Het dagboek (25maanden) van de moeder van Marianne Vaatstra. UPDATE 3

Hierbij een link naar het dagboek van Maaike Terpstra, de moeder van Marianne Vaatstra. Dit dagboek bestrijkt een periode van 25 maanden.

DAGBOEK  Update: Dagboek link verwijderd onder druk van Boudine Berkenbosch van Boublog. Gecontroleerde oppositie dus!

Correctie: Bovenstaande link werkt weer ondanks tegenwerking van Boudine Berkenbosch

 


Interessante links:
http://www.boublog.nl/category/artikelen/justitie/marianne-vaatstra/
http://rechtiskrom.wordpress.com/category/marianne-vaatstra/
http://www.klokkenluideronline.is/2013/11/peter-ga-in-debat-met-micha-en-wim/

Update 2: Voor alle geïnteresseerden is hier het tegenrapport te lezen/downloaden opgesteld door André Vergeer.

Update 3: Dagboek link verwijderd onder druk van Boudine Berkenbosch van Boublog. Gecontroleerde oppositie dus! Is hersteld!!!

232 Reacties op “Het dagboek (25maanden) van de moeder van Marianne Vaatstra. UPDATE 3

 1. Heb het dagboek van Maaike nu net ook uitgelezen, zit hier met een brok in mijn keel en een ongelooflijke kater. Wat een hufters. Deze passage is helemaal fraai;

  “blz. 15 Oebele Brouwer komt op tv met het persbericht en verandert de woorden van vrienden en bekenden in ‘mannelijke contacten’.”

  Je weet wat er met ‘mannelijke contacten’ wordt bedoelt , hé Don? Dat is niet hufterig maar schofterig. Was Oebele Brouwer trouwens niet de rechter in de zaak tegen Jasper Steringa?

  Wij kunnen uit het dagboek van Maaike in ieder geval opmaken dat de swapichou gemeenschap er totaal naast zit. Trouwens over swapichou gesproken. Ik heb Xara nog een mail gestuurd met de vraag hoe Mia aan mijn geboortedatum is gekomen. Mijn emailadres zal te vinden zijn, maar mijn geboortedatum niet, hoe is zij daar achtergekomen? Geen antwoord. Ik denk dat er iets meer steekt achter swapichou dan alleen een ‘anti-complotterblogje’. Zij verdedigen niet alleen het ‘Spencer-verhaal’, maar ook het OM en Jan Vlug.
  Na de arrestatie van Jasper Steringa ontspon er op het blog van Wim Dankbaar een hevige discussie over het daderschap van Jasper en daar mengde zich ook een zekere swapichou in die zich voordeed als advocatenzoontje.

  Like

 2. Nee Oebele Brouwer was niet de rechter. Hij is dacht ik nog steeds OvJ. Hij was ook OvJ in de Groninger HIV-zaak waar ook van alles onder de pet gehouden moest worden hoorde ik van Koos v. Woudenberg. Swapichou steekt inderdaad heel veel meer achter. Bewust opgezet om het door domme volgers op termijn zonder verdere inzet van boven verder te laten gaan. Ik ben bezig het een en ander te onderzoeken. Let wel ze zijn niet allemaal slecht daar. Een paar naïeve volgers heb je snel te pakken. Swapichou is geen advocatenzoontje weet ik zeker. Hij komt uit een relatief arm nest.
  Ik kende het dagboek al een tijdje maar werd weer verdrietig en boos toen ik er een paar stukken uit wilde toelichten voor dit stuk. Ik heb dat gedaan omdat dit nooit weggemoffeld mag gaan worden onder bedreiging van zo’n advocaat met een verkochte ziel. Als iedereen dit doet moeten ze straks heel Nederland gaan dagen.

  Like

  • Ik krijg trouwens een raar gevoel over Spencer na de verklaring van Ferdie Brouwer. Het suggereert dat wat Ferdie heeft gezien, de fiets was die in de greppel stond en daarmee de medeplichtigheid van Spencer. Wat is jouw mening hierover?

   Like

 3. Het zou me niets verbazen als die Spencer medeplichtig is. Is hij zo wie zo al doordat hij Marianne tegen zijn belofte niet heeft thuisgebracht. Maar ik kan die gevonden fiets nog niet in samenhang zien met het verhaal van Ferry Brouwer. Die fiets schijnt afkomstig geweest te zijn van de museumboerderij vlakbij.

  Like

 4. Ach is don quijotte ook zo onbeschoft om het dagboek te plaatsen zonder toestemming van de moeder 😦 zien we jou binnenkort ook voor de rechter 😉

  Like

  • Bovendien heb ik het dagboek niet geplaatst maar er naar gelinkt en heb ik getracht een aantal voor mij schokkende passage’s toe te lichten. Dat jij mij onbeschoft vindt laat me verder koud.

   Like

   • Noem jij Maaike Vaatstra nu een leugenaar? :-S zij geeft middels haar advocaat aan dat ze het niet wil hebben dat het gepubliceerd wordt. Iemand met een beetje fatsoen zou dat respecteren en niet zomaar iets publiceren zoals jij wel doet 😉

    Het blijft jammer dat complotters hun eigen lasterlijke fantasietjes belangrijker vinden dan het welzijn van de echte nabestaanden 😦

    Like

    • Nee ik noem die advocaat een leugenaar. Mag hij ueberhaupt uit naam van Maaike deze e-mail sturen? Ik begrijp dat jij graag in een fascistische dictatuur wenst te leven Mark. Ik gun je dat wel maar verhuis dan aub.

     Like

   • Kun jij aantonen dat die advocaat dat niet mag? Dat jij fantaseert dat die advocaat geen toestemming zou hebben, maakt het nog geen werkelijkheid 😉

    Heb je Maaike Terpstra zelf al het tegendeel horen beweren? Of verzin je maar wat om je geweten te sussen dat jij nu bewust meehelpt om Maaike Terpstra extra leed te bezorgen? 😦

    Like

   • Lol je beseft je hopelijk toch wel dat de matrix maar een film is? Of denk je daadwerkelijk dat je beter de wereld om je heen snapt dan de rest van de samenleving? Mijn ervaring is namelijk dat complotters echt totaal wereldvreemd zijn 😀 in dat licht is het zowel treurig als grappig dat je denkt dat je Maaike haar wens uitvoert terwijl je er in werkelijkheid lak aan hebt 😦

    Maaike was middels haar advocaat volstrekt duidelijk, jij wenst dat gewoon niet te respecteren en dat blijft asociaal

    Like

    • Rode pil was als metafoor gebruikt. Maar als je dan toch wilt katten en doorgaan met zuigende vragen verbeter dan eens de vervoeging van je werkwoorden. Misschien iets vaker een boek lezen om de schade in te halen.

     Like

 5. Het lijkt erop dat die Sletering heel erg veel te verbergen heeft, en er lijntjes met Demmink lopen. Als dat zo is, speelt er een landsbelang en mag wat mij betreft het belang van één persoon niet opwegen.

  Like

  • Welnee, dat is slechts hoe zij dat heeft ervaren, weegt niet op tegen de werkelijkheid van het forensisch bewijs en de bekentenis van de dader 😉

   De zaak is opgelost, de complotters maken zich nu enkel nog maar belachelijk (geen probleem) en vallen nabestaanden en (vermeende) betrokkenen lastig (wel een probleem). Van mij mag iedereen die tegen de wens van Maaike Vaatstra het dagboek publiceert een flinke boete krijgen 🙂

   Like

   • Het “bewijs” tegen Lucia de B. was ook heel sterk, neem de zes van Breda, die hebben ook bekend. Schiedammer Parkmoord, Puttense moordzaak.

    De “complotters” zoals jij ze noemt, dat zijn juiste geen complotters, het zijn waarheidsvinders. Zij doen wat de Nederlandse Staat, kennelijk bewust, nalaat.

    Het is precies zo als Wim Dankbaar maandag zei:

    ‘De juridische waarheid is niet altijd de echte waarheid.’

    Like

   • Verschil is dat deze dader meteen heeft bekend en zijn dna matcht 😉 andere zaken bewijzen op zichzelf niks over deze zaak.

    “De “complotters” zoals jij ze noemt, dat zijn juiste geen complotters, het zijn waarheidsvinders.”

