De Platte Aarde

download (1)

Na eerder enkel Youtube filmpjes over de platte aarde van anderen geplaatst te hebben leek het me tijd geworden ook zelf iets hierover te schrijven.

Al in de 70er jaren las ik eens over mensen die geloofden in een platte aarde. Druk doende met school, vriendinnetjes en feestjes deed ik die Flat Earth mensen af als één of andere Christelijke sekte met rare ideeën. De Flat Earth beweging had destijds ook een religieuze ondertoon als gevolg van teksten in religieuze boeken en dat stond lijnrecht op mijn atheïstische Aristotelische levensvisie van destijds.

De afgelopen jaren zag ik tijdens het surfen op het internet weer steeds vaker van die Flat Earthers voorbij flitsen. Tot een jaar geleden drukte ik het weg als zijnde onzin van die religieuze sekte waar het vanuit ging volgens mij. Toen, tijdens een zoektocht naar informatie over de mogelijke vlucht van Hitler naar Argentinië, kwam ik via Neu Schwabenland op Antarctica en adm. Byrd’s missie op Antarctica en via de mythen over Agharta terecht bij de platte aarde. Na het bekijken van enkele filmpjes via YT was mijn interesse ineens gewekt. Er bleken namelijk ook niet Christelijke mensen te bestaan die de platte aarde theorie aanhingen en de verschijnselen die we waarnemen vanuit hun platte aarde theorie goed konden verklaren. It made sense to me.

images (8)

Na inmiddels het één en ander gezien en gelezen te hebben over de platte aarde ben ik momenteel helemaal niet meer zeker over het globemodel dat er ook bij mij was ingeprent. Voor mij zijn beide modellen mogelijk. Echter door het bedrog van NASA met de maanlandingen waarvan ik al sinds 1975 overtuigd ben, neig ik er steeds meer naar om het globemodel onwaarschijnlijker te achten.

Omdat ik niet in het bezit ben van een raket, vliegtuig om over Antarctica te vliegen of een eigen Hubble telescoop om zelf de verschillende hypotheses te controleren, ben ik eerst maar eens begonnen met de vraag “Wie bedacht de bolvormige aarde” en met welke bewijzen werd het onderbouwd. Bij het stellen van deze vraag kom je snel uit bij Copernicus en Galileo Galilei.

Galileo Galilei

Galileo Galilei

Copernicus’ theorie kwam tot stand op papier na ingewikkelde wiskundige berekeningen. Hij heeft zijn berekeningen nooit aan de praktijk kunnen toetsen omdat hij overleed vlak voor dat zijn werk werd gepubliceerd. Interessant is wel om te melden dat Copernicus een vrijmetselaar was net als AL het huidige NASA personeel en ALLE astronauten. Dit gaf mij meteen te denken. Na Copernicus nam in het Italië van de renaissance ene Galileo Galilei het stokje over. Met een sterrenkijker die destijds net in Nederland was uitgevonden heeft Galilei de berekeningen van Copernicus aan de praktijk willen toetsen. Er wordt echter nooit bij stil gestaan tegenwoordig dat dat kijkertje van Galilei van dusdanige kwaliteit was dat die tegenwoordig in elke speelgoedzaak al niet meer verkoopbaar is. Ook dient opgemerkt te worden dat Galilei tot dat moment eigenlijk een mislukte wetenschapper was en tevens illuminaat/vrijmetselaar die binnen de kaders oppositie voerden tegen het Vaticaan. Ene Elia DIodati nam Galilei onder zijn hoede en financierde en steunde Galilei in zijn strijd om erkenning binnen de wetenschap. Elia Diodati was een Calvinistische crypto jood die Italië al was ontvlucht vanwege zijn strijdvaardige houding ten opzichte van het Vaticaan. Galilei is dus gewoon gebruikt als wapen van de joden en de Calvinisten tegen het Vaticaan. Vanuit dit Vaticaan kwam dan ook de grootste kritiek bij monde van paus Urbanis VIII. Urbanis had terechte kritiek op de door Galilei gehanteerde wetenschappelijke methodiek. Het belangrijkste verwijt van Urbanis was dat Galilei niet de verschijnselen via andere wijze heeft geprobeerd te verklaren. Hiermee was de hele wetenschappelijke basis onder Galilei ’s werk weg geblazen. Door het proces, waarin Galilei door het Vaticaan tot een belachelijke straf werd veroordeeld, gingen in protestants Europa de tot dan onverkoopbare boeken van Galilei ineens als warme broodjes over de toonbank. De bolaarde/globe was geboren als gevolg van de strijd tussen de Illuminatie/joden/protestanten tegen Rome. Elia Diodati had zijn doel bereikt.  De globe was echter een theoretisch concept want ruimtevaart bestond ook toen nog niet.

De hele affaire Galileo Galilei heeft de zweem van bedrog over zich maar dat bewijst natuurlijk nog niets. Interessanter wordt het wanneer jezelf de verschijnselen maar nog meer de maatregelen door overheden en NASA  eens probeert te verklaren vanuit beide modellen. Een aantal vragen die bij mij opkomen zijn.

 • Waarom is Antarctica in 1959 tot verboden gebied verklaard voor de mens en commercie?
 • Waarom vliegt een vliegtuig van Johannesburg, Zuid Afrika, naar Perth, Australië, via Dubai?
 • Waarom hebben alle vliegtuigen boven de oceanen van het zuidelijk halfrond hun transponder uit staan zodat we ze niet kunnen volgen?
 • Hoe kan het dat zonnestralen vanuit verschillende hoeken door een wolkendek breken?
 • Waarom is er bij Barcelona bijna geen verschil in eb en vloed en bij Bordeaux wel?
 • Waarom zien we de horizon altijd vlak zonder bolling?
 • Waarom kunnen we verder kijken dan mogelijk in het bolle aarde model (vuurtorens)?
 • Waarom waren alle astronauten lid van de vrijmetselarij?
 • Waarom zegt NASA dat alle foto’s uit de ruimte composities zijn terwijl er zoveel satellieten schijnen rond te vliegen?
 • Hoe kan het dat ik met het blote oog geen andere planeten kan waarnemen anders dan als een bewegende ster? Hoe konden mensen dat vroeger dan wel?
 • Waarom vallen de mensen aan de “onderkant” van de bol niet van de aarde bij een onbewezen en onverklaarde zwaartekracht?
 • Waarom merk ik niets van het draaien van de aarde om haar as (1670 km/u) en het draaien van de aarde rond de zon?
 • Hoe komen vliegtuigen vooruit die met de rotatie van de aarde mee vliegen en waarom gaan ze in tegenovergestelde niet veel sneller?
 • Etcetera……

download (2)

Omdat een gevolg van het platte aarde model is dat de afstanden langs de breedtegraden op het zuidelijk halfrond veel groter zijn dan men ons wil doen geloven deed ik zelf een klein onderzoekje aan de hand van de beroemde vaart van het schip “De Batavia”. Het scheepsjournaal en de logboeken van deze reis zijn voorhanden in het Nationaal Archief in Den Haag. Volgens het journaal vertrok “De Batavia” op 22 april 1629 vanuit Tafelbaai, Zuid Afrika. Ze voer op 1 dag na (storm) bijna de gehele tijd op haar maximale snelheid van 8 knopen als gevolg van de wind pal van achteren. Dit was gebruikelijk op de Brouwerroute (karrenspoor) ca. 40 graden zuiderbreedte. Op 4 juni liep ze met een snelheid van 8 knopen vast op de Houtman Abrolhos eilanden en verging. Volgens de officiële opdrachten van de VOC zou dit 4000 zeemijlen oostelijk van Tafelbaai moeten liggen. Echter “De Batavia” had een afstand van bijna 7500 zeemijlen afgelegd. Dit kan precies verklaard worden vanuit een platte aarde model.

Momenteel is een lezer van mijn blog, JM, bezig met een eigen onderzoekje bij het eiland Capri in Italië. Het wachten is op goed weer. Officieel zou hij Capri niet kunnen zien vanuit zijn woonplaats maar hij ziet Capri naar eigen zeggen toch!! Interessant om uitgezocht te worden. Natuurlijk zijn er ook heel veel filmpjes op Youtube te bekijken maar daar ben ik altijd wat voorzichtig mee gezien de manipulatie en beschuldigingen over en weer binnen de flat earth beweging.

Interessant bij dit hele gebeuren is de weerstand die het oproept binnen de gelederen die zichzelf wakker noemen. Vooral binnen de club van exact opgeleide mensen merk je dat er heel veel weerstand ontstaat. Dat is niet erg want hierdoor begrijp ik steeds beter hoe mensen te manipuleren zijn en hoe dit in het verleden dus is gebeurd. Onderwijs speelt hierin een hoofdrol.

Kortom de platte aarde zal ook de komende tijd op mijn blog de aandacht krijgen die het verdient.

Tijd voor de ontsluiering van de illusie welke ons bestaan is.

Alles wat ik weet is dat ik niets weet (Socrates)

341 Reacties op “De Platte Aarde

 1. In de 3de Eeuw voor christus berekende de griek Eratosthenes de omtrek van de bolle aarde op een manier die zelfs Don zou kunnen uitvoeren moest hij echt interesse hebben om de waarheid te zoeken, in plaats vragen te stellen over dingen die pertinent bewezen onzin zijn ( ik ga niet eens in detail gaan, zelden zo een hoop onzinvragen gezien. Zijn het bewuste leugens of geloof je die dingen echt?)

  http://www.sterrenkunde.nl/anw/omtrekaarde.html

  Maar natuurlijk, daarna komt er dan ook wiskunde bij kijken en als ik het goed heb, geloof je ook niet in wiskunde he?

  Liked by 1 persoon

   • Ik zal een voorbeeld geven, een vraagje van mij :
    – waarom staat deze site op een server die betaald werd en beheerd wordt door vrijmetselaars?

    zie je wat ik nu deed? Wel, jij deed gewoon helemaal hetzelfde maar dan 10 keer na elkaar.
    Is het een spelletje?

    Like

   • Prima reactie, nu kan ik bij alle vragen die jij hierboven opsomt hetzelfde zeggen : is dat zo?
    van nogal wat vragen weet ik zeker dat het NIET zo is.
    Die vragen zijn dus gebaseerd op een (Impliciete) leugen.
    Duidelijk nu?

    Like

   • Ik hou van spelletjes, maar dit is meer de clown uithangen dat je doet door flater op flater te stapelen.
    Het publiek lacht, de clown gaat treurig naar buiten als de show gedaan is.
    Vreemde hobby.

    Like

   • Ok, dus als ik vraag : hoe lang ben jij al een vrijmetselaar?
    Is dat niet gebaseerd op een impliciete leugen?

    Het is dus gewoon een vraag om uitleg hoe lang je al vrijmetselaar bent?
    Ok, hoe lang dan wel? 10 jaar? 20 jaar? Welke graad heb je ondertussen?

    Like

   • @John Doe Als hij een vrijmetselaar is dan is het duidelijk: Verwarring zaaien, tweedracht stichten en onzin over ene platte Aarde verkopen als waarheid.

    Kunnen we nu eindelijk eens een echt belangrijk onderwerp over de leugens vd vrijmetselaars b.v. of over de corruptie in NEderland, EU of over de vuile smerige trucs van Tsipras die het Griekse volk dag in dag uit tracht te belazeren…?

    Ja @Don is een duidelijke zeer concrete vraag. Nogmaals als deze bullshitonzinnonsensbelachelijkevertoning doorgaat haak ik af. Er zijn sites die wel de echte onderwerpen behandelen.

    Like

   • @Nemesis Waarom laat je toch steeds doorschemeren dat ik vrijmetselaar, AIVD’er en wat nog meer ben. Dat geeft mij te denken. Van John Doe weet ik dat het een trol is maar ik laat hem reageren omdat hij zichzelf zo makkelijk verraad. Aan jou ga ik inmiddels ook twijfelen.

    Like

   • Hey Donquijotte. Mooi blog. Ik ben vorige week een week depressief geweest want ik ben pas 1 week ‘om’…Gelijk kreeg ik het idee om een drone 12 uur lang op dezelfde plek te laten zweven in de lucht om te zien of de drone dan…ach, ik hoef jou niet meer te overtuigen maar wellicht dat jij of 1 van de lezers een drone heeft…Ik heb niet al te veel geld om er 1 te kopen maar ik zou graag een keer een filmpje (met beeldversnelling) tegen willen komen op het internet met een stilhangende drone 20 meter boven de aarde want ik ben er van overtuigd dat de aarde eronder niet beweegd !

    Like

  • John Doe, is feitelijk een lengte en breedtegraadbepaling eigenlijk niet onzinnig? Want dat kan alleen als je een punt als top hebt gekozen op een bol. En deze punt kan overal liggen….
   Het hele raster zoals we dat kennen gefixeerd op noord en zuidpool als ”punten” kan verschoven worden naar elk, maar dan ook elk willekeurig ander punt op een aardbol, mits de aarde bol is….

   Like

   • Neen, dat is niet onzinnig. Vraag jezelf misschien eens af wat een pool precies is en waarom?
    Zoals.je natuurlij weet draait de aarde om haar as, de punten waar deze as op aarde gevonden kunnen worden zijn de geografische polen. Het is perfect logisch dat men die poolpunten neemt als nulpunten voor de breedtegraden, andere punten nemen zou uiteraard volkomen idioot zijn en nog erger : onlogisch.
    Qua lengtegraden is het nulpunt inderdaad arbitrair, maar je weet natuurlijk ook wel waarom dat door greenwich loopt. Al die dingen zijn toch bekend? Moeten we echt het alfabet opnieuw beginnen uitleggen?
    Qua magnetisme : dat is een ander verhaal, dat heeft niets met geografie te maken.
    TrouWens, dat doet me denken aan een interessant vraag : hoe verklaren platte aarde believers het bestaan en de vorm van het aardmagnetisch veld? Of ontkennen ze dat er een aardmagnetisch veld bestaat en dat kompassen gewoon maar toevallig allemaal naar 1 kant Wijzen, die ze dan maar het noorden genoemd hebbn? 🙂

    Like

   • John Doe, dat de aarde om haar as draait, daar zijn de meningen over verdeeld, en ik deel ze mede.
    Maar polen impliceren toch magnetisme?
    Waar hebben we ons kompas aan te danken?

    Like

   • Hoe dan ook sluit dit een platte aarde niet uit…
    Ik zou een platte aarde uitstekend vinden passen in de spiraliserende bewegingen die de natuur, maar ook ons galactisch universum laat zien.
    En dat magnetisme daar een rol in speelt, ben benieuwd hoe… 😉

    Like

   • anna, je kan de draaiing van de aarde supersimpel en onomstotelijk bewijzen met een slinger van foucault. Daar is geen speld tussen te krijgen voor rationele mensen.
    En uiteraard is het mogelijk polen te hebben zonder magnetisme, er zijn genoeg planeten met noord en zuidpool maar zonder magnetisme en waar een kompas totaal niet werkt.
    Probeer eens : wat is een pool en waarom?
    En hoe verklaren platte aarde believers het aardmagnetisch veld en zijn vorm?

    Like

   • En wat betreft de Slinger van Foucault, volgens mij gaat het hier om spiralerende bewegingen mét magnetisme…
    Kan het alleen nog niet aantonen danwel wetenschappelijk onderbouwen 😉
    Maar toevallig beschik ik ook over een goed functionerende rechterhersenhelft, voelen is ook een ding, weten zonder denken is ook een ding, misschien kunnen we de rechter hersenhelft óók nog wat meer belangrijkheid toedichten dan alleen maar al die autistische theorieen die met denken moeten worden opgelost, maar niet kunnen worden opgelost zonder hun wederhelft 😉

    Like

   • Waarom wil je niet antwoorden op mijn simpele vraag wat een pool is? Waarom pik je er 1 van de vele mogelijkheden uit,met name een magnetische pool?
    Heeft de maan een noord- en zuidpool? Heeft de maan een magnetisch veld?
    Waarom kunnen jullie nooit op simpele vragen een antwoord geven? Doet dat ergens pijn of zo, of ben je beschaamd dat je het antwoord moet opzoeken?
    De conclusie moet blijkbaar zijn dat je gewoon geen benul hebt wat een pool is. Is dat correct?

    Like

   • John, ga de zaken niet omdraaien…
    Ik vraag jou! wat een pool is!
    Ik kan alleen maar bedenken dat een pool het magnetisme aangeeft, dús zijn er altijd twee polen, maar zonder magnetisme bestaan polen dan dus niet in mijn optiek.
    Mijn vraag aan jou was dus tussen de regels door, wat een pool is als er geen sprake is van magnetisme!

    Like

   • Ok Anna,
    Kijk een pool is een nulpunt (begin of eindpunt) op een ruimtelijk object. een geografische pool, bij elk bolvormig voorwerp zoals een planeet is, per definitie, die plaats op de planeet waar de rotatie-as het oppervlak snijdt. (Rotatie-as vanwege de draaiing, want elek planeet draait natuurlij).
    elke planeet heeft dus een noord en zuidpool, geografisch.
    daarnaast hebben SOMMIGE planeten ook magnetisme, dat hangt af van de interne structuur, de maan en venus hebben bijvb geen magnetisme. door de draaiing krijg je dan ook manetische polen, die niet op dezelfde plaats liggen als de geografische polen en bovendien verschuiven in de tijd.

    vandaar mijn vraag waar je nu al 2 keer omheen bent gefietst : hoe verklaren flat earth believers het aardmagnetisch veld en zijn vorm?
    als je dat soort vraagjes niet kan of wil beantwoorden neem.ik maar aan dat jullie niet echt op zoek zijn naar antwoorden , maar gewoon in een geloofssysteem zitten dat geen bewijs nodig heeft en vragen niet accepteert.

    Like

  • Nemesis, moet ik dit al serieus bewijs zien?
   Al die golvende graan- en grasvelden die normaliter een rechte lijn hebben? De wegen zie je bij wijze van spreken ook kronkelen.
   Hoe dan ook is de lens hiervoor verantwoordelijk lijkt me.
   Tweede filmpje op 2:07 laat dat wel zien dat op de grond nota bene de bolling nog erger is dan hogerop gefilmd…

   Liked by 1 persoon

   • @Nemisis (de beroemde kermisattractie op Walibi-Flevo-hof/Ork in oprichting):
    Zoals Anna al schrijft; Moeten we deze beelden op die filmpjes die je doorstuurde, als “het” ultieme onomstotelijke serieuze bewijs voor de (afgeplat peervormige) ronde en bolle aarde zien?

    Je zuster op een houtvlot!

    Deze filmpjes zijn allebei overduidelijk gemaakt met een fisheye-lens, dat is zoals je schrijft idd op het 2e filmpje nog overduidelijker te zien dan op het eerste! Zelfs op 1 meter vd grond voor de crash is de kromming van de bol nog zichtbaar op deze manier!
    Of ga je nu zeggen dat die mensen precies op een punt van de lekke rugby-bal stonden met hun weerballon en hun lego-collectie?
    Klein detail aan filmpje 1 uit Zwitsalland (mocht wat kosten ook, goeie sponsor waarschijnlijk, met 4 camera’s en dure fisheye-lenzen in het mandje), wat me nog opviel; Tijdens het intro/begintitels is er een echte sterrenhemel boven de dampkring in beeld ge-airbrushed/gemonteerd, helaas is die in het video-filmpje tijdens de bewegende beelden weggelaten, is jammer vind ik, het ziet er zo maar kaal en zwart uit dat duistere oneindige heelal.
    Ze hebben het met de muziek ook wel spannend weten te maken, je vroeg je bijna af wanneer Sandra Bullock in beeld zou gaan komen? Gelukkig voor hun deed de parachute het wel.
    Dat konden hun amerikaanse amateur metereoloogballonvaarders-collega’s niet zeggen (in het 2e filmpje met de zichtbare bolling vd aarde op zelfs al 1 meter afstand voor de crash), je mag daar schijnbaar gewoon naast een kerncentrale met weerballonnen spelen, no spang.
    Het bedankje aan de buurman met die kerncentrale (buurman mogen wij aub onze bal(lon restanten) terug? Hij hangt aan die ene koeltoren!) op het einde van filmpje 2 in de aftiteling, kei hilarisch ook!
    Je kon zelfsch de achtertuin van de beroemde geemigreerde elfstedentocht-winnaar Evert van B. in Canada zien liggen!, tjsonge jonge, tis me wat met die hedendaagse technieken…

    Gelukkig mag er nog steeds wel gelachen worden (smileys in ‘
    t kwadraat), in dit vrije kicker-land.

    Ook mooi dat gebundelde zonlicht op 1 plekje gefocust, op 7.08 min. (net voor de ballon klapt), in filmpje 2. De zon was toch heeeeeeeeeel groot en heeeeeeeeel ver weg, eigenlijk (of komt dat door de vertekening door die fisheye-lens? Dat het maar lijkt op een bundeltje zonlicht wat vanuit zwart ineens in beeld schuift vanaf rechts, welke in werkelijkheid over het hele globe-oppervlak zou (moeten) stralen (volgens de boeken dan)?

    @Don, goeie vragen in je artikel! Het zijn idd maar vragen en ik verbaas me ook wel eens over de felle reacties van sommige “wakkere” waarheidszoekers op juist dit onderwerp. Deze mensen lijken dus eigenlijk in het gunstigste geval Oost-Indisch wakker te zijn (door indoctrinatie via opvoeding/onderwijs/geloof/wetenschap etc. gebrain-washed, of in een ergere varriant het lage huichelachtige beroep van de trol uitoefenende.
    Je mag haast niet eens meer zelf denken, wat je wil denken of mogelijke alternatieve theorien hardop uitspreken.

    Ik zeg doorgaan met twijfelen en onderzoeken die handel!

    Liked by 1 persoon

   • g Anna,
    Vragen stellen is goed, maar op welke basis beoordeel je de antwoorden, dat is natuurlijk de echte vraag.
    Wat zou jou kunnen overtuigen van het bestaan van een bolle aarde, vraag ik me af! Kan dat bewezen worden of negeer je alle informatie die daarop wijst, zoals Don, en geloof je zonder voorbehoud in een “platte aarde” , en negeer je alle duizenden problemen en vragen en onduidelijkheden die daaruit voortvloeien?

    Like

   • Anna ik denk dat je zo langzamerhand ook aan andere lenzen toe bent. Planeten, zonnen, manen en sterren zijn i.h.a. vrijwel rond. Komt door de zwaartekracht en rotatie van een enorm grote massa. (even wat fysica en wiskunde bijleren zou ik zeggen)

    Dat de Nasa liegt over de maanlandingen wil niet zeggen en betekent ook niet dat de techniek stil staat en dat er geen satellieten bestaan, kom nou!

    Helaas is leugen en waarheid, feiten en fictie vaak vermengd zeker als er politieke en militaire belangen spelen.

    Weet je het buskruit is ook niet uitgevonden en als het bestaat dan maken ze er geen vuurwerk mee, nee hoor en zeker geen wapens, toch?

