De moord op Marianne Vaatstra mag niet worden opgelost…

Vandaag nam ik kennis van een opgestarte petitie om de doofpot open te krijgen die door de Nederlandse overheid met man en macht wordt dichtgehouden. De doofpot die ontstaan is na de moord op Marianne Vaatstra.

Gezien de ontwikkelingen van de laatste tijd en het gebrek aan publiciteit buiten een vaste groep reeds lang overtuigde  bloggers heb ik er een zwaar hoofd in dat dit succes gaat opleveren. De schrijvers Dankbaar en Mauritz stellen steeds weer dat die publiciteit er komt maar ik heb daar tot op heden nog niets van gemerkt. Het enige wat er gebeurd is dat de Deventer moordzaak weer aandacht kreeg als overduidelijke afleidingsmanoeuvre.

download (1)

Aangezien ik er stellig van overtuigd ben dat er in de moordzaak van Marianne Vaatstra veel hogere belangen spelen dan de moorddadige lusten van 2 asielzoekers en 2, aan de zelfkant van de maatschappij opererende, Duitsers denk ik dat deze zaak geen aandacht gaat krijgen van de MSM. Ook de manier waarop de auteurs met deze zaak omgaan doet mij vermoeden dat deze zaak niet opgelost mag worden. De mensen die, in mijn ogen terecht, twijfelen aan de schuld van Jasper Steringa worden op het blog Rechtiskrom keurig bezig gehouden en afgeleid.

Mijn vermoeden dat er veel hogere belangen spelen komt voort uit de karakteristieken van deze moord en verkrachting. Te denken valt aan de volle maan, Walpurgisnacht, doorgesneden keel zonder bloed op de vindplaats en de vindplaats op zich.

Messenoire

Na het zien van het volgende filmpje op Joetoep werd mijn vermoeden weer eens bevestigd dat de daders gezocht moeten worden in de hoger aristocratische kringen, bestuur en/of politiek, Dit is volgens mij ook de reden dat het onderzoek naar deze moord nooit opgelost mocht worden en dat Ali H. waarschijnlijk informatie heeft dat wijzen kan op hooggeplaatste daders.

Een waarschuwing vooraf: Voor mensen met een zwakke maag raad ik af het volgende filmpje te bekijken.

137 Reacties op “De moord op Marianne Vaatstra mag niet worden opgelost…

 1. Duidelijk stuk. Hoogst waarschijnlijk zijn er adelijke personen de opdrachtgevers voor het filmen van de verkrachtingsmoord.
  Ik ben benieuwd of de oorspronkelijke groep burgeronderzoekers nog eigen initiatieven gaan ontplooien los van de schrijvers van het boek. Er broeit m.i. wel iets onder deze mensen die vinden dat de schrijvers Maaike en Jasper niet echt helpen, zaken in het boek onderbelicht zijn gebleven en vinden dat de schrijvers enkel voor een bestseller gaan los van wat loze acties voor de buehne.
  Waarom houdt Andre Vergeer zich zo stil. Is hij al bezig met een boek over de Deventer moordzaak nu duidelijk is dat de klusjesman het gedaan moet hebben?

  Like

 2. @DON Precies. Het boek van het inmiddels beruchte duo D&M is totaal geschreven in een styl en inhoud om
  1e De aandacht op onschuldige Jasper te vestigen(Doet het altijd goed bij het ‘gemene’ volk)
  2e De aandacht en beschuldiging(en) te leiden naar de asielzoekers

  Of het verkocht wordt zal OM/Justitie/Daders een worst wezen. Liever zo min mogelijk, want alles leidt dan toch weer tot meer aandacht voor deze moord van 15 jaar geleden.
  Daarom zal het boek niet of voorlopig niet in de MSM verschijnen.
  Of dat jammer is of niet, is de vraag.

  Bij doofpotten hoort allereerst zwijgen, als dat niet helpt dan aandacht afleiden, des- en misinformatie.

  Like

 3. Dat de moord alle ASPECTEN van een Satanisch Rituele Moord is duidelijk: ” volle maan, Walpurgisnacht, doorgesneden keel zonder bloed op de vindplaats”

  En vergeet vooral de symboliek van de vindplaats niet: Onder een meiboom in de Keningswei(Koningsweide)!

  Like

 4. Waar blijft het filmpje de video van de moord???

  Wie heeft dat filmpje, of wie kan eraan komen en deze op Ytube hier of waar dan ook op Internet publiceren???

  Kom op mensen, het gaat om de waarheid, het Recht en de veiligheid in NEEderland!!!

  of zijn het alleen maar lafbekken zoals Steven Br zegt, schijtlaarzen en angsthazen…..

  Like

  • even vorige reactie van mij aanvullen:
   of zijn het alleen maar lafbekken zoals Steven Br zegt, schijtlaarzen en angsthazen…..die zich hebben om laten kopen en nu van gestolen bloedgeld leven?

   Like

  • De Haas dat is een voorbarige conclusie die je daar trekt. Het is heel goed mogelijk dat hijzelf er de stekker uit heeft gehaald.

   Like

  • Volgens mij gaf Francis aan de komende tijd bezig te willen met herstel van zijn maatschappelijke positie. Ik kan me voorstellen dat hij daarom zijn kanaal even op zwart zet.

   Like

  • Ik wil van Capelle zelf horen of hij dit zelf bewust heeft gedaan. Waarom zou je je eigen video’s er vanaf halen? Je kunt gewoon de video’s laten staan en tijdelijk iets anders gaan doen..

   Like

 5. Myra heeft haar interviewsite weer opgestart.
  Krijgt zij via Poot of Rubinstein tegen betaling haar gesprekspartners uit het Rolodex onderzoek toegespeeld?
  Er moet meer achter deze restart zitten..

  Like

  • Helemaal eens De Haas. Dat zie telkens weer, dat fenomeen. Ook zij is weer een pion die gebruikt wordt in de mediacampagne. Of ze zichzelf daarvan bewust is is voor mij nog een vraag.

   Like

  • Reactie op Boublog die alles zegt. Waar betaald Myra de apparatuur van? Waar betaald ze haar reiskosten van? Myra=Afleiding!
   Jasper:
   21 juni, 2014 op 12:41
   Toch onstaat er een sterk vermoeden dat dit geen spontaan gesprek is maar in werking gezet ter damage control. Het is gerregiseerd en dat is o.a op te merken aan de manier waarop Myra in dit gesprek vragen aan stellen is, die lijken deze keer te zijn voorbereid. Myra is in andere gesprekken veel meer op zoek naar de manier een vraag te stellen en of ze wel de juiste vraag steld en in die spontaniteit zit dat verschil.( beluister andere gesprekken ) Ook is er op rondom het tijdstip 06:30 een stop te bemerken waar vanuit die regie heel zachtjes hoorbaar aanwijzindgen lijkt te worden gegeven. Er volgt een stop je hoort na de onderbreking Myra ook zeggen ” euh even kijken ” dan leest ze nog even na daar lijkt het op. Ook het stevige klickteken op het einde van het gesprek wijst daar op een teken waarna Myra onmiddelijk de stop van het gesprek in gang zet, op het tijdstip 1:03:56 . Hierrna bedankt Myra voor alle vermoeiende gesrekken die er intussen gevoerd zijn. De hynotiserende manier waarop gesproken word kan mogelijk ingezet zijn geworden ter beinvloeding als de spreker werkelijk onder invloed was geweest was dit een constante staat van zijn geweest in een ononderbroken gesprek, ook dat wijst op een vorm van regie. Mvg.Jasper

   Like

   • Het pleit voor deze Jasper dat hij Myra en de agenda van de Roestige Spijker die zij vertolkt begint te doorzien. De “getuigen” Angelique en Samson zijn door de Roestige Spijker aangeleverd bij Myra die de gesprekken onder hun regie doet.
    Ik had hier gemeld dat Myra niet had gevraagd of Henk Mous in de de Rolodex papers voorkwam. Even later bevestigde ze dat ze het Samson had gevraagd maar blijkbaar buiten de uitzending om of achteraf.
    Dat Samson dit niet uitdrukkelijk in de uitzending zegt heeft denk ik te maken met een eventuele smaadprocedure die Henk Mous tegen Samson of tegen Myra zou kunnen starten.

    Like

 6. Maar terugkomend op je artikel, dat heb je goed gezien Don en dat maakt het ook zo verrekte moeilijk allemaal. Ik ga het filmpje niet bekijken, maar na het zien van Rutte in zijn vrij kale werkkamer in het torentje, met boven de deur direct tegenover zijn bureau de ramsschedel, in de wereld toch het symbool van de satanisten en de aanbidding van Baphomet, durf ik rustig en weloverwogen te stellen dat er binnen onze overheid en regering satanisten aan de macht zijn.

  We krijgen steeds de opdracht om nergens iets van te denken of ergens wel iets van te denken, precies volgens instructie van bepaalde lieden en mochten we ons in dat gareel niet vrijwillig voegen, dan is er nog altijd de prikkelgeving, beloning of dreiging. En op die manier word je, als je daar in mee gaat, geknecht en ben je niet meer dan een horige, dan een slaaf.

