Het wordt kou lijden in Europa-Rusland staakt gasleveranties via de Oekraïne

Gisteren werd bekend dat Poetin opdracht heeft gegeven de levering van gas aan Europa via de Oekraïne met onmiddellijke ingang te staken. Deze beslissing is een gevolg van de aanhoudende diefstal van transit gas door de Oekraïne.

download (38)

Rusland zal het gas nu aanbieden via Turkije waardoor er voor West Europa grote logistieke problemen zijn te verwachten en het niet ondenkbaar is dat er een grote crisis dreigt op zeer korte termijn. West Europa is  afhankelijk van Russisch gas dat voor 60% via de Oekraïne wordt geleverd.

Opvallend te noemen is het feit dat men er in de media niets over vermeldt. Alle aandacht is nog gericht op CharLIE Hebdo en de hoax in Parijs. Nog even en de krantjes van CharLIE Hebdo zullen gebruikt gaan worden om de kachel mee te stoken.

Ik ben benieuwd hoe bijvoorbeeld Frau Merkel dit probleem gaat uitleggen aan de Duitse bevolking die zoals het er naar uitziet binnen enkele dagen in een koud huis zullen zitten.

merkelhopeloos

Zo zie je maar wat er gebeurt als de VS zich met de zaken gaan bemoeien. De Oekraïne kreeg altijd heel goedkoop gas geleverd van grote broer Rusland. Konden ze niet betalen dan kregen ze een lening. De economie van de Oekraïne draaide redelijk en er was een gekozen president. Alles leek koek en ei.

Dat was zo totdat de VS zich ermee gingen bemoeien met het IMF in haar kielzog. De president werd verjaagd en een fascistische zionistische puppet kwam ervoor in de plaats. Het land werd door het IMF ontdaan van haar goudvoorraden en raakte de Krim kwijt. De West Europese landen werden, gedwongen door de VS, verplicht mee te werken aan een economische boycot van Rusland. Een burgeroorlog ontstond waarbij tienduizenden omkwamen.

Nu is het zover dat de Oekraïne en West Europa zelfs zonder gas dreigen te komen zitten. Dat allemaal dankzij de USSA. Frau Merkel en de andere Europese leiders hebben straks wat uit te leggen aan de bevolking waarom ze zich zo onderdanig hebben opgesteld aan de VS.

download (37)

 

De angstige gezichten van de dames en heren bij de optocht in Parijs krijgen hiermee een heel andere betekenis. Tja wie de bal kaatst kan hem ook terugverwachten is het niet?

 

http://www.euractiv.com/video/sefcovic-very-surprised-russias-decision-cut-eu-gas-supply-ukraine-311303

bron: Zerohedge

45 Reacties op “Het wordt kou lijden in Europa-Rusland staakt gasleveranties via de Oekraïne

 1. Dat riep ik vorig jaar zomer al.
  Toen die zich sancties afspeelde en mij niemand wilde geloven dat zich het plan van Albert Pike aan het afspelen was en dat alles voor een uitlokking wo3 was, geloofde mij niemand op straat.
  Ik zei toen tegen het gepeupel (ja,sorry want zo noem ik ze) , jullie zullen het wel allemaal volgend jaar merken als de energienota op jullie deurmat ligt.
  Een energienota die duurder gaat worden omdat Putin zal antwoorden door de gaskraan dreigen dicht te draaien.
  Oh,maar Putin opent die wel weer hoor. Alleen zal Putin het prijskaartje aanpassen om tegen het westen terug te slaan.
  Iedereen lachte mij uit toen.
  We zullen het wel zien. Mijn wintertruien heb ik niet voor niets goed bewaard.

  Like

 2. Wat ik ook al vorig jaar zei:
  Het corrupte westen zal alles op alles zetten om Ukraïne aan de bedelstaf te krijgen zodat ze het land kunnen uitbuiten om schalie-gas te winnen.

  Like

 3. En daarmee zal het grondwater in Ukraïne ernstig aangetast worden.
  Dus is water de nieuwe big buisness.
  Denk maar eens aan onze waterkoning Willy of aan Nestle.

  Like

  • Die tijd op het schalie gas monster op te tuigen krijgen ze niet meer, geen gas is kou lijden, de industrie meervoudig op zijn gat door 1- geen mogelijkheid tot productie door een gebrek aan gas of 2- de gaspijp die skyhigh gaat. Dit kan ook meteen de Triggerfinger zijn tot hyper inflatie.

   Like

   • Gewoon trigger ( heeft niks van doen met die band ) in ieder geval kan het een van de verwachte en uitgelokte momenten zijn dat ww3 in gang gezet gaat worden ten laste en ellende van de burger die niet wilde horen en zijn ogen dicht hield.