    Dat ze een fish eye lens (ik geef toe dat ik geen fotograaf ben) gebruiken betekent evenzo niet dat de horizon en de Aarde dus ronde contouren heeft, en we aan alle kanten rondom horizon en van je af horizon ofwel kimduiking zien.
    …..
    en snap je het nog niet dan even wat lopen langs een “rechte lijn” op Aarde maar dat is eigenlijk een cirkel, vliegen gaat sneller en warempel na enige tijd kom je op precies hetzelfde punt uit!!!! RARA hoe kan dat bij een platte planeet Aarde???

    Ik hoop dat je voor je oud en der dagen zat nog wakker zal worden ontwaken uit je platdenken.

    Beste platlanders WAKKER WORDEN niet alles geloven===> NEE WETEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Like

   • Nemesis, we zien lichtgevende punten aan de hemel, hoe weet jij of ze rond zijn?
    Daarnaast is het volgens mij zo dat over zwaartekracht en rotatie de meningen nogal uiteen lopen.
    Voor mij persoonlijk is magnetisme een mogelijke verklaring.
    Aantrekken en afstoten 😉
    Hoe dan ook, vond een mooie link naar het boek “Een cultuurgeschiedenis van de wiskunde”, deze is aldaar als pdf te downloaden.
    De wiskunde is geen eenduidig iets.
    Daarnaast kun je je afvragen of later in de tijd men meer gelijk zou hebben, geloof dat dus echt niet.
    Toelichting boek
    http://www.nieuwezijds.nl/Boek/9789057121364/Een-cultuurgeschiedenis-van-de-wiskunde/
    Download
    http://www.nieuwezijds.nl/Boek/9789057121364/Een-cultuurgeschiedenis-van-de-wiskunde/Downloads/

    Like

   • Ok, we zien zon en maan : zijn ze rond, vierkant of 3-hoekig?
    Met een goede telescoop kan je bovendien nog tal van ander planeten in detail zien en wat denk je?
    Wanner heb je laatst een observatorium bezocht? Ooit zelf al door een telescoop gekeken. Je kan zelfs het ISS zien voorbij-zweven op het goede moment.
    Of is er een geweldige samenzwering aan de gang waardoor telescopen van vierkante planeten plots ronde planeten maken? En telescoop-fisheye? En waardoor we een fake ISS ruimtestation kunnen zien?

    Like

  • Vragen moeten beantwoorden die als triviaal worden gezien is wellicht overbodig maar de gedachte daarbij voert wel terug op elementaire fouten cq onvolkomenheden in de gevestigde theorien in de natuurkunde.
   Het feit dat quantummechanica en de relativiteitstheorie naast elkaar geacht worden te kunnen bestaan is al van de zotte. Dit wordt steeds nijpender nu zaken als quantumverstrengeling cq deeltjesbeinvloeding op onbeperkte afstand steeds meer conflicteren met de idiote gedachte van een maximale lichtsnelheid.
   Tesla kennen we allemaal hier wel, zijn praktijkexperimenten toonden heel andere snelheden aan dan de vrijmetselaarskantoorklerk Einstein meende te hebben berekend adhv een simpel michelson morray spiegelexperiment om daarmee de hele gevestigde wetenschap de komende 110 Jaar in een waan van idioterie te fixeren.
   Een van de meest elementaire zaken in de elektriciteitsleer, magnetisme en de relatie tot een ander ondoorgrond verschijnsel, gravitatie,kunnen we dankzij onvolledige therorieen nog steeds geen hol mee dankzij een oliechargie die door dood en verderf zn machtspositie tracht te behouden. steekwoorde relativiteitstheorie vs ethertheorie. Waarom is teslas dynamic theory of gravity verworden tot amerikaans staatsgeheim?
   Of de aarde dan wel hol ,bol dan niet plat is, is een topic wat pas ter sprake komt nadat de elementaire zaken eens correct begrepen worden.

   Liked by 1 persoon

 2. “Nomen est omen”

  BeerPut ik heet Nemesis hoor dus even jouw naam dan ook maar even verbasterd, staan we weer quite he!

  Blijf lekker in je geloof (voor mij dom achterlijk middeleeuws bijgeloof) zitten. Lekker luchtje ook daar.

  1 goede raad nog : Ga eens wat wiskunde bijlessen volgen, vooral geometrie en stereometrie kan ik je aanbevelen.

  Ik weet zeker dat je ooit eens de waarheid zal zien, jammer voor mij hoeft dan niet meer. Maar dat je er al die jaren (ik schat 68?) ingestonken bent dat is duidelijk.
  Vandaar ook je naam waarschijnlijk.

  Ja dat daarboven is Latijn, maar ja dat zal je waarschijnlijk ook niet begrijpen.

  p.s. Blijf lekker plat denken, blijft de deksel tenminste op de put 😉

  Like

  • @een geslacht van eenoogkreeftjes;
   Nou, nou, voor jou geen snoepzakje, zo op deze manier (voor mij ook niet denk ik, maar een beetje heen en weer polemieken moet kunnen toch?).
   Da’s nu precies met wat ik bedoelde met rare reacties van Oost-indische wakkeren. Jij zet je “bewijs” op dit medium, krijgt er reacties op vanwege die rare lens die de boel gigantisch vervormd en dan schrijf je iets dergelijks ontwijkends? In plaats van dat je dan ook met een eigen filmpje komt met een ludieke boldriehoeksmeting in je achtertuin oid.

   Toe maar 68 jaar aan het instinken, wat een complimenten, zal de oil of oelaas wel moeten wezen dan. Ach in mijn geval is het ook maar een snedig verzonnen pseudoniem (zo heet ik niet echt joh -tis geen echt voorteken tis maar een verzonnen naam- gekske), het had ook net zo goed “Doof van der Pot” oid kunnen zijn geweest.
   Wel fijn dat je zo’n creatieve ouders hebt, de naam Nemesis hoor je hier niet zo vaak.
   Je hebt trouwens ook nog de films van “the Omen” deel 1 t/m tig, tikkie jij bent um.

   Ik wist ook niet dat het een wedstrijd was, maar als jij denkt dat we weer quite staan vind ik het eigenlijk platgezegd ook wel gezegend.
   We kunnen idd ook gewoon zeggen dat we over de vorm van de aardkloot van mening verschillen en er niet uit gaan komen voorlopig?
   Ik las dat er spoedig weer een vervolg kwam op een experiment met een hele sterke laser, soort van moderne versie van het Bedford-kanaal experiment met die onzichtbare kromming vanaf 6 mijl, mocht ik er iets over vinden laat ik het je weten. En ik ben ook erg benieuwd naar de foto’s van JM binnenkort!
   Of misschien wil John CGI-Foe zijn omvangrijke voorraad met echte beelden en foto’s uit de ruimte eens een keertje delen? Ik krijg nl alleen maar cgi-knutsel-zooi gevonden als ik zoek.
   We moeten wel blijven openstaan voor nieuwe bewijzen en inzichten, vind ik!
   Daarnaast zou het fijn zijn als mensen van de ronde-theorie ook eens de moeite zouden nemen om een paar van de tig platte presentaties en filmpjes, eens echt helemaal te bekijken, voor je hier loopt te roepen dat het alleen maar bullshit is, terwijl er geen bewijs voor het tegendeel is te geven, behalve die nasa-crap dan.

   Dat van die wiskunde bijles zal em nie gaan worden en over mijn kennis van de Latijnse taal, kan ik je nog verbaasd doen laten staan (is een voorteken). Jawel, zolang het over reptielen, amphibien, bomen en planten gaat ten minste, spreek ik nog best een woordje Latijns over de grens, heb ook vroegers alle Asterix en Obelixen gelezen toevallig.
   Dus je aanname, bleek wederom een vooroordeel te zijn. Ik spreek hier en daar alleen een tikkie Oost-Indisch Latijns over onderwerpen die hier niet ter zake doen, maar het is echt officieel Latijns, dat dan weer wel.

   Daarbij heb ik nooit gezegd dat ik “geloof” in een platte of in een ronde aarde. Geloven doe je maar in de kerk (ik al lang niet meer en heb me dan ook officieel uitgeschreven).
   Ik zeg dat ik er rekening mee hou, dat de kans erg groot is dat we ook met dit onderwerp al 500 jaar voor het lapje worden gehouden. Tis maar een mening en er mag om gelachen worden, geeft niks.

   Dat ik een half jaar geleden, wat filmpjes tegen kwam over een platte-aarde-theorie en dit eerst ook af deed als een broodje bush-meat met ebola saus en een dubbele fanta, deze filmpjes en presentaties ben gaan bekijken (van begin tot einde) en zo nog veel meer onderwerpen en twijfelachtigheden tegenkwam die eerder en in meerderheid voor plat dan rond pleitten, kan dus betekenen dat ik er idd die andere 67,5 jaar compleet in ben gestonken (wiskundig gerekend!), omdat ik net als jij wist/dacht dat we op een ronde afgeplat gepoolde bol leefden al die jaren…
   Ze riepen bij mij nl meer vragen op over de platte versie, dan er antwoorden of bewijs voor het ronde sierkalebas verhaal kwamen, dat noemen ze twijfelen meen ik.
   Da’s volgens mij wat anders dan rotsvast (of vastgeroest) in dogma’s blijven hangen/geloven.
   Vorig jaar wist ik tenslotte ook niet beter dan dat ie nog rond/peervormig was en dat je daar niet verder over na hoefde te denken (niks moet immers), een gemene instinkerd idd. Tis maar net hoe je het bekijkt.

   Ik neem aan dat er naast dit plat-rond debacel nog zat onderwerpen zijn, waar ook jij van zegt/weet dat ze niet kloppen/er een duister luchtje aanzit. Ik noem een 9-11 met twijfelachtig eindrapport, het sjarlie nepdo circus, boter-kaas en eieren streeppatronen in de lucht door geo-engeneering en meer van die agenda 21 poppencast met onderste stenen die begraven blijven en nationale verdenkingen en zo…
   Raar dat je dan over sommige onderwerpen niet mag twijfelen of het klopt? Oost-Indisch wakker haast, vindt je niet?

   Like

 3. Don, ik zit even met de Batavia in de maag.
  Als ik meet op een wereldbol van Tafelbaai naar Abrolhos kom ik op ongeveer 9600 kilometer uit = 5200 zeemijlen.
  Dat de VOC deze afstand op 4000 zeemijlen zou hebben vastgesteld is merkwaardig maar vergeet niet dat het 1629 is!
  Als de Batavia inderdaad 43 dagen non-stop 8 knopen heeft gevaren dan zou ze een afstand van 8256 zeemijlen hebben afgelegd.
  De wind op die route waait uit het Noord-Westen en staat dus niet recht in de rug van een zeilboot van Kaapstad naar de westkust van Australië.
  Of die 8 knopen dus ook echt gehaald is, blijft een vraag.
  Misschien dat daarom nog geen 7500 zeemijlen werden afgelegd i.p.v. bijna 8300.
  Echter heeft de Batavia dan nog ruim 2400 mijlen te ver gevaren!
  Hoe is die schuit in hemelsnaam gevaren?

  Op een platte aarde zonder bolling zou de afstand tussen Kaapstad en Abrolhos iets kleiner zijn, zoals de VOC beweerde in 1629 maar dat is door de Batavia dus gelogenstraft.
  Met deze gegevens acht ik jouw betoog over de Batavia geen argument voor een platte aarde maar juist een ontzenuwing.

  Als ik dit fout interpreteer hoor ik het graag van je.

  Like

  • Bij een platte aarde is de afstand juist groter. De rondjes worden steeds groter des te verder je van het centrum (noordpool) afgaat. Is soms lastig te bevatten maar kijk eens op een platte aarde kaart. Het antwoord betreffende niet ondergaande zon tijdens Pool zomer heb je tegoed. Kom ik binnenkort op terug. Is lastig om uit te leggen als iemand het niet ziet. Heeft mij ook een hele tijd gekost.

   Like

   • Waarom zou men een rondje varen als je ook rechtdoor kan?
    Bedenk dat de eerste zeevaarders navigeerden op de zon en de sterren omdat ze nog geen kompas hadden dat naar de Noordpool wijst.
    Wat me weer brengt bij mijn vraag in een van de vorige artikelen: waarom is de sterrenhemel op het Zuidelijk Halfrond een heel andere dan op het Noordelijk Halfrond?
    Als je vanaf een platte aarde omhoog kijkt zie je altijd dezelfde sterrenhemel.
    Vanaf een ronde aarde niet…

    Like

  • Bij een platte aarde is de afstand juist groter. De rondjes worden steeds groter des te verder je van het centrum (noordpool) afgaat. Is soms lastig te bevatten maar kijk eens op een platte aarde kaart. Het antwoord betreffende niet ondergaande zon tijdens Pool zomer heb je tegoed. Kom ik binnenkort op terug. Is lastig om uit te leggen als iemand het niet ziet. Heeft mij ook een hele tijd gekost.

   Like

   • Hopelijk legt dat schema ook uit waarom het in Tokyo avond is als ik om 11:00 ’s morgens daar naar toe bel vanuit Nederland?
    Op een platte aarde waar een zon omheen draait wordt het voor die hele aarde op hetzelfde moment dag en op hetzelfde moment nacht.
    De hoogte van de zon aan het firnament verschilt dan wel maar zonsopgang en zonsondergang zijn voor de hele schijf hetzelfde.
    Bij een platte aarde zou er ook geen verschil zijn in de schemertijd.
    Toch is die voor iedereen waarneembaar.
    Ik ben echt benieuwd naar wat jij kan verduidelijken want op die Flat Earth web-sites heb ik nog geen zinnige uitleg kunnen vinden.
    Enlight me!

    Like

   • een platte aarde kaart? 🙂 🙂 🙂
    Welke firma produceert die en welke garanties leveren ze?
    stel nu,dat ik een schip navigeer op basis van die kaart en ik leidt scheepsbreuk : 4 doden en 8 miljoen euro schade, bij wie moet ik aankloppen voor vergoeding?
    wie draagt verantwoordelijkheid in de echte wereld, of die kaart enkel bruikbaar in lala-land of op dit forum?

    Like

   • G…jongens hou nou eens op, jullie weten even goed als ik en miljarden andere mensen(en die hebben het inderdaad goed deze keer) dat onze planeer Aarde (schrijf je trouwens met een hoofdletter) een HELE GROTE BOL is met een straal van ca 6000 km en een omtrek (evenaar of van pool tot pool) van ca 420000 km!
    En nou ophouden, opzouten wegwezen met dit domme gelul!
    Ik wed er 100.000.000.000 dollar (die is straks trouwens tochniets meer waard, eigenlijk nu al haha) om!!!!

    Like

   • Miljoenen,Miljarden mensen geloven dat er mensen op de Maan zijn geweest.Wil dat dan zeggen dat het waar is?Ik reageer normaal nooit,maar ik zal voor 1 keer eens een reactie achterlaten.Ik vind dat die Stevie Wonder,eigenlijk de beste comments en beste vragen heeft opgeworpen.De wikipedia bolvormige aarde tegenover wikipedia platte aarde zeer goede vinding en vraag heeft mij uiteindelijk toch aan het denken gezet,en inmiddels ben ik over de streep,de aarde is plat.Niet alleen deze zeer goede vinding,maar eigenlijk moet je alles bij elkaar nemen,de bewijzen van nasa hun foto’s van de ronde aarde zijn allemaal nep.Ik vind het jammer dat niemand Stevie zijn zeer goede vraag heeft beantwoord,daarom doe ik het maar,Stevie je hebt helemaal gelijk,als je zegt dat het een van de smoking guns is,dat de aarde plat is.Ik heb gekeken op wikipedia,en het klopt gewoon wat je zegt,wikipedia kan geen bewijs leveren van iets wat een leugen is,en als de aarde rond zou zijn,dan zou er zoveel bewijzen moeten staan op wikipedia bolvormige aarde,maar er staat duidelijk niks,vergeleken bij wikipedia platte aarde.Bij deze mijn eerste en laatste reactie,ik moest toch echt eventjes kwijt.Ik snap niet waarom andere nog niet eens minstens twijfelen dat de aarde plat is,het heeft tijd nodig denk ik.Heeft iemand trouwens al eens gekeken op wikipedia?

    Liked by 1 persoon

   • @Anna,
    De Titanic is niet tegen een ijsberg aangevaren.
    Het schip was afgeladen met ultra-rijke hotemetoten.
    Die hebben vijanden in eigen gelederen…..
    De Titanic is zorgvuldig gesaboteerd om een aantal tycoons van het speelveld te verwijderen.

    Vraag je af waarom een aantal superrijken zijn gesneuveld bij deze ramp, waar de rijken juist met voorrang in de sporadische reddingsboten werden geladen en de rest van de passagiers en bemanning kon verrekken?
    Dat was het plan.
    De ‘elite’ maakt zich niet druk om ‘collateral damage’.

    Staar je ook niet blind op de Titanic als grote scheepsramp, met z’n 1500 slachtoffers.
    De Russen torpedeerden op 31 Januari 1945 het Duitse hospitaalschip “Wilhelm Gustlov” met 9600 doden, gewonden – vrouwen en kinderen – bejaarden, als gevolg.
    Staat in geen enkel geschiedenisboek op onze scholen.

    Liked by 1 persoon

   • Leto2thesandworm, zeker weten, daarom ook mijn opmerking. Begrijp alleen dat ik wat duidelijker moet zijn. Mijn humor wordt niet altijd begrepen. Hoe dan ook het was een fals flag.

    Liked by 1 persoon

 4. Waarom merk ik niets van het draaien van de aarde om haar as (1670 km/u) en het draaien van de aarde rond de zon?

  Een voorbeeld hierboven van een leugenachtige vraag.
  Je merkt bet natuurlijk wel als je ogen en oren een heel jlein beejte hersens hebt.
  Je merkt het door een test als de slinger van foucault, door corioliskrachten die het water anders doen weglopen in een bad in nederland dan in australie en orkanen anders doen draaien.
  Maar mensen als Don geloven natuurlijk niet in absurde dingen als het bestaan van australie, dus al deze feiten worden lustig genegeerd.

  Honderden jaren wetenschappelijk onderzoek en Don kent nog een duizendste van een procent ervan, maar zijn onwetende opinie heeft “waarde”. Haha, dan kan ik evengoed een discussie,organiseren over kernsplijting in een kleuterschool, dat is net hetzelfde. 🙂

  Like

  • Waarom merk ik niets van 130 km/u als ik in de trein een boek zit te lezen?

   Waarom merk ik niets in een vliegtuig op 12 km hoogte op weg naar Moskou (ja ben ik geweest) als ik mijn lunch daar gebruik.

   Jongens toe nou…middelbare school natuurkunde en ga anders lekker fietsen het liefst naar Wladiwostok danwel Timboektan naar keuze. Toch makkelijk op een platte planeet!

   Platte hersens ====> PLAT denken. Klaar ben ik met jullie.

   Like

  • @John Doe Op de Noordpool of Zuidpool staand, draai je met een snelheid van 0 km/u qua afstand, omdat je alleen maar om je as nml de Aardas draait JA ! Compris???

   Bij de evenaar = equator draai je per dag de maximale afstand inderdaad ca 1674 km/u.
   Dus je hebt het aardig nauwkeurig geschat; Compliment!!!

   Zie ook: http://hemel.waarnemen.com/FAQ/Aarde/010.html
   (maar dat zullen de platlanders met hun platte hersens ook totaal
   negeren, overheen lullen of anderszins)

   Like

   • Die PLATLANDERS hoeven alleen maar naar de Noordpool te gaan, alwaar ze LETTERLIJK zien dat de Aarde om zijn as draait en de zon dus 24 uur boven de horizon blijft en de desbetreffende hoek maakt afhankelijk van het jaargetijde.
    In juni/juli iets hoger boven de horizon dan in nov/dec!
    Even een stereometrisch modelletje maken, maar ja dat is al te moeilijk voor hen 😉 😉 😉

    Like

   • Helaas hebben de meest PLATLANDERS hier geen geld en geen mogelijkheid om even naar de Noordpool te reizen, maar als ze perse hun gelijk willen halen, zou ik dat toch even doen voor ze al hun weddenschappen totaal kansloos verliezen en ja de NASA zal hen daar echt niet bij kunnen helpen, helaas pindakaas 😉

    Like

  • John doe, geef eens wat voorbeelden van deze bevindingen van de verschillen in waterafvoerlopende baden in Nederland en Australie…
   Zijn er misschien ook verschillen in de waterafvoering? Een paar mm diameter op een afvoerbuis kan namelijk nogal wat uitmaken…

   Liked by 1 persoon

 5. “Geloven doe je in de kerk!” Precies, Beer van den Put, eh sorry Beer van der Put. Gelukkig of jammer (tis maar hoe je het bekijkt) dat de mensen tegeswoordig niet meer gaan, behalve de Moslems dan, die moeten zelfs net als de Christelijk opgevoede vroegers!
  Excuseer de tikfuoten. Bij deze mijn complimenten dat jij stukken beter schrijft dan onze befaamde of moet ik zeggen beruchte Stevie Wonder.
  Eigenlijk mis ik hem weer een beetje, want lol kon je toch wel met hem hebben.
  Ach, ook die platte Aarde vind ik verbazingwekkend leuk. De argumenten vliegen je om de oren en vooral het elkaar afvangen van vliegen is uitermate amusant en ik kom hier toch ook wel een beetje voor de ontspanning; al die serieuze en vreselijke onderwerpen wordt ik maar gallisch van omdat het toch niets lijkt uit te halen, vechten tegen de bierkaai zogezegd.

  @Allen Laat ik het heel simpel houden geen moeilijke boldriehoeken of zwaarte(ont)kracht theorieën : Zo van voeten die aan de grond zouden moeten plakken, terwijl iedereen toch elke dag(nou ja vnml in sept/okt) net als meneer Newton duizenden appels, blaadjes e.d. van de boom ziet vallen en ze vallen allemaal ook zelfs niet ver van de boom: behalve de blaadjes door de wind, vrijwel ‘loodrecht’ naar beneden.
  Voor degene die niet in de zwaartekracht geloven raad ik niet het ultieme bewijs aan door van het dak van een torenflat te springen, maar eenvoudig voor en na een copieuze maaltijd gewoon op de weegschaal te gaan staan.

  Nu ons probleem dan: 2 mogelijkheden

  1. De AARDE is PLAT
  Tegenargument: Waarom kan JM ons geen foto tonen van de haven van Capri vanaf zijn positie?
  Of beter nog als de Aarde plat is ie vooral plat bij de zee. Dus gaat u lekker eens naar Scheveningen of Wassenaarseslag, de stront eh stranddag van het kabinet de crimipedobestuursgroep Neanderland is al voorbij dus de kust is vrij zogezegd haha. (= 🙂 🙂 )
  Zorg voor windstil weer en kristalheldere platte hemel.
  Neem gerust uw super de super verrekijker mee (dus niet dat kinderkikertje van Gallilei) en van mij mag u zelfs op een mooi blanke duintop staan en …..KIJK.
  Kijk, kijk en kijk of uw leven ervan afhangt. Kijkt u vooral in West-ZuidWestelijke (wzw) richting en als het goed is kunt u met GEMAK (want Aarde = plat) de stad Londen (eng. London) zien liggen! Nietwaar toch?
  Wat? Niet! U ziet Londen niet, u ziet zelfs de kustlijn van Eng-land niet ook niet als u W kijkt of WNW ?
  Weet u wat , stap even op een bootje en vaar zeg zo’n 10 km uit de kust.
  Wat ziet u zelfs de pier van Scheveningen niet meer? Hee das raar.
  Tja dan wordt het lastig om vol te houden dat u op een platte planeet Aarde leeft.

