Wie rommelt er toch met onze geschiedenis?

van vaste pc 058

Geschiedvervalsing , wie heeft er nog nooit over gehoord? Velen onder ons kennen de verhalen over de 2e wereldoorlog en dat alles zoals het in de geschiedenisboeken staat over deze oorlog wel eens niet helemaal zou kunnen overeenstemmen met wat er werkelijk heeft plaatsgevonden. Veel complotten worden er in deze periode verondersteld en momenteel in alle hoeken van het wereldwijde web van leugens en waarheden besproken. Een steeds terugkerend gezegde tref je steeds weer aan ” De winnaar schrijft de geschiedenis”, in casu de geallieerden. Een gezegde wat ik hier heel toepasselijk aan zou willen toevoegen is “Niets is wat het lijkt”. Nu is het zo dat de 2e wereldoorlog nog relatief recent is en vele leugens tot op de dag van vandaag werden en worden doorgeprikt mede door ooggetuigenverklaringen en achterhaalde, niet vernietigde, archieven.

Na voorgaande geschreven te hebben rijst natuurlijk de vraag hoe en waarom je de geschiedenis zou willen vervalsen en wie zich daar aan schuldig gemaakt hebben. Tevens komt dan de vraag of er ook met de geschiedenis van voor die oorlog is gerommeld en door wie en waarom. Om te bepalen wie, wat en waarom gedaan hebben is het vaak verstandig ook de opvolgende periode te bestuderen om te kijken wie er geprofiteerd hebben van de geschiedvervalsing.

Op de vraag waarom geschiedvervalsing plaatsvindt komt men meestal politieke, economische, machts en ideologische/religieuze motieven tegen. Ook kun je persoonlijke motieven niet onderschatten. Denk hier bijvoorbeeld aan prins Bernhard met het laten verdwijnen van de Stadhoudersbrief of J. Donner met het verdoezelen van zijn collaboratie met de Duitsers. Deze personen kwamen als helden in de geschiedenisboeken terwijl het eigenlijk landverraders waren en konden op deze manier verder carrière maken.

Veel zaken en oorzaken die nu nog in onze geschiedenisboeken worden beschreven zijn inmiddels ook bewezen onjuist. Te denken bijvoorbeeld aan de aanslag op de Lusitania waardoor de VS bij de eerste wereldoorlog werd betrokken welke jaren later werd geopenbaard als een false flag. Ook kan men denken aan Pearl Harbour, het Tonkin-incident, de Holocaust, het bombardement van Dresden en zelfs 9/11. Het gaat te ver al deze zaken hier verder te bespreken.

Terugkomend op de oudere geschiedenis moest ik al snel denken aan de middeleeuwen. Volgens mijn reeds iets gedateerde schoolboeken konden de middeleeuwen in tweeën verdeeld worden. De eerste ca. 600 jaar (ca. 500ac tot 1100ac) waren de zogenaamde donkere middeleeuwen waar vrijwel niets over bekend en beschreven was. Boeken werden amper geschreven, gebouwen bijna niet gebouwd, kunst niet gemaakt en er werd verder niets gearchiveerd. Dit in tegenstelling tot de 2e helft van de middeleeuwen (ca. 1100 ac tot 1500 ac)  waarin Europa leek te exploderen als gevolg van creativiteit en vernuft. De renaissance was een feit. Italië bloeide en de rest van Europa deed vrolijk mee. We spreken over de 13e/14e eeuw. Het woord renaissance betekent wedergeboorte en werd door de Italianen gekozen om aan te geven dat de klassieke (Griekse)oudheid was wedergeboren. In heel Europa werden plotseling in kloosters onder een laag stof van minimaal 5 eeuwen, klassieke Griekse werken tevoorschijn getoverd en vertaald door monniken. Plato, Aristoteles en Socrates werden ook weder geboord ;-).  Ook werden sterren als Dante, Petrarca en boccaccio geboren en begon het Heilige Roomse Rijk met de daaraan verbonden keizers van de Habsburgers aan hun, tot op heden, grote zegetocht met de filosofische werken van de oude Grieken in de hand. Landen werden verdeeld onder en geregeerd door de adel welke door een handige incestueuze huwelijkspolitiek handig de macht in beperkte kring wisten te houden. Werken als Politeia van plato  dienden ineens als politiek naslagwerk om de massa middeleeuwse onderdanen te besturen. Voor ons geldt nog steeds hetzelfde. Lees Jezuïeten in plaats van de Roomse kerk en u begrijpt het.