    WAHaHahahaha 😀 ‘waarheidsvinders’, stalkers en lasteraars zul je bedoelen, in Wim Dankbaar’s geval nog knettergek ook 😛

    Like

   • Uhh Mark, bij de Schiedammer parkmoord is door het NFI DNS bewijs er doorheen gedrukt om express de verkeerde te laten hangen. Ex-medewerker van het NFI (Richard Eikelenboom) heeft dit op TV bevestigd. Hij verklaarde: “We hadden DNA bewijs, maar er moest iemand anders hangen” Je zou jezelf er goed aan doen om je eens in te lezen i.p.v. met onwaarheden te smijten.

    Like

   • Ja en? We hebben het hier over de zaak vaatstra, kun je daadwerkelijk aantonen dat met het dna bewijs van Jasper S is geknoeid of verzin je dat zelf? 😉

    Like

    • Waarom is het DNA niet onderzocht door Vlug? Alleen dit feit is voldoende om aan het hele dna bewijs te twijfelen en Jan Vlug af te doen als vooruitgeschoven pion vn het OM. Een bekentenis zegt zo wie zo niets laat staan de krakkemikkige bekentenis van Jasper Steringa. Hier is meer dan genoeg over gedocumenteerd. Op cruciale punten wist hij zich niets te herinneren. Kortom opsporing, vervolging en verdediging in 1 hand. Is dat recht? En als je dan de dagboeken leest en een impressie krijgt van wat er zich heeft afgespeeld kan de conclusie niet anders zijn dan dat Jasper Steringa een zgn “patsy” is om hooggeplaatste lieden uit de wind te houden.

     Like

    • En voor dat je komt met onzinverhalen alsof Jan Vlug wel onderzoek heeft laten doen naar het dna. Jan Vlug had originele stalen dna MOETEN opvragen en dat door een onafhankelijk instituut moeten laten testen. Dat deed hij niet omdat hij gebonden is aan het OM en aan zijn vrijmetselaarseed.

     Like

   • Zoveel tekst en geen zinnig feit, het is knap 🙂 de bekentenis was solide genoeg en je draait je in allerlei mogelijke bochten, maar feit blijft dat je geen zinnig argument hebt tegen het dna bewijs 😛

    Like

   • Het landsbelang gaat voor alles en wie niet een echte rechtvaardige rechtstaat nastreeft hoort niet in dit land thuis!
    We worden geregeerd door de ergste van de ergste Nazi’s/Jezuiten/Illuminati of hoe ze zich ook willen noemen.

    Mark Je ouders en straks je kleinkinderen zullen trots op je wezen!

    Like

   • Schrijft de persoon die er geen problemen mee heeft om tegen de wensen van maaike, mee te helpen om haar dagboek te verspreiden 😦

    Waarom hou jij geen rekening met haar leed en wensen, geeft maar weer eens aan dat het complotters niet gaat om de echte slachtoffers 😦

    Like

   • Waar kan ik die wensen vinden Mark. FF een linkje. Lees het dagboek en je zult zien dat dit de wens is van Maaike. Ze kan het zelf niet meer doordat ze compleet kapot gespeeld is door justitie/OM.

    Like

   • Yehudi heeft de wensen duidelijk gemaakt, het dagboek is achterhaald qua wensen nu de werkelijke dader bekent is 🙂 ik begrijp heel goed dat Maaike Terpstra dan niet haar dagboek gepubliceert wil zien, jammer dat jij bewust weigert haar wensen te respecteren 😦

    Like

 6. De wensen van Maaike zijn in het geheel niet duidelijk, de vraag is door wie Yehudi is ingeschakeld.

  Wij kijken verder dan onze neus lang is, en wij weten meer dan we loslaten.

  Like

  • Mja maar dat is een fantasievraag, je hebt geen enkele aanwijzing dat Yehudi niet door Maaike Terpstra is ingeschakelt 😛

   Jullie ‘weten’ ook niet meer, jullie ‘fantaseren’ meer 😉

   Like

   • Je bent echt een stripfiguur. Heb je ooit gehoord van een schriftelijke machtiging? of ga jij ook naar de pijpen van een advocaat dansen die jou alleen maar een emailtje stuurt zonder enige machtiging of een brief van Maaike? Maar ik weet je antwoord wel, je bent kortzichtig en je wilt iedereen als complottertje bestempelen die het niet met het OM eens is. Maar als dat zo is, vind je Maaike dan ook een complottertje? Wees consistent, want Maaike is degene geweest die door justitie vanaf dag 1 door de mangel is gehaald door justitie en het OM. Lees het dagboek maar eens!

    Like

   • Gezien Maaike er in eerste instantie ook klakkeloos op basis van onjuiste gronden er dus ten onrechte vanuit ging dat de dader een asielzoeker was, had zij inderdaad ook complotneigingen. Maar dat is begrijpelijk als je je kind verloren hebt.

    Al die complotgekkies er omheen die er niks mee te maken hebben en zich nu tegen de wensen van maaike keren zijn veel kwalijker 😦

    Like

    • Donder op met je onjuiste gronden. Lees het dagboek eens. En Maaike ging nergens klakkeloos vanuit. Het maakt jou niet uit wie je aanvalt blijkt als de overheid/OM/justitie/politie maar beschermd wordt. Voor mij ben je daardoor een verrader van de mensheid en ik hoop dat je er nog eens voor moet gaan betalen. Ik zal op de eerste rij staan bij de afrekening.

     Like

 7. Wow wat een verhaal zeg… maak een diepe buiging voor de Moeder van Marianne. Ongelofelijk… ben nu op pagina 14 en bij pagina 5 was het al voor 100% zeker dat die asielzoekers er achter zitten. En dan die klootzak van een Verkaik, wat een enorme eikel zeg! dat je zo met die ouders bent omgegaan, walgelijk!

  Like

  • Precies Marja en daarom moet Nederland dit alles weten. Dank dat jij wel de moeite neemt het te lezen in tegenstelling tot de gedoofde zielen. Ik doe dit ook maar gewoon tijdens mijn werk omdat ik het zo belangrijk vind dat we weer een normaal land worden.

   Like

   • Ja, Misschien is het verschil dat WIJ wel lezen. 😉 Als je zoiets leest, welke andere verklaring kan er dan zijn? Ze zijn vanaf de 1e minuut al door justitie tegengewerkt.

    Like

 8. Wim Dankbaar zegt volledige toestemming te hebben van de moeder. Wat als Jasper onschuldig vast zit? Wat als we allemaal voorgelogen zijn door Justitie? Wat als we nu door middel van een DNA database allemaal een 100% match kunnen krijgen met elke willekeurige moord? Tot voor kort werd je er ingeluist dmv vervalste telefoontaps. Nu kan dat niet meer maar wel via DNA. Gaat ons dat niet allemaal aan? Als blijkt dat dit land reddeloos verloren is vanwege corruptie aan de top? Wat als de media geholpen heeft de doofpot op last van het OM gesloten te houden? Wat als Peter R de Vries inderdaad in dienst is van het OM om het volk zand in de ogen te strooien? De zaak Vaatstra stinkt, zoveel is duidelijk. Simon Vuijk met zijn boek waarvan de experts, de onderzoekers en de directe omgeving van de familie Vaatstra beweren dat het een witwasboek is vol met leugens. Wat als Judith Konijn van de VPRO onder druk is gezet om niet de discussiepunten te benoemen? Om in een veilige rechtsstaat te willen leven is elke vraag of onderzoek gerechtvaardigd. Dat het de familie zou schaden geloof ik helemaal niets van. Het ergste is al gebeurd, namelijk de moord op Marianne. De enige die baat hebben bij stilte zijn de mensen die willens en wetens de zaak beduvelen! Trouwens Yehudi is de advocaat van Bauke (die vrolijk lachende man die op bezoek was bij ons Koningshuis) en volgens mij ook nog geld wil zien. Misschien gooit het Dagboek roet in het eten?

  Like

  • Wim Dankbaar kan nog wel meer beweren, waar kan ik zien dat hij toestemming heeft? 😛

   Aan “Wat als” verhalen heb ik niks, wat als complotter Wim Dankbaar het gewoon bij het verkeerde eind heeft, Jasper S. Gewoon de dader is gezien zijn dna match en bekentenis 😉

   Kijk mijn ersie is een stuk simpeler en geloofwaardiger onderbouwd met aantoonbaar bewijs.