  Ok ok ok
  2. De AARDE is een BOL
  Argument voor: Gaat u weer op die mooie dag naar Scheveningen, Wassenaar of Zandvoort al naar gelang.
  Neem een dag waarop over een groot gebied ca 5 km cirkel in het rond overal in deze platte (voor de platlanders) hemel schape wolkjes zijn te zien. Op de satellietfoto (o nee die mag ik niet aanvoeren) is dat b.v. goed te zien.

  Maar u staat aan zee en kijkt omhoog Ja warempel overal schapewolkjes met hier en daar wat blauwe (platte) lucht ertussen zogenaamd gaten tussen de wolkjes.
  Kijkt u nu naar de horizon ca 4 km verder en rondom u (als u 4, 5 km uit de kust bent) zult u de wolken bij de horizon steeds dichter op elkaar gepakt zien. De ‘gaten’ verdwijnen zelfs. Bij de horizon geheel bewolkt zogezegd. Dit klopt geheel met de stelling dat de Aarde een bol is en dus vanaf uw vanaf elk punt op Aarde GEKROMD is als u u dus RECHT , (plat dus) vooruit kijkt ziet u de wolken eigenlijk langzaam achter de horizon zakken en bij een bol vorm kijkt u dus ahw tegen steeds meer wolken terwijl recht boven u , u de minste kromming hebt en keurig uw schaapjes kunt gaan tellen.

  Kortom u mag kiezen het 1e verhaal
  De aarde is PLAT
  of het 2e
  De aarde is een BOL

  p.s. Dat de Aarde een krakeling is of een driehoekige appelflap e.d. zullen we maar uitsluiten, tenzij u echt zulke concrete bewijzen en fotoos heeft dat wij daar niet meer omheen kunnen.

  Like

  • “Momenteel is een lezer van mijn blog, JM, bezig met een eigen onderzoekje bij het eiland Capri in Italië. Het wachten is op goed weer.”

   Daarom kan JM nog niet met de foto’s komen. Ik betrap je steeds weer op het feit dat je je niet informeert en reageert zonder mijn stukken gelezen te hebben. Tja welke welke waarde moet ik dan nog aan jouw mening hechten?

   Like

   • @Don
    1) Toch raar dat JM nog geen fototjes heeft.
    Is het al 3 weken slecht weer daar dan?
    https://www.google.nl/search?q=capri+weer&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=A4vYVbWqIMHXUc3ZjeAK
    Volgens mij is het vandaag uitstekend FOTOWEER en hij kan hem zo direct online in realtime overzenden!!!

    Dus wat is het probleem dan? Kan JM niet fotograferen, is ie ziek, dood, niet te hopen hoor of gewoon door den mand gevallen????

    2) Gelukkig leven we in een land, waar min of meer vrije meningsuiting en meningsvorming mogelijk is, zodat we zelfs in goorre leugens mogen geloven, volgens jou dan 😉 😉 😉

    Like

   • Ik vraag me af of JM ook met foto’s zal (kunnen, mogen of willen) komen als die aantonen dat hij de haven van Capri NIET kan zien, wat dus een zeer simpele indicatie is voor een bolle aarde. Ik schat de kans op zelfcensuur of censuur van Don uit toch minstens op 50%.
    Ofwel zit hij te wachten tot hiet weer ooit ZO goed is dat hij de haven van capri wel eens kan zien, in welk geval we kunnen wachten tot sint juttemis. 😉
    Maar we leven in hoop op een mirakel, natuurlijk. Alles is mogelijk.

    Like

   • John én Nemesis, vind jullie reactie een beetje boel flauw…
    Hoe bepalen jullie wanneer het daar wél mogelijk is?
    Niet dus…
    Atmosferische omstandigheden geven vertekende beelden, dus het is absoluut noodzakelijk superhelder weer te hebben.

    Like

   • @Anna ja zo ken ik er ook nog een paar. JM komt niet met die fotoos of ze moeten gefotofopt zijn!

    Bovendien heb ik al 10 a 100 keer gezegd dat we de haven Capri niet nodig hebben!!
    Gewoon naar Scheveningen of welke plaats ook aan de NOORDZeekust en kijken naar ENGELAND!!!

    Zou je bij een echte platte Aarde ZO ZIEN liggen!
    EN ga nou niet zeuren of afleiden over weers atmosferische omstandigheden. Er komt heus wel een dag dat het mooi helder weer is van Nederland tot en met Engeland(se kust) en vice versa. Had vandaag zelfs gekund.
    Ik zou zeggen zwaai even naar Cameron en de andere pedoboeven daar!!

    p.s. Gewoon die boot, het schip dat langzaam in de verte zakt, eerst zie je romp niet meer, dan de brug, dan de schoorsteen, dan de mast en tenslott als laatste het vlaggetje in top!
    Ra, ra, ra, ra hoe kan dat dan.? Atmosferische omstandigheden hier zijn al pure bullshit, je ziet het bijna altijd want hij hoeft maar 5 km ver te varen en dan is ie al door de KROMMING van het AARDOPPERVLAK niet meer te zien.

    INDESEEGESAKT zogezegd! 🙂 🙂 🙂 Succes met kijken aan zee/strand.

    Like

   • Nemesis, bij Scheveningen geldt hetzelfde hoor…
    Daarnaast geldt ook het golfslageffect.
    Deze uitslaande golven in de zee moeten ook meeberekend worden in dat wat we zien op die afstand.

    Like

   • En sorry Nemesis, ik kan je bijna niet meer serieus nemen.
    Jij plaatst als wiskundige van hogere orde dit soort postings?
    Ik verwacht dat een echte wiskundige wéét hoe hij/zij het geleerd heeft, dát is één. Ik verwacht van eenzelfde wiskundige met een open mind, en met een willen weten… een andere ingang. Wie ben jij? Wil je de wereld ontdekken of wil je het houden bij hoe je het geleerd hebt?
    Ik hoop de laatste categorie, want toevallig voel je wel goed aan 😉 Dus spelletjes spelen is ook een ding, maar niet hier graag. We willen hier in oprechtheid met elkaar uitvinden hoe het zit toch?

    Liked by 1 persoon

   • Daarnaast Nemesis… moet ik nog even opmerken, dat de belangrijke kustplaatsen vól worden gespoten met chemtrails. Neem dit dus ook even in je beschouwingen mee…

    Like

   • @Anna HIer kan ik echt niet meer serieus op ingaan.
    Golfslag! Wat golfslag ? Ik zeg toch op een rustige dag met mooi weer en weinig wind boven de Noordzee. En zelfs als er golven zijn van 20 meter hoog dan kan je zelfs 30 meter hoger gaan staan en zul je NOG NIET, TOTAAL NIET de Engelse kust kunnen zine liggen. Die zit ver onder de horizon. Zie vorige postings van de mensen die keurig de kimduiking of beter het aantal meter/km onder de horizon naar afstand kunnen berekenen.
    Engeland is toch niet ver weg maar ver genoeg om hem hem vanuit Scheveningen staand op een torenflat van 80 m hoog nog zelfs te kunnen zien. Eigenlijk zou je met een goede verrekijker (zo’n sterren telescoop uit zo’n observatorium) zelfs het vrijheids(quodnon)beeld bij New York en de wolkenkrabbers kunnen zien!!! Maar ja slecht weer he, golfslag en geheimzinnige lichtbrekingen.

    ik hoop dat je nu eens kunt zien (toegeven hoeft van mij niet hoor, je doet maar…) dat een platte Aarde niet klopt.

    Like

   • Wel, ik heb er eens een 20-tal bekeken van die ‘argumenten’ en die zijn van dergelijk waanzinnig idioot niveau dat ik enkel kan zeggen : Eric Dubay is een komiek of een mentaal gestoorde, iets anders is niet mogelijk, hij maakt er in elk geval een domme grap van. Het is toch niet mogelijk dat iemand die naar school is geweest en dus kan lezen en schrijven ook maar 1 seconde valt voor zijn fop-argumenten?
    Bijvb. nr 20 : Over de kanonskogel die naar het westen zou moeten afbuigen als hij verticaal wordt afgevuurd : uiteraard NIET. In mechanica behoudt een voorwerp zijn relatieve beweging tenzij een kracht erop inwerkt. Zowal bij stilstaande als bewegende aarde valt de bal terug op dezelfde plaats.
    Mechanica voor 14-jarigen maar te moeilijk voor Eric Dubay.

    Nr. 21 :
    If the Earth were truly constantly spinning Eastwards at
    over 1000mph, helicopters and hot-air balloons should be
    able to simply hover over the surface of the Earth and wait
    for their destinations to come to them!

    Uiteraard NIET; nog maar eens een kleuter-argument : Helicopters en ballonnen bewegen binnen de atmosfeer die ook mee roteert om de aarde, net als water en andere fluida.
    Ballonnen en helicopters moeten dus arbeid verrichten om zich te verplaatsen in relatie tov die draaiende atmosfeer natuurlijk.
    De enige plaats waar dit argument geldt is buiten de atmosfeer, op 35 800 km boven zeeniveau, de geostationaire baan waar vele sattelieten hangen. En waarom hangen die daar? Juist : precies omdat daar geen atmosfeer is en op die afstand je exact op dezelfde positie blijft tov de aarde. Ze draaien dus mee met aarde aan hoge snelheid (11 000 km/h tov een stilstaande observator moest die kunnen bestaan)

    Wel Eric Dubay BEGRIJPT dus niet wat de fysica over de aarde zegt, hij verzint dus een kleuter-model dat van geen kanten klopt en hij valt dat vervolgens aan.
    Tja, hoe dom moet je zijn om dat te doen en nog erger : hoe oliedom moet je wel niet zijn om dat te geloven?

    Like

   • @Anna 7000 foot zegt men is al een zware zee
    Ben je niet goed bij je hoofd 7000 foot = 2100 meter dait meer dan 2 km!??????
    EN de allerzwaarste zee 28000 voet is meer 8 km hoger dan de Mount Everest
    Ik zou het nog even nakijken!

    Trouwens als je dan zo’n last hebt van die golven gaan we toch gewoon naar de steppen in Siberie of Argentinie en anders een flinke woestijn de Sahara b.v.?

    Kortom allemaal totale nonsens. Ook een van een kameel in de woestijn die van je af loopt verdwijnen bij wijze van spreken eerst de voeten dan de staart en als laatste de bulten!

    etc verzin zelf maar een mooi voorbeeld of nog beter ga gewoon kijken en zie……

    Like

    • Kijk nog ff naar de komma’s en punten @Nemesis. Hou er rekening mee dat waar wij komma’s gebruiken de Engelsen punten gebruiken en vv. Dus Anna is zeer goed bij haar hoofd!!! Overigens verdwijnt van alles dat zich van je verwijdert eerst de onderkant. Kwestie van perceptie en heeft niets met een bolle Aarde te maken. Ik zou me toch maar eens in de argumenten van de Flat Earthers verdiepen alvorens zo hoog van de toren te blazen. Je doet me denken aan die Belg op de snelweg die als hij via de radio hoort dat er een spookrijder is gesignaleerd roept dat het er duizenden zijn.

     Like

   • En Nemesis, ik heb het niet nagerekend, dus als daar fouten zijn gemaakt, dan hoop ik op een correctie van de tabel in desbetreffende link. Ik ga het niet uitrekeken, pas als het echt nodig is, want vertrouw op de rekenkundigheid van genoemde in desbetreffende link.
    Hoe dan ook, golfslag is iets waar we rekening mee moeten houden, en dat was waar het mij allemaal om begonnen was.
    Welterusten voor straks Nemesis 🙂

    Like

   • En Nemesis, alle egards komen Don ten goede, want hij kwam gisteren met een link naar deze site. Ik ben daar gaan zoeken, en vond wat ik zocht, dus dankjewel Don 😉

    Like

  • Deze video’s horen eigenlijk op “NASA Sucks” thuis.
   Met de FE-theorie hebben ze maar weinig te doen.
   Het onderliggende thema van de leugenfabriek komt goed naar voren: geld en massa-manipulatie.

   Like

  • Leto2thesandworm, ik denk dat de hele FE discussie dus juist belangrijk is, of het nu wel of niet waar is, om de leugens van de NASA te ontmaskeren. Voor mij is dát iig het eerste belangrijke.

   Like

   • De leugens van NASA hebben geen verband met de FE.
    NASA liegt over bijna alles maar een platte aarde is empirisch een totale onmogelijkheid.
    Wat wij met onze eigen ogen waarnemen en met onze inmiddels redelijk ontwikkelde breinen interpreteren, wijst op een bolvormige aarde.
    Dus ja: NASA belazert de kluit om 2 redenen:
    1- Er vloeien miljarden dollars naar de hier bekende poppenspelers.
    2- De mensheid wordt door deze poppenspelers in het ongewisse gehouden over de feiten over ons bestaan.

    Deze FE hetze wordt aangewakkerd door dezelfde poppenspelers.
    Verdeel en heers.
    Zo werkt het sinds het begin der tijden.
    Na eeuwen veldtochten en campagnes kwamen de Romeinen tot het besef dat je volkeren beter met psychologie kan overheersen dan met legioenen.
    En zo bedacht Flavius Caesar het christendom en later het uit het Heilige Roomse Rijk voortspruitende Vaticaan de islam.
    Joden zijn ook een verzonnen volk/religie.
    In 740 werd het Khazar volk tot jood gebombardeerd.
    Voor eerdere joodse historie bestaat geen bewijs.
    Zelfs het door de elite gecontroleerde Wikipedia geeft toe dat voor Abraham en Mozes geen enkel archeologisch of historisch bewijs bestaat.
    Noch voor Noach.
    Waarom vermeldt het oude testament nergens piramides of de sfinx?
    Waarom is het woord “farao” onbekend in het oud-Egyptisch maar betekent “faraon” in het oud-Jemenitisch ‘stamhoofd’?
    Waarom werd eerste bijbel geschreven in Grieks?
    Niet Hebreeuws of Aramees?

    Alles is een leugen.
    Onze hele geschiedenis is van A tot Z bij elkaar gelogen.
    Inclusief de holo-hoax, de ‘war-on-terror’ en ‘Charlie Hebdo’.
    Zo houden de poppenspelers de massa’s in bedwang.

    Ik houd het hier maar even bij want het konijnenhol gaat veel dieper dan wat ik hier spui.
    Wie zich verdiept in psychologie kan op eenvoudige wijze miljarden mensen controleren.
    Zeker als de poppenspelers de complete controle hebben over politiek, banken en media.

    Like

 6. Deel 2 voor de beta believers. Disgusting dat er zoveel mensen zijn die weigeren te geloven dat ze hun hele leven zijn bedrogen. We zijn sinds de renaissance alleen maar achteruit gehold wat IQ betreft.

  Like

  • @Don Leuk ik heb het gezien.

   Ik heb echt geen filmpjes e.d. nodig. Ik vertrouw slechts op mijn gezonde verstand en iedereen die dat heeft kan met het BLOTE OOG (zoals hierboven uitgelegd) zien dat de Aarde zo rond is als een biljartbal, maar wel een hele grote. Straal ca 6000 km Omtrek ca 40000 km.
   En stap verdomde eens in dat vliegtuig naar Australie en vlieg ook eens naar de Noordpool , ga daar staan en kijk wat de zon doet. Is totaal niet verklaarbaar met een planeet Aarde zo plat als een pannekoek.

   Vrijwel alles op kosmische scaah is rond/bolvormig zelfs De Aarde of zo de grote Manitou of God of Allah een hele grote dikke platte cake hebben gebakken? haha 🙂

   Like

  • Don, 39.000 jaar geleden bouwden mensen de Sfinx en 11.000 jaar geleden piramides.
   Dat waren elektrische centrales die via het geleidende marmer op de buitenlaag hun spanning via een gouden top draadloos distribueerden volgens het principe dat Tesla aantoonde.
   Heb je de hiëroglyfen gezien van Egyptenaren met een staf met een bolletje eraan?
   Dat waren lampen.
   Egyptenaren hebben de piramides niet gebouwd maar kregen ze cadeau uit het verleden.

   Gilgamesh, de 5e koning van Uruk, zo’n 4700 jaar geleden, was bijna 6 meter lang en leefde net als vele andere Sumeriërs honderden jaren lang.
   We zijn daarna verkankerd door genetische manipulatie.
   Onze ware geschiedenis is minutieus verdonkeremaand en uitgewist.
   Deze hele planeet is het resultaat van terra-shaping en genetische manipulatie.

   De grootste rampen zijn de zondvloed en het ontstaan van de tilt in de aardas geweest.
   Die laatste is net als die van Uranus alleen te verklaren door de ‘aanvaring’ met een ander hemellichaam.
   Dat kan alleen de komst van de Maan zijn geweest of een hele dichte nadering van Pluto die een sterk elliptische baan heeft in ons zonnestelsel.
   Pluto is waarschijnlijk ook verantwoordelijk voor de verticale rotatie van Uranus.

   De zonvloed, waarover elke aardse cultuur refereert, is een bombardement door ijs-meteorieten geweest.
   Gezien de concentratie van dit bombardement moet de bron ervan relatief dichtbij zijn geweest.
   Dat gegeven richt de aandacht op de asteroïden-gordel tussen Mars en Jupiter.
   Als je de verhoudingen tussen de afmetingen en onderlinge afstanden van de planeten in dit zonnestelsel bekijkt, valt op dat tussen Mars en Jupiter een planeet verwacht mag worden.
   Maar die is er niet, wel een ongelooflijke hoeveelheid ruimte-puin.
   Plus dat er 3 hemellichamen bekend zijn die onvoorstelbaar gekraterd zijn: Mercurius, Pluto en de Maan.
   Ronde kraters, ondanks dat loodrechte inslagen op zo’n hemellichaam nooit voor zo’n 90% kunnen hebben plaatsgevonden.
   Zeker niet bij de Maan die door de veel grotere Aarde daartegen wordt afgeschermd.
   Die fraaie ronde kraters op het voor ons zichtbare gedeelte moeten gevormd zijn voordat de Maan om de Aarde draaide.
   En zijn ze wel het resultaat van meteoor-inslagen of is er sprake van een ander fysisch fenomeen zoals een plasma-ontlading?
   Wat zou passen bij een exploderende planeet tussen Mars en Jupiter?

   Waarom zijn de ‘Van Allen radiation belts’ rond de Aarde veel extremer dan bij andere hemellichamen?
   Wordt deze planeet bewust geïsoleerd?

   Er zijn veel belangrijkere vraagstukken dan de Flat Earth.
   Dit onooglijk kleine zonnestelseltje vertoont een aantal discrepanties die met weinig anders dan externe manipulatie verklaard kunnen worden.

   Wat denk jij, Don?

   Like

   • @Leto2thesandworm de pyramides zijn tussen 1700 en 1800 gebouwd,als toeristen attractie en natuurlijk heeft het iets met illuminati/freemasons te maken,ivm de Pyramides….weer een fabeltje van de “geschiedenis”en “wetenschappers”en “onderzoekers” en DE “geleerden”,dus dat de pyramides 11.000 jaren geleden gebouwd zijn is een fabeltje/ook wel Hoax genoemd.

    Like

 7. Liegt ie of spreekt ie de waarheid ?

  Maar dat argument van Nemesis snijdt hout natuurlijk ; London moet dan bij helder weer met een verrekijkertje ZO te zien zijn als de aarde plat zou zijn, toch ?

  Of anders well the white cliffs of Dover (40m+ hoog, 45 km afstand vanuit Noord-Frankrijk), toch ?

  Iemand zin om wat benzine te vebranden hhihi ?

  Like

  • Ktm, er moet helder weer zijn, dus Nemisis kan gaan lopen huilen, wat ie niet doet 😉 maar ik bedoel maar….
   Laten we in de vredesnaam elkaar niet aftroggelen, wat nu wel gebeurd. Kennelijk vinden jullie allemaal dit een normale manier van met elkaar omgaan? Ik niet igg… En ik hoop dat alle autisten hier, én dat zijn mannen…, tot andere inzichten komen.
   Liefs aan jullie allemaal ❤

   Like

   • Lieve Anna, op één of andere manier heb ik ’n positief zwak voor jouw schrijf- en denkstijl gekregen. Ik deel de meeste opvattingen van jou, alleen je gaat me wel even brug te ver om “alle autisten hier” (semi-)subtiel op één hoop te vegen én die automatisch aan het mannelijk geslacht te koppelen.

    Veel liefs terug ❤ van een man die zich niet echt tot autisten rekent 😉

    Like

  • Sablo, dank voor je lieve reactie.
   Ik bedoelde autisten gekscherend, in de veronderstelling dat de mannen het wel zouden begrijpen.
   Een tijd lang ging het verhaal dat mannen van Mars en vrouwen van Venus kwamen. Daarna was het een tijdlang de grap dat vergeleken met vrouwen alle mannen autisten zouden zijn 😉
   Het ging mij meer om de botheid van reageren van een aantal reageerders. Een beetje empathie is ook van belang.
   Natuurlijk ligt het niet zwart/wit godzijdank.
   Als er al een vrouw met autistische kenmerken bestaat dan ben ik er zeker één van haha.
   Welke vrouw reageert op dit forum? Weinigen iig.
   Als het om natuurkundige en wiskundige zaken gaat haken vele vrouwen al gauw af, ook in mijn eigen omgeving.
   Er zijn zeker verschillen tussen mannen en vrouwen, maar een deel is als het ware ook aangepraat.
   Op zich een interessant onderwerp, maar hier off topic 😉

   Liked by 1 persoon

   • Graag gedaan Anna, jij ook bedankt voor je lieve én grappige reactie. Blijken ‘wij mannen’ toch dermate autistisch dat we je letterlijk hebben genomen (hmm, dat kan je figuurlijk weer heel fout interpreteren hehe, sorry melige bui).

    Van mij mag je “beetje” weglaten over empathie trouwens. Belangrijk(st)e menselijke eigenschap lijkt me die inderdaad regelmatig ontbreekt naast goed functionerende hersens (zeg maar EQ in balans met IQ).

