Reactie van Analist op KLOL betreffende Putin en de Krim

Analist  zegt:

Excuses voor off-topic, maar ik volg de Oekraiene, ook via de Russische media en kan dus extra inkijk in deze zaak geven. Dan hoef je niet alleen op de Kysia Hexters van deze wereld te “vertrouwen”.

In alle ellende om ons heen, heeft deze Oekraiene kwestie ook wel wat humor.

Putin’s speech vanmiddag was van een bijzonder hoog niveau en hij legde haarfijn de vinger op alle zere Westerse plekjes. Net zoals toen hij in Nederland Rutte in vergelegenheid bracht door te stellen dat in Nederland pedofielen vrij spel hebben. Rutte bleef achter met een bek vol tanden en lachte als een boer met kiespijn.

Zo herinnerde Putin er vandaag aan dat toen West en Oost Duitsland zich wilden verenigen, zogenaamde partners van Duitsland (Lubbers!!!) toen tegen waren. Rusland daarentegen, steunde hun samengaan juist direct en zonder enige terughoudendheid. Putin gelooft dat het Duitse volk er nu ook zo over denkt waar het de hereniging van Krim en Rusland betreft.

Let hier ook op dat de NOS enkel over anexatie spreekt, terwijl vanuit Russisch/Krims oogpunt het gewoon om hereniging gaat.

Een hereniging die zonder een kogel heeft plaats gevonden. Putin kwam met een citaat uit de VS met betrekking tot Kosovo en vroeg zich af of voor de VS een afscheiding of een hereniging alleen legitiem kan zijn als er veel bloed bij gevloeid heeft? Putin stelde dat de VS niet alleen met 2 maten meten, maar dat het gedrag van de VS er ronduit vreemd uitziet en “onprofessioneel” is.

In Moskou werd de “thuiskomst” van Krim en Sebastopol gevierd met een concert en massale opkomst.

Er kwamen in het nieuws sprekers aan bod die de schouders ophaalden voor de reisverboden voor de Russische politici. Ook wordt voorzien dat eventuele economische sancties als een boemerang zullen gaan werken voor de broze economien van de VS en EU.

Letland klopt nu al aan de deur in Brussel dat, als er sancties komen, dat zij vanuit Brussel gecompenseerd worden voor de economische schade!

In het Russische nieuws werd ook nog even fijntjes herinnerd aan het referendum op de Falklands; daar werd gestemd voor het blijven bij de Britten; dat referendum werd gerespecteerd door de Amerikanen en de Britten; waarom het referendum op de Krim niet? Over meten met twee maten gesproken.

Ook werd er op het Russische nieuws aan herinnerd dat de nieuwe regering in Kiev nog steeds geen licht geeft op de snipermoorden van 20 Februari. Een “veelzeggend zwijgen” van die “nieuwe regering”.

Inmiddels ontvolkt Kiev, chaos rukt op, medicijnen raken op.

“De USA is een lijn over gegaan met het neerzetten van een anti-russisch marionetten kabinet in Kiev.”

Er kwam nog een USA emiritus Professor aan het woord, Cohen, die zich afvroeg hoe de VS gereageerd zouden hebben als Rusland in Mexico gedaan had, wat de VS in Oekraiene gedaan hebben; een pro-Russische regering in Mexico, fel anti-USA; de reactie van de VS zou hetzelfde geweest zijn of nog veel wilder.

Moraal van het verhaal:

Rusland zal er geen boterham minder om eten of Rutte nou wel of niet op handelsmissie komt, hoe hard Groen Links ook roept om die handelsmissie te stoppen; een echt achterhoede gevecht zoals we van GL gewend zijn.

Putin zet Obama tussen de regels door neer als een onprofessioneel die niet weet waar hij mee bezig is. Waar de VS dachten even snel zaken te doen in Oekraiene, zit Obama met de handen in de haren en heeft Rusland de oude Krim terug; een prima plek om tomaten, bloemen, wijn en andere zaken te produceren waardoor Rusland die produkten in de toekomst ook minder hoeft te importeren.

Putin stelde in zijn speech iedereen op de Krim gerust. De officiele talen zullen Russisch, Oekraiens en Krimtartaars zijn. Er is ook geen teken dat de Krim tartaren tegen deze aansluiting zijn. De Tartaren uit Tatarsan (hoofdstad Kazan) zitten ook gewoon in de Russische federatie, dus in die zin is het voor de Krim-Tartaren ook gewoon aansluiting.

Indien er interesse is, zal ik deze verslagen vaker verzorgen.

Analist ik zou het op prijs stellen je verslagen hier te plaatsen

Advertenties

Geef een reactie. NB De meningen verkondigd en de links die gedeeld worden in de reacties zijn de persoonlijke meningen van individuele scribenten en vertegenwoordigen niet noodzakelijkerwijs de mening van Don Quijotte.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.