vind ik niet getuigen van een neutrale houding. Dit riekt m.i. naar mannupilatie of erger…
    Hij doet of hij neutraal is omdat er geen bewijs is voor de officiële echte vorm, om vervolgens plat-twijfelaars als intolerante, gevaarlijke niksnutten weg te zetten.
    Hij vindt dat we ons gewoon bezig moeten blijven houden met de gewone alledaagse valse vlaggetjes van onze elite leiders en niet intolerant onze tijd moeten verdoen aan de vraag over de vorm van de aard-kloot.
    Tussendoor herhaald hij nog een paar keer hoe gek en intolerant je niet moet zijn als je twijfelt over rond of plat (kei neutraal en tolerant).
    En als klapper op de tolerante vuurpijl: Het is maar het detail van de vorm van de gevangenis, oftie rond of plat is???, wil hij met zijn opa zal het je ff vertellen stem doen laten geloven, je ogen worden zwaar, u bent een kip.
    En dan daarna weer hard roepen dat we onze tijd niet aan die gevangenis-vorm moeten verdoen, maar van onze slechte leiders af moeten zien te komen, stop da system! Goed plan, alleen dat roepen we al eeuwen en het gaat maar vrolijk door. Hij weet schijnbaar niet hoe het partijdige vredeshof te Den Haag in de praktijk echt werkt, schijnbaar? De amerikaanski’s erkennen die tent nog niet eens, zolang je bij de navo of rothshildistan zit, zit je daar goed met de uitspraak.
    En hij geloofd niet in geloven, zegt ie… Satanyahoe, fam. Bush, Camaron, Omboemba e.v.a. voor het gerecht in Den Haag??? Het zou mooi zijn, maar dat gaan we helaas niet meer mee maken in dit leven, geloof ik…

    Als het zo mocht zijn dat de vorm van onze aardkloot niet mocht kloppen, met wat er 500 jaar wordt beweerd (dus toch plat en stationair), zou dit nieuws juist het begin van het einde zijn voor die elite-kliek waar Max zich zo over op zit te winden.
    De vorm van de gevangenis doet er ter degen toe!!! Heel wel!!!
    Dus zelf onderzoeken wat er te onderzoeken is en lekker zelf vrij blijven nadenken is de boodschap. Twijfel, fantasie en open staan voor nieuwe inzichten, liefst middels bewijs, blijft belangrijk..

    Hier een voorbeeld van een ontmaskerde trol, die probeert om zich als “echte” oprechte flat-earther ertussen te wringen, om het onderwerp daarna dmv antisemitisme en belachelijke alu-hoofddeksel-club-theorie als gestoorde mafkezen weg te zetten; https://youtu.be/Ytr9t9AccwA.

    Vooralsnog weet ik het niet voor 100% zeker, ik heb alleen meer aannemelijk bewijs gezien voor stilstaand en plat, dan voor een wervelende kermis attractie en rond.
    @don, zijn er al foto’s van het eiland (ivm de kromming)? Ben ff de naam van die persoon kwijt die ze zou gaan maken.
    Blijf twijfelen, niks mis mee! https://youtu.be/xSEOfxFr4I0

    p.s. Ik ken ook een paar best intolerante ronde-aarders, eentje dreigt zelfs de A2 plat-aarder-vrij te willen rossen met een vrachtwagen, ik spaar nog voor een eend.

    Tolerante groetsels van een sociaal-anarchistische, naar platte-aarde-theorie/praktijk, neigende vrij-denker…

    B. van der Put

    Like

     • Aarde plat,laat me niet lachen. Ik heb in mijn hele leven geen idiotere theorie voor mijn neus gezien als die platte aarde.
      Allee,hup hup hup,werken en de straat op met jullie luilakken.

      Like

    • @Beer Dank voor deze reactie want jij haalt alles eruit waarom ik hem plaatste. Dit was ook de reden in een nieuw blog een super interview met Eric Dubay te plaatsen. Super je reactie! Nee ik heb nog geen foto van JM uit Italië mogen ontvangen. Ik wacht af.