    Ook meer dan genoeg mannen haken af bij natuurkundige en vooral wiskundige zaken. Eigenlijk best grappig dat sommigen hier wetenschap hoog in het vaandel hebben zitten, maar zich verzetten tegen zogeheten Illumunatisme. Zover ik weet de enige -religie- gebaseerd op mathematische Logos in grote tegenstelling tot -godsdiensten- onzinnig gebaseerd op Mythos. Maar ook dat is off-topic en iets voor later 😉

    Hopelijk komt er eerdaags een stuk over Venus of Mars, dan kunnen we geoorloofd over de verschillen én overeenkomsten tussen mannen en vrouwen spreken 😀

    Liked by 1 persoon

  • Ik ben een paar jaar terug bij Calais geweest. Vanop Cap Gris Nez zag ik de cliffs of dover bijna compleet, vanop het strand een eindje verder en 50 meter lager : zo goed als niks te zien.
   https://nl.wikipedia.org/wiki/Cap_Gris-Nez

   Ps. KnowTooMuch, je hebt je naam toch niet toevallig gebaseerd op de Scottisch Chef uit Little Brittain?

   Die kok doet me in feite ook wel denken aan Don, beetje dezelfde stijl en kennis van zaken. 🙂

   Like

 8. Eigenlijk kwam ik hier om bovenstaand doccie dat ik had gevonden onder onderstaand artikel op deze site weg te plempen.
  Vandaar.

  http://sgtreport.com/2015/08/question-does-nasas-dark-side-of-the-moon-footage-look-fake-to-you/

  Read comments please.

  O ja, “The Mother Of All Krachs” has (probably) begun last thursday, zij het zeer smiechterig ; afgelopen donderdag en vrijdag naaide de Dow Jones totaal met 888 punten in elkaar.

  Op de ergste handelsdag in oktober 2008 was dat 777 punten ; iedereen was toen totààl in paniek. (ps: lèt op die getallen !)
  Nu regeert slechts de (mediatieke) stilte. Over mediatieke lobotomie gesproken ! Wààn-zin gewoon !

  Dus sla maandag maar nog wat pleepapier en pleistertjes in want “all hell is (probably) going to break loose” de komende maandag/maand(en).
  NO shit !!!

  http://sgtreport.com/2015/08/this-2-day-stock-market-crash-was-larger-than-any-1-day-stock-market-crash-in-u-s-history/

  En LUISTER nou eens naar d’n déze van Bill Holter 😉

  http://sgtreport.com/2015/08/warning-the-great-reset-is-coming-very-soon-bill-holter/
  (26 min)

  Like

 9. Eerste reactie ooit op Platte Aarde: hoe verklaar je dat vanuit NZ beide kanten kunt opvliegen naar NL en dat dat in beide gevallen ongeveer twee keer twaalf uur duurt (met een tussenstop in Azie of America). En hoe verklaar je de ronde Aardbol als je helemaal uitzoemt op Google Maps?

  Like

  • Googlemaps is GEmanipuleerd,dus hecht er niet teveel Waarde aan aub,GOOGLE is in handen van de illuminati/freemasons/bedriegers,net zoals b.v………..NASA

   Like

 10. Laat ik ‘ns filosofisch (dwars)denksysteem als duit in ’t zakje doen:

  De aardvorm wordt bepaald door wat de absolute meerderheid ofwel > 50% van de wereldbevolking gelooft c.q. denkt.

  Vroeger geloofde de meerderheid dat de aarde plat ‘was’ en werd je uitgelachen als je met ’n ander geloofssysteem kwam aanzetten. Tegenwoordig heeft de mainstream wetenschap via het onderwijs en de media onze meerderheid overtuigd dat de aarde rond/bolvormig ‘is’ en word je uitgelachen als je andere systemen of overtuigingen aandraagt, vooral wanneer deze radicaal anders (b)lijken.

  Maar wat als deze vorm van realiteit-creatie echt zo werkt?

  Ik noem dit fenomeen de ‘Collectieve Realiteitstunnel (CRT) of gekscherend ‘Collectieve Geloof Indoctrinatie’ als dubbele knipoog naar CGI (zowel Computer-Generated Imagery in de filmwereld als Common Gateway Interface in de webserver-wereld). Immers functioneren onze hersenen als een biologische Computer met een visuele cortex die Images Genereert. Weliswaar zoveel images achter elkaar dat onze hersenen dat in de regel als mentaal filmpje monteert, maar ook weer projecteert; ofwel je persoonlijke realiteitstunnel (PRT) die je over de jaren heen op verschillende cruciale momenten vrijwel letterlijk ingeprent (imprinting) krijgt. Zelfs al in de baarmoeder, bijvoorbeeld de aanleg om voedingsstoffen lang(er) vast te houden als je moeder tijdens haar zwangerschap in hongersnood verkeerde. De eerstvolgende inprenting gebeurt bij de geboorte, wellicht het meest gevoelige inprentmoment. Vandaar dat professionele kidnappers hun gijzelnemers in kleine, donkere ruimte opsluiten zoals de achterbak van ’n auto zodat ze vervolgens hun ‘subject’ middels imprinting kunnen (her)programmeren.

  Kortom, als realiteit-creatie werkt volgens het meerderheidsprincipe dan kunnen we (>50% van de mensheid) niet alleen de Aarde plat maken of perfect rond opblazen, maar er ook (weer?) een hemels paradijs van maken of een hell-hole (laten) als we gelovigen die denken dat een duivelse Satan bestaat, zo’n 55% van de wereldbevolking (~32% christelijk en ~23% moslim) de gang laten gaan. Ik zeg: weg met angstzaaien en wordt zelf een god(in) 🙂

  Perception is reality … and reality continuously becomes the perception of our critical (grey) mass

  Liked by 1 persoon

  • Mooi gedachte -experiment.
   Wanneer je van water wijn kan maken door dat hard genoeg te denken kom ik wel eens proeven, je kan er maar beter GOEDE wijn van maken of er zwaait wat.
   Nee, een rood glas is niet voldoende, ik proef de druif en haar terroir dus oefen maar een beetje.:)

   Liked by 1 persoon

   • Da’s inderdaad mooi experiment. Soortgelijk ook bijzonder hoe ze wijnspecialisten om de tuin konden leiden door enkel de kleur te veranderen. Deze zgn. vinologen kregen meteen smaaksensaties die typerend waren voor de kleur (en bijkomend verhaal) die zij zagen, terwijl het dus in ‘werkelijkheid’ andere kleur wijn(soort) betrof.

    Ander gedachte-experiment deed ik laatst uit het boek ‘Prometheus Rising’ (onlangs hier gedeeld en daar komt deel van m’n stukje over Realiteitstunnel vandaan). De auteur, Robert A. Wilson, stelde voor om specifiek te letten op ‘quarters’ op straat, dus ik focuste op 20 eurocent op weg naar de supermarkt hier. Op de heenweg nog niets, bij de counter vroeg ik of ze contant of pin wilde. Maakte de dame niets uit, dus ik rekende de €18,60 af met briefje van 20 zonder dat ik er nog erg in had en kreeg dus 1 euro met 2x 20 eurocent terug. Ik waardeerde de ironie, maar vond het niet goed genoeg want ik focuste op 20 eurocent op straat. Dus teruglopend naar huis weer geconcentreerd het wegdek afspeuren: weer niets. Nog steeds gefocust liep ik m’n huis binnen en vlak voor ik dit experiment wilde beëindigen, lag daar 20 eurocent bij de tafelpoot waar ik m’n schoenen uittrok. Echt gebeurd, weliswaar ook niet wereldschokkend, maar wel grappig: lag dat muntje er nu al die tijd of had ik een realiteit gecreëerd waarin ik 20 eurocent moest en zou vinden? 😉

    Like

 11. @Anna nogmaals wat jij doet is verbaal manipuleren. Eerst de mannen voor autisten uit te maken en dan “Liefs voor allemaal” te wensen.
  In de psychologie heet dat een “Double bind” , ik noem het gewoon Eerst een trap onder water geven en dan een aai over de bol. MEestal is het omgekeerd: Eerst iemand prijzen of over de bol aaien en daarna een trap geven en evt. naar behoefte nog even natrappen.

  //Ik wil dit wel gezegd hebben omdat veel mannen in dit soort (psychologische) valkuilen trappen en zich daarom schuldig kunnen gaan voelen.
  Mij doet het niets, omdat ik al dit soort rhetorische trucjes (zoals ik ze noem) al lang ken.

  A.u.b. dit niet wegmodereren!! 🙂 🙂

  Like

 12. Beste @Sablo ik ken deze experimenten die de focus richten en de geest cq waarneming alsmede het beoordelingsvermogen enorm kunnen beinvloeden.

  Maar er zijn nu eenmaal heel simpele dingetjes die totaal voor de hand liggen en niet verder uiteengerafeld kunnen worden.
  ZOiets is b.v. het geval van de axioma’s uit de wiskunde (zowel rekenkundige als meetkundige). Getallen 1,2,3,4, ….etc zijn nu eenmaal niet verder te ontleden in onze geest. Hier moet onze intuititie en gezonde verstand genoeg aan nemen. Wat anders zijn de wat complexere zaken als emotie waarneming ingekaderd in onze geschiedenis, traditie etc.

  Bij het onderzoeken van de vorm van de Aarde, de eigenschappen van de materie(scheikundig b.v.) spelen voornamelijk ons logisch denken en ons zoveel mogelijk objectief waarnemen(fysica of natuurk. experiment) een rol.
  Een wetenschappelijke proef moet herhaalbaar zijn en steeds tot dezelfde resultaten leiden. Voorts moeten alle andere ermee gelieerde feiten en verschijnselen daarmee kloppen, of moeilijk gezegd considtent zijn. Zo zijn er nog wat zaken enprincipes, maar laat ik het kort houden.
  De Aarde is een bol en alle experimenten waarnemingen etc kloppen hiermee .
  Voorts zijn alle experimenten en waarnemingen volledig 100% inconsistent met de aanname van een platte Aarde.

  Like

  • Laat ik eens iets neutraals maar wel hiermee te vergelijken verschijnsel bespreken.

   De zwaartekracht (vastplakkende zolen daargelaten) is iets wat iedereen kan waarnemen en wel dagelijks continu.
   Jantje weet op 5-jarige leeftijd al dat alles wat ie uit zijn kleine handjes laat vallen naar beneden valt en helaas vaak kapot gaat daarbij(een glas b.v.).

   Newton wist dat ook en zag die befaamde overrijpe appel uit die boom vallen. Of die anecdote nu waar is of niet, het geniale van Newton was dat zich afvrowg WAAROM? en HOE?
   Kortom zo veronderstelde hij een kracht die alle voorwerpen alle massa’s hier boven de Aarde ondervinden en hen loodrecht naar beneden trekt(vallen). Eigenlijk naar het middelpunt , het zwaartepunt van de Aarde als geheel aan massa. Ik sla even over. ZO ontdekte hij dat elke twee massa’s elkaar aantrekken, echter hij vond ook de formule in hoeverre met welke kracht deze massa’s elkaar aantrekken zo ontdekte hij ook de algemene gravitatieconstante.
   Met een simpel proefje(Cavendish) van 2 aan draden opgehangen stalen bolletjes, die elkaar horizontaal aantrekken (zo sluit je de zwaartekracht(die loodrecht naar beneden werkt) uit!!! En daarmee kun je deze G vrij precies berekenen!
   zie ook: https://en.wikipedia.org/wiki/Gravitational_constant

   Met deze bovengenoemde proef van Cavendish kon men toen zelfs al de totale massa en dichtheid van deze planeet Aarde berekenen!\

   Nu jullie weer beste platlanders om aan te tonen dat dit allemaal niet klopt.

   Like

   • @Don Natuurlijk trekt de Mount Everest een mens/bergbeklimmer aan echter de kracht waarmee de Aarde jou aantrekt -daar hangende- is milioenen malen groter. Denk je nou echt dat dat je van een doodsmak zal tegenhouden.

    De proef van Cavendish kan je thuis met een een geimproviceerde balans en 2 rotsblokken (beter is nog 2 loden blokken, anders ga je nog zeggen dat die rotsblokken magnetisch zijn of zoiets) uitvoeren zoals ik in bijgaande links naar YT kan laten zien.

    Like

   • @Don ik had je toch iets hoger ingeschat.

    F(Aarde) = G x (m1 x M2)/ (rx r)
    m1 is 70 kg(? JIJ dus) en M2 is de Aarde 6 quadriljoen kg (ca 6 x 10^24)
    F(Aarde) is enorm reken maar uit.

    F(Everest) = G x (m1 x M2)/ (rx r)
    m1 is 70 kg(? JIJ dus)
    M2 is ca 4 x 10^14

    Scheelt maar een factortje of 1,5 x 10^10 Alleen in gewicht.
    DE kracht FAarde vesus FEverest mag je zelf uitrekenen.

    Kortom verwaarloosbaar je blijft echt niet aan de Mount Everest plakken hoor—gewoon lekker vallen!

    Like

  • Beste @Nemesis, ja genoeg dingetjes die voor de hand liggen. Je hoeft mij ook niet te overtuigen welke vorm de aarde heeft. Voor mij draait het om ’n kleine groep die de massa om de tuin kan leiden (en geldt m.i. zowel voor NASA als de Flat Earthers). Het beste voorbeeld wat ik kan verzinnen: de 2D wereldkaart.

   Eeuwen lang was de Mercator-map dé standaard, waar bijv. Groenland veel groter werd voorgesteld dan ogenschijnlijk ’t geval en Afrika relatief veel kleiner om het (geo)politiek belang te minimaliseren. Idem voor Europa wat centraal op de kaart werd geplot.

   Toen kwam de Peters World Map (Gall-Peters projection) die de wereldkaart in ander perspectief zette. Niet eens radicaal anders behalve de schaal, maar zelfs dat al schokkend voor het politiek toneel. Laat staan dus als men (bijv. NASA) wél radicale waarheden verdoezelt. Dan is de wereld, rond of plat, om tekst en uitleg te halen en zal dan vast niet geheel vredelievend gebeuren. Burgers vertrouwen overheden al steeds minder (gelukkig) dus dan zou dat wel eens de strop voor overheden en kapitalisme kunnen betekenen. Hmm, best mooi vooruitzicht eigenlijk 😉

   Like

 13. Nogmaals, hoe verklaar je dat vanuit NZ beide kanten kunt opvliegen naar NL en dat dat in beide gevallen ongeveer twee keer twaalf uur duurt (met een tussenstop in Azie of Amerika). In feite kun je natuurlijk vanauit elke plaats twee kanten op vliegen en er ongeveer 24 uur over doen om weer bij dezelfde plaats uit te komen. Maar ga je bij een platte aarde dan ergens een hoek om, hoe moet ik mij dat voorstellen? Waar liggen de randen? En hoe verklaar je de ronde Aardbol als je helemaal uitzoemt op Google Maps? Uiteraard kan dit gemanipuleerd zijn.

  Like

   • De platte aarde is dus als een pannekoek? Volgens deze platte aarde zou een trip van Auckland naar Chili twee keer zo lang duren als een trip naar Japan. Dat klopt niet, want een directe vlucht naar Japan is even lang als een directe vlucht naar Chili (ongeveer 13 uur). En een vlucht van Sydney naar Auckland duurt twee uur…

    Liked by 1 persoon

   • @massahysterie je geeft ZELF aan dat het wel eens gemanipuleerd kan zijn,mijn vraag is:waarom zouden ze dit manipuleren?en als ze dit manipuleren,MOETEN ze de rest OOK manipuleren,met andere woorden,als in een Topic/onderwerp(dit geval “round”earth)iets manipuleren,liegen,verzinnen,bedriegen dan MOETEN ze de rest OOK manipuleren,want anders klopt de eerste leugen/verzinsel niet meer en de 2e,3e,4e 5e etc..van het begin van een verzinsel/leugen tot einde word de leugen gemanipuleerd,en door de tijd heen,is alles verbonden met elkaar om die eerste leugen in stand te houden,in dit geval de zogenaamde Ronde Aarde,en hoe moeilijker het word om deze zeer gemanipuleerde leugen te ontrafelen(da’s ook de bedoeling)maar het feit dat alle foto’s/beelden fake zijn van de ‘ronde”Aarde,en ook ivm wikipedia bolvormige aarde Versus Platte aarde,en o.a ook de vragen die Donquijotte stelt in het artikel kan NIEMAND ontkennen dat alles gewoon NIET klopt en dat er GEmanipuleerd is….waarom zouden ze moeten manipuleren,liegen,bedriegen?van iets wat geacht word waar te zijn?

    Like

 14. http://www.flightradar24.com/

  Op dit moment vliegt een vliegtuig van Johannesburg naar Perth, hij doet er negen uur over. dat klopt, want Perth ligt aan de westkust van Australia.

  SA280 / SAA280
  South African Airways
  JNB
  Johannesburg
  PER
  Perth

  STD 10:20 PM SAST
  ATD 10:21 PM SAST
  STA 1:25 PM AWST
  ETA 1:22 PM AWST

  Hieronder een directe vlucht van Santiago – Chili naar Auckland – NZ:

  Mon, Sep 7 Departure to Auckland
  LAN Airlines
  12:05am
  SCL
  to
  4:15am
  AKL
  13h 10m, Nonstop
  Arrives Tue, Sep 8

  https://www.expedia.com/Details?action=UnifiedDetailsWidget@showDetails&rfrr=&c=78245db3-d43f-49dc-88c1-975de2f6c6e8&udpDisplayMode=normal

  Like

  • De theorie in het filmpje klopt niet, want dan zou de vlucht van Tokyo naar Amsterdam (11 uur ongeveer) veel korter moeten zijn dan de vlucht van Auckland naar Tokyo (13 uur ongeveer). Of gaan ze niet over de Noordpoool, DQ?!

   Like

   • 🙂 🙂 Haha @Don gewoon boeken, zou ik zeggen, kun je zelf je eigen ooggetuigen verslag schrijven:
    http://www.belugareizen.nl/nl/bestemmingen/de-noordpool/vliegen-naar-de-geografische-noordpool-90nb/

    Beetje duur voor de gemiddelde portemonnee ca 16.000 euro
    Ik zou het graag eens doen zij het dat ik gewoon WEET dat de Aarde een bolvormige planeet (net als alle anderen) is!!!

    http://www.powned.tv/nieuws/tech/2011/12/vliegen_over_noordpool_toegest.html

    Like

   • vreemd om dat uit jouw mond te horen, Don.
    Is er eigenlijk 1 crackpot youtube filmpje van een mentaal gestoorde aandachts’zoeker’ ( ik blijf beleefd) dat jij NIET gelooft?
    Vertel eigenlijk eens waarom je de wetenschap zo haat?
    Is het een trauma uit je jonge jaren? een slecht rapport? gefaalde studiecarriere?
    Waar zit de wortel van de misgenoegdheid die je alles doet geloven dat anti-wetenschappelijk is?

    Like

    • Ik kom het vaker tegen dat mensen zonder het artikel gelezen te hebben wel hun gal gaan spuwen. Deze reactie geeft aan dat jij ook zo iemand bent John Doe. Lees het artikel nog ff mbt je opmerking over mijn houding tov allerhande Youtube filmpjes.

     Like

   • @John Doe geloof jij iedere new world order puppet/freemason wetenschapper?deze wetenschappers hebben veel te veel macht,stel je voor dat ze gewoon liegen in bepaalde zaken,wetende dat 99% van de mensheid hun toch geloofd omdat ze “wetenschapper”zijn,akelige gedachte…niet?b.v wetenschappers die zeiden er een Ebola uitbraak was,en dat mensen in die toekomst vaccins moeten gaan krijgen,Ebola uitbraak is/was een HOAX.Dus hoe kan een echte compleetdenker/waarheidszoeker(jij dus niet,maar andere reaguurders)die begrijpt,zegt dat b.v Ebola een Hoax was/is,WEL waarde hechten aan wetenschappers betreft de “ronde”Aarde?Of b.v “wetenschappers’die bezig zijn wat de MH17 heeft neergehaald(zogenaamd want mh17=een hoax)of wetenschappers die bezig waren met de Germanwings “ramp”(ook een hoax)of…etc..?

    Like

   • @John Doe je bedoelt de you tube filmpjes van NASA-channel of de you tube filmpjes van je HERO/freemason,oplichter,bedrieger,leugenaar Neil Degrasse Tyson of die “inspirerende”video’s van “Stephen”gegijzelde slaaf van NASA Hawking of ….Michio Kaku?of die van onze “held”ACTORnaut Andre Kuipers?

    Like

   • @John Doe jij “geloofd”ook zeker in de Space Jump van(freemason,bedrieger,fake hero) Felix Baumgartner…..euh ik bedoel CGI “space'”jump”… Door o.a Red Bull geeft je Vleugels gesponsord deze occulte CGI “jump”met natuurlijk medewerking van Nazi’s Nasa,goh die Felix komt uit Oostenrijk..SIEG CGI!

    Like

 15. Over dit Prentje valt ook nog iets te zeggen :

  In 1927 gaf de fantastische Wiskundige en filosoof Bertrand Russel een lezing over astronomie voor een gewoon publiek ergens in Engeland.
  Hij vertelde hoe de aarde om onze zon draait en die zon op zijn beurt om een groep sterrenclusters die het centrum van ons galaxie, de melkweg, vormen een galaxie dat op zijn beurt beweegt in de ruimte, weg van het centrum net zoals miljarden andere galaxien in het heelal.

  Op het einde stond een oud dametje op, beetje crazy cat-lady type ongetwijfeld en schreeuwde : man. Je weet er niks van de aarde is plat en wordt gedragen door een gigantische schildpad.

  Bertrand Russel keek op, grijnsde even en vroeg : maar waarop staat die schildpad dan wel, die alles draagt?

  De crazy cat-lady schreeuwde terug : ha, je denkt dat je slim bent he?
  Die schildpad staat natuurlijk op een andere schildpad en zo verder helemaal tot beneden. 🙂

  Turles all the way down. Het is sindsdien een bekende grap onder cosmologen.

  Like

  • Ivm met die Schildpad foto,die Schildpad is nog blij dat de Aarde Plat is,en dat de “ronde”Aarde een fabeltje is,en dus ook niet constant draait,want anders waren 24/7 alle zeeën van de Wereld CONSTANT in beweging,met meters hoge golven,en waren de zeeën NOOIT zeer vaak Golf vrij,want hoe is het mogelijk dat alle Zeeën van de Wereld zeer vaak SPIEGELGLAD zijn,zonder 1 watergolfje,als de Aarde toch Rond Zou zijn,en dus Constant draait,dan zouden er toch NOOIT spiegelgladde,zonder 1 watergolfje/kringetje Zeeën zijn,maar dan zouden toch alle Zeeën constant in beweging moeten zijn,met watergolven,en nooit SPIEGELGLAD zijn zeer vaak?

   Like

  • Nee, denk het niet, hij geeft ook geen antwoord op mijn vragen. Hoe komt het dat er directe vluchten zijn van NZ naar Chili, van Brazilie naar Zuid-Afrika en van Zuid-Afrika naar Australie die tussen de 9 en 13 uur duren (tegen de windstroom in)?

   Like

   • Hoe verklaar je dat de twee gedeelten van een vlucht van NZ naar NL beiden rond de 12 uur zijn? Dat zou betekenen dat de trip van Azie of Amerika naar NL onnodig lang duurt (expres wordt uitgerekt qua tijdsduur ofzo?