  Ik las daarnet nog eens even dat rode barettenverhaal bij Boudine, waarin ze zichzelf bevrijd van haar bloggersactiviteiten en van een alibi voorziet. Ze geeft overigens niet 1 keer antwoord op de vragen die ik haar stel. Echt alles ontwijkt ze en verdraait ze, maar dat even terzijde. Ik zie daar het antwoord van de, ik mag wel zeggen inmiddels gehersenspoelde Yvonne. Ze schrijft dit over mij:

  yvonne: 
11 juni, 2014 op 23:46
Ach wat een gebrek aan zelfvertrouwen, al niet kan doen………..sommige mensen hebben wat meer lessen nodig, en dat mag en kan! Maar ga elkaar niet onderuit halen, om er zogenaamd zelf beter van te worden. Qua ego-vorming.
Zie het grotere plaatje, dat is denk ik het allerbelangrijkste, en zie jezelf niet zo groot, je bent maar een ontworpen slaaf,en nederigheid is moeilijk maar kan je tot grote hoogte brengen. Wedijveren en bekvechten is zo gemakkelijk, je mond eens een keer houden, voor veel mensen moeilijk. Maar ja, heb de waarachtigheid ook niet bedacht…

  „ Je bent maar een ontworpen slaaf en nederigheid is moeilijk maar kan je tot grote hoogte brengen” ???? Ik zou zo zeggen, bevrijd jezelf, word meester over je eigen denken. Zelf nadenken, kritisch, onafhankelijk, dat is onze individuele opdracht en al moeilijk genoeg in deze maatschappij.

  Like

  • Ontworpen als slaaf?? Dat zegt eigenlijk alles. Dat is nu waar alles om draait. Zolang zelfs zogenaamd “wakkere” mensen dit schrijven zijn we nog ver verwijderd van “the great awakening”. Zelfontplooiing is met deze perceptie nog ver weg helaas. De indoctrinatie via TV, school, krant en dergelijke zit dus bij sommigen zo diep dat ze zich niet los kunnen maken van dat zelfbeeld.

   Like

  • En wat ik met die hetsenspoeling bedoel. Nou dat baseer ik op deze brief waar zo overduidelijk haar grote voorbeeld Boudine in doorklinkt:

   Aan: m.vnispen@tweedekamer.nl

   yvonnehoekema@hotmail.com

   Beste Michiel van Nispen,

   Met respect voor uw Kamervragen over voormalig secretaris generaal Joris demmink, deze zaak volg ik met meer dan normale belangstelling. Daar heb ik mijn persoonlijke redenen toe, ben al zeer lange tijd met deze zaak bezig. Ons justitieel apparaat is corrupt, luister alsjeblieft eens naar deze radio-uitzending, van een vrouw, die het beginpunt is geweest, voor het Rolodex onderzoek. Kijk ook eens alsjeblieft eens op http://www.hethaagsecomplot.nl/20140610-de-rolodex-affaire.htm, site van Ton Hofstede, arts/jurist, die ook ongelooflijk slachtoffer is van de Nederlandse justitie.

   Google ook eens op de naam van dhr. Baybasin, die bewijsbaar op valse telefoontaps, lees boek van Ton Derksen, levenslang gevangenisstraf heeft gekregen in dit land. Ook weer in verband met arrestatie van demmink in Bodrun, Turkije. Ik stuur u deze mail, met de beste intenties, een grote groep mede Nederlanders is zeer verontrust, er gebeuren in dit land hele rare dingen. En dan druk ik mij heel zacht uit.

   Vanmorgen heb ik mijn kantoor opgeruimd en afgestoft, maar voor ik begon heb ik even gekeken naar mijn YouTube abonnementen. Er bleek een nieuwe Talk to Myra online te staan. Onder het opruimen, stoffen en poetsen heb ik daarnaar geluisterd. Het was me toch een heftig gesprek! Myra’s gesprekspartner wil daarom anoniem blijven: “Noem mij maar Angelique”.

   “Angelique” zat indertijd in het hart van de Rolodex-bende die in 1998 de dans ontsprong. Ze wist precies hoe de hazen lopen, maar naar haar werd niet geluisterd. Ze vertelt daarover met bitterheid maar ook met kennis van zaken! Ze wil dat de feiten naar buiten komen en dat deze hele criminele pedo-bende wordt opgerold! Dank je wel, Angelique, voor dit moedige gesprek!

   Nu moet ik nog even stofzuigen! Daarna douchen en ontbijten en dan een zonnige dag! De weigelia is uitgebloeid, dus die mag nu worden gesnoeid. De tuin roept! 🙂

   Talk2Myra: Noem mij maar Angeligue duurt een uur en 4 minuten.

   http://www.boublog.nl/2014/06/07/een-heftig-gesprek-met-myra/

   Met vriendelijke en oprechte groet,

   Yvonne Hoekema

   Like

   • Ik blijf ook benieuwd wat er speelt tussen Myra en Koos. Myra heeft vorig jaar een tweedelig video interview met Koos uit Ezinge gemaakt. Maar nu zijn de verhoudingen volledig verstoord zonder dat een van de twee de ware reden noemt. Dat niet terugggeven boekje over deze zaak is zeker niet de reden. Er is een diepere reden.
    Heeft Koos gejokt over zijn misbruikverleden op de beruchte school in Sexbierum? En wat is er waar van zijn Demminkaangifte?
    Deze vragen blijven voorlopig nog even onbeantwoord als Myra en Koos zo schimmig blijven doen..

    Like

   • Als Myra mogelijk samenwerkt met Rubinstein van de De Roestige Spijker, zoals je hierboven schreef, dan kan ik die breuk wel plaatsen. Die is dan volstrekt logisch. De Roestige Spijker hield de boot af toen Koos bij hen wilde getuigen over Demmink, las ik.

    Like

   • Die breuk met de Roestige Spijker en Myra kon inderdaad wel eens kloppen. Jammer dat Koos er verder nog het zwijgen toe doet over deze breuk met Myra.

    Like

    • Dat ging dacht ik om het feit dat Koos op 14 jarige leeftijd nog op de lagere school zou zitten. Is ook wel een uitzonderlijke leeftijd maar is volgens mij niet onmogelijk.

     Like

  • Yvonne schrijft op Boublog dat zij met daden in plaats van woorden komt.
   Ja, ze heeft een aantal jaren als een kip zonder kop achter Micha, de werknemer van Chipshol aka de staatsmilardenclaim, aangelopen als onbezoldigde roeptoeteraarster. Dan zou ik me nu toch aardig in de zeik genomen voelen als je leest wat Vrijland over de familie Poot aan het licht komt.
   Nog even en we horen en lezen niks meer van Yvonne. Er zijn zoveel veel betere tijdsbestedingen zoals ze snel genoeg zal merken als Kat binnenkort over and done is.

   Like

   • De Haas, ze is maar een ontworpen slaaf,en nederigheid is volgens Yvonne weliswaar moeilijk maar kan haar tot grote hoogte brengen. Ze doet het dus uiteindelijk allemaal voor zichzelf, om zichzelf te verheffen. Ik hoop dat ze tijdig wakker wordt en weer met beide voetjes op de grond. Geloof me ik heb het met haar te doen. Wakker worden Yvonne!…

    Like

   • En in dat licht, van nederigheid, kun je ook de reactie van Micha Kat plaatsen:

    “17 juni, 2014 om 6:01 Micha Kat zegt:
    Dank mensen voor de steun en de reacties! Ik weet dat het bij mijn ‘missie’ hoort dat mensen zich tegen mij keren; het is nu eenmaal altijd zo geweest dat de waarheid mensen uit alle kampen krankzinnig kan maken van woede omdat vrijwel iedereen toch min of meer leeft in een zelfgecreeerde illusie, zeker in deze tijden. Dat is ook een overlevingsmechanisme. Maar de laatste maanden heb ik het, ook in mijn prive-leven, wel op extreme wijze voor de kiezen gekregen. Des de dankbaarder ben ik voor iedereen die mij blijft steunen! Bless, Micha”

    Met name de zin: Ik weet dat het tot mijn ‘missie’ behoort dat de mensen zich tegen mij keren.

    De vraag is nu, wie heeft hem dat wijs gemaakt. Heeft hij zichzelf dat wijsgemaakt Of zijn het opdrachtgevers uit de club van de vrijmetselarij, o.i.d.

    Ik vermoed, op basis van al die kleine maar opvallende aanwijzingen, dat een groot aantal bloggers middels lidmaatschap van de vrijmetselarij, met elkaar is verbonden en ieder zo een eigen taak heeft in het spel van de goodguys and the badguys. En elkaar van kruit voorzien om het spel voort te kunnen zetten en nu dus te stoppen.

    Dat laatste is zo overduidelijk gaande: kijk naar M&D die het volk opzadelen met een petitie en zichzelf van het slagveld terugtrekken met allerleis smoezen.

    Kijk naar boudine die mij als excuus opvoert om te stoppen met haar blogactiviteiten.