Plato-raphaelDe grote leugen met de naam Plato

Dit verhaal leek allemaal redelijk te kloppen totdat ik boeken las als Mysterium van Monaldo & Sorti, Das erfundene Mittelalter van H. Illig en verschillende boeken van Anatoli Fomenko. Mijn wereld begon steeds meer op zijn kop te staan. Veel vragen die altijd al bij me speelden werden opeens beantwoord. Monniken bleken vervalsers dan wel sprookjesschrijvers en filosofen waren hun bedenksels en het  werd me duidelijk dat niets is wat het lijkt en dat de geschiedenis geschreven zoals in onze huidige geschiedenisboeken gebaseerd is op leugens van 13e en 14e eeuwse monniken aangestuurd door de Roomse kerk en haar heilige Roomse rijk. Honderden jaren werden verzonnen en beschreven door deze monniken. Griekse filosofen zoals Plato  zijn verzonnen en hebben dus nooit bestaan. Ineens kon ik teksten van die Grieken die wel heel dicht bij het nieuwe testament kwamen duiden. Het moest wel een grote leugen zijn. Een leugen zo groot en zo vaak verteld dat de hele wereld er geloof aan hecht. Ook bleek opeens het sprookjesfiguur  Karel de Grote  nooit bestaan te hebben. Ik had me er altijd al over verbaasd hoe die man heel Europa doorkruist had en daarbij ontelbare vrouwen heeft kunnen bezwangeren, zodat elke genealoog tot de ontdekking moet komen dat hij afstamt van diezelfde Karel de Grote. De gerespecteerde genealoog H. Feikema kwam ook tot de conclusie dat hij helaas niet afstamde van Karel de Grote MUST READ. Ondertussen vond de grote Karel de Grote ook nog de tijd de meest fantastische gebouwen te bouwen en tussendoor nog wat veldslagen te voeren. Te mooi om waar te zijn. Het is dan ook een grote leugen in plaats van een grote Karel.

385px-Karl_der_Große_in_der_Chronik_des_Ekkehard_von_AuraKarel de Grote uit het grote sprookjesboek van de Roomse kerk.

Bij dit alles vraag je je natuurlijk af waarom zou die Roomse kerk die eeuwen erbij bedacht hebben. Voor het antwoord hoeven we alleen maar naar de tijd te kijken vlak na de verzonnen eeuwen. Waar lag toen de macht en het bezit. Inderdaad bij de Roomse kerk en de door die kerk in het leven geroepen adel. De verzonnen donkere middeleeuwen dienden om eigendomsaktes te vervalsen zodat bijna al het land in eigendom van de kerk viel. Die kerk liet het beheer over aan leenheren en adel. Een verdeel en heers strategie die tot aan de dag van vandaag nog steeds opgaat. Het land heeft tegenwoordig deels plaats gemaakt voor aandelen in de globaal opererende corporatie’s maar verder is er niets veranderd.

472px-Joseph_Justus_Scaliger_2 Scaliger die alles een beetje in de tijd op elkaar liet aansluiten (Chronologie).

Na bovenstaande gelezen hebben kun je je gaan afvragen hoe het met het oude Egypte zit. Wie heeft de verschillende periodes van die geschiedenis gedateerd. Daar komt steeds maar weer de naam Josef Scaliger naar voren. De grootste bedrieger aller tijden en in dienst van, hoe kan het anders, de Nederlandse Universiteit van Leiden. Hij was destijds de best betaalde professor in ons kleine landje om zijn dure leugens te vertellen. Deze Scaliger kan men tot op de dag van vandaag verantwoordelijk houden voor de leugenachtige chronologie van de geschiedenis. De piramiden kunnen veel ouder en veel jonger zijn. Dateringen middels koolstofdatering bleken onbetrouwbaar. Kortom we weten het niet maar schrijven toch maar een datum in de geschiedenisboeken om onze kinderen dus eigenlijk voor te liegen.

Ik adviseer iedereen zich eens te verdiepen in het begrip geschiedvervalsing. Je wereld zal nooit meer hetzelfde zijn en je gaat vanzelf in complot-theorieën geloven.

 Fomenko

 Illig

Heeft Karel de grote ooit geleefd (IlliG) in het Duits.

Klopt onze geschiedenis wel?

Wordt vervolgd door de verzonnen bibliotheek van Alexandrië. Wat? Ja die heeft ook nooit bestaan.

Advertenties

2 Reacties op “Wie rommelt er toch met onze geschiedenis?

  1. Pingback: Toen Socrates Jezus ontmoette | donquijotte·

  2. Meer (zeer structurele) geschiedvervalsing..:

    STOP ALL THE WARS BY STOPPING THE ENEMY WITHIN OF THE PER-A PHARAOHS AND THEIR OCTAGON BASE SWITZERLAND

    Like

Geef een reactie. NB De meningen verkondigd en de links die gedeeld worden in de reacties zijn de persoonlijke meningen van individuele scribenten en vertegenwoordigen niet noodzakelijkerwijs de mening van Don Quijotte.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s