    Like

   • Wat als ALLE afstanden tussen bepaalde landen,gewoon niet kloppen,zijn verzonnen(wat ook zo is)wat de meeste nog steeds kunnen willen/kunnen begrijpen is,dat vliegtuigmaatschappijen,piloten,en iedereen wat er te maken mee heeft op een hoog level,meedoen in de het zogenaamde Ronde Aarde fabeltje,is echt niet de eerste keer:mh17 hoax-mh370 hoax-9/11 no planes hoax-germanwings hoax etc…)dus hoe betrouwbaar achten sommige de vliegtuigmaatschappijen?blijkbaar zeer hoog,terwijl er genoeg bewijzen zijn om dat juist NIET te doen…

    Like

   • @massahysterie@iedereen: kijk AUB eens naar deze Zeer Belangrijke Video,betreft hoe piloten,vliegtuigmaatschappijen gewoon fantaseren,liegen,bedriegen ivm bepaalde vluchten,afstanden-You Tube:flat earth Vuelo(fool-lie-o)Transpolar Flight Hoax AR1181………..by the way heb je misschien een logische verklaring betreft wikipedia bolvormige aarde(waarom er NIHIL info,bewijzen,extra links staan)VERSUS wikipedia platte Aarde (Megaveel info,bewijzen,extra,extra,extra links?)vind je dat niet raar,verdacht,opmerkelijk,vreemd,wat zou hier de reden nu van zijn?Deze blunder van Wikipedia/Nasa ivm wikipedia bolvormige aarde is 1 van de Smoking Gun’s waarom dat de Aarde Plat is.

    Like

  • De platlanders die platdenkend denken dat de Aarde plat is zijn NIET te overtuigen!

   Alle argumenten boldriehoeken, stratosfeerballonen, zelfs satellieten worden ontkend, kimduiking, seizoenen zon maan en sterren.
   Ook concrete vluchten over en naar de beide polen van de Aarde worden ontkend zelfs dat je die gewoon kunt boeken.

   Hoe ver moet je gaan om ze te overtuigen. Als ze de terecht leugens en bedrog van 911, mh17 en Chalie Hebdo vermengen met de discussie over een TOTAAL ander onderwerp als de ECHTE vorm van de Aarde dan houdt het echt op.

   Ik zou zeggen jongens & meisjes PLATLANDERS geluk ermee, wat mij betreft : de BALLEN en tot ziens op de Zuidpool.

   DOeiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

   Like

   • @Nemesis ivm mh17 hoax-mh370 hoax-9/11 hoax no planes-germanwings hoax etc..daar wil ik mij aantonen dat vliegtuigmaatschappijen al bij VOORBAAT niet te vertrouwen zijn,dus OOK niet ivm alles wat de vliegtuigmaatschappijen beweren qua afstanden tussen landen,en alles wat met de “Ronde” Aarde te maken heeft.De Top van de Vliegtuigmaatschappijen zijn OOK vrijmetselaars/illuminati topdogs/puppets,bedriegers,nwo lovers,net zoals NASA!

    Like

   • En zie daar een pastoor met een priesteropleiding is er ook snel bij om de platte aarde te herbloggen.
    Zeg maar terug naar de middeleeuwen ,straks op de brandstapel zeker.
    Weet meneer dat hij met zijn cult mede verantwoordelijk is voor de teringzooi op deze planeet ,ik hoop het wel.
    Laat het vaticaan eerst maar eens zijn kluizen openen ,dan praten we verder.
    Babylonische onderdrukkers!
    @Nemesis FOCUS op de platte aarde ondertussen roven we jullie verder leeg , de elite lacht zich rot.

    Like

   • Waarom zou de Elite zich Rot lachen ivm flat/round earth “discussie”?die 1% compleetdenkers/”compleetdenkers”/waarheidszoekers/”waarheidszoekers” van de +-7 miljard mensen op deze platte aarde….waarvan de helft nog niet eens alles begrijpt(b.v dat ze alleen de sandy hook hoax begrijpen,maar zeggen dat 9/11 geen hoax was,en dat JFK geen hoax was,en dat Nepal earthquake geen hoax was)wat ik bedoel is dat er zeer veel verschillende gradaties zijn,ivm het begrip compleetdenker/waarheidszoeker,maar enfin dus 1%(zeer ruim geschat) van de 7 miljard mensen op deze platte aarde zijn waarheidszoekers/compleetdenkers(of denken dat te zijn)waarvan daarvan weer 0,00001% bezig zijn met de flat/round earth,denk je nu werkelijk dat het de moeite waard is,van de overheid/illuminati/regeringen om een verdeel en heers spelletje op te zetten?sorry maar da’s onzin,want NOG steeds worden andere leugens/hoaxes GExposed door dezelfde you tube channels die beweren dat de Aarde Plat,en NASA zit er ECHT wel in hun maag mee,dat het ronde aarde fabeltje op zijn laatste pootjes staat.Ik zou maar eens kijken naar de 2 NIEUWSTE video’s van Russianvids-channel,betreft de CHICAGO skyline……….wel kijken hé

    Like

   • @Pepijn Het gaat me te ver de gewone katholieke gelovigen over één kam te scheren met het Vaticaan. Je kent mijn aversie jegens de georganiseerde religies maar om alles over één kam te scheren druist in tegen mijn gevoel dat ieder mag geloven wat hij/zij wil zolang ze mij daarbij niet in mijn vrijheid aantatsten. Mensen die vanuit hun georganiseerde religie/afkomst zich beter achten dan mij omdat hun God ze zou hebben uitverkoren kunnen van mij dus de pot op.

    Like

   • @Pepijn @Nemesis FOCUS op de platte aarde ondertussen roven we jullie verder leeg , de elite lacht zich rot.
    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    en @Don weet dit donders ook. althans zou dit moeten weten.
    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++\

    Like

    • Met een beetje boegeroep over Charlie Hebdo en 9/11 ontkomen we niet aan de slavernij van de GLOBAListen moge inmiddels duidelijk zijn!!! Zorg gewoon de komende tijd voor genoeg potten met bruine bonen in je voorraadkast en dan gaan we misschien de transitie meemaken. De koers van dollar en de beurzen geven het begin aan.

     Like

   • Het gaat me te ver de gewone katholieke gelovigen over één kam te scheren met het Vaticaan,

    Ik heb het over de vertegenwoordigers van dat geloof zoals de heer Geudens, zij die in het zwart lopen en de hele Nimrod cult voortzetten of hij dat bewust doet weet ik niet, ligt aan zijn opleiding .
    Bewust mensen in die grot houden en een placebo geven is zeer schadelijk voor de gehele menselijke ontwikkeling. (miljarden katholieken)
    Kennis over Sirius B bijvoorbeeld en de vismens (zie meiter paus) of al die andere gestolen boeken, kaarten, tabletten en god mag weten wat nog meer.
    Alles bewaakt door een Zwitsers leger (zie connectie vaticaan/banken Zwitserland)
    Wist je dat er geld via je geboorteakte naar het Vaticaan stroomt via een papal bull uit de middeleeuwen? Dat de oranjes maltezer ridders zijn als zetbazen voor de paus, dat de Rothshields de bankiers zijn voor het Vatikaan, de ziekmakende verklaring/eed die een Jezuit moet afleggen?
    Om zomaar een paar voorbeelden te noemen.
    De macht van het vatikaan is nog heel groot, groter dan de zio banksters denk ik ,in ieder geval werken ze goed samen.

    Like

   • En nog iets ivm Verdeel en Heers dat doet de overheid 24/7,als je nu bezig bent met de flat/round earth of niet,of je nu een compleetdenker/waarheidszoeker bent of niet,sommige zijn nog in de illusie alsof het iets uitmaakt als je b.v begrijpt dat de mh17 een hoax is of sandy hook of de nieuwste french train terror attack hoax…die 1% compleetdenkers(ruim geschat)kunnen alleen artikelen,video’s,reactie’s achterlaten en hebben totaal geen invloed voor de rest,want die andere 99% mensen/schapen geloven toch alles wat de media,nasa,regeringen,journalisten,tell lie vision hun geeft(ik bedoel het hele internet/you tube staat vol met keiharde bewijzen van o.a Nasa hoaxes,mh17 hoax,9/11 hoax,mh370 hoax,sandy hook hoax,charlie hebdo hoax etc..etc..etc..etc..)en nog steeds gelooft 99% van de mensheid dat alles ECHT is,een compleetdenker,waarheidszoeker dat moet in je zitten,dat kun je niemand opdringen,het is bijna een ROEPING..

    Like

   • Het zijn de mensen die de bijbel maken tot wat het is. De mensen die de bijbel lezen als een dode letter en niet als een allegorie om het ontstaan van kosmos en mens te verklaren hebben in hun dommigheid het Vaticaan en religies de macht gegeven die ze altijd hebben misbruikt. De religies hebben echter een waardig opvolger gevonden in de wetenschap als ik jouw geloof in de wetenschap zo eens inschat.

    Like

  • Reken maar als we de sleutel van de vatikaankluis hebben dat je binnen no time weet of de aarde plat of een bol is.
   Kunnen we eindelijk eens aantonen voor 100% dat de Islam door Rome is gecreeerd en via geheime broederschappen wordt aangestuurd.

   Like

   • Ivm met de reaguurder Pastoor Geudens,ik vind het LEF hebben om als Pastoor bezig te zijn met leugens,hoaxes,politiek en daar ook nog voor uitkomt,blijkbaar begrijpt/ziet deze Pastoor ook dat er veel leugens,onwaarheden,hoaxes,zijn.Dus val deze Pastoor niet zo aan,terwijl hij geen kwaad woord heeft gezegd,en er voor uitkomt dat hij HOAXgierig is..

    Like

   • Ivm het weer toelaten van jou op dit blog door de admin, denk ik dat je je beter met je eigen hoaxen kan bezighouden en mij niet moet komen vertellen hoe ik reageer. (de admin mag dat doen niet jij!)
    Ik vind jou namelijk een vals kreng, die nadat alles is uitgeproken weer maanden later oude koeien uit de sloot haalt en mensen zwart maakt, gezien je aanval WEER op mij van de vorige week.
    Of moet je van je meesters de pastoor verdedigen of doe je het vanuit je geloof?

    Like

   • @Pepijn71–als je GOED leest heb ik een reactie achter gelaten waar duidelijk staat :OOK ivm bijbel/platte aarde,dus daar zou je eigenlijk toch moeten uithalen dat ik niet GELOVIG ben,en ik mag toch zeker gewoon mijn mening uiten,net zoals jij en iedere reaguurder.

    Like

   • Yep, de islam is door het Vaticaan verzonnen,
    Het christendom door de voorloper van het Vaticaan: de laatste dynastie caesars van het heilige roomse rijk, de Flavius Caesars.
    Joden zijn ook verzonnen.
    Die hebben hun origine niet in Kanaän maar in Jemen.
    Toen ze globaal nodig werden voor het Vaticaan heeft het de Khazar tot jood gebombardeerd.
    De 3 grote religies in de wereld (christendom, islam en boeddhisme) hebben 2 ding gemeen:
    1) geen van hun messiassen heeft een graf.
    2) voor de historie van deze religies is geen enkel archeologisch nog historisch bewijs.

    We worden belazerd.
    Al eeuwen lang.
    Door de erven van de caesars, koningshuizen, vrijmetselaars, illuminati, rozenkruizers, rabbi’s, priesters, pausen, politici en presidenten.

    Like

   • Zo zie ik het ook @Sandworm (spice uit de film Dune staat voor het mono-atomische goud/white powdergold/manna/MFKT)

    Stevie je kan 7000 dollar winnen door deze gast uit te dagen en met bewijs te komen dat we op een platte aarde leven, hij is heel serieus.
    Omdat je hier altijd zo hoog van de toren blaast met je hoax pulp, laat maar zien wat je waard bent en post alles hier bij Don , ben benieuwd.
    Op 2 min ga je al het schip in Wonder !

    Liked by 1 persoon

   • @Don ,
    Hoe sta je inmiddels in het flat earth verhaal?
    Die laatste zinnen van je artikel maken me een beetje ongerust en om eerlijk te zeggen en argwanend ,dan doel ik op dat we meer flat earth kunnen verwachten op dit blog.
    I
    Don je faciliteert onbewust heel veel ruimte aan de grootste psy-op in de geschiedenis van het alternatieve internet. (hoeveel geld krijg je @Stevie?)
    De vrijmetselarij uit die tijd was nodig tegen de macht van de kerk en is inmiddels overgenomen door de powers that be.
    Er wordt een dubbelspel gespeeld.
    Erik Dubay is een freemason.
    Interessante info over de flat earth key spelers!

    Like

    • Hoe ik erin sta blijkt denk ik heel goed uit mijn artikel. Ik ben neutraal en vind het een leuk onderwerp om over na te denken. Helemaal gezien mijn argwanende houding tov NASA.
     “The powers that be” ????? Wie zijn dat is mijn vraag. Hoort de NASA daarbij???

     Like

   • @pepijn71,volgens mij heb ik al maanden lang ,genoeg gepost waarom de Aarde PLAT is.Misschien kun je genoeg “info”bewijzen”extra links”vinden op Wikipedia Bolvormige Aarde,daar staat “zoveel”(DUS NIET,binnen 15 minuutjes ben je erdoor heen/klaar).Ik vraag me dus al maanden af waarom dit gegeven,FEIT(ik verzin dit niet)zo is,en nu na bijna 10 WEKEN heeft NIEMAND een logische verklaring kunnen geven,of zelfs nog NIET eens beantwoord.VREEMD dat er op Wikipedia Platte Aarde ontelbare info,bewijzen,extra,extra,extra,extra,extra,extra,extra,extra links staan(Ben je dagen mee bezig om alles te lezen,bekijken)Dit gegeven,dit Feit op waarheid berust is 1 van de Smoking Gun’s-stel je voor je bent scholier,en je wilt een spreekbeurt houden over de Ronde/Bolvormige Aarde en denkt(logisch)ik ga eens kijken op Wikipedia Bolvormige Aarde,om mijn spreekbeurt INHOUD te geven,dan kom je toch bedrogen uit,want er staat eigenlijk gewoon NIKS(ja,1 foto van de ‘ronde”Aarde genomen zogenaamd uit de Apollo17″missie/maanlanding’uit 1972,maar dat is een fabeltje,leugen,HOAX.Dus onmogelijk omdat als ENIGSTE bewijs op te voeren,maar toch doet Wikipedia dat(beetje vreemd,zwakjes uitgedrukt)Wat is hier de REDEN van?Heb jij een Logische Verklaring hiervoor,waarom dat er eigenlijk NIKS op wikipedia bolvormige aarde staat(letterlijk)met als toetje/”bewijs” de onmogelijk foto van de “ronde”Aarde genomen uit de Apollo17 HOAX?en dan nog maar zwijgen betreft de Chicago Skyline A “Mirage”…en dat ALLE foto’s/beelden fake,nep,green screen,geschilderd,CGI zijn van de ‘Ronde”Aarde…gek hé dat ik daarom al overtuigd ben dat de AARDE PLAT is,om nog maar te zwijgen over de 2×2 dezelfde afbeeldingen op foto’s van de ‘Ronde”Aarde of het Woord SEX(“hidden”message)op foto’s “Ronde”Aarde….genoeg punten,om toch echt te geloven/denken dat de Aarde PLAT is(voor mij persoonlijk)deze gegevens/reactie’s/bevindingen ALLEN op waarheid berust post ik al MAANDEN(niks nieuws,toch?)

    Like

   • NASA = o.a Geldkoe ivm miljarden dollars jaar in/uit die zij ontvangen van de Amerikaanse Tax Payer,wie weet wat ze met dat geld doen?in ieder geval zeer weinig ivm ISS of “Maanlandingen”of de Curiosity “mars”rover”‘landing(2012)koste “maar 2,5 miljard(zogenaamd)HOAXES,ik denk eerder dat met al die MILJARDEN dollars/jaar in/uit vooral dingen worden betaald(hoaxes/wapens/crisis acteurs/nasa zelf/martial law/nwo doeleinden)mee worden betaald,en dan nog maar zwijgen hoeveel NASA museums etc…er zijn in usa,waar tickets worden verkocht en DisneyLAND is ook zeer betrokken bij Nasa(freemason Walt Disney/Nazi/freemason Wernher von Braun waren beste vriendjes)

    Like

   • Wikipedia Vorm van de Aarde–staat eigenlijk OOK bitter weinig ten opzichte van Wikipedia Platte Aarde(eerlijk=eerlijk er staat IETS meer op —Wikipedia Vorm van de Aarde—ben je ruim geschat 1 uurtje mee bezig,maar met Wikipedia Platte Aarde toch ECHT dagen of zelfs weken om alle extra links,info etc…te lezen/bekijken…..er staat vaak het woord PLAT of AFPLATTING op wikipedia Vorm van de Aarde…valt mij meteen op….wonder why..

    Like

   • Ok de Nasa manipuleren heel veel foto’s en ik ben het helemaal eens, dat het wel raar/verdacht is met al die super techniek dat we niet anno 2015 regelmatig foto’s/video zien van de aarde vanuit de ruimte. (bv een live feed)
    Maar dat is geen bewijs dat de aarde plat is, zoals Stevie het brengt.
    Mijn stelling daarin is ,dat ze iets verbergen.
    Dat kan van alles zijn, bv een opening op de zuidpool of een basis op de pool. (gezien de von Braun/nazi/nasa connectie is dat een plausibel scenario)
    Ik denk dat het Nasa tether incident ook een duidelijk voorbeeld is waarom nasa foto’s en film faked ,het krioelt namelijk van leven/beweging in de ruimte.

    Liked by 2 people

 16. Als u in de TREIN zit moet u eens goed opletten en kijk eens gezellig door het raam naar buiten i.p.v. alsmaar uw smart/i/gsm-phone of -tablet de HELE tijd te VINGEREN.

  Let vooral op de WOLKEN. De diverse formaties: Altocumulus stratiformis, de Cumulonimbis cirrostratus, kortom de familie van de Altocumulus floccus ofwel de schapewolkjes.

  Zeker ook ander wolkensoorten kunnen ook, mits het maar niet volkomen de hemel overdekt. De trein rijdt ca 130 km/u.
  Let u nu eens op en realiseer u dat u in luttele minuten zeg ca 4,32 minuut bij de horizon bent. IN uw geval omdat u ‘hoger’ zit in zo’n trein zeg 2x zo lang zeg maar in 8 min, maar 10 minuten zeker!

  Als u nu de DICHTE wolkenformatie vd schapewolkjes, zeg maar daar vlak boven de horzizon in de GATEN houdt zult u inderdaad zien, LETTERLIJK ZIEN dat u eronderdoor rijdt a.h.w. en naar mate de wolkjes meer en meer recht boveb u komen, verdomd steeds meer blauw boven u ziet!! (e.e.a. gecorrigeerd voor het schuin op de rijrichting uit de trein kijken).
  Dit komt omdat door de kromming, de BOLLING van de Aarde van het Aardoppervlak u bij de horizon de wolken dicht op elkaar ziet en recht of schuin boven u de gaten ertussen ziet, die er natuurlijk ook (min of meer afhankelijk vd wind etc etc etc) waren toen u DIEZELFDE wolkjes BOVEN de HORIZON zag!!!

  Snapt u het nu een beetje?

  N.B. Idem in een auto.

  ConCLUSIE de Aarde is niet plat maar bol, t.w. bolrond.

  Like

  • Wanneer kom je eens met ter zake doende argumenten @Nemesis?
   Met jou als verdediger van het Globe model is de Aarde heel snel heel plat.
   Er heeft zogenaamd 1 vlucht boven de Noordpool plaatsgevonden georganiseerd door NASA puppet en vrijmetselaar Richard Branson (Virgin (Verwijzing naar Maria)). En gij gelooft dat? Beetje lachwekkend is het wel. Maria is afgeleid van mare, zee, oceaan. De oceaan van het stoffelijke, de chaos waarbij door indringing van de heilige geest (licht, illumna) orde is ontstaan (Ordo ab Chao). Hier komt de onbevlekte ontvangenis vandaan. Daarom moet je de bijbel lezen als een allegorie en niet als dode letter. Ook de boeken van Einstein en Newton zou je beter kunnen lezen als een allegorie.

   Like

   • DON Ik heb al tientallen argumenten en honderden reacties gegeven.
    Maar antwoord op mijn vragen en ontkrachting van mijn argumenten nog niet gehoord.

    Vluchten zijn te boeken, doe maar De Aarde is op te meten, doe maar.

    De wolken zijn te zijn boven je en bij de horizon, doe maar

    Kimduiking bootje naar Engeland is te zien, doe maar.

    De kust van Engeland is NIET te zien, doe maar

    etc
    etc
    etc
    etc

    KOM NOU EENS MET ANTWOORDEN HIEROP!!! JA

    Like

   • Dit is nu de eigenlijke visie van Plato die de basis vormt voor zijn gelijkenis. Deze gaat als volgt. Men dient zich een grote grot voor te stellen, die met de buitenwereld verbonden is door een gang met een dusdanige lengte dat er geen daglicht in de grot valt. Er zit een rij gevangenen met hun rug naar de ingang, en ze kijken naar de achterwand van de grot. Hun ledematen en halzen zijn zo vastgeketend, dat ze hun hoofden niet kunnen bewegen en noch elkaar, noch zichzelf kunnen zien. Dit betekent dat ze alleen de wand voor zich kunnen waarnemen. Zo hebben ze hun hele leven gezeten en kennen niets anders.

    Achter hen bevindt zich een vuur. Tussen hen en dat vuur staat een blokkade in de vorm van een muur, die zo hoog is als een mens. Aan de andere kant van die muur lopen mensen met allerlei dingen op hun hoofd, waaronder stenen en houten figuren van mensen en dieren, heen en weer. De schaduwen van de dingen vallen door het vuur op de wand waar de gevangenen tegenaan kijken, die ook de stemmen weerkaatst van hen die de dingen sjouwen. Plato betoogt nu dat het enige dat de gevangenen in hun leven waarnemen schaduwen en echo’s betreffen. Ze zullen denken dat deze de realiteit vormen, en hun gesprekken zouden over de waarneming van deze realiteit gaan.

    Als een gevangene zijn ketenen zou kunnen afschudden, zou hij door de levenslange ketening in het halfduister zo verkrampt zijn, dat het alleen al pijnlijk voor hem zou zijn om zich om te draaien, bovendien zou het vuur hem verblinden. Hij zou volkomen in de war raken en zich weer willen omkeren naar de wand met schaduwen, naar de realiteit die hij begrijpt. Als hij uit de grot naar het felle zonlicht zou worden geleid, zou hij pas na lange tijd iets kunnen zien en dat begrijpen. Als hij eenmaal gewend zou zijn aan de bovenwereld en daarna terugkeerde in de grot, zou de duisternis hem weer tijdelijk verblinden. Zijn ervaringen zouden onbegrijpelijk zijn voor de andere gevangenen, omdat hun taal alleen naar schaduwen en echo’s verwijst.