   Jij doet slechts wilde aannames zonder enig bewijs, waar ondertussen honderden mensen bij betrokken moeten zijn, niet erg geloofwaardig en dus terecht dat de rechter bij Wim Dankbaar een psychologisch onderzoek gelast 🙂

   Like

   • Grappig, je spreekt jezelf hier tegen. Je bent er dus niet zeker van dat Wim Dankbaar het bij het verkeerde eind heeft. En gezien de inhoud van het dagboek, heeft Wim het ook niet bij het verkeerde eind. Sterker nog, ik durf zelfs te beweren dat Spencer, onder het mom van Marianne op de taxi te zetten, Marianne naar Kollum heeft gelokt. Ferrie Brouwer heeft Spencer en Wietze aan een fiets zien rotzooien en dat is volgens mij dezelfde fiets die in de greppel stond. E.e.a. impliceert dat het scenario wat zich heeft afgespeeld, van te voren bedacht is.

    Like

   • Och ieder daadwerkelijk sceptisch mens houdt altijd een slag om de arm… al is in dit geval de kans wel heel klein dat Wim Dankbaar niet gewoon knettergek is 🙂

    Zijn versie van de gang van zaken is nogal vaag, onsamenhangend terwijl Jasper S. Heeft bekend en een dna match heeft…. Tsja dan zul je met concreet bewijs moeten komen en niet met gelul 😛

    Like

   • Je houdt een slag om je arm? Dat is net zoiets als; “Als Jasper het niet heeft gedaan, zie je wel, ik heb het altijd al gezegd. Maar voorlopig houdt ik het maar bij Jasper.”

    Jij hebt ook geen concreet bewijs. Er is namelijk geen contraexpertise van het originele DNA materiaal uitgevoerd. Dat DNA kan net zo goed afkomstig zijn van Jaspers joy-ride avontuurtje. Voor een pliesieagentje kom je niet zo snugger over.

    Like

  • De geest der waarheid is al uit de fles!

   . Het dagboek zal als een bom inslaan, als een meteoor over Nederland, razen.

   NEEderland die het niet meer pikt beroofd te worden van zijn kinderen om verkracht en vermoord te worden, die het niet meer pikt om belogen en bedrogen te worden door Justitie/OM/Minister, NEEderland die het niet meer pikt om als slavenvolk en als hoerenkast voor (hele hoge) pedofielen te fungeren!

   Like

 9. Criminele collusie en corruptie ontstaan vaak door incompetentie.

  Het zijn de middelen die worden ingezet om te voorkomen dat de waarheid aan het licht komt, hoe groot, of hoe klein de zaak waar het om gaat ook is.

  Like

 10. Mark of the Illuminati November 1, 2013 at 1:31 pm · ·

  “Ja en? We hebben het hier over de zaak vaatstra, kun je daadwerkelijk aantonen dat met het dna bewijs van Jasper S is geknoeid of verzin je dat zelf?”

  Nee, het NFI! Hoe vindt je dat dan?

  Like

  • Met andere woorden je verzint het inderdaad zelf en jhebin werkelijkheid inderdaad geen aanwijzing dat er met het dna is geknoeid 😉

   Like

   • De belangrijkste aanwijzing heb ik je bovenstaand ergens gegeven. Daar reageer je dan weer niet op. Waarom? Juist omdat je een politietrol bent die na 17.00 uur ook zal stoppen met reageren en je vervolgens voegt bij je collega’s voor de vrijdagmiddagborrel op het Swapi blog.

    Like

    • Jawel dat heb ik wel nadat Jan Vlug verzuimd heeft een contra analyse van het originele dna te laten uitvoeren. Zit jij in dezelfde loge (grootoosten) als Jan Vlug? Enschede ligt toch in het oosten. 😉

     Like

   • Hor kom je daar nu bij? Het NFI heeft zelf toegegeven in een periode van 14 jaar, 1700 fouten te hebben gemaakt en daar zou het DNA van Jasper tussendoor geglipt zijn? Joh, je gelooft het zelf.

    Like

   • Behalve dan dat Jan Vlug heeft gezegd dat hij wel een contra expertise heeft laten uitvoeren 😛 maar zelfs als hij dat niet had gedaan is dat nog geen bewijs dat het dna onbetrouwbaar is, dat is en blijft complottersfantasie zonder onderbouwing. 😉

    Like

   • Zoals je misschien bekent is heeft Jan Vlug een mondeling overleg gehad of een contraexpertise raadzaam was. Contraexpertise is niet uitgevoerd.

    Like

  • @theyknew toon maar eens aan dat er bij Jasper S. Een fout is gemaakt, dan is je argument wellicht serieus te nemen 😉

   Like

  • Ik kan je aanraden jezelf eens goed te laten onderzoeken! Blijkbaar ben jij niet geinteresseerd in de waarheid en zeker niet in de echte dader(s) te vinden. Jasper S. zit onschuldig vast: Totaal gebrainwashed geintimideerd door Justitie. Het zogenaamde DNA bewijs is een farce en dat weet JIJ heel goed.
   ALs je een beetje je gezonde verstand gebruikt zie je dat door Justitie alles uit de kast is gehaald -zelfs trollen als jij- om de deksel op deze smerige doofpot te houden!!!

   Doe eens iets minder lafhartigs en beken voor wat en wie je werkt !

   Like

  • Mark of hoe je ook heet. Je bent allang ontmaskerd als overheids troll.
   Niet vanwege je naam, maar vanwege de inhoud het verdedigen van de pedocriminele rOverheid namelijk!!
   Uurtje – factuurtje en af en toe thuis werken mag niet, want je moet onder toezicht blijven van je bazen vh OM(onbetrouwbaar ministerie
   Misschien als je promotie maakt mag je sávonds doorwerken, is ook goed voor je (on)geloofwaardigheid.

   Complottheorie is gewoon een manier van logisch denken en je gezonde verstand gebruiken. Jij hebt dat niet, anders zou je daar niet zitten en wel iets eervollers en nuttigers voor ons land/de mensen kunnen doen. Ik hoop niet dat ze ooit jouw kind roven en verkrachten(jeugdzorg) of zit je zelf ook al in de Satanische hoek en draai jeje hand zelfs ….?

   Nederland is één groot complot!
   en jij doet daar aan mee, fijn zo man…ga lekker door alles aan menselijkheid, aan rechtvaardigheid, aan waarheid kapot te maken.

   Aan de universiteiten zou ipv dat achterlijke bestuurskunde, economie en rechten eens de wetenschap: Complottheorie gegeven moeten worden. Wel door hoogleraren die van onbesproken gedrag, onafhankelijk en niet omgekocht.

   Like

   • Tot slot beste Mark, heb nu genoeg woorden aan je verspild.
    Verdwijn en laat je hier nooit meer zien.

    @allen: geen aandacht meer aan deze Mark: te veel eer. Mijn advies zou zijn hem verder gewoon te negeren, danwel weg te modereren, want = zonde van alle tijd, energie en kostbare ruimte hier op dit bijzondere forum en site. Hou deze in ere.

    BLog het voort, zegt het voort, zegt het voort…..ad inf.
    ook willen je familie, vrienden(?) en kennissen dit niet horen: Eens zal het kwartje vallen en worden ze niet wakker, NEE dan knallen ze wakker!!!

    Like

   • @ nemesis

    Stel gewoon vast dat je een huistrol hebt die zich mark noemt en geef hem huiswerk. Heb ik bij klok gedaan is nu ineens rustig. Bij de huistrol werkt maar tot 1700 uur en volgens don bij de staatscriminelen te enschede.

    Like

 11. Swap en Barracuda zijn alleen maar bezig met damage-control. Dit blijkt alweer uit de hoeveelheid tijd die ze (verspillen) besteden aan iedereen die een probleem met het OM heeft. Een politie-psycholoog heeft in eenvandaag verteld dat het OM en jusitie in Nederland lijd aan tunnelvisie, en dat het onderzoek niet goed is gedaan. Ha! en dan willen ze een psycholoog op Dankbaar afsturen! wat een grap zeg… nou veel plezier met je vrijdagmiddag-politie-borrel, zuipze! ik drink niet, ik blijf helder.

  Like

  • Ik vraag me af wat een psychologisch onderzoek bij Cor Reijenga, Henk Mous en Roelof de Graaf allemaal aan het licht zal brengen.

   Zo lust ik er nog wel een.

   Like

   • Ja inderdaad! en bij Verkaik! die man is een regelrechte psychopaat! dat blijkt alweer uit het dagboek. Je zou maar zo’n man over de vloer krijgen als je kind is vermoord. Nou ik zou de vloer met hem aanvegen.

