Calvijn en zijn protestanten zijn joods en bezorgden ons een aardBOL……

calvijn

Calvijn aka Cohen

Het Calvinisme met zijn grote invloed in het Engeland en Nederland van de 16e eeuw werd een machtige stroming door de groeiende macht van de koopvaardijvloot en de zwarte adel, wiens belangrijkste interesse lag in het geld. In tegenstelling tot voorgaande religieuze instellingen, welke spaarzaamheid en eenvoud benadrukten, benadrukte deze nieuwe religieuze doctrine, het Calvinisme, dat het berekenen van rente op leningen en de ophoping van rijkdom bij enkelen de nieuwe manier was om het werk van God te doen. Het was een zeer welkome openbaring voor de groeiende groep van kooplieden dat God echt wilde dat zij rijk zouden worden. “Enrichez vous” (verrijk u), werd de nieuwe strijdkreet die in heel Europa te horen was terwijl de Kanaänieten grote commerciële bolwerken opbouwden. De profeet van deze nieuwe heilige openbaring was ene  Jean Cauin of Noyons  uit Frankrijk. Hij had zijn opleiding gevolgd aan het College du Montagu, waar ook de oprichter van de jezuïeten, Ignatius Loyola, zijn opleiding had genoten. Cauin verhuisde later naar Parijs waar hij zijn opleiding vervolgde bij de Humanisten in 1531-32. Gedurende zijn verblijf in Parijs was hij bekend onder de naam Cauin. Na Parijs verhuisde hij naar Geneve waar hij de filosofie beschreef welke we nu kennen als het Calvinisme. In het begin kende men Cauin in Geneve als Cohen ( de gebruikelijke uitspraak van Cauin) maar later noemde hij zichzelf John Calvin om een Engelse indruk te wekken. De religieuze beweging was gebaseerd op een letterlijke joodse interpretatie van de 10 geboden, oude testament filosofie, en het verbod op beeltenissen (beeldenstorm!!!). De vroege volgers van het Calvinisme werden “Christelijke Hebraïsten” genoemd. Zo werd het voor de joden mogelijk, dankzij het Calvinisme, om te komen tot een grote expansie binnen de Europese handel naast het bankieren. Voor deze verdienste werd Calvijn geroemd in de Encyclopaedia met de vermelding “Calvin blessed the jews”.

Galileo Galilei

Galileo Galilei

In het roomse Italië van die tijd kreeg het protestantisme (Calvinisme) bijna geen poot aan de grond behalve in het plaatsje Lucca in de buurt van het Florence van de bankiers van de de’Medici’s. Lucca was ook de geboorteplaats van ene Elia Diodati, de grote vriend, financier, adviseur en zakenpartner van de “wetenschapper” en Illuminaat Galileo Galilei. Elia Diodati zorgde dat alle werken van Galilei gedrukt werden (oa bij de drukker Elzevier in Nederland). Elia Diodati deed in zijn leven “toevallig” dezelfde plaatsen aan als Calvijn (Cohen), Parijs en Geneve. De zogenaamde protestanten uit Lucca werd het onmogelijk gemaakt om in de nabijheid van de Kerkelijke staat te verblijven. Zo ook de familie van Elia Diodati. De  meesten zochten dan ook hun heil buiten Italië. Deze “Calvinisten” hadden de gewoonte zich bijbelse namen te geven zoals Abraham, Izaak, David, Rachel, Judith en Suzanne (zo heten de 2 zusters van Elia). Ze wortelden zich overal in Europa. Ze werden magistraten in Parijs, geldschieters in Amsterdam, theologen in Antwerpen en handelaren in Londen. Als geldschieters leenden ze geld aan koningen en de adel (Hofjoden (court Jews)). De Diodati’s gaven zelfs de “Diodati” bijbel uit ter manipulatie. Door een strikte huwelijkspolitiek waarbij er altijd binnen de familie werd getrouwd ontstond er een groot en hecht internationaal commercieel en financieel netwerk. Deze Elia Diodati was nu de stuwende kracht achter Galilei van wie de boeken tot zijn geschil met de paus lagen weg te rotten in de kelders van de boekhandelaren. Deze Elia Diodati regelde vanuit Parijs via lobbywerkzaamheden en financiering dat Galilei werd veroordeeld door het Vaticaan. Zijn boeken werden verboden waardoor ze in heel Europa als warme broodjes over de toonbank gingen. Iedereen wilde immers dat “verboden” boek over de aarde als een globe hebben (heliocentrisme).