    Zijn behendigheid om de weerkaatste schaduwen te zien en te omschrijven zal geleden hebben onder zijn ervaringen, en op de andere gevangenen zou hij minder slim overkomen. Ze zullen hem zelfs als een gevaar zien en mogelijk dreigen hem te doden.

    Like

   • Heeft niets met je platte aarde geklets te maken. Hoedurf je PLato bij zo’n zinloze discussie te noemen zeker omdat ie Plato heet.
    Plat o , O plat…geL… dus.

    Like

   • @Nemesis en al eens ff gekeken ivm:—- CHICAGO SKYLINE A “Mirage”—- video’s op You Tube/Google(verschillende channels/artikelen) ivm KEIHARD bewijs dat de Aarde Plat is,de Weerman liegt,verteld onzin en door zijn onzin,leugens(hij MOET dit vertellen)is het einde OEFENING…de aarde is PLAT!–wel kijken hé….

    Like

 17. Waarom is dit youTube-filmpje, dat ik vanochtend (NL-tijd) had geplaatst, verwijderd?! In dit filmpje had hij het over de ‘curvature of the earth’, dat hij die kon zien.

  Like

   • Dan hebben de kaboutertjes het gedaan, want het stond er toch echt

    Hier nogmaals:

    En omdat ik je vanaf nu niet meer vertrouw is dit meteen de laatste post hier. Let wel: Baumgartner heeft het over zijn eigen view, niet via de lenzen waardoor wij het zien. Natuurlijk kun je zeggen dat Baumgartner liegt, maar dat vind ik niet zo bij hem passen.

    De groeten en tot nooit meer ziens hier!

    Like

   • @massahysterie je had het Felix Baumgartner filmpje/interview bij het artikel:NASA SUCKS gepost,NIET op deze/dit pagina/artikel(by the way Felix Baumgartner space jump=een CGI hoax,en JA hij is een leugenaar,bedrieger,fake hero)—google/you tube:Felix Baumgartner space jump HOAX(meerdere artikelen/bewijzen/video’s)

    Like

   • @massahysterie,waar baseer je het op,waarom Felix Baumgartner niet zou liegen?!?je vind dat niet zo bij hem passen?zal ik jouw ff uit je DROOM helpen?Felix Baumgartner Liegt,bedriegt,heeft NOOIT die space jump gemaakt,allemaal bedrog,CGI(computer graphic images)met behulp van NASA-Red Bull-Overheden-Hollywood en $$$$$$$(jij denkt dus dat Felix Baumgartner die space jump heeft gemaakt,en oprecht is en niet liegt?)ik krijg bijna medelijden met je……deze CGI space hoax jump,is natuurlijk ook gedaan om de CGI,fake,nep,hoax “ronde”Aarde te laten zien……

    Like

   • Correctie je video die je gisteren poste van Bedrieger,leugenaar Felix Baumgartner staat op een andere Artikel die met Nasa hoax/flat eart heeft te maken,ik weet 100% zeker dat ik je reactie/video op een andere artikel heb gezien van Donquijotte,want er stond: bij 1.53 min wanneer felix baumgartner iets zegt……LIEGT bedoel je

    Like

   • Okay, sorry als ik het per abuis in een verkeerde draad heb gepost (moet eerlijk zeggen dat het reactie-gedeelte soms een beetje een harrewar voor mij is. Dank je wel DQ, het ga jullie verder ook goed.

    Like

   • Sommige hebben het CONSTANT over de verdeel en heers tactiek ivm flat/round earth topic,persoonlijk vind ik dat LARIEKOEK(plat vertaald)de redenen waarom ik dat Persoonlijk vind,heb ik meerdere malen door de maanden/weken heen zo goed mogelijk proberen uit te leggen.Heeft nooit iemand op gereageerd(is niet erg)maar wel opmerkelijk,want sommige halen het CONSTANT aan,zonder enige logische beredenering.Die 1% “compleetdenkers’/compleetdenkers van de 7 miljard mensen,waarvan de helft(misschien)bezig is met de Flat Earth,is dat nu de moeite waard?en HEERSEN en VERDELEN met of zonder Flat/Round earth was VOORHEEN dit topic,toch ook gewoon een FEIT,zonder of met flat earthers,compleetdenkers/complotdenkers/waarheidszoekers.De Hoaxes stapelen zich nog steeds op,die NIKS met de Flat Earth hebben te maken,en worden nog STEEDS Gexposed,door dezelfde channels die OOK flat earth vids maken.Dus het is gewoon pure lariekoek,onzin.En als iemand toch iets te melden heeft,wat NIKS met de Flat Earth/Round Earth heeft maken,dan kan dat toch nog STEEDS vermeld worden…of niet?maar dat doet NIEMAND(zelfs nog niet over de french terror attack train hoax OF de Nieuwste zeer belangrijke tv reporter/cameraman shooting Virginia 100% psy op HOAX…dus iedereen die contstant zeggen Verdeel en Heers daar zijn jullie SCHULD aan,want daar hebben jullie het niet over,terwijl er genoeg artikelen zijn om dat te vermelden,en dus blijven jullie ZELF in het flat/round earth haken,en dat is waar jullie eigenlijk toch over klagen,wie houd jullie tegen om die andere leugens/hoaxes niet te vermelden?JULLIE ZELF…en NIEMAND anders

    Like

   • Juist door dat kleine percentage FE-aanhangers, die in de regel ook zaken aan de kaak stellen die verder niks met de FE te maken hebben, zorgt het ‘crazy by association’ effect dat de kritische mensenmassa alle dwarsdenkers op één hoop gooit. De implicaties doen er wel degelijk toe:

    – een enkeling of groepje uit de massa zal minder snel overstag gaan om andere theorieën te weerleggen, laat staan omarmen met de gedachte “Anders ziet men zometeen mij ook als gekke FE’er of conspiracy theory gekkie aan”

    – tweedracht zaaien (ook al is het kleine percentage van een reeds klein percentage al klein)

    – aandacht en tijd consumeren van de grotere groep dwarsdenkers die afwijkende opvattingen met alle goede intenties proberen aan te tonen (en vice versa), zodat ze/we afgeleid raken van hoofdzaken

    Iemand kan de verdeel & heerstactiek dus best kolder noemen, maar feit blijft dat die tactiek al eeuwen lang de elite in het zadel houdt, de massa op groter afstand zet … met weinig tot geen moeite.

    Like

   • Ik sta nog steeds achter mijn eigen logische beredenering,ivm verdeel en heers “tactiek”ivm Flat/round Earth.Wat mij vooral opvalt dat de Meeste Round Earthers ALLES geloven wat NASA doet,als ik alle comments lees bij de vele,vele,vele Flat Earth video’s/artikelen EN die in verhouding weinige Round Earth video’s/artikelen(voor alle duidelijkheid NIET allemaal)dus dat is toch al een aanduiding dat er veel trollen tussen zitten of gewoon zeer veel Domme mensen tussen zitten,maar VOORal trollen/gatekeepers.

    Like

   • Ik had en heb ook niet de verwachting dat iemand met een heilige overtuiging van z’n geloof overstapt, vooral als ie z’n eigen zaak als logisch redeneren blijft bestempelen zonder enige redenatie bij argumentatie van het tegendeel.

    Anyway, ik stap uit de FE/RE-discussie en kijk uit naar nieuwe artikelen van dwarsdenkers over compleet andere zaken.

    Fijn weekend allemaal

    Like

 18. Overgenomen uit recente quiz (bron deel ik straks/later) … bekijk onderstaande werkelijk geobserveerde objecten:

  Welke objecten zijn volgens NASA een maan?
  Welke vorm heeft dit object? (rond/plat/etc)
  Wat zijn de andere objecten?

  Hint: denk aan pannenkoeken 😉

  Like

 19. Eenmalige come-back, gisteren totaal vergeten te posten (echt waar):

  In 2000 heb ik deze manier de twee grootste zeilschepen van de wereld, de Sedov en de Kruzenstern in IJmuiden zien wegvaren de Noordzee op.

  Jammer dat de Sail net voorbij is en de schepen nu allemaal wel weg zullen zijn, dan had je het met eigen ogen kunnen ervaren.

  Of hebben jullie hier ook een mooie theorie voor! Schepen die zinken bijvoorbeeld 🙂

  En nu ben ik echt weg, ik houd mij deze keer aan mijn woord.

  Like

 20. Houd me nog niet aan mijn woord, dit is ook een leuke:

  Arme Pitcairn Islands, liggen bij een Flat Earth nog meer in the middle of nowhere dan ze al deden(!):

  http://www.visitpitcairn.pn/cruise_ships/cruise_ship_schedule/index.html

  Geschiedenis van de Pitcairn Islands op zich is ook zeer interessant (veel interessanter dan of de aarde waarop de Pitcairn Islands liggen rond is of plat, als je het mij vraagt):

  http://www.government.pn/Pitcairnshistory.php

  Ik denk dat ik nu echt weg ben.

  Like

  • De Falkland islands is ook zeer interessant ivm Flat Earth—-Google/You Tube:Falkland Islands flat earth…(meerdere artikelen/video’s)

   Like

  • We leven in een relatief vrij land, dus laten we gewoon komen en gaan wanneer we willen. Scheelt aankondigingen en het (ont)houden aan ons woord qua vertrek en terugkomst, toch? Soms keek en reageerde ik dagen niet meer hier om verschillende redenen (werk, onderwerp, discussie) en nu weer redelijk actief. Kan volgende week zomaar omkeren 😉

   Liked by 1 persoon

  • Kudos voor rigoureuze vastlegging van FE Experiments video’s die mij vooral aantonen dat mensen naar hetzelfde materiaal kijken en toch compleet tegenoverstaande conclusies eraan kunnen verbinden.

   Zijn Red Ship experiment toont in mijn ogen precies aan dat het schip langzaam maar zeker indaalt volgens het round/spherical earth principe. De volledige romp verdwijnt duidelijk als eerste en toch zien FE-theoristen er ogenschijnelijk iets anders in.

   Doet me denken aan de ‘spinning ballerina’

   Draait de dame linksom of rechtsom? 😉

   Like

   • Sablo, ben het niet met je eens….
    Ben zelf ontwerper en weet wat het een en ander met je brein kan doen.
    Wat betreft deze ballerina, die draait naar links óf rechts, afhankelijk hoe het aandachtsniveau is.
    Ken het voorbeeld al de nodige jaren en ik kan het zelf sturen, dus als ik het kan, kan iedereen het 😉

    Like

   • Npg een ps, een andere verklaring is, dat het plaatje zowiezo beide kanten opgaat, want gemanipuleerd, want een ieder die zich erop focust wil beide richtingen zien, misschien eigenlijk een betere verklaring haha…

    Like

   • Lieve Anna, prima dat je het niet met me eens bent, maar over wat precies? Die discussie op FE Experiments deed mij denken aan de spinning ballerina. Wat valt daar over oneens te zijn? 🙂

    Ik beweer niet dat hetzelfde principe geldt, enkel dat het 1 mij aan het ander deed denken en vervolgens weer aan m’n eerdere statement over ons brein:

    Whatever the thinker thinks, the prover proofs.

    Like

   • Dát principe wil ik dus juist vermijden Sablo…
    De overlays laten mijns inziens daarom ook een ander beeld zien.
    Puur op het visuele afgaan leidt tot misinterpretaties van wat er gezien wordt.
    En dit nog even los van atmosferische effecten, golfslag en andere.

    Like

   • Wellicht hebben we het over verschillende zaken, ik begrijp in ieder geval niet wat je precies bedoelt met “dát principe vermijden” en “overlays”. In mijn optiek spelen principes en percepties (en imprints) juist mee in deze hele discussie; overlays wekken m.i. ruis en manipulaties juist in de hand. Bijvoorbeeld door de streep van een horizon 75% te trekken ipv 100% of vanuit vliegtuig enkel uit het raam (en bovendien naar beneden) te kijken ipv eye-level en/of weer van afstand het vliegtuig van ander vliegtuig te beschouwen. Vergelijkbaar met wat MSM met TV-nieuws doet door selectief framen.

    Anyway, doet er verder niet heel veel toe. Ik deel de algemene conclusie van velen o.a. hier, BTM en elders: het draait in essentie om ‘crazy by association’ als verdeel- en heerstactiek

    Like

   • Sablo, ik denk dat een en ander wat in dit draadje aan de orde is gekomen juist erg belangrijk is om in de beoordeling mee te nemen.
    Als we uit moeten gaan van “‘crazy by association’ als verdeel- en heerstactiek”, gaan we niet verder komen toch?
    Dus dit associatie fenomeen moet uitgefilterd worden tevens.
    Want anders valt er niets meer te bespreken….

    Like

   • Anna, natuurlijk belangrijk voor de beoordeling; anders hadden wij allen hier niet zo veel tijd gestoken in dit draadje.

    Ik denk echter dat we verdeel- en heerstactieken wél moeten overwegen om juist verder te komen over de hoofdzaken, want anders blijven we op bijzaken steken waarover sommigen hier een fundamentele overtuiging hebben ontwikkeld en dan valt er geen zinnige dialoog te voeren …

    Like

   • Grappige synchroniciteit, ik heb dit jaar artikel geschreven over (mis)communicatie met dat plaatje (oude heks en/of jonge verleidster). Mocht iemand het willen lezen dan graag PM vanwege privacy/identiteitsbescherming.

    Andere leuke illusie:

    Like

   • Hi Anna, nee dat artikel staat niet op mijn WordPress onder dit account (Sablo is mijn pseudoniem als SciFi-auteur) maar op mijn andere blog, onder andere naam. Ik hecht extreem veel waarde aan privacy en bescherming van privégegevens, dus deel die link enkel aan personen die ik ken c.q. vertrouw.

    Wil je me anders privé berichtje sturen om elkaar beter te leren kennen? (nee geen versiertruc 😉 )

    Like

  • Sablo, ik wil los van wel of niet een FE, juist ook die aspecten van menselijke waarnemingen meenemen die vertekende beelden kunnen opleveren van de werkelijkheid.
   Volgende link gaat hier over, weliswaar in kader van FE, maar ik denk breder dan dat… Vervolgens ook synchronisch ivm ballerina 😉

   En wat betreft verdeel- en heerstactieken, daar kom ik nog op terug, omdat ik denk je verkeerd begrepen te hebben.

   Liked by 2 people

   • Anna, zo te zien begrijpen we elkaar in ieder geval qua optische illusies. Inderdaad ‘toevallige’ synchroniciteiten, want ik kende dat filmpje niet maar had hier al wel de ballerina, de Peter worldmap en de black-blue/white-gold jurk getoond. Dus misschien bedoelen we ook wel hetzelfde.

    Het filmpje vind ik trouwens intrigerend en plausibel tot 10m12s, alleen daarna verdraait de verteller abrupt zijn plot naar de flat earth wending met “Your world isn’t spinning”. Ik ken die presentatietechnieken door en door (namelijk in getraind): classical storytelling met vleugje NLP, beginnend met emotie, dan ratio en dan die combineren in slot voor (her)imprenting van conclusie. Hij doet het redelijk goed, alleen had ie rationele onderbouwing moeten geven in het middenstuk om z’n eindconclusie geloofwaardig(er?) te maken. Nu valt ie in mijn real eyes door de mand 😉

    Ik kijk in ieder geval uit naar jouw followup over verdeel- en heerstactiek, want iets verkeerd begrijpen begint vaak bij de verzender in (mis)communicatie, dus mea culpa 🙂

    Like

 21. Neem aan dat iedereen deze YT inmiddels wel heeft meegekregen.
  Niet dat het iets bewijst uiteraard 😉
  Maar wil hem toch nog even plaatsen hier.

  Like

   • Nemesis, ik volg toevallig ook HDR sinds tijden, dus wéét hoe jij je druk maakt over het een en ander.
    De volgende vragen in kader van dat moeten jou dus ook interesseren…:
    – Waarom is Antarctica in 1959 tot verboden gebied verklaard voor de mens en commercie?
    – Waarom hebben alle vliegtuigen boven de oceanen van het zuidelijk halfrond hun transponder uit staan zodat we ze niet kunnen volgen?
    – Waarom waren alle astronauten lid van de vrijmetselarij?
    Ik hoop dat je hier eventueel een antwoord op zou (moeten) kunnen geven…

    Like

  • Stijlloos Nemesis, wie is de trol vraag ik me af?
   Eerst uitgebreid op Herstelderepubliek Don afzeiken, vertellen dat je een ban hebt… en vervolgens alsnog een posting hier van jou?
   Als jij niet open minded wil zijn, wil dat daarmee nog niet zeggen, dat jij gelijk hebt, ook niet dat anderen gelijk hebben rondom deze kwestie uiteraard.
   Er zijn ook zeker een aantal vragen als geformuleerd in het artikel die lós van een FE zowiezo gesteld moeten worden en als het even kan óók beantwoord.

   Like

  • Even voor de goede orde: [1] mijn redenatie gaat puur over verdeel- en heerstactiek [2] ik spoor daarmee niemand aan om weg te gaan of terug te komen [3] ik pas voor dualististisch “if you’re not with us, you’re with them” (dan nog liever solistisch, meteen on par met m’n liefdesleven hehe)

   Like

 22. Zelf ook enige tijd open gestaan voor het idee van een platte aarde. Deze theorie is m.i. echter strijdig met de tijdverschillen op aarde. Als het nacht is in Amsterdam is het klaarlichte dag in Tokyo. Reden: de zon gaat voor ons schuil achter het rond van de aarde. Daarom gaat de zon ook “onder”. Zelfs bij een afstand van de zon boven de aarde van een paar duizend km (uitgaande van platte-aarde-filosofie), zou de zon voortdurend zichtbaar moeten blijven. Een zon die rondjes draait boven een platte aarde ziet er uit conform bijgaande video.

  Als de maan overdag zichtbaar is, zie je duidelijk dat die aan exact dezelfde kant beschenen wordt als de aarde, hetgeen alleen maar kan betekenen dat de zon veel verder van ons af staat dan de maan.

  De argumenten die ik tot dusverre tegenkom voor een platte aarde zijn vaak voor meerderlei uitleg vatbaar (NASA did fake it to the moon; Antartica is ontoegankelijk – beide zijn m.i. waar maar er kan ook iets anders achter zitten dan een platte aarde). Ander argumenten zijn niet goed doordacht, bijvoorbeeld in onderstaande video.

  Het enige steekhoudende argument voor een platte aarde, zou zijn wat beweerd wordt over vluchten boven het Zuidelijk halfrond. Ik ben dat nagegaan aan de hand van opgegeven tijden van een drietal (indirecte) vluchten tussen Nieuw Zeeland, Zuid Afrika en Zuid Amerika, maar die kloppen precies met de afstanden volgens een bolle aarde en absoluut niet met de afstanden volgens een platte aarde.

  Liked by 1 persoon

  • Interessante discussie 🙂 Bij deze een kaart : the world polar azimuthal equidistant projection dus de platte aarde zoals hij er in het echt uit zou kunnen zien. Ben niet voor verdeling maar wens graag waarheid in alles er zijn te veel leugens welke juist bijdragen aan verdeling. Link : http://tiny.cc/irvh9x

   Liked by 1 persoon

  • @Peter, mogelijk verduidelijkt volgende onder aan deze reactie staande video waarom de aarde mogelijk niet om de zon draait, maar de zon juist over de aarde licht spiraallerend in een golvende ovaale beweging. (de seizoenen) De Zon verdwijnt voor ons dalend uit het zicht (het golven) – opkomst en ondergang – en toont daarmee als het ware de illusie te verdwijnen achter de uit het zicht verdwijnende horizon – ons referentiepunt. Als je over die verdwijning nadenkt en b.v. op een treinspoor zou staan zie je uiteindelijk door het beperkte zicht na een bepaalde afstand die trein ook verdwijnen, toch komt die trein ook buiten ons zicht op de volgende bestemming aan. Evenals de zon welke lijkt te verdwijnen uit ons zicht, richting de rest van de cirkelvormige aarde beweegt om de cirkelvormige 360 graden per dag te voldoen, daarin zitten ook de verschillende tijdszones verwerkt (bij gebrek aan een beter woord ervoor).
   Flat Earth & the midnight sun revisited

   Like

 23. Heb even wat onderzoek gedaan naar de ster welke in de video naar voren komt en occult het patroon van de Zon schijnt voor te stellen deze heet The Mystic Seven Pointed Star bekend bij wikipedia als het Obtuse Heptagram (voor de liefhebber 🙂 )

  Like

 24. Wat is de ware hoogte van de Zon nu eigenlijk ? Staat hij echt zover van de aarde af zoals ze beweren zo’n 150 miljoen km te lezen in wikipedia ?
  In het blok Baan en Rotatie is dat te lezen Bron
  Op de onderaan in deze reactie gelinkte video komt de maker ervan tot hele andere afstanden. Dit zijn de afstanden zichtbaar gemaakt in die video. 1Mile = 1.609344 km De eerste afstand van de Zon tot de Aarde = 2584 miles = 4158.544896 km zo’n 4160 km dus
  De tweede afstand komt uit op 3052 miles = 4911.71…km zon 4912 km dus. Bovenstaande afstand op wikipedia is gezien deze uitkomst dus erg vreemd te noemen danwel als onzinnig te labelen.
  Kijk en oordeel zelf Flat Earth: How To Track The Sun

  Like

 25. Zozo! Dus @DonQuijotte vindt dat ik onthoofd moet worden? Lees ik dit goed Don?
  Je slaat door, Don. Eerst met je ‘wetenschappelijke’ logica en je ziekelijke vorm van complotdenken en nu met doodsbedreigingen richting je opponenten. Schaam je!

  En nee Don… Ipsyllon, Mijnbroer en ik zijn drie verschillende personen!

  Like

 26. Goeden middag, als je dit leest hoop ik dat je serieus zult overwegen dit door te sturen en vertellen. ik heb een team nodig die zo spoedig mogelijk met mij actie wil ondernemen om een nieuw experiment te gaan doen, zo spoedig mogelijk, dat 100% bewijs zal leveren of de aarde plat of bal is. wie van jullie is echt nieuwsgierig en wil het eindelijk eens echt weten. ik heb een nieuw experiment dat echt waterdicht is. nog niet eerder gedaan of iig niet gepubliceerd is ergens.
  kun je niet maar wil je wel nieuw en “hard” bewijs vertel/bericht deze oproep/verzoek dan door aan andere. het team heeft nog minimaal 3 personen nodig en 1 auto (en brandstof) wie doet mee?(mailen, door vertellen maar liefst real-life) mij mailen kan op : roland@dutchdragons.com met onderwerp FE-experiment 2017.
  we kunnen een verschil maken! en ik kan niet wachten om te beginnen 😉
  ontmoetingen/bespreking zal in Amsterdam zijn, zelf heb ik momenteel geen auto of brandstof-budget(zit wat krap)
  warme groet,
  Roland

  Like

 27. Hoe verklaart de FE de Antarctische poolzomer, waarin het weken licht blijft, net als op de Noordpool een half jaar later? Op een platte aarde is het daglijks licht en donker, of het nu zomer of winter is.