    Like

 4. Tja luitjes, het zal nu niet alleen bij het gas blijven. Begin maar alvast te hamsteren en zet je geld om in eten en drinken zolang de MSM dit oorlogsnieuws nog weet te verbergen. Daarna is het over en uit, heerlijk. Tijd voor nieuwe regels en tijd om oude rekeningetjes te vereffenen en de hele politieke pedo scène aan de Eiken bomen aan de Singel op te knopen.

  Like

 5. Wat is schaliegas en waar zit het in de grond?
  Bij de winning van schaliegas komt methaangas vrij. Methaan is 25 keer zo schadelijk als co2; het is een veel schadelijker broeikasgas. Tijdens het transport in buizen kan er methaangas vrijkomen.
  Het drinkwater kan verontreinigd raken door de chemicaliën waarmee schaliegas gewonnen wordt.
  Net als bij aardgaswinning is er sprake van aardbevingsgevaar bij het boren naar schaliegas.
  Kankerverwekkende stoffen door schaliegaswinning:
  In de Verenigde Staten wordt reeds volop aan boringen naar schaliegas gedaan. Van alle gas waarnaar in de VS wordt geboord is 30% schaliegas. In de VS bleek uit het rapport ´Chemicals used in Hydraulic fracturing´ dat er ruim 750 chemische componenten werden
  gebruikt voor het produceren van schaliegas. De industrie zelf gaf te kennen dat het zich niet had gerealiseerd dat er zoveel chemische stoffen nodig zijn om schaliegas te produceren. Ze willen het niet weten of veinzen dat ze het niet weten. Van deze 750 stoffen zijn er 650 kankerverwekkend. Desondanks concludeert het Amerikaanse rapport dat het winnen van schaliegas een opstapje kan zijn naar de winning van schone energie??????????????????????
  Bij de industrie moneymakers is blijkbaar 1+1=5 en telt de gezondheid van de mens niet.

  Dan Monsanto:
  In feite is het zo dat het IMF na een paar politieke manoeuvres Oekraïne een lening heeft verstrekt ter waarde van 17 miljard dollar, maar alléén als Oekraïne zijn grenzen zou openen voor genetisch gemanipuleerde landbouw en de verkoop van Monsanto’s giftige chemicaliën. Hierdoor wordt een van de meest ongerepte landbouwgronden van Europa vergiftigd en vernietigd. De grootste dealer van landbouwmachines, “Deere”, zal samen met zaadproducenten ‘Dupont’ en ‘Monsanto’ voor een ‘hoogtepunt’ gaan zorgen in Oekraïne.
  Onder het mom van ‘hulp’ is er een claim gelegd op de uitgestrekte agrarische rijkdom van Oekraïne. Het land is ‘s werelds derde grootste exporteur van maïs en op vier na de grootste exporteur van tarwe. Oekraïne heeft diepe, rijke zwarte grond waarop bijna alles kan groeien, en haar vermogen om grote hoeveelheden genetisch gemanipuleerd graan te produceren is de reden van de biotechindustrie om het in alle haast over te nemen.

  Like

 6. “West Europa is voor 60% afhankelijk van Russisch gas.”
  Heb je hier een bron voor? Volgens mij is dit namelijk niet waar. Het ligt eerder in de buurt van de 25%. Desalniettemin praat je dan nog steeds over ongeveer 127 miljoen m3 gas PER DAG!!!
  Volgens mij is het ook niet mogelijk om dit via andere wegen op te vangen. North stream, Blue stream en dat gedeelte van de Yamal dat niet door Oekraine stroomt, kunnen dit gewoonweg niet opvangen. Er zijn ook geen LNG schepen genoeg om dit op te kunnen vangen.
  Probleem is volgens mij ook niet het lijden van kou door ons verwende westerlingen maar de toevoer van energie in de economie. Duitsland bijvoorbeeld is voor ongeveer 42% afhankelijk van Russisch gas dat via Oekraine aangeleverd wordt. Duitsland ondervind de gevolgen van de sancties nu al. Grote vraag is dan ook wat de Duitse (lees: Europese) bevolking gaat doen als de energie kosten zo hoog worden dat bedrijven helemaal dan wel gedeeltelijk hun productie moeten terugschroeven. (ontslagen!!) Als hobby belegger heb ik al gekeken of er bedrijven zijn die guillotines produceren maar kan deze helaas niet vinden.
  Dit is dan nog zonder acht te slaan op het feit dat verreweg de meeste Oost Europese 100% afhankelijk zijn van Russisch gas en dat die natuurlijk in Brussel compensatie gaan aanvragen.

  Like

 7. Het gas uut Grunn komt ook ooit een eind aan. Men moet nog dieper in de grond gaan,wat nog meer gevaar voor de bodemgesteldheid inhoud voor Grunn.
  De bewoners in Grunn hebben nu al veel scheuren in de muren van hun huizen.
  Maar zoals altijd,Nederland loopt weer achter de feiten aan i.p.v. op tijd anticiperen.
  D.w.z. investeren in andere mogelijkheden i.p.v. investeren in ik noem maar iets de JFS.
  Om maar een eens voorbeeldje te noemen voor slapend Nederland:
  http://www.duurzaamthuis.nl/energie/verwarming/warmtepomp

  Stroom kan ook op verschillende manieren opgewekt worden.
  Daar kunnen de denktanks in Nederland zich ook eens de hersens over breken.
  En ik ben maar een simpele vrachtauto-chauffeur die nooit echt verder heeft gestudeerd.
  Hoe kan het dan,dat ik deze dingen toch zie?
  Common sense?