     Like

  • Tja, hij vertelt hier nu een zeer ingewikkeld verhaal op een heel simplistische manier. 🙂 Fysica zoekt een Theory of Everything en voorlopig past zwaartekracht daar (nog) niet in.
   Het zal nog vele decennia werk kosten aan een paar honderdduizend onderzoekers en vele miljarden euro’s, vermoedelijk ook nog een paar nieuwe supercolliders zoals we nu in CERN hebben, maar uiteindelijk komen we er wel.
   Die inspanning en zoektocht, de grootste ooit in de geschiedenis van de wetenschap afdoen als ‘zwak verhaal’ is grappig. Dat is zoals de regendruppel in de woestijn die zegt : pfoe, zwak verhaal hoor die Oceaan. 🙂

   Like

 2. en dan Einstein verderop:
  Gekromde ruimte geeft Gekromde banen”
  (klinkt als een goede bullshit theorie om alles wat recht is, krom te lullen)

  Zo ook het (undebunkable) Michaelson Morley expiriment, dat voor einstein dé motivatie was om met z’n psychedelische relativiteits-theorie op de proppen te komen.

  Alles behalve toegeven dat de aarde stil staat

  hoe is het mogelijk?

  idd hoe is het mogelijk?

  de 1000 Mph om eigen as draaiende superrrrrr kermis atraktie genaamd Milkyway! beleefd vanaf planeet aarde..
  “Je weet niet wat je meemaakt” (Veronica-gids)
  “Wow, dit is vetter dan de Python!” (een Aardbezoeker)
  “Je wordt alle kanten omgeslingerd!” (Jan Smit)

  667.000 Mph The Movie

  Like

  • You Tube:Flat Earth Documentary —(2:55:46 minuten)….-Russianvids:The Matrix Exposed-channel…zelf nog niet bekeken…reden?ik begrijp dat DE Aarde Plat is..dus deze Video is VOORAL voor de mensen die niet weten/begrijpen/inzien dat de Aarde Plat is…en die Vincent Icke die komt vaker op bezoek bij het programma;DWDD(npo1)….

   Like

  • Die gekromde ruimte kan je gewoon observeren hoor (nou, jij niet natuurlijk, maar mensen die hun ogen open hebben en weten waar ze moeten kijken). Gravitational lensing, iets wat vaak gebruikt wordt in astronomie : https://en.wikipedia.org/wiki/Gravitational_lens

   Vreemd dat je spreekt van een bullshit theorie maar geen enkele inspanning doet om de theorie te ontkrachten.
   Dat is namelijk de manier waarop je je gelijk aantoont : je zoekt een manier om te bewijzen dat de theorie niet kan kloppen, en als dat lukt krijg je gelijk van iedereen, KAN je echt zeggen dat het een bullshit theorie is, en daarbovenop vast ook nog een nobelprijs en een paar miljoen euro.
   Maar dat alles is vermoedelijk te weinig als incentive. Je wil meer, nietwaar? 🙂

   Like

   • De gekromde ruimte van de Bullshit “Vrouwde” plegende 1-stein voor vrienden ook wel Einstein genaamd, is allang door vele nieuwere theorieen achterhaald(o.a. string theorie).

    http://www.wanttoknow.nl/geschiedenis/einstein-en-zijn-wetenschappelijke-vrouwde/

    Maar ja als je in een PLATTE Aarde gelooft (waarsch omdat je eigen hersens nogal plat zijn of plat-denken) dan is een gekromde RuiMTE wel meer dan VLOEKEN in de KErK haha.

    De ruimte is niet krom, recht is recht en krom is krom.
    Als we het over een x, y en z-as hebben, zijn die kaarsrecht hoor.

