Hoernalist Olaf Koens hitst oorlog verder op

olaf koens

“Druk op Obama om Kiev te bewapenen”

“Druk op Obama om Kiev te bewapenen”, zo luidt de kop van het artikel dat de hele voorpagina van de Volkskrant van 3 Februari beslaat. Het stuk is geschreven door Arie Elshout en Olaf Koens.

Eerder viel al op hoe het morele kompass bij Olaf Koens in de war is: hij had eenminutenlang warverhaal nodig om een simpele vraag over Vanya te omzeilen. In de Volkskrant van vandaag gooit hij het over een andere boeg.

Volgens het artikel van Koens, wil Obama het niet maar blijft de Nobelprijswinnaar welhaast geen andere keus. “De situatie is zo nijpend geworden voor de Oekraïners…” Het artikel ook van Koens verderop in de krant met beelden en verhalen die aan de oude tv serie MASH doen denken, dienen blijkbaar niet om de waanzin van deze onnodige broederoorlog te tonen en Obama te bewegen Poroshenko tot zinnen te brengen. Nee, de pennenvruchten van Koens, dienen ervoor om op de voorpagina te komen met: “Druk op Obama om Kiev te bewapenen”.

“In Washington klinkt alom de roep om hun (Kiev) wapens te gaan leveren”

Wie die “alom” betreffen, wordt niet duidelijk in het artikel of het moeten de in het artikel genoemde Navo-bevelhebber Philip Breedlove zijn en de vertrekkende Amerikaanse minister van Defensie Chuck Hagel die wapenleveranties steunen en Kerry die er voor open zou staan, “volgens Amerikaanse regeringsfunctionarissen”.

Kortom, volgens anonieme regeringsfunctionarissen zouden deze 3 heren niet perse tegen leveringen staan. Het is vaag, het is geen “roepen om”, en al helemaal niet “alom roepen om”. Vooralsnog is het dus enkel Koens met zijn artikel die druk bezig is druk uit te oefenen en de weg voor Obama publicitair te plaveien om tot wapenleveringen over te gaan!

Verder gaat Koens voorbij aan het inteview met Obama op CNN waar de president ruiterlijk toegeeft geholpen te hebben de Maidan-omwenteling een handje geholpen te hebben om zo een Washington gezind bewind aan de macht te helpen. Koens doceert tegen beter weten in over de mogelijke wapenleveranties: “Tot nu toe heeft president Barack Obama die grens niet willen oversteken uit angst dat Amerikanen en Russen op een hellend vlak belandenen steeds meer tegenover elkaar komen te staan. Ook nu aarzelt hij nog. Hij wil geen ‘proxy war’ beginnen. Dat is een oorlog die Amerika en Rusland door hun bondgenoten laten uitvechten, terwijl ze zelf op de achtergrond blijven.”

Koens doet net alsof die “proxy” war niet al -vanaf het begin- in volle hevigheid bezig is. Koens fantaseert alsof de oorlog nog beginnen moet. Het valt trouwens op dat Koens graag de interessant uitziende woorden “Proxy-oorlog” en “hybride-oorlog” gebruikt, alleen lukt het hem niet altijd ze ook daadwerkelijk in de juiste context te zetten.

Wij herinneren verder aan zijn speculaties over Putin die volgens de sterreporter een doorgang van Marioepol tot de Krim zou willen forceren. Over Nobelprijswinnaar Obama speculeert de journalist van het jaar veel milder: “Obama geeft de voorkeur aan een diplomatieke oplossing”, het doet de vraag rijzen waarom deze Amerikaanse Vredespresident niet vanaf het begin er bij Poroshenko op aandrong de tanks in de remises te laten staan.

Koens, die trouwens ontkent voor de CIA te werken, gaat verder over hoe Obama zijn best doet:

“Met economische sancties probeert hij de Russische president Poetin te doen inbinden.”

Volgens Koens wil Obama niet, maar moet hij gewoon, als ware het een natuurwet:

“Vanwege het strijdverloop komt Obama onder steeds grotere druk te staan over te gaan op het leveren van wapens.”

Koens, van wie al eerder aangetoond is dat het empathisch vermogen met de lijdende Donbass bevolking beperkt is, probeert de agressie van Poroshenko/Obama niet te beteugelen, maar dicht hen juist nieuwe argumenten toe het conflict verder te laten escaleren. Dat Koens soepel en moreelloos een dader kan omtoveren in een slachtoffer toonde hij al eerder aan. Het lijkt zijn nieuwe handelsmerk te worden.

“De separatisten maken gebruik van zware wapens, zoals tanks, meervoudige raketsystemen, artillerie en pantserwagens. De Oekraïense strijdkrachten zijn daartegen niet opgewassen en moeten terrein prijs geven.” Geen woord van Koens erover dat de Oekraïensers die wapens ook hebben, en nog meer: een (inmiddels wel gekortiekte) luchtmacht en ballistische raketten zoals de Totshka-U die het regime niet schroomt in te zetten.

En dan nog een keer, en weer vaag:

“Al deze ontwikkelingen doen aan Amerikaanse kant stemmen opgaan voor wapenleveranties aan de in het nauw gedreven Oekraïners.”

