“I’m as mad as hell and I’m not going to take it anymore!”

network_beale

Het Joetoep filmpje hieronder is een scene uit de film “Network” uit 1976. Als je goed luistert zul je merken dat er in bijna 40 jaar nog niets is veranderd. Ook toen al wist een bepaalde groep mensen dat ze niet meer dan een slaaf in een maatschappij gebaseerd op schuld waren. Dat ze leefden in een illusie in stand gehouden door de te-lie-visie, slecht onderwijs, vermaak, medicatie en slecht voedsel. Al bijna 40 jaar geleden!!!! Op een één of andere manier word ik hier een beetje triest van omdat we ondertussen geen stap verder zijn gekomen. Wat moet er gebeuren dat het gros van de mensen eindelijk eens gaat nadenken en eventueel ook uit het raam gaat schreeuwen “I’m as mad as hell and I’m not going to take it anymore!”

6 Reacties op ““I’m as mad as hell and I’m not going to take it anymore!”

 1. De mensen zijn nog te beroerd om van hun 3-zits bank af te komen en het “RAAM OPEN te DOEN!!!”

  Helaas er is nog niets veranderd!

  Like

 2. Laten we een goeie NEEderlandse kreet (noodkreet, hulpkreet of verzetskreet) verzinnen!
  Ik begin:
  1) Wij zijn woest. Wij Pikken het niet langer!
  2) Weg met onze onderdrukkers!
  😉

  Like

 3. Alles waar men energie in stopt groeit. Dat is een natuurwet. Dus als je ‘keihard gaat gillen’ dan stop je energie in dat gillen. Tegen iets. En dat gillen tegen groeit dan. Evenals het ‘tegen’. En de zakenmensen wuiven dat gewoon weg.
  De goede weg is de weg van de juiste energie. Stop je energie in het goede, dan groeit het goede. Het kwade zou eigenlijk geen energie moeten krijgen. En daarom vind ik al die zgn. klokkenluidersites eigenlijk maar niks. Die versterken het slechte juist, het zijn negative-energie-vreters.
  Kom dus liever met positive zaken, zou ik zo zeggen. Hoe regelen we e.e.a. bijvoorbeeld zélf. Hoe laten we het kwade (mafia, prikken, voedseladditieven, groeihormonen etc. in zijn eigen sop gaarkoken? Gewoon, onderling de dingen regelen, geen prikjes, goed voedsel.
  Eerlijk, wie er niet deugen interesseert me werkelijk niet. Rijke mensen zijn en blijven niet voor niets rijk. Zij weten zich beschermd door . . . de wet. De wet. Daar zit het probleem, denk ik. En de wetten worden gemaakt door de regering. Tenminste . . . wetten? Zijn het wel wetten of zijn het regels? Dat is de vraag.
  Maar, nogmaals. Ik leerde van Willem de Ridder de wet van de simpele natuur kennen. Overal waar je energie in stopt groeit.
  (En veel kopen bij de kringloop en de Emmaus-gangers. ;))

  Like

  • Ben het enigszins wel met je eens echter denk ik dat een bredere bewustzijnsverruiming en bredere acceptatie van dat bewustzijn als iets positiefs bestempeld kan worden. Daar zou je dan weer wel energie in kunnen steken. Elk nadeel heb zijn voordeel zei een andere filosoof in dit land eens. Ligt dus aan je benadering. Blijven hangen in negatieve energie is echter nooit goed.

   Like

Geef een reactie. NB De meningen verkondigd en de links die gedeeld worden in de reacties zijn de persoonlijke meningen van individuele scribenten en vertegenwoordigen niet noodzakelijkerwijs de mening van Don Quijotte.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.