  Like

  • Herstel op mijn bewering: Op een platte aarde is het op Antarctica gedurende de poolzomer, dus november tot februari ongeveer, dagelijks licht en donker.

   Like

  • JohanK, velen die pogen deze vraag te beantwoorden, feitelijk weinigen die onderzoek willen doen; Jeranism is wat mij betreft de enige die echt werk ervan gemaakt heeft. Of het antwoorden geeft is aan jou, naast het nodige onderzoek wat een ieder voor zichzelf en samen met anderen zal moeten doen om concreet antwoord op deze vraag te kunnen geven.

   Antarctica Is NOT What You Think – No 24 Hour Sun!

   NASA Answers jeranism MIDNIGHT SUN Time Lapse

   Like

 28. Er zijn de nodige ontwikkelingen gaande binnen de serieuze FE beweging; Globebusters is het belangrijkste YT kanaal om een en ander te volgen.
  Onlangs is er een platform opgericht, genaamd FEcore: Field Engineers die op wetenschappelijke basis het een en ander in beweging willen krijgen:
  FECORE is an organization of individuals dedicated to accuracy, discovery and application in scientific research. FECORE is unique among research groups because we are independent of outside control. As individuals performing research we realized by forming this group and inviting you to participate we can greatly expand the scientific body of knowledge. We believe there are many discoveries to be made which have enormous potential to benefit everyone on earth.
  Link naar de projecten subsite
  http://fecore.org/projects/

  Like

 29. Ha, jullie hebben het allemaal verkeerd. De aarde is eigenlijk een grote ring welke om de zon draait. Door de draaiing ontstaat middelpuntvliegende kracht. En wij leven aan de binnenkant van de ring. Tussen het draaivlak van de aarde en de zon draaien grote zwarte vlakken rond zodat er dag en nacht ontstaat.
  1 – de kracht die we zwaartekracht noemen wordt hiermee veklaard (is dus gewoon middelpuntvliegende kracht
  2 – dag en nacht verklaard.
  De rest is te verklaren met wat de platte aarde gelovers zeggen (vanashing point etc)
  zie: http://www.deboekenplank.nl/naslag/aut/n/img/niven_l_ringwereld_1_1980_els_h.jpg
  en wie dit niet gelooft is niet wakker, geindoctrineerd, heeft geen open mind etc
  Voor meer nieuws binnenkort opent de website http://www.ringworldsociety.com

  Liked by 1 persoon

   • @bol(luh)…ik heb zojuist op Google ingetoetst: The Earth is a Ring……..(ik zie alleen video’s,artikelen met foto’s/tekeningen met een Ring of Ringen om de Ronde/Bolvormige Aarde..)en je zegt: dat de Aarde een grote Ring is welke om de Zon draait…..ik geloof niet dat de Aarde Draait op welke manier dan ook ,dat bedoel ik met NIKS draait,voor alle duidelijkheid …ik sta voor alles open,maar dat de Aarde draait plat,rand of dat de Aarde een cirkel is die draait,dat geloof ik niet…maar wie weet overtuig je mij en andere ooit…maar op Google als ik dan als bonus:Ringworld ……intoets…krijg ik SCIENCE FICTION boeken van notabene o.a van FANTAST die bij NASA(NADA) werkte Arthur.C.Clarke,en Larry Niven’s Science Fiction Boek: RINGWERELD………en blijkbaar ben jij bijna de enigste die het over de Ringwereld heeft als Echt,want op Google/You Tube is eigenlijk niks te vinden van al die Andere Miljarden Mensen over de gehele wereld die het OOK zoals jouw het over de Ringwereld heeft als ECHT,dus niet als Science Fiction…ik had meer verwacht op Internet ,maar helaas pindakaas…

    Liked by 1 persoon

 30. een gevalletje HOOPPORNO…You Tube/Google:Man launches himself in self made rocket to prove flat earth theory–CBS-news—&—-Google/You Tube: Cewebrity Profile Flat Earth Rocket man Tosh.O–COMEDY CENTRAL-channel……………………deze man die zogenaamd op 61 jarige leeftijd(*7)in een Raket Zat is FAKE ,deze Pipo speelt deze rol,heeft nooit in een Raket gezet,allemaal Fake CGI shit,en bewijst NADA dat de Aarde Plat is….ZE doen zoveel moeite om de Platte Aarde WAARHEID belachelijk te maken………allemaal in scene gezet,om de compleetdenker,platte aarde waarheid,truther belachelijk te maken….

  Liked by 1 persoon

  • “Mad”Mike Hughes is de Naam van Rocketman…….hahaha—MAD…klink als muziek in de oren voor de schaapjes…..Mad Mike=MM=*33,en zal Hoaxwaarschijnlijk een Freemason zijn,of Nasa connecties

   Like

 31. @bol(luh)mail,bel de Vara/Bnn ivm You Tube/Google:Platte Aarde Waarheid op de Nederlandse TV….die hebben het blijkbaar helemaal mis volgens jouw,weet je pas sinds 9-1-2019 dat de Aarde een Ring is die Draait?of al veel langer?waarom deel je deze info nu pas met zo’n naam ook nog met BOL in verwerkt…..lees aub iets minder SCIENCE FICTION boeken ..of lees ze en droom lekker,zwijmel lekker verder bij Arthur.C.Clark(CC=*33)–en Larry Niven’s Science PULP Fiction crap…

  Like

 32. @ Stevie. Tuurlijk is de aarde geen ring. Ik zeg het alleen maar omdat het niet hysterischer is dan het idee dat de aarde plat is. De aarde is gewoon rond. Ringwereld van Larry Niven is trouwens wel een waanzinnig goed sf boek. Het idee van een ring met als middelpunt een zon is volgens mij best te verdedigen. Als de straal hetzelfde zou zijn als de afstand zon aarde zou je een oppervlak van duizenden aarde’s hebben. Als je dan het idee van een ijsmuur gelooft kun je ook denken dat deze oppervlakte door ijsmuren verdeeld is. Hoe dik de ring zou moeten zijn hangt van het materiaal af net als bij een platte aarde. De omtrek van de ring zou zo immens groot zijn dat je zou kunnen denken dat de aarde plat is. Ik vind het aannemelijker dan een platte kluit in een koepel met projecties waarin mensen wonen die andere mensen willen doen geloven dat de aarde rond is. Zo’n platte kluit met een koepel komt trouwens ook voor in superman comics……

  Liked by 1 persoon

  • Iedereen mag geloven wat die wil. Maar leg me eens uit hoe het kan dat ik met mijn Nikon p900 een schip terug boven de horizon kan toveren die zojuist, onderkant eerst, achter de horizon verdween? Hoe ik de Postbanktoren in Leeuwarden vanaf Ameland kan zien. Zo maar 2 vraagjes.

   Like

   • Zie je het hele avero gebouw? Zag je de rest van Leeuwarden ook? En de rest van Friesland? Van de hele wereld? Of heeft die camera ook een vanashingpoint

    Like

    • En leg ook eens uit hoe het kan dat op vakantie op Zakynthos ik het eiland Cephalonia kan zien liggen maar dat ik geen strand zie of gebouwen alleen maar bergen. En waarom zie je Noorwegen niet vanaf Ameland? Waarom zie je Engeland niet vanaf Scheveningen?

     Like

     • @Bolluh?—-Mail,bel de VARA/BNN en Alle Instellingen in Nederland betreft :Google/You Tube:Platte Aarde Waarheid op de Nederlandse TV………..en nog iets verklaar eens waarom de Wikipedia Bolvormige Aarde pagina O,O,O,O Bronnen en Noten heeft met weinig inhoud,korte pagina ,nihil Externe links-VERSUS-Wikipedia Platte Aarde pagina met zeer veel Externe Links,Bronnen en Noten en een lange Pagina…leg eens uit… en waarom word er NOTABENE bij een I.Q Quiz van de VARA/BNN het bij de vraag is de Aarde Plat Of Rond ,het Antwoord:PLAT goed gekeurd MET uitleg van 2 Flat Earthers??!?!–leg uit…AUB…waarom zijn ALLE Foto’s/Beelden van de Zogenaamde Ronde/Bolvormige aarde fake,CGI,Green Screen,Geschilderd?!?—geloof jij in de Maanlandingen,Space X,de Mars Rover Landing 2012,Elon Musk Space car inclusief Spacepop die om de aarde draaide met Ambiënt muziek?of in Felix Baumgartner Space Jump….laat me raden daatr geloof jij allemaal in hé..of is Alleen de aarde rond/bolvormig volgens jouw en de Rest is Fake?….ik denk dat jij zo iemand bent die natuurlijk alles gelooft wat met Space te maken heeft …..NASA?—-hahaha een NAZI heeft NASA opgebouwd een NAZI genaamd Wernher von Braun………………NASA zijn leugenaars,fantasten,satanisten,clowns,oplichters,tuig van de richel……..You Tube:Nasa’s Mars Rover Curiosity Landing 2012 Press Conference………………………welke IDIOOT zou zo’n stelletje idioten,fantasten,pipo’s ooit serieus kunnen nemen….?!?!en @Bolluh MAIL<BEL DE VARA?BNN?ALLE RUIMTE INSTITUTEN OP IVM VARA/BNN :Platte Aarde Waarheid op de Nederlandse TV…….weet je wat neem ook contact op met Wikipedia…………hahahahahaaaa—–GAME OVER –de Aarde is PLAT!!!!—post AUB 1 afbeelding,opname van de Ronde Aarde die NIET(aub!!!!)CGI,GREEN SCREEN,FAKE is…1etje maar————hopelijk krijg je RINGwormen..clown

      Like

 33. Wat ik niet duidelijk in mijn eerste post vermelde is dat ik niet het idee bedoel van een ring die om de zon draait maar een ring met als middelpunt de zon en de ring draait rond dit middelpunt in een vast draaivlak.

  Like

 34. Waarom ga je als platte aarder geen wetenschappelijke opleiding volgen in bijv sterrenkunde of ruimtevaart? Of klimatologie en dat je onderzoek op Antartica wil doen. Als je hier dan verder in komt dan zal toch vroeg of laat iemand van de Nasa je moeten benaderen om je te vertellen dat het allemaal niet klopt maar dat je wel tegen iedereen moet blijven verkondigen dat de aarde rond is net als alle andere wetenschappers doen. Dan heb je je ultieme bewijs. Of ga theologie studeren op zoek naar de bouwers van de platte aarde met koepel.

  Like

 35. Wat ik ook niet begrijp is waarom de platte aarde als een schijf wordt gezien (een 2 dimensionale bol) waarom niet ovaal of vierkant. En wat zit er aan de andere kant van de schijf? Nog een aarde met een bol? Men gelooft niet in de zwaartekracht maar goed het betreft toch een kracht waardoor iets valt of waardoor iets weegbaar is. Die kracht wordt dan op de een of andere manier kunstmatig opgewekt. Dan zou de platte aarde misschien ook wel een kubus kunnen zijn met zes aardes met een koepel of kasconstructie of misschien wel een grote ronde koepel om de hele kubus heen…..of misschien is de aarde wel rond met een koepel eromheen….hee dat komt me bekend voor:-))

  Like

   • Ik heb het idee dat veel platte aarde gelovers zich achtergesteld voelen door de maatschappij en door te geloven dat alles een complot is zichzelf wat kunnen opkrikken. Soms lijkt het wel sektarisch gepaard met een behoorlijke dosis paranoïde. Net zoals het geen zin heeft om met een jahova getuige of met een christen die gelooft dat de aarde maar 7000 jaar oud is te discussiëren lijkt mij dit ook geen enkele zin te hebben. Daarom ben ik ook weg hier en wens alle platte denkers veel geluk onder hun koepel en hoop ik voor ze dat de koepel beheerders nog veel leuke dingen in 4K gaan projecteren op de koepel.

    Like

    • @Bolluh ….DUS de VARA/BNN redactie’s/presentatrice/kandidaten,EN Mensen die hebben gekeken op Televies(+-1 miljoen) voelen zich achtergesteld ivm(komt ie weeer..)PLATTE aarde waarheid op de Nederlandse Tv..?snappie…nog 1 scenario ivm BELANGRIJKHEID betreft VARAś/Bnn Platte Aarde waarheid op de Nederlandse Tv……………psssss de Bolvormige Aarde is een CONCEPT(psss daar begint:Wikipedia Bolvormige aarde pagina mee—hahahahahah—omdat volgens 1 clown genaamd :Pythagoras in 572 voor Christus geloofde(in de WAAN was/verward was) Hij MEENDE(hij Meende-hahaha!!!hihih..hij meende is O,O BEWIJS!!!tsjonge,tsjonge,tsjonge)dat alle Hemellichamen rond waren,dus ook de aarde rond/bolvormig zou moeten zijn…..HILARISCH!!!!dag Pipo

     Like

     • @Bolluh?und?hint:V A R A ? B N N M A R G R I E T V A N D E R L I N D E N P L A T T E A A R D E W A A R H E I D O P D E N E D E R L A N D S E T V?geen mening?..let wel ik werk NIET bij de Vara/Bnn ik heb dat Programma/I.Q quiz NOTABENE niet gemaakt…geen mening? te moeilijk?

      Like

  • @bolluh jij weet dat er de afgelopen JAREN heeeeeeeel veeeeeel video’s/artikelen etc.. zijn op Internet Betreft dat de Aarde Plat is… VELE MILJOENEN Mensen kijken erna….vraagje:Waarom legt geen 1 Wetenschapper,Actornaut ff uit op de Nederlandse Televisie dat het grote onzin is dat de aarde Plat is.met goede bewijzen,beelden,logica,uitleg,want als het zo’n onzin,kwatsch is wat door vele Miljoenen word gelooft of in twijfel word gebracht,lijkt het mij PEANUTS!!!!,dat het op TELEVISIE ff word uitgelegd…MAN als ze zouden zeggen op Televisie volgende week Zaterdag om 20:30 komt er een TV uitzending om de Platte Aarde onzin de kop in te drukken omdat het inmiddels door zeer veel mensen gelooft word of er van overtuigd zijn dat de aarde Plat is….snappie?…waarom gebeurt dat niet?maar JUIST het tegenopvergestelde namelijk VARA’s/BNN PLATTE AARDE WAARHEID OP DE NEDERLANDSE TV–(is door minstens 1 miljoen mensen bekeken op Televisie +-1 jaar PAS geleden…DEAL WITH IT IT”S OVER de AARDE IS PLAT….@Bolluh “verstand”…zo niet doe je beklag bij de VARA/BNN/WIKIPEDIA …………….!!!!!!!!!!!!!!…

   Like

   • Als IK 100% in de Ronde/Bolvormige Aarde zou geloven had ik 100% zeker de VARA/BNN gemaild,gebeld!!!!pssssss leraren,ouders zouden moeten bellen omdat OOK kinderen kijken naar dit soort I.Q kwissen op de Nederlandse Televisie……Google/You Tube:Platte Aarde Waarheid op de Nederlandse TV………snappie?@bolluh en andere idioten die in de Ronde aarde geloven als een blind Schaap………..vraagje:Hoe zou een Leraar nu kunnen uitleggen in de Klas als een Scholier of Scholieren zouden zeggen:”Leraar gisteren werd er bij een I.Q kwis van de Vara/Bnn gezegd dat de Aarde 100% Plat is,geleuft u mij niet Leraar kijk op You Tube/Google:Platte Aarde Waarheid op de Nederlandse Tv,Leraar…….”…snappie?ik kan og 10000000000000000000000 scenario’s opnoemen waarom dat Platte Aarde Waarheid op de Nederlandse Tv…zooooo belangrijk is……….You Lose ,I Win!!

    Like

    • @Bolluh ….Ronde/Bolvormige aarde believers zijn zielige,gebrainwashde Mensen………Platte Aarde believers NOT!capice?….beetje de Psycholoog uithangen,rot toch op@Bolluh

     Like

     • @Bolluh?Hoe is het in GODSNAAM mogelijk dat een NAZI als Wernher von Braun in AMERIKA(notabene–OMG!!)NASA opricht en beste maatjes is met o.a Walt Disney en andere Bekende,beroemde Amerikanen?!?een NAZI in Amerika terwijl er toch +-6 miljoen joden zijn vermoord(zeggen ze)waarom stond de Amerikaanse Overheid dat toe?waarom waren o.a Walt Disney en Nixon en andere bekende,beroemde amerikanen(o.a)bevriend met NAZI wernher von Braun?(een moordenaar,een NAZI?!?!)leg uit…Werner Von Braun…Raket”gellerde”,NAZI,Schrijver etc..wonend/werkend in Amerika niet lang na de 2e wereldoorlog…stinkend rijk….stonden toen in die Tijd Joden in Amerika met spandoeken bij Cape Cod/Nasa/Disneyland?…volgens mij niet…da’s zoooo bizar,vreemd,onlogisch,hypocriet,niet normaal,was de Pers,Media kritisch?volgens mij niet…hoe kan een NAZI in Amerika wonen,werken,stinkend rijk worden,bevriend geraken met Walt Disney,Nixon,en andere bekende amerikaanse beroemdheden(waar OOK veel Joden tussenzaten-acteurs,schrijvers etc..)?–hoe kan dat?jij als “Psycholoog”?Elon Musk,Wernher von Braun,Jeff Buzon 1 pot nat?YEP!!..Wernher MOET een held zijn voor Elon en Jeff…lekker hé zo’n NAZI als held in Amerika na de 2 e wereldoorlog terwijl andere Nazi’s processen hadden wereldwijd waar was Nazihunter SIMON WIESENTHAL ivm Wernher von Braun???–hahaha…zo’n goede vragen en logica vind u niet@Bolluh?

      Like

   • Beste Stevie I Wonder,

    Komt echt al je kennis van internet en tv? Iedereen kan wat op Wikipedia zetten. Geen enkel wetenschappelijk werk of onderzoek sla je er op na en dat is voor jou logisch omdat dat allemaal door de NASA wordt gedirigeerd natuurlijk. Omdat veel mensen iets plaatsen op internet wil nog niet zeggen dat het waar is. Er zijn miljoenen meer mensen die geloven dat de aarde rond is. Ook daar zijn heel veel video’s van, voetnoten etc. Waarom het niet gebeurd dat iemand op tv komt uitleggen dat de aarde rond is? Meen je dit serieus? Sorry hoor. Gezonde achterdocht is prima maar slaat bij jou wel beetje door.
    Ik heb werkelijk niet 1 bewijs gezien dat de aarde plat is. En zodra een argument weerlegd wordt is het weer de NASA of wetenschappers die voor de nazi’s werkten (waaruit dan weer de conclusie wordt getrokken dat omdat ze voor de nazi’s werkten ook nazi’s zijn er werkten ook Nederlanders voor de nazi’s en timmerlieden dus ook allemaal nazi’s).
    Ik kan ook wel roepen dat jij maar eens moet uitleggen waarom deze site gesponserd wordt door de vrij metselaars. Of dat ik hoop dat je platjes krijgt of dat je mij maar eens moet uitleggen waarom er niet iemand op de tv komt die uitlegt dat de aarde plat is om die ronde aarde onzin de kop in te drukken. Of waarom ik een stelletje youtubers, idioten en fantasten serieus moet nemen. Of dat je maar eens contact met de Nasa moet opnemen. En is een Actornaut een acteur die naar de ruimte gaat? Zijn er dan ook Calimeronauten en Loodgieternauten. Het spijt me ik moet hier echt mee ophouden maar het is ook zo komisch of moet ik zeggen kosmisch. En het raakt kant noch wal. Sorry dat ik je een beetje boos heb gemaakt. Slaap zacht onder de hemelpracht of koepel.

    Like

    • POST 1 foto,opname van de Ronde Bolvormige aarde AUB die NIET CGI,Green Screen,Gemanipuleerd is@Bolluh..kom op…en geen mening betreft VARA/BNN PLatte Aarde Waarheid op de Nederlandse Tv?—–idem dito Wikipedia?…en?al gebeld,gemaild naar de Vara/Bnn?psss de VARA/Bnn hebben een Miljoenen Publiek(pipo)richt je pijlen naar de Bron ,waar +-1 miljoen mensen naar hebben gekeken…en nog iets@Bolluh waar haal jij je informatie?uit boeken,internet,televisie?of ben je een ACTORnaut en ben je in “Space”geweest?……hahaha over de Vara/Bnn PLATTE Aarde op de Nederlandse Tv rep je geen woord….idem dito ivm de HILARISCHE IDIOTE Wikipedia Bolvormige Aarde pagina VERSUS de Zeer lange,Uitgebreide met talloze Bronnen,externe Links etc…hahahaha…Slaap goed@Bolluh ook al doe je dat blijkbaar 24/7 met je Ronde aarde….nog iets ook geen 1 woord rep je over Space X,Maanlandingen,NASA’s Curiosity mars rover landing press conference 2012,Elon Musk,Felix Baumgartnet etc….ROT OP MET JE NASA(NADA)…..You Tube/Google:NASA Curiosity Mars Rover Landing 2012 Press Conference………NASA in 1 Press Conference en 1+1=2..@Bolluh..nu wil ik van jouw weten @Bolluh wat jij vind van deze Press Conference…..en nog 1 “dingetje”…waarom heb je nog STEEDS geen 1 foto,opname gepost betreft jouw IDIOTE Ronde Aarde die NIET…..(je weet wel is;)?zou ik meteen doen als ik fervent gebrainwashde Ronde aarde believer zou zijn….maar jij weet donders goed dat je dat beter niet kunt doen…want?ER BESTAAN GEEN ECHTE FOTO”S/OPNAMES VAN JOUW RONDE/BOLVORMIGE AARDE….zo wel…kom op post ze dan..of weet je wat begin met 1tje…je hebt “keuze”uit +- 10.000 foto’s–hahahahihihoehahahaha———tip:pak de foto die het minst fake uit ziet…..een sport op zich…hahaha–slaap lekker verder(24/7)@Bolluh

     Like

 36. DECEPTION ISLAND wel eens van gehoord @Bolluh?…lekkere naam he’voor een Eiland waar niemand mag komen,als je niet bij het Clubje hoort

  Like

    • Google:Vakantiereizigers Deception Island Antartica…..bewijs maar eens dat het Deception Island is,en nog iets Deception Island is GROOT,dus ook al zou je er als burger kunnen geraken,zie je NOOIT alles,en wie zegt mij dat die mensen op die foto’s ook echt gewoon burgers zijn?etc..etc…geef liever eens antwoord op de Cruciale vraagjes je weet wel…post 1 foto/opname van de ronde Aarde die niet….en ivm VARA/BNN Platte Aarde Waarheid op de Nederlandse TV en waarom Wikipedia Platte Aarde Pagina ontelbare BRONNEN<Externe Links heeft en Wikipedia Bolvormige Aarde pagina ..NADA!!…SONG:MC HAMMER–"U can't touch This"

     Like

  • Zowaar van Wikipedia: Palmer named it “Deception Island” on account of its outward deceptive appearance as a normal island, when the narrow entrance of Neptune’s Bellows revealed it rather to be a ring around a flooded caldera
   Een platte aarder vertelde mij eens dat een vliegtuig een airplane genoemd werd omdat het recht door de lucht vliegt en niet hoeft bij te sturen ivm een curve. Hij vliegt plane door de air. Slaat ook nergens op het heet airplane omdat het rechte vleugels heeft die door de air bewegen.

