GERUCHT: PAUS FRANSISCUS de LAATSTE

Advertenties

7 Reacties op “GERUCHT: PAUS FRANSISCUS de LAATSTE

 1. De neergang van het Vaticaan lijkt diametraal in de pas te lopen met nieuwe inzichten over het ware geloof van o.a. de door de inquisitie en kruisridders zwaar vervolgde Katharen die vrede, verdraagzaamheid, seksegelijkheid en soberheid predikten.
  Een groot kunstenaar en wetenschapper als Leonardo da Vinci kende deze oude wijsheid ook en droeg het uit in zijn kunstwerken:
  http://www.schilderscode55.nl/mona-lisa-en-laatste-avondmaal-door-code-aan-elkaar-gelinkt/

  Like

  • In de Volusien kathedraal in Foix is een gebeeldhouwd Avondmaal te zien waarin Maria Magdalena naast Jezus zit zoals ze ook in het Avondmaal van Da Vinci naast Jezus is afgebeeld. Eeuwenlang is ontkend door de patriarchale RK kerk dat Maria deelnam aan het Avondmaal zodat vrouwen buiten kerkelijke en maatschappelijke fucties konden worden gebannen:

   De vrouw als moeder en verzorgster werd in de figuur van Maria aanvaard en op een voetstuk gezet, de vrouw als metgezel en minnares werd in de figuur van Maria Magdalena tot zondares gemaakt en zoveel mogelijk uit de geschiedenis weggeschreven. De hele verwrongen kijk op de menselijke seksualiteit, waar in onze cultuur vrijwel iedereen door aangetast is, doet maar al te snel vergeten dat bijvoorbeeld het celibaat in de beginperiode van de christelijke kerk helemaal niet bestond, maar pas later, halverwege de vierde eeuw, werd ingevoerd.
   Troubadours en Katharen
   Nu, aan het begin van het derde millennium, staan we op een punt dat er opnieuw een evenwicht tussen het mannelijke en het vrouwelijke kan ontstaan. In de geschiedenis zijn er al eerder dergelijke momenten geweest. In de twaalfde eeuw kwamen in Zuid-Frankrijk, min of meer gelijktijdig, de beweging van de troubadours en het katharisme op. De troubadours bezongen in gedichten en muziek de liefde voor het archetypische vrouwelijke. Daarbij werd ook, net als in het Bijbelse Hooglied, het erotische, sexuele element zeker niet over het hoofd gezien. Het katharisme was een gnostiek-christelijke stroming, waarin mannen en vrouwen als gelijkwaardig werden gezien. Beiden konden priesterlijke functies uitoefenen.

   http://www.tonvanderkroon.nl/artikelen/maria-magdalena-apostel-der-apostelen.html

   Like

 2. @deHaas Dank mooie reactie(s).

  Ik zeg altijd: Het ware geloof bestaat niet, wel het geloof in de waarheid!
  Maar je kunt het wel zoveel mogelijk benaderen.

  Like

 3. geloof in het leven, het kan zomaar voorbij zijn. De dingen waar jullie mee bezig zijn is helemaal niet belangrijk. Geniet van het leven, van je familie en van je vrienden. Koester ze. Dat wil ik jullie mee geven. Alles erom heen is bullshit. Leef!

  Like

Geef een reactie. NB De meningen verkondigd en de links die gedeeld worden in de reacties zijn de persoonlijke meningen van individuele scribenten en vertegenwoordigen niet noodzakelijkerwijs de mening van Don Quijotte.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s