    Kijk naar deze Micha die nog de laatste stuiptrekkingen toont in zijn artikelen, voordat hij kan vertrekken naar betere oorden.

    Kijk naar Ton Hofstede, die door het ‘conflict’ tussen Micha en JDTV ook melding maakt van een terugtrekking, een excuus heeft om niet naar de zitting te hoeven gaan.

    Kijk naar de Hoger Beroepszaken van Dankbaar, die als je de berichten goed leest al zijn vervallen. Zou hij ooit de prijs hebben betaald aan Yehudi? Of is dat net als bij Frides Lameris komen te vervallen. Alles loopt met een sisser af, maar daar hoor je niet over. Dat wordt niet breed uitgemeten.

    Mensen, laat je niet meer opjutten. Laat je niet meer voor het karretje spannen. Ga niet mee in die oproepen. Je weet niet hoe je wordt gebruikt. Ik heb me in de afgelopen jaren ook wel eens voor het karretje laten spannen, daar niet van.

    En dat was het weer voor vandaag. En Don bedenk dit: Boudine hanteert de tactiek van de aanval is de beste verdediging. Ze gaan uitsluitend de inhoudelijke discussie aan als het hen uitkomt. Dat is wat ze met elkaar gemeen hebben.

    Like

 7. Moogle en Akky stellen voor het boek gratis op het internet te zetten. Natuurlijk een meer dan uitstekend idee.
  Dit boek moet mensen wakker schudden en niet de zakken van een uitgever en schrijver vullen die in feite sterk leunen op eerder onderzoek van de locale burgeronderzoekers.
  Die moeten nu met duidelijk verscheurd gemoed toekijken dat de beide heren er een bestseller van proberen te maken voor eigen gewin..
  En de heren zijn duidelijk niet geinteresseerd in de followup die het boek hoe dan ook moet krijgen:
  http://rechtiskrom.wordpress.com/2014/06/15/petitie-voor-ondersteuning-aangifte/#comment-91065

  Nee, de heren denken al weer aan het volgende boek over Peter R. de Vries en de Deventer moordzaak.
  Let maar op dat boek gaat er ook binnen afzienbare tijd komen bij het uitgeversbedrijf van Mauritz die de zaken commercieel heel goed op de rails heeft.

  Like

  • Laat Dankbaar en Mauritz breakeven draaien met het boek en steek de rest van de inkomsten in een fonds ter financiering van bewustwordingsactiviteiten in Nederland als geheel, voorlichtings-activiteiten in de provincie Friesland en het opzetten van een steuncomite voor de vrijlating van Jasper Steringa en ter ondersteuning van zijn familie.

   Like

 8. Mauritz laat eindelijk zijn masker vallen: het is vooral de schuld van vader Steringa dat er geen publiciteit na de presentatie van het boek was. En wie was er schuld aan dat de vader van Jasper wegbleef: Wim Dankbaar die weer zijn mond had voorbij gepraat zoals we van hem gewend zijn.
  Het ligt dus aan anderen. Dankbaar en Mauritz valt H-E-L-E-M-A-A-L niets te verwijten dat er geen enkele publiciteit en followup is gevolgd op de presentatie van het boek. Vinden zij zelf.
  Het is hier al meermalen betoogd dat de heren gecontroleerde oppositie uitoefenen die bij de totstandkoming van het boek nauw hebben samengewerkt met justitie. Daarom werd ook de naam Demmink uit het boek weggelaten omdat het boek Demmink aan het eind van dit jaar gesloten moet worden.
  De heren willen geen enkele verantwoording afleggen over het op niets uitlopen van de follow-up van de presentatie van het boek. De waarheid is natuurlijk dat de heren niet op de vingers wensen te worden gekeken want dan zou kunnen blijken dat de gehele gang van zaken na de presentatie in overleg met justitie zo is afgesproken..:

  VanP zegt:

  2 juli 2014 om 14:24

  Wim,
  Eerst wordt de uitgifte van het boek meerdere keren uitgesteld. Dat kan.
  Een aantal belangrijke personen komt, in tegenstelling tot de aankondigingen, niet bij de boekpresentatie. Alhoewel er redenen worden gegeven, zou een “complotter” daar iets van kunnen denken. Het zij zo.
  Dan komt er, weer in tegenstelling tot toezeggingen, geen enkele aandacht van de MSM (wat kleine en/of lokale media daargelaten).
  Ook wordt er (door Hans als ik het goed heb?) geroepen dat er “volgende week” een bom gaat ontploffen als er bepaalde informatie naar de MSM gaat. Dat is inmiddels al weer een hele tijd geleden.
  Ik heb best geduld, maar nu heb ik er ook weinig vertrouwen meer in dat het boek nog iets teweeg brengt. De aandacht verslapt. Er zal na maanden niet opeens aandacht aan het boek worden besteed.
  Waar is het fout gegaan? Want deze conclusie begin ik langzamerhand te trekken. Er zijn te veel toezeggingen die niet waar worden gemaakt.

  Beantwoorden

  J. Hans Mauritz zegt:

  2 juli 2014 om 15:51

  Van Putten,

  Sta ik bij u op de loonlijst?
  Sinds wanneer ben ik u verantwoording verschuldigd?
  Als u werkelijk zou beseffen /weten wat er aan de hand is zou u uzelf diep schamen.

  Onvoorstelbaar zo’n e-mail. ‘Ik heb best geduld….’, ‘ik heb er geen vertrouwen meer in……’

  Als u een boek gekocht heeft, denkt u dan dat ‘het veranderen van de maatschappij om ons heen’ bij de prijs van 22,90 is inbegrepen?

  Overigens, Smalhout werd zwaar ziek en Jaap Steringa fopte ons. Gaat u ons dan iets verwijten?

  Hans Mauritz

  Like

  • Volgens de persoon die vond dat het hier erg op swapichou ging lijken iser inmiddels toch licht aan de horizon te bespeuren..:

   theyknew zegt:

   2 juli 2014 om 19:37

   Ik denk dat er wel iets gaande is. Waar eerder namen als Demmink, Baybasin en HHC op het blog van Harry van Bommel werden weg gecensureerd, wordt het nu gewoon geplaatst. Dus er speelt wel iets, misschien door de mail van Wim aan Michiel van Nispen?

   ——————–

   (Proest)

   Like

   • Jacob Steringa heeft Dankbaar en Mauritz gefopt..??
    Nee, Dankbaar en Mauritz foppen de boel..

    Dit is vandaag wel heel duidelijk geworden.

    Like

 9. Ik denk ook dat er gefopt wordt, ik zelf kom daardoor ook niet op de sites van deze en andere foppers.
  Waar ik nog naar benieuwd ben is waarom de “beelden van de cold case team” – de verklaring van getuige- niet op tv komen of openbaar zijn.!? Ik had namelijk begrepen dat deze getoond zouden worden, 1 keer uitgesteld en ik dacht begin juni zouden ze alsnog getoond worden.

  Weet iemand dit ?

  Like

 10. Het blijkt dat de reguliere boekhandel het boek van Dankbaar en Mauritz boycot. Hoe je ook tegen het boek aankijkt duidelijk is wel dat de reguliere pers en reguliere boekhandel het boek verzwijgen en uit de handel houden. We worden daarentegen in de boekhandels wel doodgegooid met boeken van oorlogsmisdadigers als Blair Bush, Obama en Clinton die worden gepresenteerd als respectabele lieden..:

  verwarde man zegt:

  4 juli 2014 om 12:37

  Vanmiddag drie exemplaren van Het Verboden Dagboek besteld bij de goed gesorteerde boekhandel Van der Velde in Sneek. Op mijn vraag of het boek op voorraad was hoefde ik alleen maar de titel te noemen. De verkoopster begreep gelijk over welk boek ik het had zonder dat ik de auteurs te hoefde te vermelden. “Nee wij hebben wel het boek van Vuijk over de Vaatstra zaak”. Van der Velde heeft 4 filialen: Groningen, Leeuwarden, Drachten en Sneek. Op de website van Van der Velde valt te zien dat Het Verboden Dagboek slechts met één exemplaar voorradig is in het filiaal Leeuwarden. Het boek van Vuijk siert behalve in Drachten met meerdere exemplaren de schappen van alle filialen…
  Om met Simon Vuijk te citeren (Marianne Vaatstra – het verhaal van haar moord p 220) :

  De Nederlandse democratie is een mediacratie
  “De media kunnen de publieke opinie beïnvloeden. Soms zelfs bepalen. De Nederlandse democratie is een mediacratie. Maar diezelfde media zijn in casu verdeeld en blinken niet uit in deskundige, gefundeerde berichtgeving. Wat de politie zoekt is autoriteit. Zeggingskracht. En de bereidheid om samen te werken. Vergaand. Denk aan dwingende afspraken. Zwijgplicht. Censuur.”
  (website van Wim Dankbaar)

  Like

 11. Ja hoor, het hoger beroep is door Dankbaar afgeblazen. Erg voorspelbaar en zwak van Dankbaar, maar natuurlijk te verwachten.
  De meelopers van Dankbaar hebben natuurlijk weer alle begrip voor deze stap maar Jasper’s zaak is met het boek nauwelijks iets opgeschoten. Het boek zou aandacht op TV krijgen maar zoals hier al was opgemerkt hebben de heren – waarschijnlijk bewust en opzettelijk – de kritische achterban een achterbakse poets gebakken..:
  http://rechtiskrom.wordpress.com/2014/10/01/afblazen-hoger-beroep/

  Like

  • Dankbaar is en was vanaf het begin een bliksemafleider. Alles wordt nu wel duidelijk. Op alle fronten heeft hij de Vaatstra zaak om zeep geholpen met hulp van Mauritz. Gecontroleerde oppositie noemen ze dat ook wel.