   Like

   • @Bolluh?VARA/BNN Platte Aarde Waarheid op de Nederlandse Tv….geen mening over?—geloof jij in de Maanlandingen,Space X,Mars Rover landing 2012 Nasa Curiosity?heb je de Press Conference gezien?(HILARISCH!!)–Google: Deception Island Antartica ………A:zijn die mensen wel in Deception Island?-B:zijn die Mensen wel zomaar burgers?C:Deception Island is Groot,dus ook al zou je daar geraken,zie je nog niet alles:….dus?…post AUB toch 1 foto,opname van JOUW ronde aarde….piece of cake man,kom op——–HAHAHA—moeilijk hé—tenenkrommend

    Like

   • airPLANE is SUBLIMINAL omdat de Aarde Plat is….doe je beklag AUB bij(pffffffffffffffffff)de VARA/BNN omdat er toen in die I.Q kwis door 2 flat earther gezegd werd waarom een Airplane,Airplane word genoemd en NAtuurlijk waarom een Vraag of de Aarde Plat of Rond,bij Antwoord:PLAT de vraag GOED is…horizonTAAL!!!ook zo Subliminal–ga lekker huilie,huilie doen bij de Vara/Bnn@Bolluh

    Like

    • En die Uitzending is PAS +- 1 jaar oud,betreft Google/You Tube;Platte Aarde Waarheid op de Nederlandse Tv……(psss post daar ook wat reactie’s,want de MEERDERHEID bij de ideo van BNN/VARA die hebben gekeken op Internet/You Tube naar deze I.Q kwis(notabene!!!!!!!!!!!!!)zijn het ermee EENS dat de aarde PLAT is..zie,lees likes,dislikes,reactie’s@Bolluh….post daar ook wat reactie’s jij als met een Groot Hart voor de Ronde Aarde CLOWN

     Like

 37. Hoe dan een foto plaatsen. Bij iedere foto roep jij NASA net zoals een fanatieke gelovige zou zeggen: “het staat in de bijbel of de koran”. Als ik zeg kijk eens naar de live feed van ISS dan is dat ook nep. Als ik zeg dat er veel meer ruimtevaart ondernemingen zijn dan de NASA dan is dat ook nep of stiekum ook NASA. Daar is geen kruid tegen gewassen. Een goede foto maken is bovendien best moeilijk van verre objecten zeker met een gewone camera. Licht in de ruimte is ook anders dan het enige licht dat wij kennen welke zich verplaatst door de lucht. Net als dat gedoe over de foto’s van de maanlandingen men snapt maar niet dat de maan zelf een enorme lichtbron is door de zon die erop weerkaatst zonder een atmosfeer. Bovendien als je zowiezo een foto maakt met je telefoon of camera is de foto bewerkt door de lens en de software welke op een bepaalde manier is gekallibreerd. Zelfs een analoge foto wordt bewerkt door het soort fotopapier etc.Ik zou zeggen schiet eens een raket met een zuignap naar je koepel en maak dan eens een mooie foto van de platte aarde en het mechanisme waarmee de maan en zon bewegen. Leef je uit.

  Like

  • Live feed ISS …….hahahaha—You Tube/Google:ISS space Hoax….geen mening betreft PLATTE AARDE waarheid op de Nederlandse Tv?en Space X,Maanlandingen,Mars rover landing 2012 press conference,Felix Baumgartner space jump?@Bolluh…tuurlijk niet,is moeilijk te verteren hé jonguh….ik wist dat je een Space,Nasa,ISS fanaat/believertje bent…dadelijk geloof je zeker ook nog Elon Musk’s Auto met Space Pop erin die rond de aarde zweeft/toeft met op de achtergrond of Ambiënt muziek of David Bowie…zeg geloof je ook nog in Sinterklaas?ben je volwassen?heb je geen beperking(met alle respect)@Bolluh….SCIENCE FICTION Arthur C Clarke…NASA aka NADA aka NAZI’s Wernher von Braun….heb je nu gekeken betreft NASA Curiosity Mars Rover Landing press conference 2012?—wat een Stelletje CLOWNS hé @Bolluh die NASA IDIOTEN betreft Press Confernce de 1 nog DOMMER en Stompzinniger dan de andere ook qua uiterlijk,mimiek volgens mij heeft NASA JUIST de domste,stompzinnigste IDIOTEN uitgekozen betreft Nasa Curiosity Mars Rover Landing 2012 Press conference….ik bedoel hoe kan een volwassen Mens hier naar kijken en die UILSKUIKENS geloven?!?!..@Bolluh zeg me Aub niet dat je 1 woord geleuft wat deze FANTASTEN zeggen of eigenlijk wat ze juist NIET zeggen ..tsjonge,tsjonge,tsjonge,tsjonge,tsjonge,tsjonge….kom post wat foto’s/opnames van jouw Ronde Aarde,laat je niet tegenhouden,jij staat er toch achter,da’s immers wat telt…beetje erg makkelijk van je… Golden Oldie:You Tube/Google: The Chicago Skyline proofs the Flat Earth A Mirage…….en al gebeld,gemaild naar de Vara/Bnn?–hahahahahaha—stel je voor dat iedere Nederlander Platte Aarde op de Nederlandse TV zou zien,zou jij dat leuk,fijn vinden@Bolluh?of de Mars Nasa Curiosity Mars Rover Landing 2012 press conference…

   Like

  • @Bolluh ga naar Parijs(Paris) ga naar de Eifeltoren helemaal naar boven…een PERFECT HORIZONTAAL PANORAMA,o,o,o,o,o,o,o,o Curve(ga aub met mooi,helder weer)–zo PLAT als een dubbeltje,OOK met Verrekijker,of MEGA Telescoop…..plat ,plat,plat en nog eens plat.

   Like

 38. @Don:
  Neem een Nikon P900 mee en je kunt de mooie dames op het strand van Cephalonia (van Phallus??) zien liggen.

  Heb je dit bewezen?
  Begrijp heel goed dat licht wel degelijk buigen kan.
  Boven koude oppervlakte buigt het naar beneden en kan je verder kijken dan de natuurlijke horizon.
  Omgekeerd buigt licht omhoog boven een hete ondergrond en dat verklaart fata morgana’s.

  Alles is energie met een electrische grondslag.
  Het gehoorzaamt aan simpele wetten die velen niet wensen te onderkennen.
  Tesla doorgrondde dit principe in tegenstelling tot de zionist Einstein, de charlatan.

  Like

    • Waarom moet ik nou weer oprotten omdat ik niet geloof wat jij gelooft? @ Don blijft tenminste nog beschaafd. Jij begint te schelden. Waarom moet ik steeds met bewijzen komen ik beweer toch niet dat de aarde plat is? Kom jij maar met bewijzen. Bovendien is het voor mij onmogelijk om iets aan jou te bewijzen. Als ik naar Antarctica zou gaan en daar filmen dan is het toch fake volgens jou. Het is onmogelijk om iets te bewijzen aan jou. Jij gelooft blind in de platte aarde zo erg dat je alle mensen die dit niet doen blind vind. Als ik tegen jou zeg dat Zweden niet bestaat. Hoe kan je dan aan mij bewijzen dat Zweden wel bestaat als ik zeg dat iedere foto nep is en iedereen die geweest is in het complot zit en dat je een clown bent als je wel geloofd dat Zweden bestaat? Nou kom op bewijs dat Zweden bestaat.

     Like

  • En radarstralen kunnen ook buigen? @leto
   Het is bijna absurd om nog in dat bolletje in een oneindige ruimte met allerlei door ons de ruimte ingeschoten satellieten te geloven vind ik. I rest my case.

   Like

   • Satellieten die NOOIT tegen elkaar Aanbotsen?!?@#$!!–HAHAHAHA–Google:Het Onzichtbare gevaar van Ruimteafval——————————hahahaha HILARISCH *ONZICHTBAAR*……….tuurlijk want er zweeft NADA in Space….zie Foto….de CGI foto laat zien hoe het ECHT ECHT ECHT zou moeten gaan in Space met al die Duizenden Satellieten,Ruimteafval……………..het zou hetzelfde zijn als iedereen door Rood licht zou rijden,lopen,fietsen en NOOIT 1 ongeluk zou gebeuren…kan ook niet…@Leto2thesandworm gelooft eigenlijk NIKS van Nasa behalve dat de Aarde Rond is?!?!

    Like

    • Waarom laten die Space Freaks met die MEGA Telescopen niet ff het Ruimteafval zien?…moet toch vanaf Aarde te filmen zijn of foto’s van gemaakt kunnen worden…

     Like

   • Ja, dat kan.
    Tesla doorgrondde het principe van onze existentie: elektrisch.
    Alles wat is is niet.
    Elke golf is een positieve en een negatieve fase die opgeteld dus eigenlijk niets zijn.
    Materie is niets anders dan een gecompliceerd krachtveld van een op energie gebaseerd elektrisch principe.
    Transversale golven zoals licht en radar zijn niets meer dan energiepulsen die gehoorzamen aan de principes van het elektrisch universum.
    En dus worden ze beïnvloed door andere elektrische krachten in datzelfde universum.
    Dus ja: licht buigt, radar buigt, als je er maar genoeg energie aan blootstelt.
    Niets is solitair, alles is verbonden.
    Het komt uit 1 bron.

    Like

    • Dus radarstralen welke terugkaatsen op een voorwerp maken op de terugweg dezelfde buiging als op de heenweg? @Leto
     Ik sta daar anders in. Daarom ervaar ik de Wereld plat en geloof jij nog steeds in hetgeen er bij je ingestampt is. Lijkt me verder zinloos dat ik wat betreft de platte Aarde hier verder op inga. Ik kan niet om de hoek kijken en jij ook niet. Mind control en geloof zijn machtig.

     Like

  • verklaar eens..Google/You Tube: The Chicago Skyline proof flat Earth a Mirage@Leto2thesandworm…..de Aarde is PLAT…ik begrijp niet Leto dat OOK jij geen woord rept betreft Vara/Bnn Platte Aarde waarheid op de Nederlandse Tv…ik weet natuurlijk wil je hier niet te lang over nadenken,daarom help ik je,jij als Ronde aarde believer…stel dat je 2 kids hebt van en die zeggen Papa de aarde is Plat volgens Bnn/Vara I.Q Quiz want Margriet van der Linden zegt dat de aarde Plat is,en het Antwoord is GOED en 2 Mannen(Flat earthers)leggen uit in die I.Q!!!kwis dat de Aarde PLAT is…wat doe,zeg je dan?of dat je Kids op School zeggen tegen de Leraar,Leraren dat de aarde 100% Plat is omdat NOTABENE in een goedbekeken SERIEUS I.Q programma KEIHARD beweert word met UITLEG dat de aarde 100% Plat is,wat zou je doen?-(verplaats je eens in iets..)..etc..etc..Catch my point?…zoals ik zeg,ik kan nog talloze scenario’s opnoemen betreft BNn/Vara’s PLATTE AARDE WAARHEID op de Nederlandse TV

   Like

    • Ik heb het bekeken de uitzending. De vraag was niet of de aarde plat is. Maar of het waar was dat er een conferentie was waar mensen bijeenkwamen die zeggen dat de aarde plat. En ja dat is waar. De dame vond dat zo bizar dat ze dacht dat het wel waar zou zijn dat er een platte aarde bijeenkomst was. En idd het was waar. Meeste kinderen snappen zulke kwissen wel hoor Stevie

     Like

   • Stevie, ik kijk geen TV.
    Ik ben geen “ronde Aarde believer” maar zie oneindig veel meer argumenten voor een ronde planeet dan voor een platte.
    Ik snap sowieso niet waarom je mij in deze discussie betrekt?

    Like

    • @Bolluh ik raad je aan om je Trol “skills”bij te werken ,waar is die 1e foto/video nu van JOUW Ronde/Bolvormige Aarde?kom op de aarde is toch RondBolvormig ,er zijn toch tienduizenden fotoś/video’s/opnames van JOUW CGI/GREEN SCREEN Ronde/Bolvormige Aarde……@Leto2thesandworm dus er zijn meer argumenten dat de Aarde Rond is dan Plat?..hahaha–NIET NIET NIET op Wikipedia in ieder geval–hahaha..ik jouw betrekken ,jij betrekt me toch OOK erbij dat Barbara Bush op Alyster Crowley lijkt……..(pffffffff OLD NEWS,heb ik vaak genoeg vermeld)…….ook voor jouw Leto2thesandworm POST 1 fto/video van de Ronde/Bolvormige Aarde die AUB NIET FaKE is…………………(ONMOGELIJK!!!!!!verklaar eens waarom,want er zijn toch meer dan tienduizend Foto’s /video’s/”bewijzen”…maar @ Bolluh en ook jij@Leto posten NADA,omdat jullie DONDERS GOED weten dat ze ALLEMAAL FAKE zijn…en het bestaat?huh?…..GOOGLE nog eens WIKIPEDIA Bolvormige Aarde pagina en dan WIKIPEDIA Platte AArde………….hahahaha..meer argumenten??–HAHAHIHIHIHOEHAAAAAAAAAAAAA….dus van iets wat “niet”bestaat zijn er meer argumenten,bewijzen,bronnen,links,materie dan van iets dat “wel”bestaat?!?!?zijn jullie KOEKIEWAUS?zoals Dion Graus?

     Like

   • @Leto2thesandworm…JA heel lang geleden al ontdekt..OLD NEWS……….2 druppels water zodoende OOK Ozzy Osbourne’s–“ALYSTER CROWLEY”……….Google:George W Bush Jr Ozzy Osbourne………George Bush zegt dat z’n “Moeder”GROOT fan is van Ozzy Osbourne….3x raden why?——-pssssss dit heb ik lang geleden al vermeld …….

    Like

 39. Dit is echt mijn laatste post. Het ga jullie goed.
  @Stevie: Ik raad je aan eens met een psycholoog te praten om van je calimerocomplex af te raken.

  Give Thanx

  Like

 40. Google/You Tube:The Chicago Skyline proof Flat Earth A “Mirage”……(welk stukje begrijp je niet?)……..je hebt nog geen 1 Argument opgenoemd waardoor de Aarde rond/bolvormig is?!?ook geen Foto’s/Video’s..want die zijn gemanipuleerd,met speciaal papier,bla bla bla hé @Bolluh–tsjonge,tsjonge,tsjonge….TUURLIJK zijn die gemanipuleerd van A t/m Z ALLES is Fake,dat weet je daarom Durf je nog niet eens 1 foto/video te posten van JOUW ronde/bolvormige Aarde,terwijl je zoveel “keuze”hebt….en nog iets betreft Platte Aarde waarheid op de Nederlandse Tv….hoezo AL DIE MOEITE?waarom zei NIEMAND in de Studio/De Gasten/Sophie Hilbrand wat een Onzin dat de Aarde Plat is etc..etc..?waarom al die Moeite?heel Simpel….SUBLIMINAL

  Like

  • @Bolluh?ook zo GELACHEN betreft:You Tube/GoogleASA Curiosity Mars Rover Landing 2012 Press Conference?……..Jouw Helden van NASA(NADA)-tsjonge,tsjonge,tsjonge…lekker zwijgzaam over hé @Bolluh idem dito:Buzz Aldrin’s BEKENTENIS dat hij en die andere 2 CLOWNS NOOIT op de Maan zijn geweest..idem dito Space X en de Auto met SpaceManpop erin met Ambiënt muziekje…hoezo zwijg je daar over?………alles bij elkaar opgeteld…..NASA doet die FAKE Missies,om de RONDE AARDE HOAX Alive/Geleufwaardig te houden…….MINDFUCK op en top……….NASA freaks zijn idiots

   Like

  • Nog iets betreft Platte Aarde Waarheid op de Nederlandse Tv…Waarom was er geen Wetenschapper/Actornaut/Ruimte”deskundige”/TU Delft aanwezig om het tegendeel ff te vermelden/bewijzen?en die 2 Flat Earthers vertelde OOK nog dat de Media Liegt,Nasa Liegt en NIEMAND durfde met een Stalen Gezicht te zeggen ….”Wat een Onzin”?!?!…tuurlijk niet..want dat kunnen ze NOOIT Realistisch met Camera op Smoel betrouwbaar overbrengen..daarpom word ALTIJD het snel(2 seconde werk)weggelachen als het wel eens in een Programma ff word vermeld..(eigenlijk bijna nooit,want wederom dat kunnen ze NOOIT goed/betrouwbaar over laten komen…..ik wil DWDD UNiversity uitzending waar in 1 a 2 uur word uitgelegd door Robert Dijkgraaf en andere waarom de Aarde 100% Rond is………….zal nooit gebeuren!!want?de AARDE IS PLAT!!daarom..snappie?…dan wil ik Mathijs van Nieuwkerk wel eens zien als hij dan nog zo losjes overkomt..ivm Ronde aarde KWATSCH/LARIEKOEK

   Like

 41. Verklaar eens waarom de Amerikaanse President Barack Obama de Platte Aarde Theorie Belachelijk vind in vele Toespraken,Interviews maar NOOIT ff BEWIJST met Actornauten,NASA,etc…waarom de Aarde 100% Rond is…wel lekker makkelijk iets belachelijk maken,uit lachen maar NIET met het tegenbewijs komen?zou zo EASY zijn voor Barack want hij heeft NASA notabene in the Pocket,waarom heeft Barack Obama NOOIT een programma/campagne opgezet met 100% Bewijs/Logica/Beelden/Foto’s/Deskundigen etc…hij lacht er alleen mee,want voor de rest kan hij ook niet doen,want de Aarde is OOK 100% Plat…..Ronde/Platte Aarde “discussie”is niet niks,een groot verschil als de Aarde nu Plat of Rond is,als de Aarde toch Rond is waarom word het dan niet door o.a Barack Obama/Nasa ff uitgelegd in een Docu/programma/interviews….niet Alleen laf weglachen,wegwuifelen…je Lach iets weg,je wuifelt iets weg,maakt het belachelijk maar kan niet het tegendeel bewijzen,maakt zelfs nog geen poging…..hahahaha…….erg betrouwbaar Barack Obama met zijn transgender manneke Micheal en hun niet echte Kids…door zo’n nu die ik nu opnoem is de Aarde als je een beetje NAdenkt………PLAT…@Bolluh@Leto2thesandworm zouden jullie geen DWDD University uitzending willen zien met Robert Dijkgraaf en Mathijs Van Nieuwkerk betreft de 100% Ronde/Bolvormige Aarde..om nu eens al die “gekke”Platte Aarde mensen de mond te snoeren,belachelijk te maken met?………FEITEN/BEWIJS—hahaha–zal nooit gebeuren omdat…pffffffffffff je weet wel de Aarde niet rond is maar PLAT

  Like

   • Is er een Zuidelijke poolwinter dan? Dan moet er wel eerst een Zuidpool zijn. Oh…Ik begrijp het, ze hebben jou ook wijsgemaakt op school dat er een Zuidpool is en jij bent dat rotsvast gaan geloven. Dat is de bedoeling van onderwijs hè. BRAIN WASHING!!!

    Like

    • @Donquijotte zou jij b.v kunnen voorstellen dat b.v Robbert Dijkgraaf met DWDD University de Bolvormige Aarde theorie zou durven uitleggen op Prime Time ?……….zal nooit Gebeuren,omdat ze dat nooit realistisch zonder te lachen,zweten,zouden kunnen klaarspelen,ook niet met hulp van Actornaut Andre Kuipers of ook nog met Vincent(zwaartekracht bestaat niet)Icke etc..reden?de Aarde is PLAT,zo simpel is het,dan zouden ze door de mand vallen met dikke zweetdruppels op hun voorhoofd….hahaha

     Like

     • Indeed Flapdrollen pur sang……wederom als de Aarde geweun Rond/Bolvormig is,en al JAREN Commotie is betreft dat de Aarde Plat is……..PROOF IT!!!hop het gaat GELUKKIG Slecht met de Kijkcijfertjes in Medialand …tip:Breng Groot in de Media dat over b.v 1 maand een Special op TV komt betreft de Platte/Ronde aarde Discussie,en ff duidelijk word uitgelegd waarom de Aarde 100% Rond is,en niet Plat……….zou een Kijkcijferkanon worden!!!–gaat nooit gebeuren,want dat kunnen ze NOOIT Realistisch,echt,zonder te lachen,zonder zenuwtrekjes,zweetdruppels op Voorhoofd met de Camera op de Smoel kunnen overbrengen,zonder door de mand te vallen…zo simpel is het eigenlijk———–ZIE:Platte Aarde Waarheid op de Nederlandser TV………………………..goh Sophie Hillebrand,Margriet van der Linden etc…waren nog NOOIT zo WIJS Zwijgzaam,toen die 2 Flat Earthers ff zeiden dat de Aarde Plat is,De Media Liegt,Nasa liegt etc…Sophie en Margriet etc…waren zeer WIJS Zwijgzaam…want er werd ff DE WAARHEID verteld

      Like

   • is b.v Wikipedia Bolvormige Aarde pagina VERSUS de Wikipedia Platte Aarde pagina eens uitgelegd door de Bolvormige Aarde Zombies?…kijk dat is tastbaar,en zoooooooooo ONLOGISCH …hahaha..o,o,o,o,o,o,o,o bronnen Wikipedia Bolvormige Aarde Korte/pagina……..Versus……hahaha….dit kun je niet uitleggen aan een Kind

    Like

   • @Jop?post 1 foto/video van JOUW Ronde Aarde die AUB Niet CGI-Green Screen-Gemanipuleerd is….1tje maar…….”keuze”genoeg zou ik zeggen…….pffffffff

    Like

 42. You Tube:Astronauts are Actors–John Calleb Warren-channel–(39:14 min)—-Ieder Weldenkend Mens kan na het zien van deze Video niet meer NASA of ISS serieus nemen,zo wel SCHAAM je)

  Like

  • De Actornauten zitten gewoon aan dunne kabeltjes vast die weggemoffeld worden door middel van CGI/Green Screen techniek,precies HETZELFDE zoals o.a b.v de Film: GRAVITY is gemaakt,alleen in de Film: GRAVITY zie je natuurlijk geen Uitstekende Kabeltjes uitsteken onder de Kleding zoals bij die Andere Acteurs..de Actornauten…komt by the way ook nog langs in bovengenoemde video…Behind the Scenes bij de Film: Gravity met Sandra BullCock

   Like

Geef een reactie. NB De meningen verkondigd en de links die gedeeld worden in de reacties zijn de persoonlijke meningen van individuele scribenten en vertegenwoordigen niet noodzakelijkerwijs de mening van Don Quijotte.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.