    Zeker als de Aarde niet plat (2-dimensionaal) is dus alleen een x en y as, hoe kan die dan BOL zijn??
    Nou heel simpel door dat platte oppervalk te buigen in een 3e dimensie nml de z-as.

    Zo is de/een “gekromde” ruimte van Einstein een kromming in een kunstmatige Ruimte-tijd coordinatiestelsel dus eigenlijk 4-dimensionaal. Daar heb je de Tensor rekening voor nodig wat andere wetenschappers vnml wiskundigen hebben uitgevonden/ontwikkeld en wat zijn vrouwtje(sic) MILEVA MARIC uitstekend beheerste!

    Einstein kan in de vuilnisbak of op de schroothoop: Achterhaald en bovendien al meer dan 100 jaar ZioJoodse propaganda a la Anneke Frankenstein et al.
    (om de joodse superioriteit aan te tonen werd telkens de stelende plagiaat plegende patser en oplichter Einstein aangehaald en nog steeds… want ze hebben niets anders. haha 😉 😉 😉 )

    Like

    • Nemesis, de stringtheorie en M-theorie etc. zijn zeer boeiende wiskundige constructies maar voorlopig niets meer dan dat. Jij zou ook moeten weten dat geen enkel experiment bestaat momenteel die de stringtheorie kan bewijzen. De gekromde ruimte-tijd van Einstein is geen hypothese, het is een volledig bewezen wetenschappelijke constructie, we kunnen ZIEN hoe licht een hyperbolische baan volgt als het passeert bij sterren en zwarte gaten, we kunnen zelf de vorm van die baan berekenen aan de hand van de massa van die sterren en zwarte gaten. En aangezien licht altijd de kortste weg tussen 2 punten neemt is, is de enige verklaring voor die hyperbolische baan een kromming van ruimtetijd. Er is geen speld tussen te krijgen, vandaar dat dit al zowat 80 jaar de quasi unanieme consensus is. Begrijp je hoe gravitational lensins werkt?

     Like

 3. Gravity is a force whose power of attraction falls away at the square of the distance (it weakens exponentially with distance). But NASA misses the forest and the trees. Outer space is not ‘gravity only;’ it is electrified plasma.

  Space plasma is a low-density mix of atoms and molecules, in which electrons are stripped from atomic nuclei. The nucleus becomes a positively charged ‘ion’ and the free electrons are negative ‘ions.’ These charged particles attract, repel, squeeze and shape material in outer space.

  Space then, is a web, a field, a series of flowing, layered, pinching, rotating currents, rivers and oceans of charged, powerful particles. Powerful because the attracting force does not fall off at the square of distance. And the electromagnetic attracting force is 10 to the 39th power stronger than gravity.

  http://liamscheff.com/2011/02/the-other-model-of-the-universe-are-you-a-child-of-saturn/

  Like

  • KLeine correctie graag:

   “it weakens exponentially with distance” NO = NEE

   de zwaartekracht zowel als de elektrische kracht nemen af omgekeerd met het KWADRAAT van de afstand dus, en NIET Exponentieel.
   dan zou het ipv r^2 iets van 2^r moeten zijn.
   NB ^ is het teken voor machtsverheffen (sorry toetsenbord!)

   Like

 4. De wereld is plat.
  Maar dat komt omdat de platte aarde “geleerden” de echte wereld niet meer zien en omdat ze in feite gewoon braindead zijn. 🙂

  Like

 5. Zwaartekracht bestaat inderdaad niet.
  Alles is gebaseerd op trillingen en elektriciteit.
  The electric universe.
  Het genie was Tesla, niet Einstein.