    Like

 12. Mark, als de zaak opgelost is, geef jij dan even antwoord op alle vragen die nog open staan? Maak de onduidelijkheden helder en klaar en laat het requisitoir ff matchen met eerder door het OM uitgebrachte verklaringen.
  Iedereen zou het dagboek kunnen lezen los van welke theorie dan ook en los van de wetenschap van de veroordeling van J.S.

  Like

   • Die Mark van de gedoofden is al lang door de mand gevallen. Hij werkt vanuit het politiebureau Enschede en houdt zich strikt aan kantoortijden bij het trollen. Geeft aan hoe belangrijk ze het vinden de publieke opinie te beïnvloeden. Tuig van de richel is het!

    Like

   • Ik negeer ze allemaal. Dat is het beste medicijn tegen trollen. Maar gezien hoeveel tijd ze besteden, kan dit maar een aantal dingen betekenen: 1# ze hebben geen leven. 2# ze doen dit als betaald werk. 3# doen dit in de baas zijn tijd (kantoorbaan dus) 4# of ze zijn bekenden van Sletering. Het zou me niet verbazen als Sletering zelf onder een pseudoniem zit te trollen.

    Like

   • Je hebt nog gelijk gekregen ook, plots klap 17:00 was hij weg. Hoe zielig zijn ze… Ik had al een vermoeden dat bij Swap agente(s) zaten, ze wisten immers enorm veel informatie over Martijn Vrijland te ontdekken, veel persoonlijke informatie die alleen de Politie zou kunnen weten (aangiftes e.d.). Toen viel bij mij het kwartje dat dit niet zomaar een stel vrienden/vriendinnen zijn, er zit meer achter.

    Like

    • Waar kwam ineens dat briefpapier van de politie vandaan? Je zat dus helemaal goed. Het is in Nederland erger dan in Noord-Korea alleen de Nederlander leeft nog met de illusie van vrijheid. Gewoon compleet gehersenspoeld door de telelie.

     Like

   • Dit begint wel heel eng te worden allemaal… ik heb in 2012 bij de gemeente een afschrift opgevraagd van wie mijn GBA gegevens heeft opgevraagd. Je krijgt dan een overizichtje. Dit is kosteloos. Ik zag ook staan: Politie. En dat was rond 2007 ofzo, precies in de periode waarop ik wel eens berichten plaatste op bepaalde websites die over samenzweringstheorieen ging. Echt freaky gewoon… er was totaal geen reden om mijn GBA gegevens op te vragen door de politie, ik heb nog nooit een boete oid gehad. Bizar toch? Ik zou Vrijland hetzelfde aanraden: vraag een uitreksel van wie het GBA heeft geraardpleegd, dan heb je keihard bewijs.

    Like

    • Yep we leven in een freaky wereld waarin Snowden alleen maar dient ter afleiding en vermaak van het klootjesvolk. Zo zien ze ons immers. Als je je dit bewust bent, en dat ben je, heb je de strijd voor jezelf al gewonnen. Nu moeten we nog zien te bereiken dat meer mensen zich bewust worden van de matrix waarin ze leven. Dat kan alleen door zoveel mogelijk mensen er op te attenderen. Vandaar mede mijn blog en actie met het dagboek.

     Like

    • En je zag idd dat Marc verdwenen was. Zijn vaak niet de snuggersten hoor. Mark ook niet. Dat maakt het ook wel weer gevaarlijk. Geef een domoor een gevaarlijk wapen en hij gebruikt het zonder na te denken.

     Like

   • Ja hij komt niet echt slim over inderdaad. Veel smillies, veel in herhaling vallen (script?). Heel kinderachtig. Misschien wel zo’n stagiair, die de opdracht krijgt om berichten te plaatsen, waarvan hij zelf niet eens weet waar het over gaat…

    Like

   • Oh, dat is me nog niet eens opgevallen? Maar waarom eigenlijk politiebureau Enschede? heeft dit iets te maken met de Vaatstra zaak? Ik weet er wel iets van, maar niet alles. Lijkt me leuk om dit soort dingen op te speuren. Ben zo benieuwd wie nu achter die sites zoals swap en barracuda zitten… Het feit alleen al dat ze anoniem iedereen op dat blog afmaken geeft al weer aan dat ze bang zijn om hun identiteit prijs te geven. Ze noemen iedereen met naam en toenaam, NAW gegevens en zelf zitten ze stiekem te doen… ik hoop dat iemand uit de school klapt en hun identiteit bekend maakt.

    Like

   • Die Jeroen H. op Barracuda is ook een apart figuur… ik vraag me af of dat wel zijn echte naam is. Ook zijn OTO kennis is ronduit bizar te noemen. Ik vraag me af of hij Frater is of is geweest van die orde. Hij weet er erg veel vanaf.

    Like

   • mischien een stomme vraag maar hoe zie je dat die mark erkt vanuit het polietiebureau? en die xara en swap werken die daar ook? Het valt mij op dat ze overdag veel tijd hebben om te trollen.

    Like

 13. Ben er weer. Heb even de reacties doorgelezen en kan dit over swapichou zeggen. Als je goed op de communicatie let dan zie je dat sommigen, buiten swapichou om, contact met elkaar hebben. Dat kan net zo goed het intranet van de peliesie zijn.

  Like

 14. Op blz 4 vind ik deze aangrijpende passage, die ieder ouder met kinderen en eigenlijk ieder oprechte Neederlander zou moeten/kunnen lezen:

  We zijn inmiddels verhuisd, een straat vanaf de plek waar ons kind op het kerkhof ligt. Als ik ’s avonds naar bed ga, kijk ik naar de hoge bomen waar jouw jonge leven ligt. De kerkklokken hoor ik hier vandaan veel duidelijker dan voorheen. Ik krijg dan het gevoel dat je me roept. Wat moet je een angst en pijn hebben doorstaan. Heb je nog om je ouders geroepen? Had ik je maar kunnen helpen. Ik zou mij voor jou hebben doodgevochten, om jou jonge leven te beschermen. Maar… wat er voor ons overblijft om te vechten is voor het recht. Deze dader(s) moeten worden gepakt en wij als familie moeten weten wat er precies is gebeurd. Hoe is het allemaal gebeurd? Dat dit onderzoek naar de dader(s) één grote leugen is, dat denk ik voor de volle honderd procent.

  Like

  • Ach als ze alle verspreiders een flinke dwangsom opleggen en een schade vergoeding voor Maaike Terpstra regelen is het ook best 😀 kun je een paar duizend euro missen? 😉

   Like

   • Oh geen probleem dan 🙂 was natuurlijk beter geweest als je het morele besef had gehad om niet zonder toestemming fragmenten van dat dagboek te plaatsen 😦 maar goed van knettergekke mensen als dankbaar kun je niet verwachten dat ze hun geweten op orde hebben 😛

    Like

    • Hiermee onderstreep je weer je eigen domheid. Voor het plaatsten van citaten is geen toestemming nodig indien ze de bedoeling van mijn verhaal ondersteunen. De bedoeling van mijn verhaal was aan te geven hoe incapabel en corrupt onze overheid/OM/politie is. Donder dus lekker op met je morele besef want mensen als jij hebben geen moreel besef en zijn bovendien nog eens dom ook. Tja dan blijft er niets anders over dan voor diezelfde corrupte en incapabele politie te gaan werken zoals jij.

     Like

   • Citeren mag alleen als het materiaal rechtmatig openbaar is gemaakt, de auteur betwist dat, je bent dus wel degelijk in overtreding 😉 Daarnaast heb je de link op je pagina staan, waarmee je bewust meewerkt aan de onrechtmatige verspreiding van het document.

    Maar goed als het je al niet boeit om Maaike Terpstra te kwetsen door tegen haar zin, haar dagboek te verspreiden 😦 dan zullen dergelijke technische details je ook niet boeien

    Like

   • @Mark Tegen haar zin? Hoe weet jij dat? heb je met haar gesproken? heb je een schriftelijke machtiging? …of is dat jouw “fantasie” en jouw “complotje”? Zeg het maar. Trouwens, als dat dagboek zo geheim moest blijven, dan lag het wel veilig opgeborgen. Blijkbaar heeft ze er zelf voor gekozen om iemand inzage te geven, en daarmee maak je het al publiek naar derden toe.

    Like

   • Dat heeft haar advocaat namens haar aangegeven 😉 dat complotters dat niet wensen te geloven heb ik geen boodschap aan, complotters zijn immers niet voor rede vatbaar 😛 of in dit geval gewoon te onbeschoft om de wensen van Maaike Terpstra te respecteren 😦

    Toestemming hebben om iets te lezen is overigens wel iets wezenlijks anders dan toestemming om te publiceren 😉 kan Don aantonen dat er toestemming is voor publicatie? Het antwoord is nee.

