Jan Poot nam investeerders bij de poot in Chipshol zaak

Jarenlang wist Jan Poot van de firma Chipshol mensen zand in de ogen te smeren met uitgebreide mediacampagnes, websites en boeken die er voor zorgden dat de gemiddelde lezer compleet afgeleid werd van de werkelijkheid. Na gesprekken met meerdere insiders komt inmiddels steeds duidelijker een heel ander beeld naar voren. Jan Poot wist zowel in de alternatieve media en in de Main Stream Media het beeld neer te zetten dat de rechters Kalbfleisch en Westenberg hem het leven zuur zouden hebben gemaakt en hij door toedoen van hen miljarden schade ondervond. Uit gesprekken met deze insiders ontstaat echter een heel ander beeld, namelijk dat deze rechters Jan Poot feitelijk steenrijk maakten. Het rookgordijn dat is opgetrokken valt volledig weg als u het gehele verhaal stap voor stap uitgelegd krijgt. Daartoe zal ik hier in een reeks artikelen een poging wagen.

De firma list en bedrog

De firma list en bedrog

Om te beginnen moet u begrijpen dat Jan Poot eigenaar was van Chipshol Holding en hij de kooprechten bezat van 150 hectare grond rondom Schiphol. Een andere partij – genaamd Landinvest – had 450 hectare grond rondom Schiphol in haar bezit. De grote financiële belangen waren hierin gelegen, dat deze gronden van landbouwbestemming zouden worden omgezet naar bouwbestemming. Één van de zoons van Jan Poot, zijnde Peter Poot was in de periode waarover we spreken directeur van Landinvest en de groot aandeelhouder van deze firma was de heer Harry van Andel. Jan Poot zocht investeerders voor een dochteronderneming genaamd Chipshol Forward. Zelf had Jan Poot hierin een aandelenbelang van 25%, die waren ondergebracht in de Chipshol Holding. Jan Poot wist drie grote investeerders te vinden die hij een winstpotentie schetste op basis van een prospectus die na verloop van tijd helemaal niet bleek te bestaan. Toch wist Jan Poot deze drie grote investeerders te overtuigen. Het volgende beeld werd geschetst:

 • Landinvest gaat 150 hectare grond van Chipshol Holding kopen
 • Landinvest bezit dan 600 hectare grond en geeft de eerste kooprechten op deze grond aan de nieuw op te richten BV die de naam Chipshol Forward zal dragen
 • Chipshol Forward mag op deze gronden bouwprojecten gaan realiseren die goed zijn voor zo’n 40.000 arbeidsplaatsen rondom Schiphol en die een miljarden opbrengst zullen realiseren.

Onderstaand schema laat zien hoe de constructie er uit zag. De investeerders betroffen drie partijen die ieder een paar miljoen geld op de rekening stortten. Deze investeerders waren de heer Huber, de gebroeders Tan en Van der Heijden (via de Liechtenstein Stichting). Ook werd externe financiering aangetrokken, omdat het uiteindelijk natuurlijk zou gaan om miljarden waarbij de projecten ontwikkeld en gebouwd zouden moeten worden.

schema_chipshol_landinvest2

De investeerders dachten een mooie deal te hebben tot ………….

Lees verder op de site van Martin Vrijland

Advertenties

19 Reacties op “Jan Poot nam investeerders bij de poot in Chipshol zaak

 1. Binnenkort kunnen we de ontmaskering van Kat meemaken als Vrijland daar nu al niet voor gezorgd heeft met bovenstaand zeer goede artikel over de Poot octopusmaffia.. Kat lag vandaag zwaar onder vuur op z’n website over z’n verzonnen squads die Nederland zouden teisteren.
  Onderstaand een van de commentaren:

  slaafNL zegt:

  @MoM

  Over angst gesproken;
  Die hele alternatieve maffiaclub van jullie wordt steeds verder onderuit gehaald door de leugens die jullie verspreiden.
  Jullie maken fake artikeltjes aan over personen die jullie ontmaskeren.

  De stront loopt je broekspijpen uit man.
  Die hele Micha Kat is een narcistische psychopaat en pedofiel.
  Met jullie demmink squads, killer squads, pedobrigade en fantastengeleuter.
  Iedere dag zal ik hier zijn om te kijken hoe jullie je zelf nog belachelijker maken.

  Na het likken van de reet van Kat kun je meteen overschakelen naar die reptielse reet van David Icke.
  Stelletje kontebonkers dat jullie er hangen.
  Nu, ga maar vlug dit comment weer schrappen en nog vlugger een ander artikeltje eroverheen gooien.

  Zou het stoppen van Bou te maken hebben met de nieuwe keiharde feiten over het Poot imperium?
  Of zijn het Don en Lidy die dit op hun geweten hebben..??