  Like

  • Zwaartekracht bestaat niet? Hmmmm,daar ben ik me toch niet zo zeker van.
   Werp eens een pingpongballetje en een steen tegelijk met je ywee handen omhoog.
   Wat zal eerder de grond raken? De steen of het pingpongballetje?
   Het is toch wel een heel simpele vraag met een heel simpel antwoord. Niet dan?
   De valsnelheid heeft dus te maken met het gewicht/massa van beide voorwerpen.Hoe groter de afstand tijdens het vallen is,hoe hoger de valsnelheid zelfs zal worden.
   Dit heeft te maken met de aantrekkingskracht van de aarde.
   Deze link is ook wel eens leuk om te lezen.
   Misschien wat te ingewikkeld. Kijk zelf maar.
   http://www.gsjournal.net/old/physics/cook2.htm

   Like

  • Tesla was een halve gek die,uiteindelijk een totale gek is geworden.
   Hij heeft een paar dingetjes gevonden maar zonder ze te begrijpen, theorie was niet zijn ding. einstein was de man van de 20ste eeuw, de man met de nobelprijs, het genie. tesla was de molshoop,,einstein de mount everest. 😉

   Like

   • Ik weet niet wat Einstein was.
    Hij was een wiskundig slim mens,dat weet ik wel.
    Tesla was een uitvinder. Een hele goede zelfs.Hij wilde gratis energie voor de hele wereld.
    Maar de kabal joden zagen daar geen brood in en hebben ze dus zijn uitvinding gejat.
    Sterker nog,zijn uitvinding hebben ze al die tijd in het geheim kunnen toepassen om die als wapen TEGEN de wereldbevolking (wij dus) te gebruiken.
    The geny is out of the bottle.

    Like

   • Dat zou je willen. Tesla was een veel groter genie dan Einstein die er als jood natuurlijk veel beter opstond bij de (wetenschappelijke) elite dan de Joegoslaaf Tesla.

    Like

     • Eric Dollard – Tesla’s Longitudinal Dielectricity (Scalar Demonstrations & Wireless Transmission)

      Like

     • Ach Haas, Ik vind de ‘bewondering’ die de supernerd Tesla geniet in Crackpotmiddens en de algemene afkeuring van een echt genie als Einstein dusdanig ridicuul en grappig dat ik graag een beetje provocatief uit de hoek kom. Dat van die duif is historische waarheid en misschien wel een eye opener voor sommigen die enkel de opgesmukte verhaaltjes kennen die de quack-industrie zo graag blijft herhalen.
      Feit blijft dat het huidige paradigma van de fysica dat is dat Einstein heeft geschapen, natuurlijk met behulp van vindingen van anderen maar hij heeft de puzzelstukjes samengelegd en niet die anderen. Hij is de reus, samen met Newton en dat zullen ze altijd blijven. Voorlopig is het nog wachten op iemand die een nieuw paradigma kan creeren, Hawkins heeft goed werk gedaan maar komt natuurlijk nog niet in de buurt.
      Wellicht zal het pas gebeuren als de GUT wordt gevonden maar dat kan nog decennia of langer duren.
      We zitten dus opgescheept met Einstein voorlopig, en dat zal nog wel even duren. 🙂
      Of en wat betreft mijn niveau : ik ben maar een simpele ingenieur maar ik vermoed dat jij daar enkel kan van dromen.

      Like

    • Of Einstein nu een jood was of een pygmee uit de Kalahari woestijn en of Tesla een volbloed Arische Duitser of een Servische jood was, dat maakt allemaal totaal geen zier uit, het gaat om de baanbrekende prestatie en in de fysica is het duidelijk : je hebt voor Newton en na Newton en Voor Einstein en Na Einstein.
     Dat zijn de grenspalen, Tesla speelt niet eens mee op dat niveau, Newton en Einstein zijn de reuzen; Tesla was een halfgekke zonderling die een paar keer teveel een elektrische schok gekregen heeft en op het einde eenzaam, berooid en alleen stierf terwijl hij hoopte op een romantische relatie met een duif, dat zijn feiten.

     Like

     • @ ipsy Dit soort lamme stukjes zegt veel over jouw intenties hier met name.
      Newton en Einstein WAREN inderdaad 30 jaar geleden reuzen.
      Jouw niveau is eerstejaars natuurkunde btw.