    Dus er kan niet aangetoond worden dat er toestemming is en Maaike Terpstra geeft bij monde van haar advocaat aan geen toestemming te geven… dat zal dokken worden voor de complotters 😀

    Like

    • Hé toetsnbordridder… heb je ook nog iets nieuws te vertellen of blijf je steeds hetzelfde domme riedeltje hier neerplempen. Het geeft aan dat je een echte “betaalde” trol bent. Om 17.00 is het gelukkig weer voorbij als jij naar moeders de vrouw gaat. Waarschijnlijk je eigen moeder want ik stel me zo voor dat jij nog wel thuis moet wonen.

     Like

   • Jij stelt je nog wel meer rare dingen voor 😉 Zoals dat Jasper S. Ondanks een dna match en een onmiddelijke bekentenis niet de moordenaar is 😛 en dat jouw complotterij zou rechtvaardigen om Maaike Terpstra haar wensen niet te eerbiedigen en zonder toestemming haar dagboek te verspreiden 😦

    Waarom hebben jullie geen respect voor haar?

    Like

   • Whaahaha Mark, jij zegt: Zoals dat Jasper S. Ondanks een dna match en een onmiddelijke bekentenis niet de moordenaar is.

    Dan ben jij weer niet op de hoogte, Jasper heeft pas na TWEE WEKEN bekent!
    Of probeer je ons dat wijs te maken?
    Mij houd je niet voor de gek, ik weet te veel van deze zaak, dus kom maar op!

    Like

 15. Het woord VRIJHEID is al veel te lang gekaapt door de verkeerde partijen die slavernij in hun agenda hebben staan. Alles wat ze zeggen kun je 100% omdraaien. Oorlog=Vredesmissie. Ik ben niet langer gek.

  Like

  • Ja belachelijk allemaal… weer oorlogje spelen, weer miljoenen wegroven om Shell boorplatformen te beschermen. Mensen beschermen ze niet, het gaat om de grondstoffen. Shell is sowieso een roversbende, met Beatrix aan het hoofd.

   Like

   • @ marja

    hoe kun je dit toch belachelijk vinden? je weet toch dat we onze arme kreuningshuis de winter door moeten helpen? dat moeten we toch voor ze over hebben? al die vakantiereizen is hard werken hoor ! en dat beetje goud wat ze nog in huizen hebben mag wel beetje meer zijn. Wij als useless eaters zouden toch wel iets zinsvolls over voor hun moeten hebben? En in Afrika daar woonen toch alleen maar useless eaters? dus dat is niet erg dat we het van ze nemen , hebben ze helemaal niet nodig. Begrijp het toch WC koning en legkip staan pas aan het begin van hun reageer periode en dat kapitaal moet bij mekaar gegraaid worden toch?

    Like

 16. Wat erg wat ik hier allemaal lees.

  Doofpotten, daar ben ik heel zeker van.
  En bewijzen genoeg van fouten van de politie die gedekt worden, zelfs door rechters.

  En verhoren? Ja het is al lang bewezen dat mensen die niet sterk genoeg zijn uiteindelijk aannemen, dat ze wel schuldig moeten zijn….

  Door een ingehuurde boef, door RWS te Haarlem, waar ooit fraude behoorlijk aan de orde was, deze boef kan mij nu op laten pakken omdat ik dat waarschijnlijk niet mag zeggen.

  RWS heeft mij als aanrander geboekstaafd. Geestelijke dan wel te verstaan, per brief over natie gedoe.
  In hoger beroep ben in schuldig zonder straf.

  Maar waar het eigenlijk om gaat, vijf dodelijke gevallen door de man die is ingehuurd, blijft in de doofpot.

  Dus zou de heer Vaatstra wel degelijk eens onschuldig kunnen zijn.

  De zogenaamde aanval tegen toenmalige koningin Beatrix. Was dat wel een aanval?

  Voor dat er door de mensen heen was gereden, ver er voor, klonken er schoten. Een reporter schrok er van, en zei, dit kunnen geen saluut schoten zijn. Dat was op de radio.
  Ik heb twee getuigen. Het stond op internet. Is snel weggehaald en de reporter was er niet meer.

  Ja Nederland stikt nog eens in de doofpotten en zogenaamde bescherming van welgestelden en van hen die teveel weten.

  En graag zou ik dat boek van Marianne lezen.
  Maar krijg het niet te pakken.

  Met vr. gr.
  Marten Dek

  Echte naam want ik doe niks stiekem….

  Like

 17. Hallo ik ben van Swapichou blog. Ik zal eerlijk toegeven dat jullie gelijk hebben en we zijn opgericht door het OM zodoende tegengas te kunnen geven aan het maatschappelijk ongewenste fenomeen dat Plottersland heet. Met 4 fulltime krachten speuren wij het web af op zoek naar opruiende inhoud. Ons blog trekt steeds meer bezoekers, laatst nog hebben we iemand kunnen redden die twijfelend balanceerde op de rand van van de plottersafgrond. Wij van Swapichou vinden het jammer dat jullie hier, wel in die vrije val terecht zijn gekomen. Mocht je ooit toch los willen komen , je willen losworstelen van de sekte die de plottersgroep op het internet vormt, meldt je dan aan bij Swapichou. Je zal merken, je staat niet alleen.

  Like

 18. @donquijotte 🙂 Hou ze in de gaten he. Nu proberen ze het op de zendelingen tour. haha nieuwe orders van bovenaf he.
  Zelf denken en zelf iets voor Neederland betekenen, nee helaas.
  En ze uitleggen dat ze -in zekere zin- landverraders zijn, dat zij de mensen en ons land benadelen heeft geen zin: Vechten tegen de bierkaai zogezegd. 😉
  Ik zou zeggen hun vader en moeder en rest van de familie kan trots op ze zijn! Nederland verkwanselen aan een stel pedocriminele polititce/bedrijfsuitlen en konijnlijke truffelwrattenzwijnen. Je moet het maar willen. De geschiedenis zal ze berechten, zo niet eerder…

  Like

 19. Dank je wel jongens voor het warme welkom. We hebben gemerkt dat de harde confrontatie aangaan niet werkt, vandaar dit charme offensief. Anders-denkende horen er ook bij. Toch is de wereld minder zwart/wit dan we denken. Onder de plotters zitten twijfelaars en bij de anti-plotters zitten genoeg leden met lichte fascinaties voor moderne tovenaars van het internet. Je zou de Swapichwanen eens de kost moeten geven die niet zonder hun dagelijkse portie wim, martijn, bou of kat kunnen. Omgekeerd verdenk ik ‘plotters’ ervan dat ze tegenstanders nodig hebben, zoals een ijdeltuit niet zonder spiegel kan.

  Like

  • Typisch hegeliaans denken. Niet iedereen die denkt dat er complotten bestaan is een complotdenker. Het stelselmatig ontkennen dat er uberhaupt complotten bestaan is net zo gestoord als in elk complot geloven. Dus bij Sawp zijn ze geen haar beter dan de persoon die in elk complot geloofd. Tegenwoordig als je zegt dat je denkt dat buitenaards leven kan bestaan, dan ben je direct een complotdenker. Terwijl vooraanstaande wetenschappers zeggen: “Het ontkennen van buitenaards leven is grootheidswaanzin” Dus zodra een wetenschapper het zegt, is het ineens prima. Ben je geen wetenschapper, dan ben je automatisch een complotdenker. Vermoeiende retoriek. Een intelligent mens zou hier ver boven moeten staan.

   Like

   • Wetenschappelijk en al bijna feitelijk is het 200% zeker excuse 100% zeker dat het heelal tiereliert van het leven.
    Zie boek : Botsingen citaat:
    Er is leven in het heelal , intelligent leven waarbij wij vergeleken “Kleuters zijn.

    Like

   • Nee zodra je zonder onderbouwing of expertise de expert gaat uithangen en vervolgens allerlei onzin uitkraamt, dan ben je een complotdenker 😉

    Of met een dusdanige tunnelvisie alles naar een complot redeneert, de bewering dat Chris Klomp voor het OM zou werken is daar een mooi voorbeeld van, bewijs voor die bewering is er namelijk niet 😛

    Zo ook met Maaike Terpstra, wat zij en suffies als dankbaar continue deden/doen is met een tunnelvisie alles naar een asielzoeker redeneren. Echt concreet bewijs is daar niet voor, vandaar ook dat de Politie daar ook een streep doorheen trekt.

