Der Baader Meinhof Komplex

baader_meinhof_komplex_xlg

Duitsland, 1970. Bomaanslagen, het dreigende terrorisme en angst bedreigen de grondvesten van de jonge Duitse democratie.

De geradicaliseerde Nazi-kinderen, geleid door Andreas Baader, Ulrike Meinhof en Gudrun Ensslin strijden een gewelddadige oorlog tegen het nieuwe fascisme: het Amerikaanse imperialisme, gesteund door de Duitse formatie. Baader, Meinhof en Ensslin vormen der Rote Armee Fraktion (RAF), met als doel het creëren van een meer menselijke samenleving.

Bij het nastreven van hun idealen zetten ze echter onmenselijke middelen in. Hierdoor veroorzaken ze niet alleen angst en bloedvergieten, maar dreigen ze ook hun eigen menselijkheid te verliezen. Horst Herold, hoofd van de Duitse politie, start met een meedogenloze achtervolging op deze jonge terroristen. Tijdens deze achtervolging realiseert hij zich dat dit slechts het topje van de ijsberg is. Een blik op der Rote Armee Fraktion (RAF), de omstreden Duitse terroristen groep in de late jaren ’60 en ’70. Gebaseerd op de bestseller van Stefan Aust.

Om de film te bekijken klik op onderstaande link of filmaffiche bovenaan. Is Duits gesproken en Engels (slecht) ondertiteld. Luister dus als je dat kunt zoveel mogelijk naar het originele Duitse geluid. Indrukwekkende film.

Der Baader Meinhof Komplex

 

Advertenties

39 Reacties op “Der Baader Meinhof Komplex

   • Nee, ik ken de film (nog) niet, ik ga hem wel bekijken. De Britse docu over Gladio heb ik wel gezien en ik heb er ontzettend veel over gelezen en gezien bij Daniele Ganser, Webster Tarpley en Sibel Edmonds. NAVO drugstransporten, Maarten van Traa en Baybasin!

    DEMMINK!

    Like

   • Je vergeet de gekreunde huizen. Die zaten al vanaf het begin in de opium- en cocaïne handel. Denk aan de opium oorlogen en de Nederlandse Cocaïnefabriek in Amsterdam. Ons gekreunde huis heeft zelfs Cocaplanten in Indonesië geplant om aldaar de grondstoffen voor hun Cocaïnefabriek van eigen leveranciers te kunnen betrekken.

    Like

Geef een reactie. NB De meningen verkondigd en de links die gedeeld worden in de reacties zijn de persoonlijke meningen van individuele scribenten en vertegenwoordigen niet noodzakelijkerwijs de mening van Don Quijotte.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s