      Like

    • Grappig, Steve Crothers is een tuinman die nog nooit 1 artikel in een peer reviewed magazine heeft gezet. Zijn geloofwaardigheid is onbestaande. Ik verspil geen seconde om een video met hem te bekijken uiteraard, laat hem eerst maar eens bewijzen dat hij tot 10 kan tellen, bij wijze van spreken : door een echte publicatie, maar DIE stap nemen crackpots nooit natuurlijk, net OMDAT dat de filter is die hun crackpotterij steeds weer ontmaskert. 🙂
     Trouwens is het niet toevallig dat Einstein; veruite het grootste genie uit de menselijke wetenschappelijke geschiedenis, constant wordt aangevallen door crackpots allerhande : ze willen een flinter van de glorie uiteraard en in hun verwaandheid vallen ze de grootste aller tijden aan. Dat is zoals een niet al te slimme gehandicapte persoon zonder benen die overloopt van overmoed en wil tonen wat hij kan, die gaat niet de uitdaging aangaan om een molshoop (Tesla dus) te beklimmen, die gaat direct voor de Mount Everest gaan (Einstein dus). Vandaar dat dit soort filmpjes en dit soort crackpotterij populair is. In feite is het bijzonder zielig en triestig.

     Dat gezegd zijnde geloof ik niet dat er veel mensen op deze blog zijn die de theorien van Einstein begrijpen. Ik ben redelijk mee met de speciale relativiteitstheorie (SR) maar de algemene (AR) gaat mijn petje ook te boven, Tensoranalyse heb ik nooit onder de knie gekregen… 😦

     Like

    • Lees ook dit artikel eens
     Ipsyllon…
     http://www.wanttoknow.nl/geschiedenis/einstein-en-zijn-wetenschappelijke-vrouwde/
     En als je Italiaans een beetje goed is ook eens dit boek lezen…
     http://www.cartesio-episteme.net/libri/depretto-2006.pdf
     Verder valt op deze website een schat aan artikelen te vinden, de eigenaar van deze site Umberto Bartocci is wel een bijzonder mens en zeker een bijzonder wiskundige….
     https://it.wikipedia.org/wiki/Umberto_Bartocci

     Like

   • @ipssylon–Google:NOS Einstein…….(Delfste Onderzoekers:Einsteins Theorie ONTkracht-21-10-’15)—“Einstein had Ongelijk”NOS”-30-5-’14..etc..etc..)met andere woorden,Zelfs Staatsomroep:NOS,zegt/beweerd dat Einstein een Leugenaar,oplichter,Fantast was in vele opzichten)

    Like

    • Onderzoekers:Einsteins Theorie ontkracht????
     Ja,door wie? Door die TU PIPO Ronald Hanson.

     TU, Delft, Zitten daar juist niet de Nederlandse NWO shills?
     Die NWO professor Ronald Hanson is een TU shill.
     Western Nanofabrication Facility
     MEMS Manufacturing of Dielectric Barrier Discharge Plasma Actuators
     Nicole Houser, M.A.Sc. candidate, supervisor: Prof. Philippe Lavoie, collaborators: Ronald Hanson and Luke Osmokrovic
     https://www.uwo.ca/fab/resources/Posters/NicoleH.pdf

     Wuhaaaaaaaaaaaaaaaa,

     Like

     • Die man was zo slim en beschikte over zo veel goed functionerende hersenen,dat hij zelfs wist hoe dommer de mens zou worden namate de “technologie” zou toenemen.
      Ach,je hoeft de huidige mens maar te zien hoe ze uren naar hun i phones zitten te staren.

      Albert Einstein Quotes About Technology

      Verstand overwint technologie. 😉

      Like

     • @waterman10….TU Delft zijn niet de enigste ivm Einstein,zodoende OOK: etc..etc..etc..wel goed lezen,en niet zo spindokteren @waterfall10(Wendy &Lisa;)en NOG iets ik heb ook geen hoge pet op van TU Delft,maar in combinatie dat er zoveel artikelen/bewijzen zijn dat Einstein zijn formules niet kloppen van andere onderzoekers etc..is het toch zeer duidelijk dat Einstein een Fantast/leugenaar was in zeer veel dingen.