    Ik snap dat, dat heel bot overkomt naar zo’n familie… maar waar het op neerkomt is dat toen uiteindelijk na druk er wel onderzoek naar het azc is gedaan… dit allemaal verspilde energie is geweest omdat de werkelijke dader Jasper S. Was. :-S

    En hoe je het ook wendt of keert dat uiteindelijke feit zullen complotters als dankbaar nooit van tafel krijgen omdat het bewijs voor hun versie simpelweg niet bestaat 😛

    Like

   • Lol jij hebt ooit eens bedacht dat ik niet meer na 17.00 reageer, dat is nu weer typisch complot gedrag, geen feiten weten maar wel conclusies trekken 😛

    Like

   • @ Mark, heb jij dan wél bewijs dat Maaike het dagboek verbied? Nee dat heb je ook niet. dat is jouw aanname omdat jij alles geloofd wat idereen schrijft: je hebt niet eens een eigen mening. Je bent net zo hard bezig met fantaseren. Net als Klomp, die GeenStijl na zit te praten. Kudde volk zonder een eigen mening. Je zet jezelf alleen maar klem. Maar ik laat het hierbij. Ik sta ver boven deze onzin.

    Like

 20. En wat Swapichou betreft :, Deze naam kwam ik ook al tegen in de zaak Annas . Schijnen vrienden te zijn van moeder Annas . Swapichou / Barracuda zijn ingehuurde trollers .

  Like

 21. deze comment zijn in afwachting voor moderatie op wim’s blog

  maar ik vindt dat jullie dit wl moeten lezen

  rc zegt:
  Je reactie is in afwachting van moderatie.
  6 november 2013 om 11:57
  @ dankbaar

  Je kent mijn nik vast wel, dan weet je dat ik het officiele drijfzand verhaal niet slik. Maar ik wil graag van jouw een eerlijk antwoord dit ivm het volgende
  http://www.ad.nl/ad/nl/11826/Moordzaak-Marianne-Vaatstra/article/detail/3539909/2013/11/06/Moeder-Marianne-Vaatstra-Ik-wil-mijn-dagboek-terug.dhtml
  er in wordt vertlt dat je de dagboeken via een vriendin van maaike hebt gekregen (dus oneigenlijk) klopt dit? en anders hoe zijn de dagboeken bij jouw in het bezit gekomen ? Voordat frides ging publiceren bleek al dat er meerdere mensen ze in het bezit blijken te hebben hoe is dat dan gegaan?

  vast bedankt
  Beantwoorden
  rc zegt:
  Je reactie is in afwachting van moderatie.
  6 november 2013 om 12:54
  @ dankbaar

  Laat maar via een vreemd blogje het antw gevonden

  wdankbaargezegd:5 januari 2013 om 16:42 Mijn reactie: Dat dagboek van Maaike geef ik aan iedereen

  Ik zal je wat duidelijk proberen te maken. In de zzaak lucia de b had ik plaatsvervangend schaamte toen de (inmorele) OM een zin (volgens mij niet veel zeggend) zonder toestemming uit dagboek van lucia te hebben gehaald ivm publieke groter belang om haar veroordeeld te krijgen en wat later duidelijk is geworden volslagen onterecht.

  In mijn discussies oio verschillende forums lijkt het me wel duidelijk dat ik het dagboek niet gelezen heb. Het enige vond ik wel dat het moest kunnen vanuitgaande dat jij en de rest TOESTEMING van de schrijfster zou hebben. Uit je quote hierboven blijkt dat je GEEN TOESTEMMING hebt.

  Voor de zaak is het geen noodzaakelijk iets daar er buiten om genoeg gevens of critische noots geplaats kunnen worden om duidelijk te maken dat de zaak op drijfzand is bgebaseerd.

  Dus mijn vraag aan jouw is waar is je MORELE KOMPAS gebleven? verloren?

  Als ik jouw was zou ik op de blootte knietjes naar friesland kruipen naar Maaike voor excuses aan te bieden.
  Beantwoorden
  rc zegt:
  Je reactie is in afwachting van moderatie.
  6 november 2013 om 12:55
  http://nankokiel.wordpress.com/2013/01/05/vaatstra-wil-dat-waanzin-stopt/#comment-4135
  Beantwoorden

  Edit: Dit bericht kwam bij mij in de spambak. Ik heb voor zover mogelijk de echtheid gecheckt en besloten het door te laten in het kader van neutraliteit. Dit blog wordt sinds de publicatie van het dagboek van Maaike Terpstra van alle kanten aangevallen door o.a. (aantoonbaar) mensen van Swapichou. Ze proberen zelfs het blog over te nemen. Dit is de reden van mijn voorzichtigheid. Ik hoop op begrip.

  Like

   • sorry voor de late reactie problemen met internet verbinding.
    Heb je de onderste link gechecked? daarin schrijft dankbaar dat ie geen toestemming heeft. Dus als ie sinds dien toestemming heeft gekregen hoop ik voor hem dat ie op papier heeft of op tape. Ander is ie moreel gezien fout bezig omtrent de dagboeken. De zaak zelf is evident op drijfzand gebaseerd.

    Like

   • @ don
    in de reactie in die link draaide dankbaar het juist om. Hij ging het dagboek verspreiden tot dat maaike hem tegen zou houden. Dat is de omgekeerde wereld. Dit mag niet moreel gezien het gaat over dagboeken. Laten we hopen dat ie die toestemming nadien expliciet heeft gekregen op papier of op tape. Voor de zaak denk ik niet dat het nodig is want zonder die dagboeken te lezen heb ik via goede argumenten en info ook door gekregen dat de zaak stinkt en niet klopt.

    mischien moeten we ons zelf de vraag stellen of we moreel gezien af moeten glijden naar het inmoreele niveau van bv OM worden we dan niet datgene wat we juist proberen te bestrijden?

    Like

   • Dat kort geding ben ik helemaal niet mee bezig geweest, wat mij wel op valt net weer gechecked wim weigert op mij te reageren. Valt vies van hem tegen. Ik denk dat ie geen bewijzen heeft dat ie toestemming heeft. maar door niet te reageren op mijn reactie op zijn site zet je wel tot denken. Dit zou de zaak juist kunnen schaden. ps je hebt mail terug

    Like

   • oja ik heb alleen internet via mobiel dus dat soort zaken doe ik bij iemand downloaden zodat ik ze thuis kan horen. Kan er nu niet op reageren.

    Like

   • @Don, mijn opa zat niet in het verzet, maar was zeker geen lid van de NSB.

    Ik zit bij Swapichou om de eenvoudige reden dat ik bij Wim en Bou een ban kreeg. Dit was niet vanwege beledigingen of bedreigingen, maar omdat ik niet meeging in hun verhaal en kritische vragen durfde te stellen. Ik ben dus groot voorstander van vrije meningsuiting. Een blogger die systematisch cirtici en andersdenkenden weert is geen knip voor zijn neus waard.

    Als je daadwerkelijk wel eens leest op Swapichou, dan kan je zien dat onze enige wapens onze argumenten zijn. We willen onze mening kwijt kunnen en meer niet. Laat ik maar voor mezelf spreken. Ik ben van Swapichou en ik val geen websites aan,

    Doe het vooral jezelf niet aan om onzichtbare vijanden te creeeren. Dat is niet goed voor je hart. En stel @Don, je zou mijn buurman zijn, dan zouden we elkaar toch ook met respect behandelen ? Dus waarom online je anders gedragen dan in het echt ?

    Like

 22. Alle claims dat Wim expliciete toestemming zou hebben van Maaike komt van vóór de arrestatie van Jasper S.
  Sinds de arrestatie en veroordeling van Jasper (wat de hele zaak natuurlijk heeft veranderd) is er GEEN expliciete toestemming geweest.
  Ik kreeg zojuist nog een mail van André Vergeer en hij zegt letterlijk: “NB. Ook ik heb de impliciete toestemming van Maaike Terpstra.”
  Impliciete toestemming dus. Ze hebben dus geen expliciete toestemming, maar interpreteren de woorden van Maaike op zo’n manier dat ze denken dat ze die toestemming wél hebben, Ze hebben het niet. En ze maken een moeder van een vermoord en verkracht minderjarig meisje ermee kapot. En dat allemaal voor Hun Waarheid.