Zodra de ontmaskering van Koens nabij is, schiet de journalist van het jaar in de stress, en reageert hij als een kat in het nauw, zo viel op bij de volgende twitterconversatie:

De ster journalist, die sinds kort volgens eigen zeggen, een deel van zijn salaris schenkt aan bedelaars, voegt er 2 februari nog een hysterische tweet aan toe:

Olaf Koens ‏@obk

@marcelvandenber Ik heb een broertje dood aan mensen die godverdomme mij er van beschuldigen dat ik voor deze shit verantwoordelijk ben

Het lijkt de jonge reporter, die 17 Februari zijn prijs mag ophalen, allemaal naar het hoofd te stijgen. Hij wist gisteren vanuit de trein van Kharkov naar Kiev nog te melden : “Het ontbreekt ze (het Oekraïense leger) aan zware wapens en het ontbreekt ze vooral aan steun uit het Westen“, en verder: “Oekraïense leger beweert nog altijd dat men alleen defensief vuurt en dat men niet de aanval kiest. Misschien gaat dat veranderen de komende tijd, dat men echt een hardere confrontatie zoekt.”

Precies gisteren werd bekend dat het Oekraïense leger met Smerch is begonnen te schieten.Dit is veel zwaarder dan GRAD. Het gaat om 300 mm kaliber, een half miljoen dodelijke deeltjes, en een oppervlakte van 8 voetbalvelden dat met een aanval geraakt kan worden. Dit gegeven staat dus in schril contrast met het beeld dat Koens de huiskamer in probeert te brengen. Koens lijkt de kunst te beheersen van feiten en fictie een cocktail te kunnen brouwen. Een overstap van feiten journalistiek naar fact-fiction romans lijkt bij hem in het verschiet te liggen. Onderstaande video over de Smerch en zijn verwoestende werking, helaas niet ondertiteld (“enkel defensief schieten”).

21+ Onderstaand horrifieke beelden uit Gorlovka van 2-2-2015, ENG-subs. (Gesproken wordt over 20 doden. Resultaat van wat Koens eufemistisch “defensief schieten” noemt)

Volgens Koens is het niet de burgerbevolking die lijdt onder het gebrek aan steun uit het Westen. Het is het leger dat dit veroorzaakt dat volgens Koens niet genoeg steun uit het Westen krijgt. Een leger dat volgens Koens citerend, “alleen maar defensief vuurt”, maar voegt Koens eraan toe: “…misschien gaat dat veranderen”, waarmee hij dus in feite de eerdere uitspraak van het “enkel defensief” vuren onderschrijft. Koens’ wartaal gaat er bij Bureau Buitenland en Chris Kijne in als God’s woord in een ouderling.

Krater van 5 meter diameter in Donetsk vandaag, “defensief schieten”.

Aanval op een vol ziekenhuis in Donetsk, 3 doden, vele gewonden, vandaag. DJ Godfroid (NOS) is op de hoogte. We gaan afwachten of/wat hij bericht. Volgen Koens, “enkel defensief schieten”

Udo Ulfkotte maakte eerder melding over buitenlandse correspondenten waarvan sommigen niet officiële banden zouden onderhouden met inlichtingendiensten.

Bron: Blik op NOS Journaal

3 Reacties op “Hoernalist Olaf Koens hitst oorlog verder op

 1. (ik heb volgende ook op martinvrijland.nl gepost maar is nog in moderatie)

  Het NOS Journaal van donderdag 5 februari 2015 liet toch wel een behoorlijk nieuwswaardig item buiten de uitzending. De uitslaande brand in een pand (bloedbank Sanquin) naast het LUMC Leiden. De Telegraaf rapporteerde het volgende :

  do 05 feb 2015, 11:35
  Grote brand in pand van bloedbank Leiden
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/23644509/__Grote_brand_in_pand_van_bloedbank_Leiden__.html

  nu punt nl rapporteerde ook in eerste instantie :

  Grote brand in bloedbank bij ziekenhuis Leiden
  Gepubliceerd: 05 februari 2015 11:30
  Laatste update: 05 februari 2015 11:50
  http://www.nu.nl/binnenland/3986737/grote-brand-in-bloedbank-bij-ziekenhuis-leiden.html

  Hier een Google cache kopie van deze pagina (eerste effe cookies uitzetten om te bekijken ) :
  http://crashrecovery.org/daily/05.02.2015/grote-brand-in-bloedbank-bij-ziekenhuis-leiden.html

  later werd dit omgezet in :

  Grote brand in pand bij ziekenhuis Leiden
  Gepubliceerd: 05 februari 2015 11:30
  Laatste update: 05 februari 2015 12:18
  http://www.nu.nl/binnenland/3986737/grote-brand-in-pand-bij-ziekenhuis-leiden.html

  het originele bericht rapporteerde : “Het vuur is uitgebroken in de technische ruimte van de bloedbank.”

  Like

 2. Ook goed te pruimen, afkomstig van dezelfde site :

  http://orientalreview.org/2014/12/25/grandmaster-putins-trap/

  Tja, dan is het Westen gewoon de lul natuurlijk :

  ” Thus, the Western world, built on the hegemony of the petrodollar, is in a catastrophic situation. In which it cannot survive without oil and gas supplies from Russia. And Russia is now ready to sell its oil and gas to the West only in exchange for physical gold !”

  Like

Geef een reactie. NB De meningen verkondigd en de links die gedeeld worden in de reacties zijn de persoonlijke meningen van individuele scribenten en vertegenwoordigen niet noodzakelijkerwijs de mening van Don Quijotte.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.