      Like

  • Absoluut waar rmstock…
   Daarnaast is taalbarriere op internet ook een probleem, want weet zeker dat juist in het niet Engels gouden materiaal te vinden valt.
   Wat mij betreft is Italie oa een perfecte bron….
   Op Anarchiel destijds was Eheu een welkome bron….

   Like

 6. Don, omdat ik weer zocht naar het pdf van Bartocci in kader Ypsyllon en Einstein, kwam ik daar ook het nodige materiaal tegen over Columbus. Wellicht voor jou interessant.
  Vraag me niet even meer hoe ik op onderstaande links terecht ben gekomen, hoe dan ook via site Bartocci 😉
  http://itis.volta.alessandria.it/episteme/ep6/ep6-col.htm
  http://www.cartesio-episteme.net/ep8/cristoforo-pellegrino.htm
  En er valt op cartesio iig veel meer nog te vinden.

  Liked by 1 persoon

  • Tsjonge tsjonge,wat mot een Nederlander nu met Italiaanse schrijfsels?
   Kun je niet beter chinese schrijfsels publiceren? 🙂 pfffffffffff.

   Like

  • Sorry Waterman, maar soms hebben een andere talen toch ook wel wat in de melk te brokkelen, en meer dan dat agv de taalbarriere.
   Een ieder is redelijk Engelstalig…. maar ja, niet voldoende haha.
   Maar met Google Translate kom je ook een eind 😉

   Like

   • Anna,ik zal eens een Google Translate poging wagen.
    Maar ik blijf het evengoed iets te ingewikkeld omdat er ook gewoon voldoende engelstalige en nederlandstalige info is te vinden.

    Like

  • Trouwens, de Toren van Babel heeft natuurlijk tot op heden nog zijn impact. Heb het Engels altijd een vreselijke taal gevonden, met name het Amerikaanse Engels, maar snap ondertussen wel waarom 😉

   Like

 7. Grappig vind ik het dat mijn spirituele zoektocht zo een 15 jaar geleden begonnen is toen ik me begon af te vragen wat zwaartekracht nu precies is.
  Wat zwaartekracht is weet ik nog steeds niet. Wat ik wel weet is dat je kunt vallen.

  Wat taal betreft voel ik wel wat mee met Anna.

  Ik vertrouw onze taal niet helemaal. Misschien betekenen de woorden wel wat anders dan we denken. Wie kent de werkelijke betekenis van de woorden. Wie begrijpt de klanken? Waarom lijkt een ‘U’ agressief? En aan ‘A’ niet?
  En wie kent de werkelijke betekenis van onze drukletters? De ‘S’ bijvoorbeeld lijkt op een slang en klinkt als een ‘sss’ van de slang. Gesiss. SS Ssstil.

  Wie leerde ons eigenlijk ‘onze’ taal?

  Liked by 1 persoon

  • Tsja antisoof,als je het alphabet verdacht vindt en de een complot in de letter S ziet,dan zou ik toch maar je naam veranderen want daar komt ook die S in voor.
   Maar hey,als er geen alfabet bestond,hoe kun je dan zinnen opbouwen?
   Hoe kun je dan communiceren met elkaar via geschrift?
   Of zou je liever terug willen naar de prehistorie?