  Of je dit comment nu plaatst of niet, zo liggen de zaken. Zeg achteraf niet dat je niet wist, want ook jij donquijotte hebt je eigen verantwoordelijkheid hierin. Wat is belangrijker? Jouw eigen “kruistocht tegen het systeem” of de moeder van een vermoord kind? Hoe empatisch ben je?

  Like

  • Barend ik weet dat je van het trollenblog Swapichou komt maar dat houdt niet in dat je hier niet zou kunnen reageren. Er zijn meer argeloze mensen die onwetend meelopen in dat door de overheid gesubsidieerde propaganda vehikel genaamd Swapichou.
   Je hebt het eerst over een uitspraak van Vergeer en sluit af met ze (waarmee je wss bedoeld Wim en André). Dit alleen is al een vorm van manipulatie. Doe dat nou lekker bij je vriendjes op het trollenblog. De arrestatie en veroordeling van Jasper Steringa maakt het belang van de dagboeken alleen maar groter. om aan te tonen dat Jasper nooit een eerlijk proces heeft gehad en de moord niet kan hebben gepleegd. Marianne heeft daar namelijk nooit kunnen fietsen. Lees je eerst eens fatsoenlijk in voor dat je als een blind paard rond holt op verschillende blogs. Een goede site zou kunnen zijn http://www.boublog.nl en dan gewoon ff Marianne Vaatstra intikken.

   Like

   • Je hebt het eerst over een uitspraak van Vergeer en sluit af met ze (waarmee je wss bedoeld Wim en André). Dit alleen is al een vorm van manipulatie.

    Nee hoor, dat is geen manipulatie. Ten eerste zegt André: “ook ik; m.a.w. net als Wim (deze mail van Andre schreef hij n.a.v. een mail-conversatie tussen mij en Wim)

    Ten tweede is het gewoon een feit dat Wim óók nergens die expliciete toestemming laat zien; steeds als ie het over ‘expliciete toestemming’ heeft, gaat dat over de tijd vóórdat Jasper S. in zicht was. Voor Maaike is er veel veranderd sinds die tijd; de feiten zijn immers veranderd.

    Maaike heeft – heel kort na de arrestatie – telefonisch te kennen gegeven aan Micha en André dat ze met rust gelaten wilde worden; dat werd haar plechtig beloofd. Die belofte wordt met voeten getreden. Ook Wim heeft sinds die tijd geen contact gehad met Maaike, en heeft dus geen expliciete toestemming die van ná Jasper’s arrestatie is.

    Vraag het maar op de man af; feitelijk het enige wat Wim zegt “ik ken Maaike en ik weet dat ik dit mag van haar”. Meer heeft ie niet. En jij dus ook niet.

    Like

    • De toestemming heeft helemaal niets met Jasper te maken. Je probeert heel manipulatief nu de veroordeling van Jasper onderdeel uit te laten maken van de expliciete toestemming tot gebruik van het dagboek. Heb je daar voor doorgeleerd of zo? Manipuleren bedoel ik.

     Like

   • Die toestemming heeft ALLES met Jasper te maken. Meer dan 10 jaar lang was dit een onopgeloste moord.
    Die “expliciete toestemming” waar Wim steeds mee schermt komt uit de tijd dat de moord niet was opgelost, en Maaike in een vaste overtuiging leefde dat dat kwam doordat enkele asielzoekers het hand boven het hoofd werd gehouden.
    De kaarten liggen nu anders: de moordenaar is gepakt, de veroordeling is een van de meest oncontroversiele uit de geschiedenis. De koek is op; eindelijk komt de familie toe aan de verwerking.

    Maar nee, ergens in een bunker in lala-land zit een groepje slechte verliezers die niet snappen dat hun verhaal gewoon niet klopt, en ondanks iedere belofte, kost wat kost willen blijven drammen, en pretenderen dat de moeder van het vermoorde en verkrachte kind NOG STEEDS wil dat haar gedachten uit een tijd vóórdat de moord werd opgelost worden gepubliceerd.
    Niet dat er ook maar iets in staat wat de onschuld van Jasper zou kunnen aantonen, maar puur om de emotionaliteit van het gebroken hart van een moeder uit te buiten.

    Maaike geeft GEEN toestemming voor deze wanvertoning. Alleen als JIJ het persoonlijke woord van Maaike hebt dat jij dit mag publiceren, pas dan mag je dat. JIJ hebt die persoonlijke expliciete toestemming van Maaike sowieso niet, dus JIJ hebt sowieso geen enkel recht om zo iets persoonlijks te publiceren.
    Ontwikkel eens wat empathisch vermogen; het zal je beoordelingsvermogen ten goede komen.

    Like

   • niet alleen is de moordenaar gepakt, maar dit is tevens een van de meest oncontroversiele veroordelingen die er geweest zijn.
    -niet alleen bekent de dader in politieverhoor, maar ook in de rechtzaal: er is gewoon een complete schuldbekentenis
    -Jasper heeft daderkennis
    -het gaat niet om een enkel vaag DNA-spoor, maar om een stuk of 8 sporen die 1. onderling allemaal matchen, dus afkomstig zijn van een en dezelfde persoon, en 2. die 8 DNA-sporen allemaal matchen met dat van Jasper.
    Belangrijk: diezelfde DNA-sporen zijn niet alleen gebruikt tijdens dit laatste onderzoek, maar ook eerder om andere verdachten te testen, en die uitslagen zijn ook opgeslagen.

    Dus, wat nu als het OM of het NFI iets zou willen vervalsen? Dan zijn er 2 mogelijkheden:
    1. óf de sample van Jasper wordt vervalst
    2. óf de gevonden DNA-sporen worden vervalst.
    In het eerste geval zou de verdediging dus alleen een nieuw bloedsample van Jasper af hoeven te nemen, in het tweede geval hoeft de verdediging alleen maar de onderzoeksrapporten van eerdere vergelijkingen op te vragen.
    Als je dus een klein beetje de logica hiervan snapt, weet je: er is in dit specifieke geval helemaal geen ruimte om iets te vervalsen.

    Dan kan je wel gaan wijzen naar andere zaken waar DNA ingebracht wordt als bewijs, met andere omstandigheden, waar er wél ruimte is voor vervalsing, maar in het geval Vaatstra is die ruimte er dus niet.
    Dus het bewijs staat als een huis; en de DNA-expert die door Jan Vlug geraadpleegt heeft zal bovenstaande logica ook duidelijk gemaakt te hebben.
    Ergo: ontkennen heeft geen zin, en om de verdediging daarop te gooien gaat er dus niet voor zorgen dat Jasper vrijgesproken gaat worden, en als vrijspraak niet lukt minimaliseert het z’n strafmaat ook niet. Dat is dus niet de beste weg voor verdediging.

    Als je dit niet snapt, tja, dan valt er zo weinig aan te doen. Het punt is: het overgrote deel van de andere mensen snappen het wel, en het is precies daarom waarom de “helden” die Maaike’s dagboek in het openbaar brengen zo hard worden gespuugd. Ook al merk jij daar niks van als je alleen op complotblogjes rond blijft hangen.

    Like

    • Als het grootste deel van de mensen in de sloot springt moet ik dat dan ook maar doen. Helaas ik ben niet geboren als lemming en ook niet als schaap. Sorry ik heb geen droge kleren voor je en bedankt dat je me van je domheid hebt kunnen overtuigen.

     Like

   • Domme vergelijking. Het gaat gewoon om de argumenten, en omdat de argumenten helder zijn wordt de conclusie breed gedragen onder de bevolking. Dingen veranderen niet in “een leugen” omdat mensen het geloven. Het gaat om de argumenten. Die heb ik je gegeven. Als je die wil bestrijden moet je daar dus op ingaan. Niet op het feit dat je trots bent dat je per se een overtuiging wilt volhouden die tegen de meerderheid ingaat. Juist dan moet je dat beargumenteren.

    Misschien zou je eens niet zo bang moeten zijn voor de gedachte dat het misschien wel eens zo zou kunnen zijn dat jij vasthoudt aan een idee fixe – een idee dat achterhaalt is door de feiten – en dat het niet al die anderen zijn met een bord voor de kop, maar juist jij die niet openstaat voor argumenten.

    Beargumenteer maar: Jasper is alleen onschuldig als er geknoeid zou zijn met het DNA-bewijs. Pas daarna is er ruimte voor andere theorieen met andere daders. Hoe zie jij voor je dat er geknoeid is met dit bewijs? Welke mogelijkheid zou het OM daarvoor hebben? Ik heb het dus over het specifieke geval Vaatstra, en niet over andere zaken. Deze zaak: hoe zou het vervalst kunnen zijn?