  Like

 2. O stopt bou er mee? nou dat zal dan ook wel onderdeel zijn van de big deal en de tactische terugtrekking. En ja dan moet je natuurlijk een reden opvoeren. Welja, lidy of don. Kan je leuk een big issue van maken zoals van de rode baret en dan is die terugtrekking een eitje. Wat een komedie wordt er toch opgevoerd.

  Like

  • Afwachten wat Micha Kat gaat doen. Die leeft van het geld van Chipsol. Indien Micha Kat doorgaat is het stoppen van Poot ook een grapje. De Poot affaire is zo iets als de Maddoff affaire. Er gaat nu afgerekend worden ben ik bang. Maddoff zit inmiddels ook achter slot en grendel meen ik te weten. Dat moet ook met Poot gebeuren al is hij 90. Kan hij samen met zoons misschien op 1 Teeven cel.

   Like

 3. Al die belangenpartijen die met elkaar om de poen en de misdaad middels de media, mainstream en alternatief, een strijdtoneel hebben gecreeerd, die trekken zich nu volgens scenario weer terug. Bij De Roestige Spijker schreef ik al dat je tactisch terugtrekken ook een hele kunst is als je dat onopvallend wilt doen. Je kan niet zomaar tabe zeggen. Er moeten redenen worden gecreeerd, zoals de Pootten nu aangeven na twintig jaar moe te zijn van de strijd met de overheid en daarom Shipshol verkopen. Of het gaat heel geleidelijk door steeds minder en steeds minder fel te publiceren op de respectievelijke blogs. Zo gaat dat.

  Like

 4. Ik heb mijn reactie bij de roestige spijker nog eens even opgezocht.
  ……………………
  En terwijl het volk nog volop aan het kwekkebekken is over dedemminkkwestie en devaatstrakwestie worden achter de schermen de requisiten reeds opgeborgen, het personeel alvast naar huis gestuurd en blijft de facade nog even staan, zodat het nog wat lijkt. Toch meneer Rubenstein?

  Je tactisch terugtrekken van het strijdtoneel is ook nog een hele kunst, ik zie het aan mensen als Kat, Dankbaar en zovele anderen. Het dollen van de trollen is ook een zachte dood aan het sterven. Van de heren Poot verwacht ik geen vlammende betogen meer in de kranten. Laat staan dat we te horen krijgen hoever het staat met die claim van 20 miljard. Wat rest is een lege stichting.

  Hallo is daar iemand?
  – door ldbroersma op maandag 26 mei om 08:17

  Like

  • Poot trekt zich helemaal niet terug. Dat deed hij al eerder. Hij is alleen met de vraagprijs omlaag gegaan van 20 naar 1,5 miljard. Dit hele verhaal is weer PR om grond dat met geleend geld is gekocht voor een veel te hoge prijs weer weg te zetten. Het enige wat ze doen is de schade door het niet mogen ontwikkelen laten vallen. Poot is er nog niet klaar mee. Achter de schermen wordt er hard gewerkt de Poot en zio maffia aan te pakken. Poot c.s. hebben zich gedragen als een olifant in de porceleinkast en hebben andere investeerders gewoon beroofd van hun pensioen!! Hoezo stoppen? Bloeden zullen ze.