   Like

 12. tegenwoordig is iedereen snel om te te kopen, of raakt men snel gecorrumpeerd.
  Rond de WK 2014 zouden er beelden op tv komen over de cold case team betreft de verklaring van een getuige en de onderonsje van de rechercheurs!?! Die komen niet meer te zien in het openbaar?

  Like

 13. Kan iemand mij vertellen waarom dit gebeurt?
  Waarom W. Dankbaar en H. Mauritz afhaken??
  Is dat om geld te slaan uit hun boek (die ik helaas ook gekocht heb)
  En zo meelevend met de ouders van Jasper Steringa??
  Ik snap er helemaal niets meer van!
  Volg deze zaak al vanaf de eerste dag lees alles maar ben het spoor nu bijster!
  Kan iemand mij uitleggen wat hier aan de hand is???
  Ook mbt de Fogelsangh State???

  Like

  • Dankbaar en Mauritz zijn gecontroleerde oppositie. Dat wil zeggen dat ze nauw samenwerken met justitie en/of AIVD.
   De opbrengst van het boek zou ruim voldoende moeten zijn om rechtzaken te voeren maar Dankbaar (en Mauritz) is blijkbaar nu teruggefloten door zijn overheidssuperieuren..
   In het boek is de rol van Demmink door de schrijvers gedownplayd op verzoek van justitie en ook de rol van de volgens politie en Dankbaar “overleden” (zeer misdadige) Duitser die nadrukkelijk is genoemd als moordenaar van een of meer (Groningse) prostituees is uit het verhaal geschreven.

   Like

   • Een belangrijke ontwikkeling lijkt me het onderzoek van Herman (heeft een eigen Marianneblog) die stelt dat de door Dankbaar en Mauritz opgevoerde twee kroongetuigen over de “Caravanmoord” wel eens door justitie op beide “onderzoekers” kunnen zijn afgestuurd om een door justitie gewenste uitkomst te bewerkstelligen: http://rechtiskrom.wordpress.com/2014/10/01/afblazen-hoger-beroep/#comment-91878 (reactie en uitwerking van Herman’s bevindingen).
    Zoals te verwachten is blijft Dankbaar volharden in het verwerpen van de (mogelijke) band tussen pa Dick Slering (defensiemedewerker) en Demmink (oud Haags defensiebeleidsmedewerker). Als deze band al voor de moord op Marianne zou hebben bestaan kan Spencer namelijk ook zijn ingezet als lokaas om Marianne binnen te hengelen als een gewenst slachtoffer van een (rituele) pedofiele moord. Dan kom mogelijk je ook weer bij de Supergetuige terecht die destijds mede door Dankbaar werd geinterviewd en kort daarna door hem (na contact met justitie/aivd?) ineens in de ban werd gedaan..

    Like

   • Wim Dankbaar blijft – net als Andre Vergeer en Boudine Berkenbosch – bij zijn niet in het boek bewezen standpunt dat Demmink de Koerdische vader van Feik kende en dat die nauwe band er voor zorgde dat Demmink van hogerhand de daders uit beeld bracht en justitie in Leeuwarden aanstuurde om de doofpot in de zaak dicht te houden.
    Opvallend is dan ook dat in het boek Ali Hassan als hoofddader wordt aangemerkt terwijl Feik alleen als toeschouwer aanwezig zou zijn geweest (als ik me niet vergis). Feik zou ook al vrijwel direct zijn verhaal hebben gedaan bij politie en justitie. Dat moeten we dan maar geloven want werkelijk gesproken hebben “de onderzoekers” Feik niet. We moeten dit allemaal maar geloven want feitelijke onderbouwing ontbreekt gewoon.
    En verder beweert Dankbaar dat Ludger Dill enkele jaren terug is overleden. Hij zou dit telefonisch (niet ter plekke in Cloppenburg!) hebben nagetrokken nadat de politie (!) hem daarop had geattendeerd.
    Je kunt dan ook stellen dat het boek hoogst waarschijnlijk op leugens en halve (on) waarheden gebaseerd is.

    Like

   • Op het gevaar af dat Dankbaar onderstaande discussie op zijn weblog vanavond gaat wissen plaats ik hier de meest recente discussie die ik eerder al noemde:

    van Tours zegt:

    6 oktober 2014 om 13:47

    Herman, je hebt het over verwerven van geld.
    Kan je daar iets meer over vertellen?
    Zelf heb ik wel ideeën.
    – De gemeente was er geldelijk oogpunt voor om het AZC te behouden. Een dader uit het AZC zou het bestaan ervan in gevaar brengen.
    – De Duitser zou van de verkrachting en moord een film hebben gemaakt en hieraan dik hebben kunnen verdienen. Misschien moest hij daarvan een groot deel afdragen aan een organisatie die hem als mogelijke organisator van de verkrachting buiten beeld zou houden.

    Ik kan er nog wel meer verzinnen, maar het blijven dan speculaties. Volgens jou reactie heb je meer info dan mij, dus vertel er wat van. Anderen kunnen dan misschien harde informatie toevoegen

    Beantwoorden

    Herman zegt:

    6 oktober 2014 om 16:40

    @Van Tours
    Kollum en het AZC en het belang van het geld, dat is naar voren gekomen.
    Maar niet dat aan de andere kant van de Keningswei een monumentaal kasteel dringend aan renovatie toe was: de subsidie zou worden beëindigd.

    Het AZC stond voor een nieuw contract à la circa 3½ miljoen gulden.
    Het kasteel had ongeveer hetzelfde bedrag nodig.
    Zo las ik.

    Het gehele verhaal rond Marianne is triest en smerig, zo dacht ik. Waarom via een moord de schuld niet af te schuiven naar het plan AZC? -Zodat -als die het veld moest ruimen- er ruimte kwam voor de subsidie van het kasteel?
    Zou de moord op Marianne daar een plek in hebben gehad: opschudding veroorzaken enzovoort?
    Beestachtig, ik geef het toe.

    Weet je, wanneer ik denk aan Marianne snap ik nog steeds niet hoe zij in de caravan en het milieu van de daders gevonden kon worden zonder 1 druppel bloed op haar mooie blonde haardos… en 3 liter bloed verloren zou hebben.
    Kan het maar niet rijmen met een figuur zoals Wolfgang Hebben of een Ali Hassan.

    Waarom zette Hebben geen pistool op de kop van Ali toen hij de grens overschreedt van verkrachten naar moord?

    Beantwoorden

    van Tours zegt:

    6 oktober 2014 om 18:32

    Marianne kende alle personen die aanwezig waren. Misschien is er meer gebeurd als een “normale” verkrachting. Niet voor niets heeft de familie geen inzage gekregen in een ongecensureerd autopsierapport. De dader zouden sowieso voor jaren achter de tralies gaan met hoogstwaarschijnlijk TBS, wat in de praktijk zou kunnen neerkomen op levenslang. De enige optie om niet opgepakt te worden was voor hun misschien moord en hopen dat de waarheid niet boven tafel zou komen.
    Voor Hebben was er misschien nog een reden: een snuffmovie brengt meer op.

    De vraag of de moord vooraf gepland was kan ik niet beantwoorden, maar de plek waar ze gevonden is, zou een aanwijzing kunnen zijn, dat vooraf al naar een geschikte dumpplaats zou zijn gezocht: Niet zo zichtbaar en goed bereikbaar vanaf de Fogelsangloane. Vergeet niet dat Hebben misschien te maken heeft gehad met de prostitué Jolanda die nog steeds spoorloos is en dus mogelijk vermoord. Jolanda zou ook in de caravan “gewerkt” hebben.

    Like

  • Waar doet deze chantage om geld door Hans Mauritz ook weer aan denken? Hans Mauritz in de rol van Micha Kat voor Chipshol..:

   ‘Het spel is op de wagen’, vertelt Hans Mauritz, de zaakwaarnemer van wijlen bouwfraudeur Gé Oomen. Mauritz is op internet een campagne begonnen tegen Ballast Nedam, en dreigt een voor het bouwbedrijf belastend boek uit te geven, omdat het zich niet aan een schikking zou houden.

   http://www.quotenet.nl/Nieuws/Zaakwaarnemer-fraudeur-Ge-Oomen-wil-Ballast-Nedam-slopen-om-breken-afspraak-111543

   Like

   • wat de laatste tijd veel opvalt is dat deze dankbaar en mauritz duo “het opruimwerk en voorwerk “voor justitie en elite/MSM verzorgen. Serieus overkomen met veel publiciteit en daarna snel doven terwijl ze de massa bewust andere richtingen opsturen.
    Met veel herrie en getrommel zorgen ze voor veel aandacht, beste is om dit soort mensen geen podium te geven.