    Like

   • Barend, waar is jouw bewijs dat Maaike géén toestemming zou hebben gegeven? Graag een kopie. En die heb je ook niet. Je zit net als Mark fantasieverhaaltjes te verkondigen. Je beschuldigd Wim dat hij geen bewijs levert, maar jij levert ook geen bewijs dat hij geen toestemming heeft. Hoe dom kun je in godsnaam zijn? Ben je er nog, of zit je al achter de TV met een biertje bij De Wereld (sekte van Peter) Draaid Door. Doe Peter Air de Vries de groeten.

    Like

  • Je draait het om, en eigenlijk snap je dat best, maar doe je het gewoon omdat het kan.
   Als je iemand’s dagboek publiceert – terwijl er talloze signalen zijn dat iemand dat niet wil: ze geeft expliciet aan met rust gelaten te willen worden – en je beweert dat je die toestemming wél hebt, dan is het aan die persoon om keihard te maken dat dat zo is.
   Iedereen die zich een held vind om die privé-info openbaar te maken heeft die expliciete toestemming daarvoor nodig. Van Donquijotte weet je dus zeker dat ie die niet heeft. En hij vindt het niet eens een bezwaar. Tot zover het empathisch vermogen.

   Wat nou als Maaike inderdaad niet wil dat mensen haar dagboek lezen, wat dan? Iedereen weer netjes sorry zeggen? Of is de volgende stap gewoon maar weer over Maaike heenwalsen en haar verketteren net zoals de rest van de familie verketterd wordt? Vóórdat je publiceert moet je de expliciete toestemming hebben, niet achteraf. Dat is een kwestie van doodnormaal fatsoen.

   Mensen als Wim en Micha nemen ieder gesprek op, en publiceren iedere mailwisseling, zonder zich ooit ook maar iets van iemand’s privacy aan te trekken. En juist nu dat zo verschrikkelijk belangrijk is om te laten zien dat de publicatie van zoiets enorm privé inderdaad gewenst wordt, blijkt er ineens geen enkele bevestiging te zijn. Opvallend he? Geloof jij in toeval? Zouden toevallig de opname-apparatuur en de printscreen-button het niet gedaan hebben? Of zou die toestemming er gewoon niet zijn.
   Nogmaals: ELKE keer als Wim, Andre en Micha claimen die toestemming wél te hebben refereren ze aan toezeggingen vóór de tijd dat Jasper S. werd opgepakt. Sinds die tijd is de situatie veranderd. Maaike begrijpt dat, heel Nederland begrijpt dat, alleen het internetkliekje heeft het nog niet door.

   Doodnormaal fatsoen en respect voor een moeder die haar dochter heeft verloren. Is dat nu echt te veel gevraagd? Gewoon een beetje menselijk zijn.

   Like

   • Talloze signalen? Je bedoeld het gefabriceerde stukje in het AD? notabene geschreven door Chris Klomp die bij justitie lezingen geeft, smaad en laster richting Wim verspreid, en helemaal geen journalist is? dat zijn jouw zgn. “bronnen” ? In hoeverre kun jij zelf inzien dat je dan net zo hard bezig bent met fantaseren als waar jij anderen van beticht? Ik weet dat je je mening wilt verkondigen (zeg maar gerust door wil drukken) maar je ziet niet in dat je precies hetzelfde aan het doen bent als degene die jij verdenkt van complotter. Net als Chris Klomp, die nu smaad en laster pleegt tegen Wim. Dan ben je toch geen haar beter? Maar dit dringt toch niet door…

    Like

   • Ik vind het heel menselijk dat zij jou willen redden uit de fascistische houtgreep van het OM. Van mij hadden ze jou niet hoeven redden. Jij rent uiteindelijk toch wel achter al die lemmingen aan over de klif. Geen redden aan.

    Like

 23. Het mooiste zou zijn dat het dagboek van de Moeder van de gruwelijk vermoorde Marianne Vaatstra zou uitkomen met achterin een compleet feiten verslag, een tijdlijn en een aantal ondertekende getuigen (Geke b.v. e.v.a.) verklaringen van mensen die dit kunnen en durven.
  Dat wordt een “bestseller” ik schat 400.000 ex?!! Dan mogen de getuigen ook vanwege hun moed beloond worden met een deel van de opbrengst.
  sorry klint wat kapitalistisch maar wellicht de enige manier om de grote massa te bereiken, met krant en tv heb je het gezien. Die liegen dat het gedrukt staat Ja vals gedrukt dus!

  Like

  • Die komt er ook gewoon Nemesis. Deze doofpot krijgen ze nooit dicht. Ook niet door het kapotspelen van een hele familie. Het zijn door en door slechte mensen daar bij het OM. Voor een eurootje of een carrière leggen ze hun eigen moeder om.

   Like

  • Barend knoeien met DNA is een fluitje van een cent, zou jij zelfs nog kunnen bedenken. VOor het NFI gedekt door hooggplaatste daders is het nog makkelijker, hebben ze niet eens een fluitje voor nodig.

   En jij mag naar huis. Hoor je de fluit? Je zit in overwerk tijd.
   Krijg je zeker dubbel uurtje -factuurtje.
   En voor de rechtstaat geef geen fluit en geen cent, tijdens WO II waren er ook zulke mensen, god hoe heetten die ook weer…..?

   Like

   • Ja en ook op dit gebied leest men zich weer niet in. Iedereen heeft een mening over wat de main stream media ze verteld. Ze lezen niets… Ik heb het al 100x verteld: een ex-medewerker van het NFI (Richard Eikelenboom) heeft op TV verteld dat het NFI knoeit met bewijsmateriaal. Hij was verantwoordelijk voor de Schiedammerpark-moord, waar hij de opdracht kreeg om de verkeerde achter de tralies te krijgen. Hij vertelde letterlijk: “Tegen het NFI: Willen jullie dat ik zeg dat dit de dader is? maar ik heb geen DNA bewijs? Het OM is aan het polderen. Ze willen gewoon iemand achter de tralies krijgen, en het maakt ze niet uit wie dit is. Ik vertrouw het OM niet meer…” Richard is geemigreerd naar Canada, en hij heeft daar zijn eigen forensisch bureau opgericht en is nu een van de meest vooraanstaande DNA onderzoekers in de wereld.

    Like

 24. Ze zijn hard bezig om met hun knokkelige handjes de deksel op de doofpot stevig vast te houden: DDoS aanvalen, heuze trollenbloggen, ene Chris Klomp die zich voordoet als journalist, maar eigenlijk bij de Politie lezingen geeft, De demmink trollen die bij nujij draadjes offline trekken, de mensen achter swap die politie briefpapier misbruiken voor hun eigen agenda, het AD en de Pedograaf die leugens en smaad plegen. Ja, ja mensen, ze zien de bui hangen… En die is gitzwart! ze trekken nu alles uit de kast: damage-control.

  Like

 25. Weten jullie dat je voor een baan bij de Politie alleen maar een mavo-diploma nodig hebt. En dat je door de interne training al wordt gebrainwashed in het corrupte systeem !
  Ik heb ooit een blauwe maandag voor blauw gewerkt. Kan jullie heel veel details geven over wat er daar allemaal mis is .
  Toen ik daar net begon te werken zei een oude rot in het vak ; om hoger op te komen binnen deze organisatie gaat het er niet om wat je weet, maar wie je kent !!!
  Door mijn toenmalige acties als een soort klokkenluider binnen de organisatie ben ik heel netjes met een verklaring van goed gedrag ontslagen !

  Like

 26. Wie zou jij als mogelijke dader aanwijzen:

  A.) Een asielzoeker die een paar dagen voor de moord op Marianne, keeldoorsnijdende gebaren maakte naar Marianne.
  B.) Een boer uit Oudwoude met 4 armen die nooit iemand kwaad heeft gedaan.

  Zelfs nu je weet dat er zgn. DNA bewijs is, wie zou je het eerst gaan onderzoeken? De recherche heeft vanaf dag 1 iedereen de mond willen snoeren over deze asielzoeker. Gek he?

  Like

Geef een reactie. NB De meningen verkondigd en de links die gedeeld worden in de reacties zijn de persoonlijke meningen van individuele scribenten en vertegenwoordigen niet noodzakelijkerwijs de mening van Don Quijotte.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.