   Like

 5. Een geweldige reactie op klol. Ik leg hem hier even vast voor de nabije eeuwigheid

  wajong zegt:
  @’chipshol gooit de handdoek .. in de ring’
  De timing is werkelijk meer dan uitzonderlijk.
  Nauwelijks na het door ‘insiders’ geïnspireerde artikel op martinvrijland.nl Jan Poot nam investeerders bij de poot in Chipshol zaak waarin bloot gelegd wordt
  dat de gehele Chiphol ‘zaak’ en alle trammelant eromheen gegrond is slechts op ‘kooprechten’
  en aldus het verder slechts het balletje balletje betreft van een opgepompte en gewiekste speculatie luchtballon.
  En waar Micha (zowel als de liegende rechter Westenberg c.s. wellicht?) als pionnen op een macaber schaakbord geplaatst en verplaatst werden
  door een zich in een slachtofferrol wentelende nederlandse Maffia Don de Oude Poot de gehele operatie orkestrerend vanachter zijn bureau
  met minder dan minimale investering met daarop gebouwd een gigantisch speculatieve constructie van hefboomwerking.
  Op zich is dat een (moreel verwerpelijke en schaamteloze) kunst maar
  als je dan zover gaat een amerikaanse SSion partij (het ‘Litigation Fund’) erin te betrekken die ook niet vies is van de rituele kinderverkrachting en de kinderslacht
  dan ontstaat er opeens een probleem wanneer het publieke licht middels ‘insiders’ hierop valt.
  Dan is het opeens zaak ‘to take your losses & run with the money’ en hopla zoals te doen gebruikelijk in neerlands maffia milieu (aka ‘de zakenwereld’) dan hak je alle trossen los. En Micha.
  En vaar je af naar zwitserland wellicht naar de hoede van de Papa Don en de anonimiteit even want deze gehele affaire gaat een flinke en lange staart krijgen (niet op enige voorpagina schat ik zo in)
  door dat ene lullige artikeltje op die ene lullige micro website martinvrijland.nl en dat is alsnog leuk.
  Betreft de werkelijke omvang van de bedragen is een artikel uit het haarlems dagblad te citeren
  “‘Chipshol zegt een keer een poging te hebben gedaan om de zaak minnelijk te regelen. .. die liepen stuk op een aanbod van rond de tien miljoen euro.
  ..
  Oud-rechter Westenberg .. in een afgeluisterd gesprek gezegd .. ’Nu hebben ze 50 tot 70 miljoen euro in de knip .. anders hadden ze anderhalf tot twee miljard euro gehad.’”
  En zit Chipshol nu met 50-70 miljoen werkelijke waarde aan grond (te delen met?) echter nu met de context van de handel en wandel van Don Jan bekend bij de rest van de speculatie wolven in nederland smelt de waarde daarvan gaandeweg terug naar de oorspronkelijke waarde van koeienpoep zo gaat dat in die kringen, die houden ook wel van een geintje.
  Om nog maar niet te spreken over de ‘blow back’ die Don Jan Poot de Oude kan verwachten betreft de erven als de binnengehaalde Wall Street maffia van SSion ‘litigation laywers’ erachter komen dat het (waarschijnlijk wederom hemelbestormende verkooppraatje van de Oude Don) verspilde moeite blijkt te zijn. De Wall Street Bronx heeft een eindeloos geheugen zoals hun geleerd is door de genen van Palermo.
  We zijn benieuwd hoe Micha het verder uit gaat zingen overigens. Wellicht een boek over zijn gesprekken met Cees Poot.
  Dat zou nog een hilarische bestseller kunnen worden.

  Like

  • Je bent me net voor; ik wilde dit uitstekende expose over de zaak Chipshol van wajong ook hier plaatsen.
   Wel grappig was dat Martin in het eerste baanbrekende artikel over deze zaak de naam Chipshol verhaspelde en dat dit tot hilariteit op KLOL leidde. Inmiddels weten ze daar ook dat het spel van de Poten, Rubenstein, Jack Abramovic en Kat uitgespeeld is..

   Like

   • Ik denk dat het spel nog maar net op de wagen is. Persbericht van vandaag is afleiding en een poging tijd te winnen. Zo makkelijk gaat die collusie van Katholieke en joodse maffia er niet afkomen ben ik bang.

    Like

   • Ja inderdaad, als Kat schrijft dat de MSM media op het graf van Poot dansen dan is er wel iets anders aan de hand.
    En die zionist Jack A. is natuurlijk absolute topklasse lobbyen. Zat deze man niet in een proefperiode na zijn vervroegde vrijlating..??

    Like

 6. Niets is wat het lijkt. Dit (deze verkoopmededeling in de MSM)kan ook een zet voor de schermen zijn, terwijl achter de schermen een verwoed gevecht van leugens, chantage en intimidatie plaats vindt.
  Ik hoop dat ze elkaar, poot, investeerders, rechters, politici etc.) allemaal ‘afknallen’, een POOT uitdraaien of gewoon de klere krijgen, een ziekte, zenuweuitval o.i.d.

  Like

 7. Voorlopig past dit weer prima in het scenario van de tactische terugtrekking van de publieke tribune. De een na de ander heeft een excuus om er mee op te houden. Zo ook Micha Kat. Wat een verhaal zeg. De aanhang blijft achter met een kater.

  Like

  • Tactische terugtrekking is het juiste woord. De aanhang van Micha Kat krijgen voor de 2e keer te maken met een heftige vorm van cognitieve dissonantie. Eerst toen ze ontwaakten en nu weer. Benieuwd hoe ze dit gaan oppakken. Die mensen blijven zitten met 0% vertrouwen in de mens.

   Like

 8. Deze wil jullie ook niet onthouden..:

  slaafNL zegt:

  Worden uiteindelijk dan toch De Poten onder de stoel weggezaagd?

  Ik heb nog wel een oranje hesje en een papierprikker voor je,
  en een stuk brood wat al eerder beloofd was.

  Of is het de zoveelste leugen omdat jullie allemaal in jullie onderbroek onder de schijnwerpers zijn komen te staan?

  —————————
  haha..

  Like

Geef een reactie. NB De meningen verkondigd en de links die gedeeld worden in de reacties zijn de persoonlijke meningen van individuele scribenten en vertegenwoordigen niet noodzakelijkerwijs de mening van Don Quijotte.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s