    Like

 14. Dussss…

  “met justitie en/of AIVD”
  weet je niet blijkbaar.

  “De opbrengst van het boek zou ruim voldoende moeten zijn”
  weet je ook niet blijkbaar

  “is blijkbaar nu teruggefloten door zijn overheidssuperieuren..”
  weet je ook niet blijkbaar

  “gedownplayd op verzoek van justitie”
  argumenten graag? zul je ook wel uit je duim zuigen.

  Ik zeg niet dat het niet waar kan zijn hoor, maar uit de tekst van de eerste 3 dingen klinkt al dat je geen info hierover hebt, en het laatste is ook niet onderbouwd.

  Like

  • Leg jij het dan even precies uit of kun je alleen kritiek op anderen leveren zonder zelf iets aan te dragen??
   Binnenkort wordt er wel meer duidelijk over de duistere handel en wandel van de heren Dankbaar en Mauritz..

   Like

   • Driepintertje (wel dagelijks je glaasje melk drinken, he..!!), leg even het volgende uit:
    – de totstandkoming van het boek nam maanden langer in beslag omdat volgens de schrijvers de laatste ontwikkelingen wilden meenemen in het boek wilden meenemen (vreemd want het boek had ruim voor Koninginnedag 2014 beschikbaar moeten zijn..);
    – Dankbaar heeft de familie Steringa in grote verlegenheid gebracht door de aanwezigheid van de vader bij de presentatie van het boek te lekken en vader Steringa daarna er op aan te vallen dat hij de schrijvers had laten zitten..
    – de schrijvers hebben opzettelijk de twee hoofdrolspelers directeur-generaal vluchtelingenzaken Joris Demmink en de Duitser Ludger Dill uit het boek gelaten en daarmee het boek feitelijk om zeep geholpen..
    – Dankbaar geeft voor zijn fans geheel onverwacht de pijp aan Maarten (op deze blog was dat al in mei voorspeld omdat Dankbaar gecontroleerde oppositie in de zaak Vaatstra pleegt om de zaak voorgoed in de doofpot te houden )..

    Like

   • De vader van Spencer Sletering kende via (onderzoek naar) zijn vader die beroepsmilitair was in Suriname al voor de moord op Marianne Vaatstra Joris Demmink (in de jaren 80 Suriname-coordinator op het ministerie van Defensie).

    Waarom heeft Dankbaar deze duidelijke link tussen de familie van een van de hoofdverantwoordelijken (Dick Sletering uit Buitenpost werkzaam op de militaire vliegbasis Leeuwarden) en directeur-generaal vluchtelingenzaken in de jaren 90 Joris Demmink volledig genegeerd?

    Like

   • Ik snap het al. Je bent techneut en snap totaal niks van mensen..:

    “In het dagelijks leven hou ik me vooral bezig met luchtdrukken en luchtstromingen, en ik heb een opleiding in verbrandingsprocessen en installaties”

    Hou je bij je eigen leest mannetje.

    Like

 15. Ik snap heus wel dat zulke gedachten opkomen als je het verloop en de uitkomst ziet van deze jarenlang voortslepende soap, en ik ben er misschien nog wel sceptischer over dan jij. Maar je kunt zulke gedachten gewoon niet zomaar als feiten presenteren.

  Ik heb zo ook wel mijn gedachten waarom het loopt zoals het loopt, maar wat heeft het voor zin om dat allemaal op te gaan schrijven? Jij weet het niet, ik weet het niet, en zonder dat je het weet kun je beter niet zulke dingen beweren want dat is pure laster en smaad.

  Like

  • De artikelen op deze site over de Vaatstra zaak liggen gewoon in lijn met wat o.a. ik beweer. Je hoeft hier niet te reageren als je het hier niet bevalt..

   Like

 16. Bedoel dus deze
  Boekpresentatie en press release ‘De Misdadige Misdaadverslaggever’ gepland in laatste week september 2014, recente witwasoperaties van Peter R. inclusief….

  Like

  • Ik denk dat Mauritz het boek niet uitgeeft als Peter (of SBS dan wel John de Mol) een ton aan hem overmaakt. Zo zit Mauritz wel in mekaar..

   Like

  • Nee, over die andere zaken ga je niks vertellen want dan krijg je het met Wim en Hans aan de stok en dat kan natuurlijk niet..
   Gaat het je om de waarheid in de zaak of om je contacten met Hans Mauritz en Wim, Hans?

   Like

   • Ik heb toch veel meer respect voor echt kritische mensen als Herman en Van Tours dan voor jou en Vuur die Dankbaar en Mauritz maar naar de mond blijven praten.

    Like

 17. Kijk, dat vind ik nu vreemd. Men was hier toch zo druk bezig met de vraag waarom het ging zoals het ging met Wim Dankbaar en Hans Mauritz? Waarom blijft het hier nu dan onbesproken?

  Natuurlijk vind ik het niet echt vreemd, men zat er hier gewoon faliekant naast en dan heb je niet veel zin om dat toe te geven.

  Hoeft ook niet met zoveel woorden, maar misschien in het vervolg toch een beetje voorzichtiger zijn met iedereen meteen als betaalde trol weg te zetten. Alternatieve media is nu eenmaal onprofessioneel, en mensen doen ook maar wat ze denken dat goed is.

  Kun je ook van alles van denken, maar ze doen tenminste iets.

  Like

  • Het is maar de vraag of beide heren “iets” doen in het belang van de zaak. Ze zijn voornamelijk bezig hun eigen hachje veilig te stellen ten koste van de ander.
   Het is ook de vraag of Mauritz mogelijk namens justitie of een andere dienst de zaak in het honderd heeft laten lopen.
   Dankbaar kruipt nu nadrukkelijk in de slachtofferrol maar hem valt ook heel veel te verwijten in de deze soap die de zaak Vaatstra geen meter heeft vooruitgeholpen..

   Like

   • Je bent toch ook slachtoffer als je zo enorm genaaid wordt als Dankbaar door Mauritz? Wat valt Dankbaar te verwijten (zonder achteraf-zaken te benoemen) ik verwijt hem zelfs geen naiviteit. Het is toch echt Mauritz die de boel flink heeft bedonderd. Je zou bijna gaan denken dat Mauritz controlled opposition is.

    Like

    • Ik heb Wim en Hans om een reactie gevraagd via mail. Wim was zo fatsoenlijk te antwoorden na wat gepusht te hebben. Nu van Hans nog een fatsoenlijk antwoord. Ik kom snel met een artikel hierover. Hans Mauritz kan heel wel door OM zijn ingehuurd. Dat geldt ook voor Wim. Toeval bestaat niet en met naïviteit wordt je geen miljonair en los je ook geen Vaatstra zaken op.

     Like

   • Misschien heeft die Mauritz ondertussen een deal gesloten met De Vries of hoopt hij daarop en duurt het daarom zo lang voor dat boek uitkomt. Ik zie hem inmiddels overal voor aan, behalve voor betrouwbaar. Vreemde praktijken houdt die man erop na.

    Like

   • Je denkt toch niet dat je van Mauritz nog een antwoord gaat krijgen?! Laat staan fatsoenlijk. Over naief gesproken 🙂

    Ik kijk uit naar je artikel. Noem mij maar naief, maar dat Wim onbetrouwbaar is gaat er bij mij niet in. Je kunt ook op een eerlijke manier rijk worden. In dat artikel zou ik dan graag een onderbouwing zien, waarom jij denkt dat beide heren zijn ingehuurd door het OM.

    O, en toeval bestaat wel, de hele wereld hangt van toeval aan elkaar.

    Like

 18. Wim Dankbaar blijft voor mij een publiciteitszoeker die al meer dan 10 jaar (internationale) faam als onderzoeker wil krijgen sinds hij financieel onafhankelijk is geworden.
  Probleem is vooral dat Dankbaar niet de persoonlijke eigenschappen van een onderzoeksjournalist/onderzoeker heeft. Hij mist de basisintegriteit en de (basis)vaardigheden van goede (internationale) onderzoeksjournalisten.
  Dat hij Mauritz koos als compagnon en uitgever van het boek onderstreept het bovenstaande. De man heeft geen invoelingsvermogen en mensenkennis.
  Dankbaar heeft zeker 3 maanden de fraude van Mauritz onder de pet gehouden en zelfs het afblazen van het hoger beroep onder valse vlag naar buiten gebracht..

  Like

  • Andre Vergeer heeft wel de onderzoekskwaliteiten die Dankbaar niet heeft maar Vergeer is – bewust? – door Mauritz (en Dankbaar?) buiten het boekproject gerangeerd. Vergeer had meer dan een jaar terug een zwaar gezondheidsprobleem en is daarna ook door Dankbaar en Mauritz op een zijspoor beland.
   Wat zou Andre Vergeer van de huidige ontwikkelingen vinden..?? Ik denk niet dat RiK of Boublog hem daarvoor een platform bieden..