Zo kunnen we dus vaststellen dat we de hele bolle aarde te danken hebben aan de strijd tussen de Calvinistische joden en het Vaticaan. Een strijd die het Vaticaan verloor tijdens Vaticaan II 1962-1965. Ook kunnen we vaststellen waar organisaties als “Christenen voor Israël” hun legitimiteit vandaan halen. Het zijn veelal zelf crypto joden.

Bronnen:

Eustace Mullins in The Curse of Canaan (1987)

Monaldo en Sorti in Mysterium (2011)

12 Reacties op “Calvijn en zijn protestanten zijn joods en bezorgden ons een aardBOL……

 1. Vlot geschreven stuk, dank Don.

  Wel heb en blijf ik veel moeite houden met polarisatie, waaronder van (crypto)joden mede gezien de wirwar aan verschillende nationaliteiten en/of etnische groeperingen en politieke bewegingen. Ongetwijfeld ook andersom zoals niet-Joodse mensen bekend staan als ‘gentiles’ of ‘goyim’ voor negatieve(re) lading. Volgens mij redelijk vergelijkbaar hoe de grote mensenmassa het gros van de compleetdenkers, complottheoristen, 9/11-truthers, (euro)sceptici, flat earthers et al op 1 grote hoop gooit met het polariserend label ‘nut case’.

  Afgelopen weken hebben we hier als community meer dan genoeg ervaren wat tegenstellingen over ronde/platte aarde teweegbrengen; wat mij betreft geen probleem en juist prima dat we elkaar gezond scherp houden met dosis tegengas voor nieuwe/andere inzichten als vrije denkers zonder doctrines.

  Enfin, welke conclusies trokken Monaldo en Sorti zoal? Want ik heb dit duo hoog zitten maar Mysterium en de andere bron nog niet gelezen dus de slotconclusie in je gewaardeerde artikel wil bij mij vast landen zodra ik mijn gebrek aan context kan invullen 🙂

  Like

  • Wat ik vooral uit M & S haalde dat zij de wereld op filosofische gronden in 2 kampen verdeelden, de Platonische en de Aristoteles aanhangers. De verschillen vind je snel via Wikipedia.

   Like

 2. @Sablo M&S waren alleen wat negatief over Galileo Galilei en zijn wetenschappelijke gehanteerde methodiek. Ook legden ze haarfijn uit dat hij eigenlijk een mislukkeling was totdat hij hulp kreeg van Diodati. Maar heel neutraal noemden ze Diodati wel gewoon Calvinist. Daarom heb ik Mullins gecombineerd met M&S om zo de dots te connecten. Dat het stuk wat polariserend overkomt klopt maar dat is een weerspiegeling van de realiteit. Michael Tsarion noemt 3 partijen op het wereldtoneel, de Black nobility, het vaticaan en het zionisme. Ik sta daar grotendeels achter alleen breng het terug naar een bipolaire wereld.

  Liked by 1 persoon

  • Wederom dank Don. Ik ga dit boek van M&S meteen (digitaal) openslaan. Wat betreft de 3 partijen in een (helaas) bipolaire wereld: helpt het dan om i.p.v. (crypto)joden te spreken over zionisten?

   Overigens lijkt me een weerspiegeling van de realiteit per definitie subjectief gezien het perspectief letterlijk vanuit het subject 😉

   Op zich ook wel interessant dat men spreekt over een bipolaire wereld terwijl het gros hier de macht geconcentreerd ziet bij 1 world order.

   Soms krijg ik de kromme wens dat de aarde “echt” het middelpunt van het universum (b)lijkt of desnoods te kampen krijgt met “buitenaardse bemoeienis” zodat de mensheid eindelijk handelt als één voor allen, allen voor één; voor mekaar, met elkaar op onze planeet.

   Like

   • @Sablo Als je beseft dat een man als Evelyn de Rothschild een anti zionist is dan begrijp je waarom ik ze niet allemaal onder de noemer zionist kan vangen. Zijn broer Jacob is dan weer wel een super zionist. Ze hanteren slim de verdeel en heers methode. Bedenk ook dat er meer atheïstische joden zijn dan gelovige terwijl het jodendom toch een religie zou moeten zijn. Het jood zijn staat dus los van religie en Zionisme.