   Like

 8. Waterman10, ik bedoelde het niet zo als je misschien denkt. Natuurlijk is het fijn dat we met elkaar kunnen communiceren. Maar het zou best eens kunnen dat we eigenlijk niet zo goed weten wat we exact zeggen. Taal is een raar iets. Stel je voor dat we misschien allemaal foute dingen zeggen zonder het te beseffen. Net zo als je in een taal die je niet goed begrijpt zou gebruiken. Als ik bijv. het Engels niet goed beheers, dan kan ik me er beter niet mee uitdrukken, of als ik de juridische taal niet goed beheers dan kan ik me er ook niet goed verstaanbaar mee maken.
  Zo zou het ook kunnen dat de woorden die we gebruiken iets anders betekenen in een ‘andere dimensie’ of zo dan we weten. Ik zie de machten er voor aan dat ze de mensen wijs maken dat iets zus of zo betekent, maar dat ze in werkelijkheid (op natuurkundig of spiritueel niveau) iets anders. Misschien is dat de achterliggende betekenis van de toren van Babel.
  En het zou misschien ook kunnen dat er wel degelijk toverspreuken bestaan. Wie weet… Er is veel dat we niet weten, want ons denkraam is zo klein.

  Like

  • Spraakverwarring was een straf.
   Babel is een stad die beschreven wordt in de Bijbel. Volgens Genesis bouwden de eerste nakomelingen van Noach deze stad. Hier heerste Nimrod; een machthebber die, tegen de wil van God, het na de zondvloed voor elkaar kreeg om alle volkeren bij elkaar te brengen onder een enkele regie. In zijn hoogmoed liet Nimrod een toren bouwen die tot aan de hemel zou reiken. Deze toren kennen we nu als de toren van Babel.
   Zoals gezegd was dit tegen de wil van God, die vervolgens neerdaalde, de mensen een spraakverwarring gaf en hiermee de macht van de stad en haar inwoners beperkte. Spraakverwarring betekent in deze dat ieder ineens “zijn eigen taal” sprak en elkaar dus niet meer verstond. Hierdoor is de toren nooit afgemaakt; de mensen verspreidde zich over de hele wereld. Volgens Genesis is dit dan ook de ontstaansgeschiedenis van alle talen ter wereld.

   Like

   • De eindtijd zal precies zo zijn zoals in de dagen van Noach.
    Je hoeft maar om je heen te kijken hoe de mens weer aan het bouwen is tot aan de hemel.

    Like

    • Wordt er nog wel gewoon gewerkt op het land?
     Als er niks op het land groeit valt er ook niks meer naar winkels te transporteren.
     Wat heeft de mens aan mega gebouwen die tot aan de hemel rijken?
     Niks nada zero. Je kunt al die bouwwerken niet eten!
     Het huidige babelonië zijn de grote mega steden bewoond door mensen met spraakverwarringen.

     Like

     • Ik eet geen gehaktballen van tankstations.
      Ik eet brood van thuis,wat ik vers bij de bakker haal,dombo.

      Like

     • En hoe had jij gedacht dat lokale producten hun weg vinden naar andere winkels?
      Of dacht jij soms dat de lokale boeren hun producten niet verkopen op de markt?
      Zijn toch chauffeurs nodig,nitwit dat je bent.
      En jij bent afgestudeerd in economie?
      Je moet je lezers nog wat meer foppen met je domme opmerkingen gericht naar mij.
      Mij fop je in ieder geval niet. Als chauffeur begrijp ik de economie beter dan zo’n occulte boekenwurm die jij bent.

      Like

     • Schei eens uit met die domme platte aarde desinfo van je.
      Je lijkt wel een betaalde desinfo agent.
      Expose eens de echte shit.
      Of moet ik het weer doen?
      50 Recent CIA Mega Crimes Proven Beyond Reasonable Doubt 1960-2016