   Like

  • De dooddoener van Wim Dankbaar is steeds: “ik ben te goed van vertrouwen”.
   Ja ja, vat u ‘m..
   Eerst was het Peter R. de Vries (JFK documentaires) en nu Hans Mauritz in de zaak Marianne Vaatstra waar Dankbaar voor 2010 (1Vandaag repo) geen enkele aandacht voor had gehad net als Kat. Kat en Dankbaar sprongen op deze trein omdat het paste bij hun publiciteitszoekerij.
   Net als toen de supergetuige op de proppen kwam zaten Kat en Dankbaar ook weer op de eerste rang om haar daarna heel snel weer als een baksteen te laten zakken..

   Like

   • Ja, ik vat hem, het is inderdaad Wim’s enige ‘tekortkoming’, dat hij te goed van vertrouwen is. Hij heeft twee keer pech gehad, dat is goed mogelijk in deze rare wereld. De rest wat je schrijft vind ik onzin. “Waarom loop jij al niet veel langer mee hier?”

    Like

  • Dankbaar is een prima (internationale) onderzoeksjournalist, hij heeft invoelingsvermogen en mensenkennis. Het heeft even moeten bezinken, denk ik, het is een proces waar je inzit als je giga-belazerd wordt. Het is wel het laatste waar je aan denkt, als je samen strijdt tegen een mega-bedrog. Waarschijnlijk heeft hij eerst geprobeerd zijn geld terug te krijgen door het juist niet openbaar te maken. Hij gooit het nu toch naar buiten, wat zeur je nou nog. Beter “laat” dan nooit. Hij had ook kunnen beslissen om het voor zich te houden. Maar zo is hij niet, de lezers van het boek zijn namelijk ook belazerd. En bedenk je eens even hoe het voelt als iemand je 30.000 euro heeft afgetroggeld, waarvan je je realiseert dat je die waarschijnlijk nooit meer terugziet. Kun je dat? Of heb je soms geen inlevingsvermogen?

   Like

   • Sorry Paula (?). Wim is een slechte onderzoeksjournalist met weinig invoelingsvermogen en weinig mensenkennis.
    Het is helemaal niet verwonderlijk dat het boek uiteindelijk een flop geworden is en inmiddels niet meer wordt verkocht. Need we say more?
    Houdt je oogkleppen maar op net als die andere schapen op de weblog van Wim Dankbaar die inmiddels begrepen heeft dat hij vooral in de slachtofferrol moet blijven.

    PS Je krijgt vast nog een dikke persoonlijke pluim van Wim voor je zendelingswerk van zijn vermeende grote talent voor internationaal onderzoeksjournalistiek.
    Het is nooit wat geweest en zal nooit wat worden met Dankbaar.. (wat heeft hij in de JFK zaak boven water gehaald wat wij in 24 uur ook van het internet kunnen halen??)

    Like

   • Paula(?), ik merk wel dat jij Wim Dankbaars ultieme steun en toeverlaat aan het worden bent terwijl ik hiervoor nooit wat van jou over de zaak Vaatstra heb mogen vernemen..
    Je trekt hier wel een heel grote broek aan met je opmerkingen ook gezien je eerdere totale afwezigheid in de Vaatstra discussie..!?

    Like

   • Boudine Berckenbosch en Micha Kat doen er gezien het volledige echec inzake het Vaatstra boek nu ook helemaal het zwijgen toe al zullen ook zij hun binnenpretjes over de afgang van Dankbaar hebben..

    Like

    • Precies @de Haas! Dat valt mij ook op. Interessante ontwikkelingen. Ik heb nog 2 onbeantwoorde mails. Ik wacht nog tot zondag en dan ga ik proberen mijn gedachten over dit alles nog eens in een nieuw stukje gepubliceerd te krijgen.

     Like

   • Ik loop inmiddels ‘al’ twee jaar mee bij RiK, sinds Steringa werd gearresteerd, onder verschillende inlognamen. Verder geen relatie wat sho ever met Dankbaar. Ik ben het totaal niet met jullie zienswijzen eens en noem mij aub. geen schaap met oogkleppen op, tevens vind ik dat Dankbaar zich helemaal niet als slachtoffer gedraagt, hij houdt zich juist goed staande. Probeer je even in te denken wat jij zou doen als zoiets jou zou overkomen. O, wacht, ik weet het antwoord al: zoiets zou jij uberhaupt al nooit gebeuren. Dat artikel in de pen van Don heb ik eigenlijk ook al gelezen. Ik ben hier wel weer klaar (ja, heb hier ook al vaker geschreven, onder andere namen). Goedenavond nog heren.

    Like

    • @paula Ik weet dat je al langer RIK volgt onder andere naam. Ik begrijp ook je vertrouwen in Wim Dankbaar heel goed en dat kan en mag je hier ook uiten. No problem. Ik kijk zelf sinds geruime tijd wat anders naar Wim maar ik kan me ook vergissen. Je bent iig welkom hier om jouw gewaardeerde mening te geven.

     Like

   • Al jouw alter ego’s de afgelopen jaren geven natuurlijk ook wel te denken. Wat is daarvan nou de crux.
    Omdat je vaak van mening veranderd of zo?
    Getuigt niet van standvastigheid iig.
    Ook het in de kont kruipen van Dankbaar wat je nu doet is niet echt verheffend moet ik zeggen.

    Like

   • De tactieken van Kat en Dankbaar zijn dezelfde:
    -persoonlijke emails of telefoongesprekken breeduit publiceren;
    -persoonlijk mensen afbranden (o.a. Don en Herman door Dankbaar)
    -persoonlijk stalken van getuigen en hun familie en de familie Vaatstra in de zaak Vaatstra;
    -persoonlijk afrekenen met de familie Steringa (Dankbaar);
    -reageerders aanvallen op andermans blogs (bv. Dankbaar op Boublog)
    etc. etc.

    Like

   • Haas: Ik heb nog wel eens ruzie met dat WordPress, verder blijf ik gewoon graag anoniem, that’s all. Wat bedoel je met persoonlijk afrekenen met de familie Steringa?

    Don: Dank voor je normale reactie.

    Like

 19. Trouwens: zonder uitgever Mauritz was het boek er NOOIT gekomen.
  Dankbaar was een dood en geknakt vogeltje na de arrestatie van en het showproces tegen patsy Jasper Steringa (hij zag zijn mogelijke Nederlandse roem volledig in rook opgaan!).
  Dankbaar moet die 30000 euro gewoon voor lief nemen, een andere uitgever zoeken en een beter gedocumenteerd boek op de markt brengen in plaats van een guerilla oorlog tegen Mauritz te beginnen die niet te winnen is.
  Helaas is Dankbaar niet de persoon die dit ooit zal kunnen bewerkstelligen en gaan we de komende maanden/jaren een stinkende Vaatstraboek soap aanschouwen die de belangen van Maaike en Jasper totaal ondersneeuwen als dat al niet bijna een jaar aan de hand is..

  Like

 20. Trouwens: heeft iemand nog iets gehoord van Frides Lameris (o.a. veroordeelde dagboekverspreider), Marcel Vervloesem (fabuleerder die veel in (gevangenis)ziekenhuizen verkeert) of Myra (btw laatst weer eens een interview met Baybasin over Kubani”strijd”(?) na de “ontboezemingen” in de Rolodexzaak in mei en juni; zal wel weer mainstreamradio zijn..)??

  Like

  • Nee, ook vertrokken met de noorderzon. Net de aankondiging van de roestige spijker gelezen. Dit is mijn commentaar want 26 mei kondigde ik de ontwikkelingen al aan:

   “Nog even in de herhaling

   En terwijl het volk nog volop aan het kwekkebekken is over dedemminkkwestie en devaatstrakwestie worden achter de schermen de requisiten reeds opgeborgen, het personeel alvast naar huis gestuurd en blijft de facade nog even staan, zodat het nog wat lijkt. Toch meneer Rubenstein?

   Je tactisch terugtrekken van het strijdtoneel is ook nog een hele kunst, ik zie het aan mensen als Kat, Dankbaar en zovele anderen. Het dollen van de trollen is ook een zachte dood aan het sterven. Van de heren Poot verwacht ik geen vlammende betogen meer in de kranten. Laat staan dat we te horen krijgen hoever het staat met die claim van 20 miljard. Wat rest is een lege stichting.

   Hallo is daar iemand?

