We zijn gek geworden

We zijn gek geworden. Het was al een tijdje borderline. Maar nu zijn we echt. Gek. Krankzinnig. Stapelmesjogge.

Vreselijk, er zijn een aantal mensen dood gegaan door dat er een vliegtuig is neergestort, vermoedelijk neergeschoten. Door wie? Is nog onduidelijk.

De oproepen tot binnenvallen in de Oekraine en oorlog met Rusland worden al luidkeels uitgekraamd, terwijl nog niemand weet wat er aan de hand is. Haatboodschappen naar meneer Poetin zijn ontelbaar. Sommigen menen zelfs aan zijn uiterlijk te kunnen zien dat hij erachter zit.

“in de brand steken dat land” We zijn boos, want er zijn mensen dood.Er gaan dagelijks mensen dood, maar daar eten we geen hap minder om, dat stemt ons niet tot nadenken en doet ons niet onze keuzes veranderen, zelfs als die mensen dood gaan door dingen die wij door onze keuzes laten gebeuren of die onze maatschappij veroorzaakt. We zijn zo afschuwelijk hypocriet. Kinderarbeid is fout! Sweatshops zijn verkeerd. Maar we laten dat wel over de grens toe, en kopen er grif spullen van. Want goedkoop! En nu raakt de ellende van deze wereld, die we zelf hebben meegeholpen te scheppen-en dagelijks opnieuw, òns eens. Of dat vinden we, want de meesten die het hardst om bloed roepen kenden niemand op dat vliegtuig. Hadden net zo goed chinezen, zambianen of eskimo’s kunnen zijn. Deze mensen woonden simpelweg aan onze kant van een fictief kutlijntje op een fictief kaartje en nu ‘the shit has hit the fan’ hoor! they messed with the wrong postzegel op de wereldkaart!. 100 km opzij of naar beneden en ze hadden dood kunnen gaan met een kort nieuwsbericht en business as usual. We would not have cared. En ook nu is het business as usual, want behalve de directe familie van de slachtoffers doet er niemand veel anders dan anders. Ook de boze roepers zitten vanavond lekker in de tuin met een biertje en de bbq aan ‘geschokt’ te zijn. Vanaf hun aaifoon boze postjes doen op facebook dat er ingegrepen moet worden. Zelf maandag gewoon weer naar ’t werk.

Oorlog. Net als aan het begin van de 1e wereldoorlog, juichen mensen het idee toe. Omdat, ze net als toen, niet weten hoe moderne oorlog eruit ziet. Oorlog is voor ons: spannende tv, blipjes op radarschermen, stoere generaals die met laserpointers op kaarten en wat mooie camerabeelden van raketten en helicopters laten zien hoe ‘doelwitten’ worden uitgeschakeld.

Wakker worden, jullie zijn boos omdat er plusminus 150 van “onze familie, vrienden, collega’s, landgenoten” dood zijn. Vreselijk. vind ik echt, maakt mij geen ene reet uit welke lijn op welke kaart er om je heen staat. Allemaal even erg.  Maar… is dit een reden om te overwegen honderden, of duizenden familie, vrienden, collega’s en landgenoten van àndere mensen te doden in een oorlog? want oorlog is niet even als een chirurg de ‘schuldigen’ afmaken (en nogmaals we weten niet wie dat zijn!). Oorlog is smerig en levert veel burgerdoden op. Dat is ons net weer aangetoond, voor het geval dat de honderdduizenden slachtoffers in irak nog niet duidelijk genoeg waren.

En zolang we denken dat het alleen “hun” burgerdoden zijn interesseert dat ons, hypocriete gezapige vetzakken, geen moer. Het ‘spijt’ ons, we zijn ‘geschokt’ Nog een balletje gehakt iemand? zo dadelijk lekker bier en voetbal!. lekker naar het strand!

Tenzij een ander het doet, dan is die slecht! Herinneren we ons Servie nog? Oh jee, bleek dat de Kosovaren net zo erg waren, maar wij ondertussen Belgrado platgelegd en een berg Servische burgers gedood. Nogmaals sorry Serviers, dat was de laatste keer dat ik me een rad voor ogen liet draaien door de speknekken die de boel regeren. Ze schuiven elk beeld voor je neus, draaien zaken precies zo dat het resultaat er uit komt dat zij willen. En nu is Rusland aan de beurt om weer eens de boeman te zijn.

Opvallend, de laatste hufter die binnenlandse problemen, kritiek op zn beleid en een economische crisis wilde bezweren door een oorlog te beginnen was Hitler.. oh nee Bush. Hitler was de laatste *Europese*  hufter die dat probeerde. Erg handig (en heeel toevallig) dat dit soort figuren altijd net op tijd een ‘excuus’, een zogheten ‘casus belli’ geserveerd kregen zodat de publieke opinie gunstig werd ten opzichte van oorlog.

False flag operaties zijn al zo oud als de weg naar Rome. Hitler met z’n rijksdagbrand en de overval op een Duits radiostation door ‘Poolse soldaten’ En nu wordt deze ramp uitgemolken. Weer door een Europese machtselite die aanstuurt op een conflict met Rusland. En weer trapt het vee erin.