      Like

  • Een ECHTE Goede Tip ivm Taal=:Berend Willem Hietbrink….google hem op…..geloof me of geloof me niet+-23 jaren geleden heb ik deze Willem ontmoet,en vaker in een kroeg biertjes mee gedronken,deze Man is Meesterlijk,en zijn Boeken zijn ook te koop,en hij was later zelfs nog meerdere malen in het Programma;Man Bijt Hond…Google/You Tube:Berend Willem Hietbrink………(DE duizenddichter)…een van de Opmerkelijkste Figuren die ik ooit ben tegengekomen….zo Slim,tot bijna aan het Gekke aan…maar zijn theorie over;TAAL is geniaal en meesterlijk…ik meen het Serieus een Echte Aanrader om deze Berend”Willem”Hietbrink eens te Googlen of een boek van te lezen,of bestuderen of you tube hem eens op….@Antisoof@Allen……(no kidding),en hij heeft ook nog een Persoonlijkheid van daar : “zeg je U tegen”…wat ik heb met die Willem gelachen in die tijd,in de Kroeg..en ook iets van Geleerd,deze Man was geobsedeerd door DE TAAL…(no kidding)…A must See/Look deze Berend Willem Hietbrink,ivm : TAAL/afkomst….

   Like

  • Rowwen heze de Limburgse Groep,die Meegeholpen heeft aan het Smerige,leugenlied ivm MH17 van Marc Roellofs(De Heideroosjes):”De Aap die alles zag”…dus ROT op met je Rowwen Heze..arrogante knakkers en leugenaars,bedriegers ten opzichte van het Nederlandse Volk,om mee te helpen aan de MH17 song:”De Aap die alles zag”…mh17=een HOAX/Leugen/o,o, doden,o,o Nabestaanden en Rowwen Heze weet dat het een Leugen is,smerige irritante,arrogante poepBAND….dat is wat ik vind van Rowwen Heze @waterspiraal10

   Like

   • Kijk,dat is nu de ware Don.
    Het niet modereren van haatzaaierij van stevie naar mij toe.
    Maar wel mijn wederwoord gericht naar stevie wegmodereren.
    Dat verwijderd deze Don dus.
    Jammer dat ik niet gelijk een printscreen had gemaakt om het te bewijzen.
    Waarom ben je niet eens een echte vent en plaats je mijn posting niet gewoon terug?

    Like

    • @Waterman Elke keer dat jij het woord mongool als scheldwoord gebruikt flikker ik jouw reactie eraf. Iets met fatsoen wat jij soms niet schijnt te hebben ondanks je vermeende Christelijke achtergrond.

     Like

     • Oke,doe je dat dan ook als stevie scheldnamen gebruikt?
      Ik zal je er wel op wijzen als het weer zover is. Goed?
      Het lied november is trouwens geschreven door Jack Poels.
      Het Rowwen Hèze-nummer is gebaseerd op het Ierse Raglan Road, ook wel bekend als On Raglan Road. En dat nummer komt weer voort uit een gedicht van de Ierse dichter Patrick Kavanagh (1904-1967).
      Raglan Road is een straat in de Ierse hoofdstad Dublin.
      Het lied Raglan Road ontstond toen Patrick Kavanagh en Luke Kelly van The Dubliners elkaar ontmoetten. Het gedicht werd de tekst van het lied, voor de muziek werd de stokoude traditional The dawning of the day gebruikt. De oerversie werd in de zeventiende eeuw geschreven door de Ier Thomas Connellan (ca. 1640/1645-1698).
      Die eerste versie heette officieel Fáinne Geal an Lae. Let vooral op het woord Geal, dat nota bene later zelfs nog eens de titel van een single én album van Rowwen Hèze werd.
      November gaat over een nachtelijke liefde In Venlo. Het thema heeft grote raakvlakken met dat in Raglan Road, al is daar Dublin natuurlijk de plek waar alles zich afspeelt. Jack Poels kreeg de inspiratie voor November toen hij in Ierland was. Daar kwam de openingszin over Venlo ineens in hem op.

      Dus ik snapte gewoon effe niet waarom stevie zichzelf weer geroepen voelde om gelijk weer alles af te zeiken.

      Like

Geef een reactie. NB De meningen verkondigd en de links die gedeeld worden in de reacties zijn de persoonlijke meningen van individuele scribenten en vertegenwoordigen niet noodzakelijkerwijs de mening van Don Quijotte.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.