   Al de strijders voor het recht zijn zich inmiddels geholpen door de counterparts zich aan het terug trekken. Uiteraard ook de Roestige Spijker. Hoe was ook al weer die mooie missie van de stichting?
   – door ldbroersma op zaterdag 1 november om 11:14

   Like

 21. -de haas oktober 31, 2014 om 7:44 pm · ·
  Boudine Berckenbosch en Micha Kat doen er gezien het volledige echec inzake het Vaatstra boek nu ook helemaal het zwijgen toe al zullen ook zij hun binnenpretjes over de afgang van Dankbaar hebben..-

  De Haas, denk je nou werkelijk dat boudine berkenbosch binnenpretjes heeft, na de uitermate lovende recensie en de promotie van het boek op haar website?
  http://www.boublog.nl/category/artikelen/justitie/marianne-vaatstra/wim-dankbaar/

  Like

  • Dat is wel zo, maar ze mogen elkaar totaal niet.
   Dus er is wel ruimte voor leedvermaak al zullen ze niet blij zijn met Dankbaar’s fiasco met het boek als bloggers zijnde.

   Like

 22. Het fietsenverhaal is duidelijk vantevoren meteen gescript door politie (projectleider Verkaik was goede bekende van defensiefunctionaris Sletering wiens zoon met Marianne verkering had) en justitie. Politievoorlichter spreekt over zeker 4 fietsen die werden gelocaliseerd in de buurt van de plek waar Marianne gevonden werd.
  Dit fietsscript werd weer versterkt doordat de zaak veel sneller dan gebruikelijk is in Opsporing Verzocht werd vertoond (op aandrang van de top van het OM). Natuurlijk werd door de politie/OM “vergeten” om DNA monsters van de fiets die niet van Marianne maar van een van de medelegers was (Ali Hassan) te nemen..

  Compilatie van tv beelden over de zaak Marianne Vaatstra:

  Like

  • Hier de volledige uitzending van Peter R. de Vries waarin Ali en Feik door de Vries volledig witgewassen worden en o.a. wordt beweerd dat Ali Hassan op het moment van de moord op Marianne Vaatstra in Haarlem (in arrest) zou zitten.. Ook wordt het vanaf dag 1 gescripte verhaal van de fietsen (weer) verder aangepast als zou Jasper zijn fiets naast de fiets van Marianne in de greppel voor het bewuste weiland hebben gezet (dat heet: naar de conclusie toewerken dat niet een asielzoeker (Ali, Feik), een (rituele) vrouwenmoordenaar (Dill) of een hoge vrijmetselaar (Van der Zwaag bv.) het heeft gedaan maar een autochtone boer hoewel die 01:45 nog wel naar een drachtige koe in zijn stal had gekeken..) toen Marianne wel pap zou lusten van Jasper z’n amoureuze belangstelling (vreemd want de tijdlijn klopt van geen kant maar Jasper had blijkbaar hard leren fietsen tijdens zijn fietstochten naar de Nieuwstad in de stad Groningen..):

   Deze reactie viel mij onder de video wel op die m.i. nader onderzoek verdient van onafhankelijke onderzoekers die naar conclusie toe “rechercheren”:

   dreakheart1 jaar geleden

   maar iedereen die die avond in buitenpost was feest aan het vieren op het kruispunt bij de oude chinees , wie hebben dat stille alarm opgepikt naast mij. ik weet dat ik niet alleen was omdat er zeker 12 mensen die kant op liepen richting marianne en bij het fietspad dat naar paradyske leid stopte dat stille alarm , en ik weet zeker dat dat marianne was , wie waren die andere mensen 350 meter van het ongeval vandaan toen het geluid stopte dat kan geen toeval wezen. wie waren daar die avond ?

   Like

   • Verbaast het iemand dat Henk Mous uit een Azkhenazy Oost Europese Joodse familie afkomstig is die naar Nederland emigreerde (via Zuid-Limburg uiteindelijk naar Friesland waar de vader van Henkie tot circa 1975 een metaalfabriek in Bakhuizen had waar mij vader ooit werkte; vandaar ook..)?
    Hoe ik dat weet? Via de blog van zijn neef die een culturele hotemetoot in Friesland is..

    Like

   • Wie is OM-ambtenaar mr. Henk Mous die geboren is in Bakhuizen (gemeente Gaasterland, Friesland) en zijn carriere startte als politieman in die gemeente:
    – hij werd politieagent in Amsterdam;
    – hij studeerde strafrecht aan een van de twee universiteiten van Amsterdam;
    – hij is homoseksueel en pedofie en dus zeer chantabell;
    – hij kende waarschijnlijk Demmink, Van Roon en frekwenteerde pedobars in de Paardestraat en de bekende pedohuizen in de hoofdstad;
    – hij wordt genoemd in het onderzoek naar het pedofielennetwerk in Amsterdam;
    – hij heeft voor justitie (mede) de doofpot van de Enschedese vuurwerk- en munitieramp (2001-2002) gecreeerd;
    – na zijn justitieleugens in de Enschedese zaak is hij zich voor het OM in Leeuwarden ook met de zaak Vaatstra gaan bemoeien waarbij met name zijn leugens on camera inzake Ali Hassan tot onvergetelijke Nederlandse (leugen) tv is gaan behoren;
    -hij komt uit een askhenazi (nep) joodse familie die bekend staan als extreem onbetrouwbaar..

    Like

   • Fietsen, jaja.. om maar te verhullen dat Marianne in een auto naar de Keningswei met die twee Duitse snuiters meelifte wat natuurlijk al meteen bekend was bij de politie
    Maar Marianne was dus bij Dill en Hebben ingestapt in hun stationcar en zat na middernacht aan de picnictafel voor het Veenkloosterbos vlakbij de.. Fogelsanghstate van de vrijmetselaarsfamilie Van der Zwaag…
    Wat ligt het meest voor de hand als locus delicti: het Veenkloosterbos (park van de F-State), de Fogelsangstate State of de caravan op het AZC…?!

    Like

    • @deHaas Geke die vlak bij vrijwel t.o. de ontvoeringsplek woonde hoorde een gil om ca half twaalf(ff uit mn hoofd).
     Marianne Vaatstra is dus met geweld in de auto van Dill en Hebben getrokken.
     Vandaar in no time naar de (luxueuze) kelders van Fogelhsangstaete, waar de top van de Nederlandse pedofiele kliek al klaar zit -bij wijze van spreken- met de broek al op de knieen!
     Deze satanisch rituele moord ‘zit’ zo hoog in de boom dat als de waarheid echt aan het LICHT komt, knalt heel Neanderland uit mekaar.
     Helaas zal dat niet gebeuren om dat de MSM de nationale(lees: fascistoide) tv en hjoernalistenkliek(lees: landverraders) dit nooit ik zeg NOOIT zullen openbaren/publiceren/uitzenden/schrijven!!!

     p.s. Friso is niet voor niets gediepfrisoot of zit ie met baard & snor in Argentinie danwel elders….?

     Like

     • Probleem met de supergetuige en haar elitenetwerk (Friso, Rutte, Mabel etc.) is dat zij de rituele moord IN DE SEXCARAVAN situeert wat gewoon niet waar is en ook niet waar kan zijn i.v.m. de te garanderen volledige anonimiteit van de elitepersonen. En er zijn veel meer onderdelen van haar verhaal die moeilijk te geloven zijn. M.i. is de supergetuige de van hogerhand ingeschakelde disinformant om de organisators van het feitelijke netwerk buiten beeld te houden.
      Dus moet het netwerk vanuit een andere hoek – via vrijmetselaars in Veenklooster – georganiseerd zijn. Ook in dit scenario spelen Dill, Hebben en Ali hun rol bij de verkrachting en moord.

      Like

     • Wim Dankbaar cencureert.
      Door wie wordt Wim in de gaten gehouden?
      De AIVD soms? Heeft onze oranje monarchie soms zelf de hand in Wim’s webblog?
      Hoeveel invloed heeft de AIVD om postings wel of niet zichtbaar te maken?
      Een posting van mij mocht blijkbaar niet zichtbaar zijn op Wim’s webblog omdat ik het Oranjehuis benoem.
      Ik heb er uiteraard wel een printscreen van gemaakt als bewijs dat ik de posting wel geschreven heb in de hoop dat die ook gelezen wordt.

      Like

     • Deze posting mocht blijkbaar niet bij Wim,want na moderatie is die door Wim of de AIVD de prullebak in gemieterd.
      Tsja,zodra het oranjehuis alleen al benoemd,begint menigeen al moeilijk te doen.
      Dat zegt wel al iets over hoe open en eerlijk een websitebeheerder in werkelijkheid is.

      Like

    • De rol van Dill blijft opmerkelijk. Hij is dus inmiddels uit het script van de Vaatstra zaak geschreven (dood of levend).
     Hij had dus afgezien van zijn pooierschap, dealerschap en moorden op meerdere prostituees volgens Bou ook meerdere versleutelde kinderpornosites.
     Als ik Lidy goed begrijp had Bou deze informatie van Dankbaar of een andere bron die ook Dankbaar en Mauritz van informatie voorzag.
     Dankbaar had bijna een half jaar terug enkele artikelen over Dill en daar deed hij het voorkomen dat hij Dill niet van gezicht kende en ook verder weinig van hem wist.
     Ik vraag me af wat de rol van Dill (“dutroux”) en Hebben (“nihoul”) in geval van een eventueel elitemisbruiknetwerk in de Fogelsanghstate of in het bos bij de State (Veenkloosterbos) is geweest.
     (Ali zei toch: “ze” hadden haar strot dieper moeten doorsnijden; want wellicht is Ali besmeurd met het bloed van het bloedbad dat anderen hadden aangericht – Friso gaf toch een teken van leven toen patsy Jasper zogezegd in de kraag was gevat door politie, justitie & De Vries..?)