Maar hallo! de nazi’s konden Rusland in de 2e wereloorlog niet aan toen dat land technologisch nog op WO1 niveau was, ze het bij verassing overvielen met een enorme overmacht en Stalin net z’n legertop had uitgemoord. Wat voor kans denken wij nu te hebben? Het lijkt wel of elk verderfelijk Europees rijk dat ontstaat uiteindelijk zelfmoord pleegt door Rusland aan te vallen. Napoleon, Hitler, next de EU?

Want dat is het resultaat als we doorgaan. Geen fijne chips en bier-oorlog met stoere generaals die de targets van vandaag laten zien. geen leuke eenzijdige oorlog waar we ‘spijt’ hebben van de ‘collateral damage’ (lees: vrouwen en kinderen bejaarden en andere burgers die we doden)

Oorlog met Rusland betekent: Geen tv meer. Honderden bodybags die thuis komen (of niet eens thuis komen), en elke bom die wij gooien wordt geretourneerd. Bommen op Berlijn, Parijs, Londen, Madrid, wellicht zelfs Washington, New York, Los Angeles. Bommen op Amsterdam, Utrecht en weer op Rotterdam. (tien of honderd) duizenden burgerdoden. De onze. Zo een oorlog loopt hoogstwaarschijnlijk uit op kernwapens en de kans is groot dat China aan de kant van de ogenschijnlijke verliezer instapt om de balans te herstellen of de 2 strijdende partijen op een moment van zwakte allebei aanpakt om de heerschappij te grijpen. Globale oorlog. Miljoenen doden. De biosfeer ’t laatste zetje dat ie nog nodig heeft om kapot te gaan. Is dat wat we willen? Zijn 150 mensen dat waard? Is wat dan ook dat waard?

Of is het tijd om eens anders dan ‘oog om oog’ vanuit de onderbuik overal op te reageren en eens na. te. gaan. denken. Zijn we apen of mensen? gaan we evolueren of uitsterven?

Het is tijd om de jungle te verlaten mensen. Onze conflict/competitie-mentaliteit heeft ons ooit goed gediend maar no more. Tijd voor samenwerking. Aan de andere kant van ’t fictieve lijntje wonen ook gewone mensen als jij en ik, en alles wat die mensen willen is een rustig leven in goede gezondheid en dat hun kinderen gelukkig en veilig kunnen opgroeien. We moeten gaan inzien dat we dat beter kunnen garanderen door samenwerking dan door onderlinge strijd.

De tijd dat we moesten vechten om schaarse grondstoffen en levensmiddelen is allang voorbij, we houden het alleen nog in stand door niet efficient en doortastend toepassen van de huidige technologische mogelijkheden, enorme overconsumptie, het vetmesten van een elite, verspilling en onderling getouwtrek. Kortom:ons economisch systeem. We klampen ons vast aan een vlijmscherpe cactus wiens stekels ons langzaam leeg laten bloeden om dat we te bang zijn voor hoe het op de grond is.

Ik vind het allemaal best. I am so done with this shit, it has to go. Als jullie jezelf echt willen opblazen, en mij erbij. i’m fine with that. Ik vind het erg voor de kinderen, de dieren, planten en eenieder die t liever anders zag, maar voor mij persoonlijk maakt het niet uit. Het moeten leven -of beter: “bestaan” want een leven kan ik het niet noemen zonder het woord “leven” onvergeeflijk te devalueren- 

In de maatschappij die we nu hebben is voor mij toch living hell. Ik zie liever dat jullie allemaal tot inzicht komen en van de rampkoers afdraaien waar we al 50 jaar opzitten (want ook als we niet gaan knokken is er genoeg te doen.)

Either way, wat jullie ook kiezen, ik zit goed. Maken jullie die oorlog, dan ben ik van ’t gezeik af in een paar nucleaire seconden. Komen jullie tot inkeer, dan wil ik graag samen met jullie deze wereld ombouwen tot het paradijs van overvloed, schoonheid en liefde dat deze kan zijn. En dan is mijn lijden ook voorbij.

Ik kijk met interesse en ondanks in het verleden gemaakte missers, met vertrouwen de keuze van mijn medemensen tegemoet; de komende maanden zullen het leren

red: Van de hand van een meester:  Fionn Crowspirit met toestemming.

Omdat het aansluit op mijn vorig blog en swingt heb ik het hier geplaatst. Ik kwam het tegen op Anarchiel

Advertenties

6 Reacties op “We zijn gek geworden

  1. Blog gepost op feestboek bij iemand die er helemaal in mee gaat. Die post is ook door iemand anders weer gedeeld, dus het druppeltje olie wordt een iets grotere vlek

    Like

Geef een reactie. NB De meningen verkondigd en de links die gedeeld worden in de reacties zijn de persoonlijke meningen van individuele scribenten en vertegenwoordigen niet noodzakelijkerwijs de mening van Don Quijotte.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.