    Like

   • Mikel,

    Het zou zo maar kunnen zijn dat de aarde al buitenaardse bemoeienis kent.
    Er zijn legio kleitabletten en Egyptische reliëfs die helicopters, boten, vliegtuigen, reuzen, vreemde wezens en visachtigen tonen.
    Is de exponentiële technologische ontwikkeling te verklaren zonder buitenaardse inbreng?
    Zelfs Werner von Braun sprak cryptisch dat bij de ontwikkeling van de rakettechnologie in WOII hij hulp kreeg van “buiten”.
    En wat was de NAZI-Bell?

    Ik denk dat de mensheid juist verdeeld is en tegen elkaar wordt uitgespeeld door aliens.
    Heb je de video’s gezien met de verhalen van Credo Mutwa, de Zulu shamaan?
    Vrijwel al onze historie is uitgewist en vervalst maar niet alles.
    Er zijn nog sporen zoals overleveringen, de piramides en de sfinx die ons leren dat er heel lang geleden een andere mens op aarde leefde die nu niet meer bestaat.

    Zolang de mens niet begrijpt dat we een slavenvolk zijn voor de al of niet buitenaardse poppenspelers, zal er niets veranderen.
    ignorance is bliss.

    Like

   • Hi Leto,

    Dat zou zowaar kunnen, alleen was het niet mijn intentie om het onderwerp te veranderen naar “buitenaardse zaken”, excuses. Ik probeerde enkel om de verschillende invalshoeken (Calvinisme, Ronde/Bolle Aarde) plat te slaan naar m.i. de essentie van ons menselijk bestaan.

    En wie weet waren de high-tech snufjes uit de oudheid wel van menselijke ancient astronauts; mensen die toen al inzagen wat ’n bende andere mensen maakten van hun/onze thuisplaneet en zich daarom genoodzaakt zagen om hun heil in de ruimte te zoeken.

    Who knows?

    Like

   • @Don, wat mij betreft nog steeds glad ijs. Wie of wat bepaalt dat iemand Jood(s) “is”? Zover ik weet primair de moederlijke afkomst, dus het blijft voor mij een raadsel waarom abrahamistische religies zoveel waarde hechten aan de bloedlijn van vaders en hun zonen, terwijl in de oorspronkelijke en nog steeds geldende definitie dan sprake zou zijn van een matriarchaat, toch? Of is dat gemakshalve door uitgekiende mannen omgebogen door hun enige echte god als de lieve heer / vader te betitelen?

    Like

  • Ik breng het terug naar 2 omdat de black nobility ontstaan is uit de strijd tussen de Welfen (black nobility) en de Ghibelijnen. Die kant kun je dus rustig verdelen over de 2 kampen. Verder is niets wat het lijkt. De Jezuieten komen ook gewoon voort uit de Marano joden in Spanje na hun verbanning c.q. bekering door Isabella in ik meen 1496 of 1492..
   Daarom is het nu interessant dat we een jezuieten generaal (militair) als paus hebben. Dat geeft de macht van de bankiers in de huidige wereld weer. Het Vaticaan is al veroverd.

   Like

   • Nu nog de Orthodoxe wereld (Griekenland en Rusland). Servië heeft al het onderspit gedolven.
    Je hoeft het nieuws maar te volgen en je ziet wat er nu speelt. En ja laat er maar een oneindige aarde zijn met nieuw land achter Antarctica. We zullen zien waar die discussie ons heen brengt.

    Like

   • Don, ik associeer de bankiers met het Vaticaan.
    Het is 1 pot nat.
    Banken zijn opgericht met geroofd kapitaal door adel en kerk.
    Mayer Amschel Bauer was een employee bij de Oppenheimers in de 18e eeuw, de raketcarrière tot rijkste dynastie (Rothschild) ter wereld met de dikste vinger in de zionistische pap is geen toeval.
    Net als de carrière van Obama, met het Keniaanse geboortebewijs die werd geboren in een land dat toen nog de Oost-Afrikaanse Republiek heette.
    We worden ongelooflijk gepiepeld, de Truman Show is er niks bij.

    Liked by 1 persoon

 3. Pingback: Calvijn was geen Jood | DonQuijotte·

Geef een reactie. NB De meningen verkondigd en de links die gedeeld worden in de reacties zijn de persoonlijke meningen van individuele scribenten en vertegenwoordigen niet noodzakelijkerwijs de mening van Don Quijotte.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.