     Like

   • En dan ook dit: Marianne heeft die avond en nacht NOOIT op een fiets gezeten. Ze werd met de auto gebracht door haar broer Johan en het zogenaamde vriendje Spencer Sletering (vader werkt(e) op vliegbasis Leeuwarden) zou een taxi voor haar regelen.. maar deze Spencer wist waarschijnlijk wat er die nacht met Marianne zou gaan gebeuren.
    De belofte van Spencer aan moeder Maaike was een Judasstreek van de ergste soort en de leugens van Spencer en zijn vader duren tot op de dag van vandaag.
    Deze twee heerschappen Sletering uit (voorheen) Buitenpost WETEN ook dat Jasper Steringa volledig onschuldig vastzit.. Jasper is hun nog enige resterende license to freedom tot ze over enkele jaren zullen worden gearresteerd en verhoord samen met de andere misdadige kliek..!
    Laten we hopen dat Maaike dat nog mag meemaken.
    PS Ik begrijp dat Maaike geen geld eist van Jasper Steringa zoals haar kinderen en Machiavelli himself Bauke. Maaike weet nu hoe de vork in de steel zit en dat haar voorgevoelens en inzichten in deze zaak volledig juist waren (ook door het gesprek dat Mauritz met haar van de zomer had op de camping bij Appelscha).

    Like

 23. Ik volg die zaak Jansje Takens niet zo.
  Maar nu ik die uitzending van hart van Nederland terug zie heb ik ook daar mijn grote twijfels over of het allemaal wel echt is , wetende hoe die tv wereld zo’n beetje in elkaar steekt en wie er aan de touwtjes trekken.
  Zal de Nederlandse TV wereld anders inelkaar steken dan die in Amerika of Engeland? Eerlijk gezegd denk ik van niet,wetende dat juist Nederland een proeftuin is van de NWO enslavement.
  Ik weet wel,mocht een familielid van mij op mysterieuze zomaar verdwenen zijn en niet thuis komen,dan geef ik een HEEL ander interview af aan hart van Nederland.

  NEP! Amerikaanse en Britse media blootgelegd door Russische TV! Het is een grote grap!
  Schokkend bewijs van crisis acteurs, groene schermen, CGI en betaalde geheime dienst medewerkers, gebruikt in het nieuws in de VS en Groot-Brittannië! Het is allemaal nep en niemand is meer te geloven! Russia TV(RT) heeft enkele geweldige clips laten zien hoe belachelijk al het nieuws is uit de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk!
  http://worldunity.me/nep-amerikaanse-en-britse-media-blootgelegd-door-russische-tv-het-is-een-grote-grap/

  Like

 24. Dankbaar komt voor (of na) de zomer met een nieuw aangepast boek over de zaak Marianne Vaatstra (“Het Vaatstra complot”).

  Wellicht kan hij ook de handboeien meenemen waarvan afdrukken op de polsen van Marianne zichtbaar leken te zijn maar wat door het OM is nagelaten.
  De handboeien zouden ook Jasper ontlasten en wijzen in de richting van de Duitsers Hebben (sexvideo/prostitutie-exploitant)en Dill (pooier):
  https://rechtiskrom.wordpress.com/2015/03/28/de-media-in-de-vaatstra-zaak/#comment-93648

  Like

 25. Er is veel reuring aan het Vaatstra front:
  twee (nieuwe) boeken op stapel, een (aankondiging (?) van) alternatieve Marianne Vaatstra film, de nieuwe advocaat van Jasper Steringa gaat in de aanval tegen de golddiggers van Bauke’s kliek. ANP berichtgeving compromitteert stelselmatig moeder Maaike (suggestie wekkend dat zij deze golddiggers steunt), Freddy Vaatstra neemt een andere (afgeschermde) twitteraccount nu Mauritz hem “stalkt” en de publiciteit over de Vaatstra’s negatief dreigt te worden (https://twitter.com/FreddyVaatstra)..

  De onschuldige Jasper Steringa die het slachtoffer is geworden van een corrupt openbaar ministerie onder Ivo Opstelten moet vrij!

  Geliked door 1 persoon

  • Deze – nieuwe- advocaat is meer thuis op het gebied van schadeclaims; hier werkt Jan Vlug vls mij wel vaker mee samen. Deze Ernst Fran Muller handelde ook al voor Jasper, toen Bauke schadevergoeding vroeg.

   Like

 26. Ik zie net dat het boek van Wim Dankbaar Vaatstra Complot in 20 Groningse bibliotheken aangeschaft is en dat alle boeken momenteel gereserveerd zijn.

  Like

   • Ik heb even gezocht op de bibliotheken in Friesland: GEEN enkele bieb heeft het boek aangeschaft. Ik laat mijn zus een aanschafsuggestie voor het boek doen in de Centrale OB in Leeuwarden.
    Dan ’s kijken of de Vaatstra censuurpolitie ook in biebland door Friesland waart..

    Like

   • Ik sta ook te kijken van het aantal boeken wat in Groninger OB’s is aangeschaft want ook in Drenthe heeft geen enkele OB het boek te leen. Waarschijnlijk is de provincie Groningen waarheidsminded in tegenstelling tot andere delen van dit land..
    Even om aan te geven dat ik niet lul:

    Beschikbaarheidsinformatie
    Vestiging Plaatsing Status Retourdatum

    Details beschikbaarheid

    Appingedam geel Mens en Maatschappij – MOORDEN Gereserveerd (1x) 27-08-2015
    Bedum Rood Werk & samenleving – MOORDEN Gereserveerd (1x)
    Delfzijl geel Mens en Maatschappij – MOORDEN Gereserveerd (1x) 25-08-2015
    Groningen: Centrale Bibliotheek 2e verdieping / informatieve boeken – 396.63 DANK Gereserveerd (2x) 21-08-2015
    Grootegast Rood Werk & samenleving – MOORDEN Gereserveerd (1x) 21-08-2015
    Haren Rood Werk & samenleving – MOORDEN Gereserveerd (1x) 24-08-2015
    Hoogezand geel Mens en Maatschappij – MOORDEN Gereserveerd (1x) 21-08-2015
    Leek geel Mens en Maatschappij – MOORDEN Gereserveerd (1x) 26-08-2015
    Leens Rood Werk & samenleving – MOORDEN Gereserveerd (1x)
    Marum geel Mens en Maatschappij – MOORDEN Gereserveerd (1x) 25-08-2015
    Oude Pekela Rood Werk & samenleving – MOORDEN Gereserveerd (1x)
    Stadskanaal Rood Werk & samenleving – MOORDEN Gereserveerd (1x) 26-08-2015
    Ter Apel Rood Werk & samenleving – MOORDEN Gereserveerd (1x) 24-08-2015
    Uithuizen geel Mens en Maatschappij – MOORDEN Gereserveerd (1x)
    Veendam geel Mens en Maatschappij – MOORDEN Gereserveerd (1x) 21-08-2015
    Vlagtwedde geel Mens en Maatschappij – MOORDEN Gereserveerd (1x)
    Winschoten Rood Werk & samenleving – MOORDEN Gereserveerd (1x) 19-08-2015
    Winsum Rood Werk & samenleving – MOORDEN Gereserveerd (1x)
    Zuidbroek geel Mens en Maatschappij – MOORDEN Gereserveerd (1x)
    Zuidhorn geel Mens en Maatschappij – MOORDEN Gereserveerd (1x) 19-08-2015

    Materiaalsoort: Boek
    PIM-rubriek: Mens en Maatschappij
    Mens en Maatschappij
    Onderwerp: Moorden, Friesland, Verhalen
    Taal: Nederlands
    Uitgever: Wim Dankbaar
    Jaar: mei 2015
    Plaatsingscode: 396.63
    ISBN: 9789090290065
    Annotatie:
    Wim Dankbaar

    Formaat: 1e druk , 470 pagina’s , 21 cm

    Like

 27. Pingback: Baybasin: Er heeft een oorlog gewoed | Baybaşin: politiek gevangen in Nederland·

  • Overigens heeft Dankbaar de afgelopen weken geprobeerd Vaatstra getuige Faek (destijds Kollumer asielzoeker) als troefkaart voor zijn kar te spannen in de smaadzaak die Wolfgang Hebben vandaag heeft aangebracht.
   Dankbaar heeft daarbij zelfs de privacy van deze persoon die nu autoverkoper in Rotterdam is op onbetamelijke wijze geschonden.

   Like

Geef een reactie. NB De meningen verkondigd en de links die gedeeld worden in de reacties zijn de persoonlijke meningen van individuele scribenten en vertegenwoordigen niet noodzakelijkerwijs de mening van Don Quijotte.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.