  Like

  • @Waterman10 Hou eens op over: “ik ben maar een simpele dit of dat…”
   Ik lees al tijden je bijdragen en dat zijn gewoon: “bijdragen” en wel zeer waardevolle van iemand die tenminste nog zijn gezonde verstand gebruikt.
   Bovendien als vrachtwagenchauffeur zie je veel en ken je de ‘hardware’ om je heen. Daarom mag je wel eens een compliment hebben, vind ik!!
   Chapeau bij deze en wel driewerf 🙂 🙂 🙂

   Liked by 1 persoon

  • Ik ben ook vrachtwagenchauffeur, en zag het ook al heel lang geleden aankomen. 🙂
   Daarom heb ik enkele Campingaz-flesjes ingeslagen (stuk of 40), gaslampen, kookpitjes en warmtestralers opgestapeld, en nog een stuk of 8 10-kiloflessen propaan achter het huis staan.

   Liked by 1 persoon

 8. Die hele participatie/meeloop maatschappij mag van mij helemaal omgebogen worden naar een anticipatie maatschappij.
  D.w.z. anticiperen-vooruitkijken-ontwikkelen.

  Like

 9. Deze beslissing is een gevolg van de aanhoudende diefstal van transit gas door de Oekraïne.
  Denken jullie dat dit de enige reden is?

  Like

  • Heel goed, er is meer.
   Wat denken jullie, de situatie in oekraine, de europese sancties
   Hoe voelt en wat denkt Poetin na het zien van onze lijders in Parijs?
   En dan nog Porosenko d’erbij Whaw!!!
   Tracht je zijn situatie in te beelden.

   Like

   • Putin staat haast machteloos toe te kijken hoe het westen als een sluwe slang Ukraïne wurgt.
    Hij weet dat zodra hij met geweld zal reageren de rapen ECHT goed raap zijn op de wereld.
    Dat wil hij zien te vermijden door een financiele oorlog aan te gaan tegen de wall street banksters.Dit doet hij samen met de ook door hem opgerichte Brics-landen.
    Als dit niet lukt is het GAME OVER en is IEDEREEN op de wereld een slechte verliezer.
    Wat dan de gevolgen zullen zijn,dat wil ik eigenlijk liever niet meemaken,want dat laat zich al raden.
    Geld = de wortel van al het kwaad!

    Like

 10. Amerika en Europa zijn slechte verliezers,dus doen ze alles om die dollar en euro in stand te houden.
  Ukraïne moest gedwongen door het westen bij de EU komen.
  Want als het Russische gas niet meer verkrijgbaar is,willen ze schalie gas winnen in het nieuwe EU-land.
  Zo denken ze Europa warmpjes erbij te houden.
  Maar het belangrijkste nog,zo vullen zij zich de zakken,omdat de burger uiteindelijk het gas moet betalen.
  Dat dit over ukraïnse lijken gepaard moest gaan,daar hebben die ratten in pakken maling aan.
  Welcome to the real world.
  The world of deceivers what they don’t tell you on TV.

  Like

 11. Wat een onzin. Gas is een product en geen politiek middel. Gas (winning) hoort thuis op de vrije markt en niet in de handen van corrupte politici, want dan gaat gas worden ingezet voor politieke doeleinden. Dit is daar weer een overduidelijk voorbeeld van.

  Like

  • Hier kom je terecht bij een fundamentele vraag. Gas hoort thuis op de vrije markt schrijf je. Ok, maar wat zorgt ervoor dat het op die vrije markt terecht komt? Uitgegeven concessies. Door wie worden die uitgegeven? Ja de overheid. En dan kom je bij de vraag wat verder de kostprijs van dat gas bepaald. Neem je ook de kosten die de winning veroorzaakt aan het milieu mee in de prijs? Denk aan al dat gif dat bij schaliegaswinning de bodem in gaat. Denk bijvoorbeeld ook aan de aardbevingen in Groningen. Vrije markt? Aan mijn hoelaa, wat een onzin. Ja zo staat het in onze liberale economieboekjes op onze indoctrinatie colleges (scholen). Met de enorm opgetuigde overheden overal ter wereld is “de vrije markt” een illusie. De zoveelste.

   Like

Geef een reactie. NB De meningen verkondigd en de links die gedeeld worden in de reacties zijn de persoonlijke meningen van individuele scribenten en vertegenwoordigen niet noodzakelijkerwijs de mening van Don Quijotte.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.